Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Four Hills Tournament >> 30 Dec - 6 Jan


Celt

Recommended Posts

hbgc3dF.png

R1BBPx2.png

"Četiri skakaonice" ili "Novogodišnja turneja" je highlight sezone ski skokova (poput Lige Prvaka u nogometu) gde su svi učesnici maksimalno motivisani. Održava se po 65. put i sastoji se iz četiri natjecanja, s'tim da su prva dva u Nemačkoj, a druga dva u Austriji. Konačni plasman se obračunava sabiranjem osvojenih poena sa svih takmičenja, za razliku od odredjivanja poretka u Svetskom Kupu. Takodje je drugačiji sistem ulaska u finalnu rundu: gde ide 25 pobednika duea + 5 najboljih gubitnika iz prve runde (lucky losers).

Link to comment
Share on other sites

  • Celt pinned this topic

n5CpW95.png

To je trenutni top 10 skakača ove sezone i tu treba tražiti kandidate za najviši plasman na turneji, uz još eventualno (trenutno uspavanog) Petera Prevca. Na gornjoj slici možete videti samo osvojene poene takmičara do sada, ali kroz sledeći grafički prikaz možete videti mnogo detaljniju analizu top 10 takmičara.

fPfrvPp.png 

Link to comment
Share on other sites

Prema tim detaljnijim parametrima evo i kratke analize najvećih favorita...

D. Prevc - sa pravom postavljen kao prvi kandidat za osvajanje: ubedljivo je prvi u trenutnom poretku, osvojivši 4 od 7 dosadašnjih takmičenja, ali ono što ne ide njemu u prilog jeste (ne)iskustvo. Još uvek nema 18 godina i ovo njegova tek druga turneja, možda pritisak bude preveliki teret za omalenog Domena.

D.A. Tande - trenutno drži drugo mesto u WC-u, ali je i dalje bez pobede ove sezone (u karijeri ima tek jednu), bio je drugi tri puta. To znači sličnu situaciju kao kod mladog Slevnca: pritisak može biti odlučujući faktor, a on na sve 4 skakaonice nema bolji plasman od 10. mesta do sada u karijeri. 

S. Kraft - kod ovog Austrijanca stanje je već drugačije, on ima osvojenu turneju i osvojene podujume na 3 od 4 novogodišnje skakaonice. I bez obzira na njegove zaista ispod-prosečne nastupe kroz nezvanična natjecanja (treninge) ove sezone, on je jedini skakač koji je svako takmičenje završio u top 10, mada nije bio bolji od 3. pozicije. 

K. Stoch - iskusni Poljak je znatno poravio formu u odnosu na početak sezone. Ne računajući lidera, on je imao najbolje nezvanične skokove ove sezone. Ipak on je poslednjih osam sezona imao slabiji 4H plasman nego li WC plasman, i to je barijera koja mu je omogućila podijume samo u Innsbrucku.

S. Freund - iskustvo je sigurno na njegovoj strani (ima podijume na sve četiri skakaonice), prošle godine je bio drugi. Ali posle sjajnog otvaranja sezone, on je sada u najgoroj formi od svih top 10 skakača. Njegova povreda ledja jeste zalečena, ali očigledno da mu nešto ne štima što potvrdjuju poslednji rezultati.

M. Kot - osvajač letnjeg GP-a je takodje dobro počeo sezonu, ali u poslednje vreme kao da je u silazoj putanji što dokazuje to da je od jedini iz top 10 koji nije bio medju najboljih 10 na poslednja dva takmičenja. Tehnički (ocene na osnovu stila letenja) on je medju najboljima ove sezone, ali da li ćemu to biti dovoljno za najviši plasman...  

M. E'bichler - Nemac je možda i najveće iznenadjenje do sadašnjeg dela sezone. Trenutno je sedmi u generalnom poretku, a njegov najbolji rezultat na ove 4 skakaonice je 30. mesto. Ove sezone je osvojio prvi podijum u karijeri i samo je jednom bio van top 10 na 7 natjecanja, ali njegovi poslednji nezvanični skokovi ne ulivaju poverenje.

M. Fettner - austrijski šampion je sigurno iskusniji od Nemca iznad, ali takodje se čini da je u istoj formi (dosta slabiji trening rezultati u poslednje vreme). Pa i bez obzira što će imati priliku za skokove pred svojim navijačima (on je iz Innsbrucka) ne vidim da će imati velike šanse za vrhunske rezultate na turneji. 

M. Hayboeck - nezasluženo na tek devetoj poziciji (zbog jednog lošeg plasmana kada mu je trebao poen za prolazak u drugu seriju). Posle lošeg početka sezone, usudio bi se reći da je on sada u najboljoj formi uz malog Prevca. Takodje zadnje dve turneje je završavao na drugom i trećem mestu, a na 6 od 7 turneja je završavao kao bolje plasirani nego što je bio u Svetskom kupu.

A. Kofler - uz sunarodnika Krafta on je jedini iz ove grupe takmičara već osvajao turneju. Takodje ima osvojene podijume sa sve četiri skakaonice, ali teško da će uspeti da održi konstantnu formu uz godine koje ima. Upravo takvi i jesu njegovi skokovi ove sezone, nekonstantni.

Link to comment
Share on other sites

Jučer sam pročitao intervju legendarnog Sven Hannawalda, čoveka koji je jedini osvojio sve četiri skakaonice, i po njemu se kao najveći favorit izdvaja Kamil Stoch. Toliko o tome da "treba" igrati na najmanje kvote (Tande i Prevc su nagradjeni sa manjim kvotama). Nekoliko ranih opklada od mene...  

S. Kraft winner @9.00 willhill

S. Kraft top 3 @2.50 bet365

M. Hayboeck top 3 @2.75 unibet

M. Kot v S. Freund @2.10 unibet

 

Link to comment
Share on other sites

da i ja dam svoj maleni obol :)

ugl 4 skakonice me puno više privlače tradicijski a manje za klađenje,jer dosta je puta bilo da su favoriti zakazali i kad uzmemo u obzir 8 skokova,suce,vjetar puno je tu faktora tako da je bolje uzet kao osvajače ove sa većim kvotama tako da po meni u obzir dolaze Kraft,Hayboeck i P.Prevc(zbog velike kvote a ipak nije on anonimus neki).

Ali ako jedan Sven Hanavald gura u prvi red Stocha to sigurno ima značajke.

u Singlu ću uzet austrijance,a nakon treninga u Oberstdorfu ćemo bit pametniji...

Sviđa mi se duel D.Prevc-Kraft @3,25 i Hayboeck-Kot @1 ,57

 

Link to comment
Share on other sites

On 12/25/2016 at 15:10, Celt said:

 

M. Kot v S. Freund @2.10 unibet

 

ovaj duel po koeficijentu je super za igrat,Kot zadnja natjecanja u laganom padu,a Freund zbog tih zdrastvenih problema je tu di je,ali nekako uvijek domačini budu motivirani na 4 skakaonice tako da ako Freund prvu skakaonicu odradi korektno bit će napaljen do kraja...

Link to comment
Share on other sites

još jedan duel kod manjih kladionica, analize već napisane u početnim postovima...

M. Hayboeck v S. Freund @1,85 betsson / Betsafe

Btw, mnogo vam zavidim što ćete imati kvote u lokalnim kladionicama... ako neko slučajno primeti da ima ponuda ski skokova u nekom lokalu u Srbiji (bar za novogodišnju turneju) - neka mi obavezno javi (biće nagradjen)...

Link to comment
Share on other sites

uh, počelo je praznično raspoloženje, teško da ću stizati da pišem analize i prognoze... za sada jedan info da je Andreas Stjernen izgubio svoje skije u Minhenu na aerodromu. pa iako je trenutno 11. u Svetskom kupu očekujem da ovde ima slabiji rezultat (juče u treningu bio 12 i 18, u kvalama 26)...

Link to comment
Share on other sites

Fkt46XY.png

AUSTRIJSKI skakač Stefan Kraft skokovima od 139 i 134,5 metra došao je do pobjede na otvaranju 65. izdanja tradicionalne novogodišnje turneje "Četiri skakonice" koja je u petak započela u njemačkom Oberstdorfu.

Kraft je do svoje pete pobjede u Svjetskom kupu, a druge u Oberstdorfu stigao sa 308 bodova, što je bilo samo 2,8 bodova više od Poljaka Kamila Stocha (137 i 135 m), dok je radost Austrijanaca upotpunio trećeplasirani Michael Hayboeck (135 i 133 m).

Za 23-godišnjeg Austrijanca ovo je prva pobjeda u ovoj sezoni i odličan znak što se tiče Novogodišnje turneje. Naime, kad je prije dvije godine Kraft bio ukupni pobjednik "Četiri skakaonice" i postao vlasnikom Zlatnog orla, bio je pobjednik baš u Oberstdorfu, drugi u Innsbrucku i treći u Bischofshofenu.

Vodeći u redoslijedu Svjetskog kupa, 17-godišnji Slovenac Domen Prevc nije imao svoju večer te je osvojio tek 26. mjesto sa za njega skromnim skokovima od 124,5 i 127 m. Ipak, radost obitelji Prevc donio je srednji brat Cene koji je osvajanjem osmog mjesta ostvario najbolji rezultat u karijeru u Svjetskom kupu, dok je prošlogodišnji ukupni pobjednik Peter Prevc bio deseti i pokazao da se polako vraća u pravu formu. Između Domena i Petera Prevca na deveto mjesto ubacio se Jurij Tepeš.

Najbolji Nijemac bio je Marskus Eisenbichler koji je osvojio sedmo mjesto.
Već u subotu skakači će preseliti u Garmisch-Partenkirchen, gdje su na programu kvalifikacije za tradicionalno nedjeljno natjecanje prvog dana 2017. godine.
 

Oberstdorf 137 m - rezultati:
 1. Stefan Kraft (Aut)             308,0 (139,0/134,5)
 2. Kamil Stoch (Polj)             305,2 (137,0/135,0)
 3. Michael Hayboeck (Aut)         296,2 (135,0/133,0)
 4. Daniel Andre Tande (Nor)       295,4 (130,5/138,5)
 5. Manuel Fettner (Aut)           294,9 (132,5/135,0)
 6. Markus Eisenbichler (Njem)     293,1 (135,0/133,5)
 7. Piotr Žyla (Polj)              291,9 (133,0/133,0)
 8. Cene Prevc (Slo)               284,4 (132,5/132,0)
 9. Jurij Tepeš (Slo)              283,2 (133,5/131,0)
10. Peter Prevc (Slo)              281,8 (130,0/135,0)
...
26. Domen Prevc (Slo)              254,7 (124,5/127,0)
...

Svjetski kup - redoslijed (8):
 1. Domen Prevc (Slo)              545 bodova
 2. Daniel Andre Tande (Nor)       432
 3. Stefan Kraft (Aut)             431
 4. Kamil Stoch (Polj)             403
 5. Markus Eisenbichler (Njem)     309
 6. Maciej Kot (Polj)              307
 7. Manuel Fettner (Aut)           306
 8. Michael Hayböck (Aut)          303
 9. Severin Freund (Njem)          299
10. Andreas Kofler (Aut)           238
11. Peter Prevc (Slo)              166

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

Garmisch

Tepes-Cene Prevc 1 @ 1.78 marathonbet

Ovaj duel je postavljen samo zato jer je Cene prevc danas bio 8. on je inače nastupao na kontinental kupu al sad je upao u slovensku reprezentaciju za svijetski kup i može se reć da je opravdao povjerenje izbornika. Cene je još nastupao u edenbergu i bio je 29 i 30. Tepes je iskusan skakač već godinama nastupa u svijetskom kupu i ove sezone je redovit u 2. serijama i u ovom duelu je svakako favorit

Link to comment
Share on other sites

On 12/25/2016 at 15:10, Celt said:

Nekoliko ranih opklada od mene...  

S. Kraft winner @9.00 willhill

S. Kraft top 3 @2.50 bet365 online kladionica" rel="external">bet365

M. Hayboeck top 3 @2.75 unibet

M. Kot v S. Freund @2.10 unibet

 

On 12/27/2016 at 20:05, PeterPrevc said:

Sviđa mi se duel D.Prevc-Kraft @3,25 i Hayboeck-Kot @1 ,57

 

 

On 12/27/2016 at 21:34, Celt said:

još jedan duel kod manjih kladionica, analize već napisane u početnim postovima...

M. Hayboeck v S. Freund @1,85 betsson / Betsafe

 

On 12/29/2016 at 21:45, marsovacc said:

Obersdorf

Kamil Stoch top 3 @ 1.75 marathonbet" rel="external">marathonbet

 

On 12/31/2016 at 1:23, marsovacc said:

Garmisch

Tepes-Cene Prevc 1 @ 1.78 marathonbet" rel="external">marathonbet

 

On 1/4/2017 at 12:27, PatrikAntonius said:

Hayboeck danas ne nastupa, vidim dobar izbor Tande 1-3. mjesto 1.75

Također bi probao Sevoie francuza u duelu sa Peter Prevcom, 2.30 je kvota.

 

prije 12 sati, marsovacc said:

kamil Stoch pobjednik tuneje @ 2.0 WilliamHill online kladionica" rel="external">WilliamHill

zaostaje 2 boda za Tandeom al na ovoj skakaonici je dosad bio dosta bolji i mislim da bi trebao nadoknadit ovaj maleni zaostatak

Kofler-Fraitag @ 2 bet365 online kladionica" rel="external">bet365

obojica loši zasad na ovoj skakaonici al kofler lošiji

Svaka čast svima koji su sudjelovali u ovoj temi, imalo je pravo dobrih prognoza. Na kraju pobedi K. Stoch upravo kako je i stari lisac najavio... Odlična novogodišnja turneja izuzev takmičenja u Insbruku gde se održala samo jedna serija zbog lošeg vremena. Zbog ove "neopravdane" (novogodišnje) euforije ja zaista nisam bio u stanju pisati svoje analize, ali se dalo mnogo što šta uloviti... idemo dalje!

Link to comment
Share on other sites

  • Celt unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use