Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Novosti iz nogometnog svijeta (Lige Petice)


Goksim

Recommended Posts

Emeryju se obrana raspada, a on poručio: Neće biti kupovanja ove zime

UNAI EMERY je malo manje od šest mjesecu na klupi preporodio momčad Arsenala. Od dosadnog, negledljivog nogometa kakav je momčad igrala zadnju sezonu pod Arseneom Wengerom, Arsenal je postao jedna od najzabavnijih momčadi u Premiershipu.

No, baš kao i Wenger, i Emery muku muči s obranom koja je postala kronični problem na Emiratesu. Ne mogu Lacazette, Aubameyang i društvo zabiti koliko obrana može primiti i ne bude li pojačanja u toj liniji Arsenal će teško u borbu za trofeje.

Ove zime očekivalo se da će vodstvo kluba koji se smatra jedinim od najbogatijih na svijetu i koji zarađuje najviše od svih klubova na svijetu kad je riječ o prihodima na dan utakmice, ove zime ozbiljno posegnuti u blagajnu. No, od toga neće biti ništa.

"Ove zime ne možemo kupovati igrače, možemo ih samo dovoditi na posudbu. Nemamo novca za kupnju novih igrača i ovo je jedini način na koji možemo pojačati momčad. S tim naumu pratimo tržište i pokušat ćemo nešto napraviti", rekao je Emery.

Arsenal je prošlog ljeta potrošio 79 milijuna eura na Lucasa Torreiru, Bernda Lena, Sokratisa Papastathopoulosa i Mattea Guendouzija.

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

PSG u strahu, Neymar u suzama napustio travnjak: Obnovio ozljedu zbog koje je lani operiran

Nogometaši francuskog PSG-a plasirali su se u osminu finala Kupa Francuske, ali su istovremeno ostali bez ključnog igrača uoči nastavka Lige prvaka. Neymar se ozlijedio u 62. minuti utakmice i njegov je nastup protiv Manchester Uniteda vrlo upitan.

Prema prvim informacijama iz Francuske, Neymar je obnovio ozljedu stopala od lani (5. metatarzalna kost), zbog koje je bio operiran i zbog koje je propustio završnicu sezone, između ostalog i uzvratni susret osmine finala Lige prvaka, u kojem je Real Madrid eliminirao PSG.

"Tretiranje ozljede ovisit će o novom pregledu u narednih nekoliko dana", stoji u objavi pariškog kluba.

PSG 12. veljače očekuje prva utakmica osmine finala Lige prvaka, gostovanje kod Manchester Uniteda. Uzvrat je tri tjedna kasnije. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Argentinski reprezentativni napadač Gonzalo Higuain (31) u srijedu je otišao na posudbu u engleskog nogometnog prvoligaša Chelsea do kraja sezone. Higuain je član Juventusa, ali je ljetos otišao na jednogodišnju posudbu u Milan. No, ta je posudba u srijedu prekinuta te će se iskusni napadač ponovno staviti na raspolaganje Mauriziju Sarriju, treneru koji ga je vodio dok su obojica bila u Napoliju, a pod čijim je vodstvom Argentinac u sezoni 2015/16. postigao 38 golova u 42 nastupa. "Nadam se kako ću se što brže adaptirati i na terenu opravdati povjerenje koje mi je Chelsea dao", kazao je Higuain. U dvije sezone koje je proveo u Juventusu Higuain je postigao 55 pogodaka u 105 nastupa, ali je morao otići iz Torina nakon dolaska Cristiana Ronalda. U Milanu se u prvom dijelu ove sezone nije snašao, a u posljednjih 12 utakmica zabio je samo jedan gol.

Link to comment
Share on other sites

Skandal u Španjolskoj: Katalonci izbačeni iz lige, svi igrači mogu napustiti klub
Španjolski nogometni drugoligaš Reus Deportiu izbačen je na tri godine iz prva dva razreda španjolskog nogometa i kažnjen sa 250.000 eura zbog neplaćanja igrača.


Katalonski klub Reus Deportiu automatski je izbačen iz Segunde i sve utakmice do kraja sezone njegovi suparnici dobit će rezultatom 1-0, prema prosjeku golova koje je Reus primio ove sezone.

Svi igrači su postali slobodni i bez odštete mogu napustiti klub. Vodstvo kluba može se žaliti na ovu odluku, ali to neće odgoditi primjenu kazne.

Španjolski mediji navode kako je klub dužan igračima i zaposlenicima više od sedam milijuna eura, a sada već bivši vlasnik Joan Oliver je danima uvjeravao javnost kako ne treba strahovati za budućnost kluba i kako je u potrazi za investitorima.

Oliver je početkom prošlog tjedna uspio prodati klub američkim investitorima Rusellu Plattu i Cliftonu Onolfu, međutim promjena vlasnika nije bila dovoljna da se izbjegnu sankcije.

Reus je u dosadašnjem dijelu Segunde osvojio 21 bod iz isto toliko susreta i nalazi se na 20. mjestu od 22 kluba.
 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Posljednjih mjeseci oko hrvatskog veznjaka Barcelone Ivana Rakitića kruže spekulacije o mogućem odlasku zbog gužve u veznom redu koja će nastati dolaskom Frenkieja de Jonga i mogućim dolaskom Adriena Rabiota.

Rakitić je izjavio da želi ostati i produžiti ugovor koji trenutno traje do 2021., ali upitno je ima li Barcelona namjeru ispuniti njegove želje.

Zbog toga Rakitić, prema pisanju talijanske Gazzette dello Sport, priprema izlaznu strategiju. Na naslovnici milanskog sportskog lista u petak stoji vijest da su iz Rakitićeva tabora kontaktirali s Interom i izrazili želju za dolaskom u redove talijanskog velikana.

Talijani pišu da je Rakitić nezadovoljan i da se osjeća ugroženo zbog dolaska novih igrača u vezni red. Odštetna klauzula iznosi 120 milijuna eura, ali Inter bi pokušao smanjiti cifru na 90 milijuna. 

Hoće li Rakitić dobiti novi ugovor?

Rakitiću je 30 godina i pred sobom ima još nekoliko sezona na visokom nivou, a u Interu bi zasigurno bio nositelj igre i ponajveća zvijezda. Moguće je i da su Rakitićevi predstavnici pustili ovu informaciju kako bi stvorili pritisak na Barcelonu u vezi s novim ugovorom i povišicom za hrvatskog veznjaka.

''Bit će na kraju sezone vremena za razgovore o povećanju plaće, obnovi ugovora i o svemu što bude potrebno. Klub sada ima prihode kakve ima pa s njima moramo upravljati'', rekao je krajem siječnja predsjednik Barcelone Bartomeu za novine Mundo Deportivo o Rakitićevu slučaju.

Hrvatska kolonija u Interu vrlo je brojna – crno-plavi dres nose Šime Vrsaljko, Marcelo Brozović i Ivan Perišić, iako je upitno hoće li ovaj trojac tamo biti i sljedeće sezone. Vrsaljko se muči s ozljedama, Perišiću je već dvaput propao transfer u Englesku, a Brozović je jedan od najpoželjnijih eksponata u milanskom izlogu.

Inter je uoči sezone pokušao dovesti Luku Modrića, ali kapetan Vatrenih ostao je u Realu.

Link to comment
Share on other sites

PSG stigao je do očekivane pobjede protiv Bordeauxa s 1:0, no bilo je to daleko od neke uvjerljive predstave. Nakon što je ostao bez Neymara, možda je sada ostao i bez Edinsona Cavanija koji je tri dana prije utakmice protiv Manchester Uniteda zaradio ozljedu zbog koje je morao ranije napustiti travnjak.

Cavani je bio i jedini strijelac na susretu, zabio je iz penala za pobjedu u 42. minuti, ali napustio je ubrzo travnjak i na poluvremenu ga je zamijenio Kylian Mbappe. I njegovo neigranje bilo bi velik udarac, posebno nakon što je otpao i Neymar.

 

 
Link to comment
Share on other sites

Iako u priopćenju nema točnog objašnjenja zašto je nogometaš Levantea priveden, španjolski mediji danas donose dijelić informacija

Španjolski prvoligaš Levante oglasio se službenim priopćenjem u kojem je potvrdio da je njihov stoper Antonio Garcija Tono uhićen. 

Iako u priopćenju nema točnog objašnjenja zašto je spomenuti priveden, španjolski mediji danas donose dijelić informacija.

 

Lijevi 29-godišnji bek je navodno uhićen pod optužbama za iznudu, sudjelovanje u kriminalnoj organizaciji, prijetnje smrću, otmice, pranje novca i još neke kriminalne radnje. Osim njega u akciji je uhapšeno još šest osoba. Toño je navodno primio i deset tisuća eura od vođe jedne mreže za seksualno iznuđivanje. Ova informacija još je tragičnija po Levante kad se uzme u obzir kako je prije nekoliko dana potpisao novi ugovor do 2023. godine.

"U vezi s informacijama o našem prvotimua Antoniu Garciji, a s obzirom da je sudski postupak u tijeku, klub se mora obavezati na tajnost. Klub će pružiti podršku njemu i njegovoj obitelji, bez obzira na zbivanja u budućnosti. Nismo upoznati s okolnostima koje su natjerale istražnog suca da poduzme ovakve mjere. Pozivamo na poštovanje pretpostavke nevinosti dok se ne dokaže suprotno. Klub se više neće oglašavati po ovom pitanju, barem dok ne bude dostupono više informacija", poručili su iz Levantea.

S druge strane njegov odvjetnik Pérez Mora tvrdi kako je Garcija nedužan.

"U zatvoru je zbog pogreške i nepravde. Da je znao kakvi su ti ljudi ne bi se nikada našao s njima. Bili su mu poznanici. Baš bi takve stvari radio igrač koji je potpisao ugovor s klubom vrijedan 1,5 milijuna eura. Glupost. Zašto je on uopće u zatvoru? Za nekoliko će mjeseci otkriti da ništa nije napravio i pustit će ga", rekao je on.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Kaos u kultnom klubu La lige danas je dosegao vrhunac. Što im se sve događa?

47f2a511-23d4-4a19-8530-b80617bed8c6-fre

Foto: EPA-EFE

KAOS u Valenciji o kojem smo pisali krajem srpnja se nastavlja, to je postalo službeno danas nakon što je potjeran trener Marcelino.

Singapurski gazda Peter Lim počeo se uplitati u transfer politiku, najviše zbog dobrih odnosa sa superagentom Jorgeom Mendesom. Tako je novi trener Šišmiša postao Albert Celades čiji agent Carlos Bucero radi baš u Mendesovoj firmi.

Tjeranje 54-godišnjeg Marcelina vrlo vjerojatno povlači i odlaske generalnog direktora Mateua Alemanyja te direktora tajništva kluba Pabla Longorije.

Gazda milijarder podivljao

Njih su trojica prethodnih dviju sezona Valenciju dvaput uveli u Ligu prvaka i vratili taj kultni klub u vrh La lige, međutim, Lim je svojim idejama najveći razlog raspada sistema.

Marcelino je prošle sezone osvojio španjolski Kup kralja, a termin otkaza nije mogao biti gori - uoči gostovanja kod Barcelone i početka Lige prvaka. 

Brojni ljudi upućeni u situaciju jednostavno su zgroženi odlukama Valencijinog čelništva.

Tijekom ljeta bilo je puno neslaganja na Mestalli. Naime, Lim nije htio odobriti transfer Rafinhe iz Barcelone. Tog španjolskog ofenzivca silno su željeli Marcelino i Alemany, na kraju je Rafinha završio u Celti. 

Lim, 66-godišnji singapurski magnat, prije pet godina preuzeo je većinski paket tada financijski gotovo uništenog kluba i krenuo s velikim ulaganjima u čemu mu je veliki savjetnik bio Mendes.

Više je to sličilo na bogataško orgijanje, 2015. je potrošeno gotovo 150 milijuna eura. Lim je htio instant rezultat nakon sezone, pomoć je vidio u Mendesu koji je praktički postao sportski direktor kluba.

Portugalac je tu izvukao strašan novac jer su se dovodili uglavnom njegovi nogometaši.

Mendes je već radio za Valenciju

 

Valencia je potom dovela Enza Pereza za 25 milijuna eura i Rodriga za 30 milijuna eura iz Benfice, stigao je Alvaro Negredo za 28 milijuna eura iz Manchester Cityja.

Nije bilo dovoljno, kupljen je Aymen Abdennour iz Monaca za 22 milijuna eura te Ezequiel Garay za 24 milijuna eura iz Zenita.

Svima, osim Rodrigu Morenu i donekle Argentinu Garayju, zajedničko je to da u Valenciji nisu ništa značajno napravili.

Abdennour je čak proglašen za jedan od najgorih transfera u klupskoj povijesti.

Nakon loših rezultata Lim uviđa da mu Mendes ne radi dobar posao, navijači su nezadovoljni i tada on dovodi za trenera Garyja Nevillea, dotad TV analitičara. Englez se pokazao kao apsolutni promašaj.

U četiri mjeseca legendarni Unitedov bek pobijedio je u tri od 16 ligaških utakmica, a od Barcelone je u Kupu kralja izgubio 7:0.

Pokušavao je Lim s Pakom Ayestaranom, spašavao je pomoćnik Voro, tri mjeseca je dobio i Talijan Cesare Prandelli, međutim do dolaska Marcelina prije dva ljeta Valencia nije uspjela postići stabilnost.

Danas, kada se klub ustalio s kvalitetnim rezultatima, došlo je do kaotičnog raskola, iako se situacija bila smirila uoči početka sezone. Marcelino je vodio Valenciju u prva tri kola, stao je na jednoj pobjedi, remiju i porazu.

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Zbog luđaka koji spava na stadionu s Interom više nema za*ebancije

ff53310c-5466-4414-8ab6-caeff3bd2592-conte1.jpg?width=765&height=430

"KAD bismo odigrali neriješeno, u autobusu bi se pri povratku kući čuo samo let muhe. Nitko ni s kim ne bi pričao od bijesa", stara je priča iz Italije vezana za Juventus, u kojem je tako i danas.

Zbog Antonija Contea, koji je nakon 1:1 protiv Slavije Prag u Ligi prvaka ostao bijesan spavati u uredu, ista je situacija i u današnjem Interu, koji polako apsorbira Conteov luđački, pobjednički mentalitet.

Conte je, ljutit zbog neočekivanog kiksa, prvo sebe javno nazvao magarcem, a onda odlučio ne otići kući svojoj obitelji nego ostati na stadionu kako bi utakmicu secirao u detalje. 

Izvukao je sve negativne stvari iz utakmice i već sutra ujutro ih visokim tonom gravirao u mozgove svojih igrača. Nije za Contea problem loš rezultat, on igračima zamjera smanjenu agresivnost i nemogućnost nametanja autoriteta protiv slabije momčadi.

Lekcije su urodile plodom i već u nedjelju je Inter nadigrao Milan s 2:0 i ostao jedina stopostotna momčad Serie A nakon četiri kola. Sve je bilo kako je zamislio, a da ne dođe do opuštanja, novu lekciju je iznio na vrijeme.

Luđačka proslava i lekcija prije vremena

Naime, igrače koji nisu igrali u derbiju poslao je na trening poslije utakmice pa dok su se jedni tuširali poslije pobjede, drugi su nizali krugove.

Antonio Conte, bivši trofejni Juventusov kapetan i trener, stigao je na Meazzu jednako motiviran kao i 2011. kad je s oronulim Juventusom, do tada majstorom za osvajanje sedmih mjesta, osvojio Scudetto bez poraza. 

Gazio je konkurenciju koristeći svoja tri sveta postulata, a to su psihološka čvrstina, fizička moć i savršeno uigrani defenzivni mehanizmi u omiljenoj mu formaciji 3-5-2.

Stoga ga je Inter učinio uvjerljivo najplaćenijim trenerom u Serie A (po sezoni oko 11 milijuna eura, dvaput više od Juventusovog Maurizija Sarrija) i pred njega stavio dvije osnovne zadaće - stvoriti stabilnu i jaku momčad te ući borbu za trofeje, odmah ove sezone.

Omogućen mu je roster igrača po volji. U najvećem transferu u povijesti kluba (65 milijuna eura plaćen Unitedu) dobio je Romelua Lukakua, na kojem je inzistirao još kao menadžer Chelseaja.

Stigao je i Diego Godin iz Atletico Madrida, po isteku ugovora, a vezni red osvježen je dolascima talijanskih reprezentativaca Stefana Sensija i Nicoloa Barelle. 

Proces uigravanja je u tijeku. Nisu to briljantne nogometne predstave, no Conteov rukopis već se vidi. Inter više neće biti simpatična momčad čije će predstave varirati od užasnih do vrhunskih i s njima više neće biti zafrkancije.

Bivši talijanski izbornik ušao je u glave igračima i počeo raditi ono što najbolje zna - dizati im samopouzdanje do krajnjih granica.

Proslava Contea i Lukakua nakon gola Belgijca za 2:0 protiv Milana ujedno je i slika novog Conteovog Intera, koji je ove sezone spreman na sve. 

Gol su doživjeli kao da je odlučujući u finalu Lige prvaka, a vjerujte, emotivno će slaviti i svaki sljedeći.

Na njegovim treninzima igrači padaju s nogu od umora. To odgovara Brozoviću

Već na prvim treninzima usred divljih ljetnih temperatura Interovi igrači su padali s nogu od umora i bolova. Doslovno.

Nakon dva-tri dana neki igrači su imali i lakše ozljede nenaviknuti na gotovo tiranski režim trenera s bolesnim pobjedničkim mentalitetom.

860719fc-ffa8-4a6e-989a-f581d880afb7-dfr

Njegov karakter poklapa se s onim Marcela Brozovića kojem je bez razmišljanja dao ključnu ulogu u momčadi. Pritom, Marcelova besprijekorna fizička sprema omogućuje mu da se s lakoćom nosi s tiranijom novog trenera.

h5hasstyuiygkbmx57lw.png

Marcelove igre u reprezentaciji konačno su pokazale da je on i u Interu sposoban biti ključni igrač. Uz Luku Modrića i Ivana Rakitića dosegao je nogometnu zrelost, pojednostavio igru i zahvaljujući svojim izvanrednim kvalitetama dominira i kod Antonija Contea.

Inter je bez njega danas nezamisliv, što se vidjelo protiv Rossonera. Osim što je (sretno) zabio za itekako zasluženo vodstvo početkom drugog poluvremena, Marcelo je bio najdominantnija figura na terenu u oba smjera igre.

Pretrčao je 13,1 kilometar, najviše, što je za kilometar više od suigrača Nicoloa Barelle. Imao je 84 dodira s loptom i 91 posto preciznosti u dodavanjima. Pritom je kreirao stopostotnu šansu i dobio četiri duela.

Brozović je, dakle, sveprisutan, a kad ga i suigrači prate po količini uložene energije, tada on na terenu djeluje perfektno, na razini jednog od najboljih europskih veznjaka.

Ako pitate Dinamovog trenera Nenada Bjelicu, stvar je jasna.

"Jako malo se o njemu govorilo i pisalo, pa on je jedan od tri najbolja svjetska veznjaka", rekao je modri strateg nakon pobjede Hrvatske u Slovačkoj 4:0, kada je Brozović bio briljantan.

Brozović Conteu odgovara i jer je igrač kojeg je teško impresionirati. Baš zbog svog ponekad flegmatičnog stava ne plaši se konkurencije i snage protivnika te svjestan svojih kvaliteta, koje Conteov način nogometa izvlači na površinu. 

Beskompromisno čišćenje svlačionice

Conte već ove sezone planira zaobići Napoli pa srušiti osmogodišnju dominaciju Juventusa i tu je ideju već od prvoga dana priprema usadio svojim igračima.

Dogodila se tako i rekonstrukcija mentaliteta. Za Inter, sasvim je sigurno, svaki kiks kao ovaj nedavni protiv Slavije Prag u Ligi prvaka od ove sezone predstavlja katastrofu.

Tako je sada u Interu. Conte je to prve sekunde instalirao u umove igrača, koji se moraju s tim nositi. Prvi znakovi nisu bili baš pozitivni, no sve je ugasila navedena pobjeda nad Milanom 2:0 u kojoj je on čak i pri tom sigurnom vodstvu nekoliko minuta prije kraja ljutito vikao na igrače zbog nekog detalja.

Zbog jakog pritiska među igračima ne iznenađuju povišeni tonovi Marcela Brozovića i Romelua Lukakua nakon 1:1 protiv Čeha - ista dvojica već su protiv Milana s terena izašli u zagrljaju i ugodnom prijateljskom razgovoru jer je baš Conte stao između njih i obojici objasnio da pucanje po šavovima neće tolerirati.

A Interu je baš ta boljka uništavala prijašnje sezone, najočitije prethodnu kad je bure baruta bilo i eksplodiralo. Među igračima su postojali klanovi, a najsnažniji je bio onaj bivšeg kapetana i najboljeg igrača Maura Icardija kojeg su nenogometne stvari (čitaj: kontroverzna supruga i menadžerica Wanda Nara) prebacile u status neželjenog, od uprave, trenera, navijača i suigrača.

Argentinski golgeter je neosporno klasa koja nogometnim opusom itekako ima mjesta u prvom sastavu Intera, međutim problematičan karakter morao je biti odstranjen.

Slična situacija dočekala je i Ivana Perišića. Hrvatski ofenzivac od dolaska u klub bio je nezamjenjiv na krilnim pozicijama, ali je nakon dolaska Contea, najviše zbog prelaska na 3-5-2, postao suvišan.

Pokušao je po poluvrijeme s Ivanom na poziciji lijevog beka i napadača. Nije išlo. Perišić nije preko noći mogao postati univerzalan bek ili špica, a Antonio nema strpljenja. 

Kod njega sve mora odmah i sada. "Rođo, ja se žurim", rekao bi pokojni Stjepan Spajić. Žuri se i Conteu. Perišića je otpisao nakon desetak dana priprema.

"Tko se ne može prilagoditi mojim zahtjevima, najbolje je da ode negdje drugdje", bio je jasan na jednoj od prvih presica u milanskom klubu. 

Ivan je završio u Bayernu, Icardi u PSG-u, a Radja Nainggolan, prošle sezone najveće pojačanje kluba, na posudbi u Cagliariju.

Nije ni Belgijac imao naročitu sezonu. Imao je problema s ponašanjem, a sve je kulminiralo teškom obiteljskom situacijom.

I Conte i Inter su odustali od potencijalne rehabilitacije neosporno sjajnog veznjaka jer sam Radja mentalno nije maksimalno upotrebljiv.

Zapamtite ime: Stefano Sensi

Zato su u Inter stigli neki novi momci, od kojih na startu prednjači veznjak Stefano Sensi. U Interu nije završio slučajno - Giuseppe Marotta ga je pratio godinama, dok je još bio direktor Juventusa.

tavm5bfepoxczwnv93m8.png

Sensi je bio predodređen za Juventus, međutim torinski je klub vezni red nakrcao skupim internacionalcima pa za Sensija iz Sassuola nije bilo mjesta. Čim je Marotta u prosincu 2018. stigao u Inter, krenuo je po građom sitnog 24-godišnjaka.

Conte mu je našao mjesto uz Brozovića i njih dvojica su glavna pokretačka snaga. Sensi je zrcalo svega što Conte traži od svojih odanih vojnika - bespogovorno poštovanje njegovih taktičkih zamisli i energičan nastup.

Kad Conte na takav način spremi i obuči igrača, onda je on uvijek korak ispred konkurencije. Tako danas Sensi nakon pet nastupa za Inter ima dva gola i tri asistencije i postao je standardan reprezentativac Italije i nezamjenjiv u klubu.

"Ne osjećam veliku odgovornost, zbog suigrača koji mi olakšavaju situacije na terenu. Sve ovisi o nama jer smo sjajna momčad, mislim da nije nitko ispred momčadi. Conte je jedan od najboljih trenera na svijetu. Ako igrač nema neku kvalitetu, on će učiniti sve da mu je donose. Kada imate njega na klupi, kada on motri na vas, onda morate davati sve od sebe", rekao je Sensi početkom rujna.

Podsjeća pomalo na Wesleyja Sneijdera, s loptom može što poželi i donosi dozu šarma Interovoj momčadi.

"Sensi je poseban igrač. On je jako pristojan momak, možda previše fin za nogomet. Ima sjajnu osobnost i brzinu razmišljanja na terenu, što ga čini jednim od najkompletnijih veznjaka Serie A. Mnogi su bili skeptični zbog njegovih fizičkih predispozicija, ali ja nisam jer se talent ne mjeri centimetrima i kilometrima", rekao je Rino Foschi, trener koji ga je u Ceseni primijetio kao 18-godišnjaka.

Bure baruta nabijeno brutalnim ambicijama

Inter je nabrijan u tolikoj mjeri da su se Lukaku i Brozović žestoko zakačili zbog Slavije. Belgijac, najskuplje pojačanje u povijesti kluba, zamjerio je suigračima na manjku organizirane igre, što je taknulo hrvatskog veznjaka, odgovornog za distribuciju lopte.

Veći sukob spriječili su suigrači, a nije isključeno da toga bude i u budućnosti jer Conte je igračima, kao što smo već napisali, u glavu ugurao stav da su najbolji i da je svaki posrtaj katastrofa.

Golem je to zalogaj za većinu momčadi koja je posljednjih sezona navikla na neuspjehe, razmirice i podijeljenost. To većinu Interovih igrača, uglavnom naviknutih na neuspjehe prošlih sezona, stavlja pod jak pritisak.

b9f8e0e9-dd40-4752-a61c-ab45d9133c41-fr.

Prvo manje pucanje dogodilo se nakon Slavije iako u skupini imaju još pet utakmica za popravljanje situacije, no Conte, genijalac kad je u pitanju psihološka priprema igrača, okrivio je - sebe.

"Ispao sam magarac, treba me poslati u kut. Pustite moje igrače, oni su mladi. Nisu krivi za ovo jer ih nisam pripremio za sve scenarije", rekao je nakon Slavije pa analizirao incident Brozovića i Lukakua.

"Obožavam ih, nekad sam ljutit jer su predobri. Moraju biti malo lukaviji. Sukobi su dobrodošli jer to znači da im krv teče venama i da postoji vatra unutra. Bio sam igrač, znao sam ulaziti u rasprave sa suigračima puno puta i onda nakon toga otići na večeru s njima. Nije to neka velika stvar."

Antonio momčad brusi svojim brutalnim metodama. U Interu već neko vrijeme frca na sve strane i moguća su samo dva scenarija:

Prvi, da Inter na Conteov pogon postane prvak Italije, i drugi, da svi skupa izgore u prevelikoj želji ako ih Juventus i Napoli jednostavno nadjačaju u maratonskoj borbi za Scudetto.

Tada bi i Conte izgorio i pitanje je kakav bi bio nakon toga jer dosad je u svojim debitantskim sezonama uvijek uspijevao konkurenciju složiti na pod.

Izvor: https://www.index.hr/sport/clanak/zbog-ludjaka-koji-spava-na-stadionu-s-interom-vise-nema-zaebancije/2118535.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Everton smijenio Marca Silvu. Vraćaju trenersku legendu

EVERTON je smijenio Marca Silvu nakon što je proveo 18 mjeseci na klupi tog kluba, objavili su na službenim stranicama kluba.

Poraz od Liverpoola u gradskom derbiju (5:2) bit će i posljednja utakmica portugalskog stručnjaka na klupi ovog kluba.

Everton je Portugalcu odlučio uručiti otkaz, a na njegovo mjesto vratiti trenersku legendu koja se na klupi kluba iz Liverpoola i proslavila. Riječ je, naravno, o Davidu Moyesu koji poslije šest godina ponovno kuca na vrata Goodison Parka. 

No do imenovanja novog trenera momčad će privremeno preuzeti klupska legenda Duncan Ferguson.

Iranski biznismen i vlasnik Evertona stigao je u četvrtak u Liverpool kako bi smijenio Marca Silvu

Iranski biznismen Farhad Moshiri danas je stigao u Liverpool kako bi obavio važan posao. Čovjek koji je od svog dolaska u klub u veljači 2016. godine otpustio već trojicu trenera (Roberto Martinez, Ronald Koeman, Sam Allardyce) stigao je u grad Beatlesa kako bi obavio smijenio Marca Silvu i pronašao novo rješenje na klupi tog kluba.

Tijekom proteklih mjeseci Silva se nosio s ogromnim pritiskom javnosti i na pet uzastopnih konferencija za medije na pitanje o svojoj budućnosti odgovarao je s: "Nisam prava osoba da vam govori o tome, pitajte upravu."

Prvi favorit za klupu je Moyes, ali u konkurenciji i ostala zvučna imena

Prvi favorit za preuzimanje klupe Evertona je David Moyes. On je uspješno vodio Everton od 2002. do 2013. godine i izgradio reputaciju trenera dostojnog osrednjeg kluba.

Za onu višu razinu, kakvu je od njega očekivao sir Alex Ferguson, očito nije bio sposoban. Iako ga je sunarodnjak doveo u Manchester United, Moyes nije izdržao cijelu sezonu, a njegova je karijera od tada u blagom padu. Vodio je Real Sociedad, Sunderland i West Ham, uz napomenu da je Čekićare spasio od ispadanja u Championship, dok mu sa Sunderlandom to nije uspjelo.

Na pojačanja potrošeno preko 200 milijuna funti u pet godina, a klub se bori za ostanak

Everton traži čovjeka za više od puke borbe za ostanak nakon što je u posljednjih godinu dana samo u pojačanja uložio 225 milijuna funti, po čemu je četvrti najveći potrošač u Premier ligi. Jedino što mu izostaje su rezultati. Čak ni rekonstrukcija, koju su proveli ljetos dovevši Keana, Iwobija, Delpha i Sidibea, nije donijela nikakav pomak. 

Prema pojedinim informacijama, u konkurenciji za trenera su još Leonardo Jardim i Erik ten Hag, ali javnost na sjevernu Engleske najveće šanse daje upravo Moyesu koji je bez posla od svibnja 2018. godine kada mu je istekao ugovor s West Hamom.

Moyes je do odlaska Everton vodio na ukupno 168 utakmica tijekom kojih je 56 puta stizao do pobjede, 70 puta je poražen i 41 put je remizirao.

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Inzaghi: Magično je pobijediti Juventus dva puta u 15 dana

DVA puta u 15 dana Lazio je istim rezultatom srušio Juventus. 

Nakon pobjede u prvenstvu Lazio je najavio utrku za Scudetto s Juveom i Interom (ima šest bodova manje i utakmicu manje), a sada je u saudijskom Rijadu ponovio isto i obranio trofej talijanskog Superkupa

"Pobijediti Juventus dva puta za kratko vrijeme je nevjerojatno, magično. Zaslužena pobjeda naše momčadi, koja uvijek vjeruje i ne odustaje, zbog čega smo svi nagrađeni danas. Pobjedu posvećujem svima onima koji su bili uz mene i momčad, posebno u trenucima kad nismo pobjeđivali", poručio je trener Lazija Simone Inzaghi, tvorac fantastične ekipe bez zvijezda koja ove sezone briljira. 

Brat oduvijek poznatijeg Filippa Inzaghija još je jednom pokazao kakva je trenerska veličina postao. U 64. minuti uveo je veznjaka Cataldija, a dvije minute kasnije Parola. U 73. minuti Parolo je asistirao Luliću za 2:1, a Cataldi pogodio u 94. minuti za konačnih 3:1.

"Imam ogromno povjerenje u sve igrače i tko god je na terenu, znam da će pružiti maksimum. Mogli su zaigrati i od početka, ali je na kraju ovako ispalo još bolje", naglasio je Inzaghi, koji je potom prokomentirao borbu za Scudetto.

"Nastavit ćemo naporno raditi i uživati u pobjedama poput ove. Vidjet ćemo gdje će nas to odvesti", zaključio je. 

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Prijelazni rok se zakuhao, svakog dana nam stižu novi dogovoreni poslovi, ali i glasine. A jedna takva došla je iz Maksimira, gdje Sportske novosti saznaju informaciju iz vrlo povjerljivih izvora. 

Ona govori kako je Slaven Bilić zainteresiran za dovođenje Mislava Oršića i spreman je za to izdvojiti 10 milijuna eura! Upravo krilnog igrača bivši hrvatski izbornik vidi kao igrača koji bi mu pomogao da se sa svojim West Bromwich Albionom plasira u Premiership. 

Izvori iz Engleske tvrde kako WBA na ovom transferu radi više od mjesec dana i kako bi se do kraja siječnja sve moglo finalizirati. Prema izvorima SN-a, Dinamo bi mogao inkasirati 10 milijuna eura, a valja podsjetiti kako su ga prije godinu i pol platili 1.5 milijuna eura korejskom Ulsanu. 

Oršić je svojim igrama bio jedan od najzaslužnijih za sjajna izdanja hrvatskog prvaka u zadnje dvije europske sezone, a na temelju toga postao je standardan reprezentativac i za očekivati je da ga Zlatko Dalić ima u trenutnim vizijama za Europsko prvenstvo.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Što će biti sa Serie A? Italija možda neće dobiti prvaka, ovo su tri scenarija

ca0741f3-1475-4825-b221-2a28cd215bf6.jpg

Foto: Getty Images/Guliver Image

 

TALIJANSKA vlada je jučer donijela odluku da se zbog epidemija koronavirusa zaustavljaju sva sportska natjecanja do 3. travnja pa tako i Serie A.

U Italiji je broj zaraženih opakim virusom naglo porastao pa je vlada proglasila crvenu zonu na području čitave zemlje. Zaraženih je gotovo 9000 ljudi, a do sad je preminulo 463 ljudi. Italija je zabilježila najviše smrti od virusa Covid-19 od svih drugih zemalja izvan Kine, gdje je u prosincu počela epidemija.

Velika kriza odrazila se i na sport. Talijani su prvo odlučili da će se utakmice Serie A do kraja mjeseca igrati pred praznim tribinama, kao što je bio slučaj u prošlom kolu, no jučer je odlučeno da se nogomet u prvoj i drugoj talijanskoj ligi uopće neće igrati. To je veliki problem za Serie A jer nitko ne zna kad i kako će se odigrati odgođene utakmice. 

Krajem mjeseca je reprezentativna stanka, ali unatoč tome u Italiji je zbog koronavirusa odgođeno čak 33 utakmice jer su se do kraja mjeseca trebale odigrati i utakmice odgođene pretprošlog vikenda. No, sada od toga neće biti ništa, a ovo su tri moguća scenarija koje talijanski nogometni savez razmatra za kraj sezone.

1. Odgoda početka Europskog prvenstva

Italija je jedan od domaćina Eura 2020. koji počinje 12. lipnja, ali je početak tog natjecanja iz dana u dan pod sve većim upitnikom. Ovogodišnje Europsko prvenstvo igra se u 12 europskih gradova i postoji velika mogućnost da se Euro odgodi za kraj godine zbog širenja koronavirusa.

Iako bi takva odluka izazvala kaos u svim ligama sljedeće sezone, Talijanima bi dobro došla jer bi onda imali vremena završiti prvenstvo u lipnju i ne bi toliko osjetili odgode utakmica. To je trenutačno najmanje realna opcija jer bi prebacivanje Eura na jesen ili zimu značilo prekid nacionalnih prvenstava i Lige prvaka.

2. Nema prvaka, nema pobjednika kupa, a liga se proširuje

To bi bio najradikalniji potez i, iako trenutačno nije realan, nije ni nemoguć. Naime, potraje li kriza oko koronavirusa Talijani bi mogli potpuno prekinuti sezonu, što bi značilo da prvaka ne bi bilo, ne bi se igrao ni kup, a nitko ne bi mogao ni ispasti iz lige jer ona nije odigrana do kraja. 

U tom slučaju Serie A bi se samo na jednu sezonu proširila na 22 ili 24 kluba kako bi koliko-toliko bili nagrađeni klubovi koji su odlično gurali u Serie B, a od sezone 2021./2022. opet bi u prvoj ligi bilo 20 klubova. 

Prekid prvenstva izazvao bi potpuni kaos u talijanskom nogometu. Pitanje je i tko bi išao u europska natjecanja sljedeće sezone jer prvenstvo nije odigrano, a vjerojatno bi postojala opcija da talijanski klubovi uopće ne sudjeluju u Ligi prvaka i Europa ligi sljedeće sezone.

3. Utakmice svaka dva ili tri dana i otkazivanje kupa

Kako trenutačno stvari stoje, ovo je najrealniji scenarij. Dozvoli li talijanska vlada da se prvenstvo nastavi nakon 3. travnja, odgođene utakmice ugurale bi se u sve moguće termine preko tjedna kako bi se prvenstvo završilo na vrijeme. To znači da bi klubovi igrali svaka dva ili tri dana do kraja sezone. Iako bi to bio golemi napor za igrače pred kraj ionako naporne sezone, Talijani trenutačno ne vide drukčiji način kako da završe prvenstvo.

Dođe li do takve odluke, gotovo je sigurno da bi se otkazao kup za ovu sezonu jer bi nemoguće bilo sve te utakmice ugurati u raspored. Talijanski kup došao je do polufinala, a odigrane su i prve utakmice. Napoli je u gostima pobijedio Inter, a Milan i Juventus odigrali su 1:1. Do kraja Coppa Italije ostale su još tri utakmice. Finale bi se trebalo igrati 20. svibnja, ali nema šanse da se uz spomenute 33 odgođene utakmice i obveze klubova u europskim susretima odigraju i utakmice kupa.

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

Bild: Prekida se Bundesliga? Bayern odbija titulu

c363cc92-8491-4136-92b9-1bbebccb1c95.jpg?width=765&height=402

PONEDJELJAK će gotovo sigurno biti Dan D za njemački nogomet. Tada će se održati izvanredni sastanak predstavnika Bundeslige i 2. Bundeslige na kojem će se raspravljati o eventualnom prekidu oba prvenstva zbog pandemije koronavirusa.

Na sastanku će biti prisutni čelnici 36 klubova prvog i drugog ranga njemačkog nogometa. Tamošnji Bild piše da Udruženje profesionalnih klubova (DFL) i Nogometni savez Njemačke (DFB) razmatraju mogućnost da prvenstva završe trenutnom situacijom na ljestvici.

Međutim, čelnici Bayerna već su se javili s porukom da ne žele poklonjenu titulu u slučaju da se prvenstvo ne odigra do kraja. Podsjetimo, Bavarska je nedavno donijela uredbu da se sve utakmice na tom području igraju bez publike do 16. travnja.

Možda prvak ne bi bio nitko, ali bi se morao znati redoslijed ekipa koje će dogodine u Ligu prvaka i Europa ligu. Što se tiče ispadanja, nitko ne bi ispao u niži rang, dok bi se Bundesliga i 2. Bundesliga proširile na 20 mjesta kako nitko ne bi bio oštećen. 

To znači da bi dva prvoplasirana kluba iz 2. Bundeslige - trenutačno Arminia Bielefeld i Stuttgart - išli u viši rang, kao i dvije ekipe iz treće lige direktno u 2. Bundesligu.

Podsjetimo, slično se već dogodilo u hokejaškoj ligi Njemačke. Nitko nije prvak, ali se zna tko će u europska natjecanja. 

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

Što je sve prekinuto i što će biti sa sportom?

PANDEMIJA koronavirusa skoro je potpuno paralizirala svijet sporta. Masovna okupljanja na sportskim borilištima mogu posložiti kao platforma za širenje zaraze, pa je na većini sportskih manifestacija broj gledatelja ili ograničen ili im je potpuno zabranjen pristup, a sve je više velikih natjecanja prekinuto, odgođeno ili čak otkazano.

Problemi su počeli još u veljači otkazivanjem hongkonškog maratona i prekidom biciklističke utrke po UAE-u, a prva polovica ožujka donijela je potpuni kaos. Evo popisa najvećih natjecanja koja se prekidaju, odgađaju ili otkazuju uslijed širenja virusa COVID-19.

NOGOMET

Serie A: prekinuta do 3. travnja
La Liga: prekinuta od 14. ožujka do 4. travnja
Sevilla - Roma (Europa liga, 12. ožujka): odgođeno
Inter - Getafe (Europa liga, 12. ožujka): odgođeno
Manchester City - Arsenal (Premier liga, 11. ožujka): odgođeno
Athletic Bilbao - Real Sociedad (finale Kupa kralja, 18. travnja): odgođeno
PSG - Lyon (francuski kup, 4. travnja): odgođeno
Danska liga: prekinuta na dva tjedna
Seattle - Dallas (MLS, 21. ožujka): odgođeno
turnir u Kataru (26.-30. ožujka): otkazan
azijske kvalifikacije za SP 2022. (23. - 31. ožujka, 1. - 9. lipnja): odgođeno

KOŠARKA

NBA liga: prekinuta do daljnjega
Euroliga, Eurokup: prekinuti do daljnjega
Talijanska liga: prekinuta do daljnjega
ABA liga: prekinuta do daljnjega
FIBA: sva natjecanja prekinuta do daljnjega

TENIS

ATP/WTA Indian Wells (11. - 22. ožujka): otkazan
WTA Xian (13. - 19. travnja): otkazan
Fed Cup završnica u Budimpešti (14. - 19. travnja): odgođena
Fed Cup doigravanje (17. - 18. travnja): odgođeno
WTA Kunming (27. travnja - 3. svibnja): otkazan

SKIJANJE

sve preostale utrke Svjetskog kupa su otkazane

VESLANJE

olimpijske kvalifikacije u Italiji, 10. travnja - 10. svibnja: otkazano

AUTOMOTO SPORT

Formula 1, VN Kine (19. travnja): odgođena
MotoGP, VN Katara (8. ožujka): odgođena

ATLETIKA

Dvoranski SP u Nanjingu (13. - 15. ožujka): odgođeno do ožujka 2021.
Rimski maraton (29. ožujka): otkazan
Pariški maraton (5. travnja): odgođen za 18. listopada
Maraton u Barceloni (15. ožujka): odgođen za 25. listopada

BICIKLIZAM

Strade Bianchi (7. ožujka): otkazano
Tirreno-Adriatico (11. - 17. ožujka): otkazano
Milano-San Remo (21. ožujka): otkazano
Giro di Sicilia (1. - 4. travnja): otkazano

RAGBI

Irska - Italija (Šest nacija, 7. ožujka): odgođeno
Italija - Engleska (Šest nacija, 14. ožujka): odgođeno
Francuska - Irska (Šest nacija, 14. ožujka): odgođeno

GOLF

Magical Kenya Open (12. - 15. ožujka): odgođeno
Indian Open (19. - 22. ožujka): odgođeno

BRZO KLIZANJE

Svjetsko prvenstvo u Seulu (13. - 15. ožujka): otkazano

HOKEJ NA LEDU

Svjetsko prvenstvo za žene u Kanadi (21. ožujka - 10. travnja): otkazano
Austrijska liga (EBEL): otkazan ostatak sezone
Njemačka liga (DEL): otkazan ostatak sezone

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Četiri njemačka kluba nevjerojatnom gestom spašavaju cijelu Bundesligu

813ac9c2-a6df-49de-86fd-ea2c0c5053d8.jpg?width=765&height=402

BAYERN, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen i RB Leipzig velikom gestom spašavaju manje klubove Bundeslige.

Osnovali su fond u koji će zajednički uplatiti 20 milijuna eura s čim bi se manji klubovi trebali spasiti određenih gubitaka usred pandemije koronavirusa.

Moćna četvorka odrekla se dijela novca od TV prava i dodali nekoliko milijuna iz svoje blagajne. Novac će biti proslijeđen savezu koji će to prerasporediti klubovima - moraju odlučiti kamo će i koliko točno novca poslati.

Njemački savez je ranije stvorio rezervnu zalihu od 45 milijuna eura od TV prava na koju svi klubovi imaju pravo, međutim velika se četvorka odlučila odreći toga.

O velikim problemima nešto ranije je govorio Bayernov počasni predsjednik Uli Hoeness.

"Čak i utakmice bez publike garantiraju zaradu od TV prava, a ako to bude funkcioniralo, ne bi trebalo biti egzistencijalnih problema oko ove sezone. Ali ako utakmica ne bude do Božića, onda je postojanje cijele lige ugroženo. Teško je prognozirati, svi koji prognoziraju o novom mogućem terminu igranja su neozbiljni."
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Što će biti s ljetnim prijelaznim rokom?

KRIZA s koronavirusom zadala je strašan udarac nogometu koji će se od nje oporavljati godinama.

Diljem Europe i svijeta prekinuta su prvenstva i tek su Bundesliga i još nekoliko manjih liga nastavile s natjecanjima. Premiership neće početi do sredine lipnja kad bi se trebala nastaviti i La Liga. Francusko prvenstvo je otkazano, kao i nizozemsko, škotsko i belgijsko, a ostale lige trebale bi se završiti u razumnom roku.

Osim natjecanja poremećen je i ljetni prijelazni rok koji bi trebao početi 10. lipnja i trajati do kraja kolovoza ili početka rujna za većinu najjačih svjetskih liga. No, odavno je jasno da prvih dana prijelaznog roka neće biti velikih transfera, a pitanje je uopće kako će sve skupa izgledati.

Ugovori s igračima potpisuju se u pravilu do 30. lipnja pa brojni ugovori ističu za nešto više od mjesec dana, odnosno prije nego što će završiti prekinute sezone u svim ligama. Ta činjenica je gotovo sve klubove dovela u nezahvalnu situaciju jer postoji mogućnost da će prije nego što odigraju zadnju prvenstvenu utakmicu ostati bez nekih od svojih igrača. Očekuje se da će Premiership završiti krajem srpnja, a Liga prvaka, ako se uopće odigra, u kolovozu.

FIFA pomogla klubovima

FIFA je tome doskočila još u travnju odlukom da svi klubovi mogu s igračima produžiti ugovore "do kraja sezone", kad kalendar definitivno bude utvrđen i kad će se znati kad će prvenstva završiti. Rok za produženje ugovora igrača kojima isti ističe klubovi imaju do 23. lipnja. Ne produže li ugovore iza tog datuma, oni će isteći 30. lipnja i igrači će biti slobodni. No, očekuje se da će svi ugovori biti produženi za tih nekoliko tjedana kako bi momčadi bile u kompletnom sastavu za završetak prvenstva.

"Kad je riječ o prijelaznom roku, FIFA će zbog novonastale situacije biti fleksibilna i dopustit će pomicanje prijelaznog roka ili njegovo produljenje. Prijelazni rok je uvijek trajao od kraja sezone do početka nove i učinit ćemo sve da klubovima pomognemo u ovoj situaciji, ali da se istovremeno zadrži regularnost natjecanja i fair-play", priopćila je nedavno FIFA.

Prijelazni rok je ljeti uvijek trajao oko dva i pol mjeseca, ovisno od lige do lige. Pomakne li se njegov početak ove godine ili se produlji, to bi značilo da će sljedeći prijelazni rok trajati sve do studenog ili čak do siječnja. To predstavlja novi problem, budući da zimski prijelazni rok počinje 1. siječnja, odnosno trebao bi početi manje od dva mjeseca nakon ljetnog.

No, kako su pisali brojni mediji, postoji inicijativa da se u ovom slučaju zimski prijelazni rok ukine za 2021. godinu te da bi "ljetni" trajao od kraja ove sezone, kad god ona završila, do kraja siječnja. Odnosno, da bi se ljetni prijelazni rok spojio sa zimskim.

Izvor: https://www.index.hr/sport/clanak/sto-ce-biti-s-ljetnim-prijelaznim-rokom/2185438.aspx

Link to comment
Share on other sites

Ighalo u Manchester Unitedu do 31. januara 2021. godine

Odion Ighalo danas se trebao vratiti u Shanghai Shenhuu nakon što mu je istekla posudba u Manchester Unitedu.

Ighalo je u Uniterd stigao početkom ove godine na posudbu do kraja sezone, ali je prekid prvenstva sve poremetio. Njegova posudba istekla je danas i Nigerijac je bio na putu za Kinu.

Međutim, United i Shanghai su u posljednjem trenutku uspjeli da dogovore nastavak posudbe koja će trajati do januara 2021. godine.

Crveni đavoli su na svojoj zvaničnoj stranici potvrdili da Ighalo ostaje na Old Traffordu, te da će posudba trajati do 31. januara 2021. godine.

On je impresionirao klub svojim igrama prije prekida sezone jer je na osam utakmica uspio da zabije čak četiri gola.

Link to comment
Share on other sites

Drama na treningu Barcelone; za deset dana nastavlja se prvenstvo, a Leo Messi ima velikih problema

Španjolska nogometna liga nastavlja se 11. lipnja, a Barcelona prvu utakmicu igra u subotu 13. lipnja u gostima kod Mallorce. No, čini se kako će Katalonci na taj put krenuti značajno oslabljeni

Naime, kako prenose španjolski mediji, Leo Messi (32) je na posljednjem treningu u srijedu popodne osjetio oštru bol u desnoj nozi, te odmah prekinuo s radom.

Svi su isprva pomislili kako se radi 'samo' o grčevima, ali bol se nije stišavala te je Messi ekspresno poslan na detaljne liječničke preglede.

Kako se sada čini, iako iz Barcelone još uvijek skrivaju pravo stanje svog najboljeg igrača, Leo Messi gotovo sigurno neće biti u sastavu za prvu utakmicu nastavka sezone protiv Mallorce!

Navodno se radi o istegnuću mišića, te će Messi nekoliko dana pauzirati, a potom se lagano vraćati u trenažni proces. Slobodno se može reći kako je pandemija koronavirusa kumovala i ovoj ozljedi, nogometaši su za vrijeme dvomjesečne karantene trenirali samostalno, ali očigledno to nije bilo dovoljno i svi očekuju još ozljeda.

Španjolski mediji tvrde kako će Messi sigurno biti pošteđen treninga do početka sljedećeg tjedna, sve kako ne bi došlo do ozbiljnijeg oštećenja mišića i još teže ozljede koja bi ga na još duže vrijeme udaljila s terena.

Na kraju se s pravom postavlja pitanje kako će kondicijski treneri i liječnici svih španjolskih prvoligaša pripremati svoje nogometaše za završetak sezone. Moraju odigrati čak 11 utakmica u samo pet tjedana, ritam će biti ubitačan i svi strahuju od brojnih ozljeda...

Izvor: Tportal

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use