Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Novosti iz nogometnog svijeta (Ostale lige)


Goksim

Recommended Posts

ČELNICI turskog Bešiktaša odlučili pod svaku cijeni kupiti nekog od Mamićevih stopera, jer nakon što što su zapeli za Dina Drpića pa ga "napustili" zbog Igora Bišćana, u crnobijeloj majici na kraju je završio Gordon Schildenfeld!

"Gordon Schildenfeld potpisao je ugovor na tri i pol godine uz mogućnost produženja ugovora na još jednu godinu", službena je izjava na webu turskog kluba.

Dalje se navodi kako je Schildenfeld rođen 1985. godine te je visok 192 cm. Iz matičnog Šibenika je 2007. godine prešao u Dinamo Zagreb. Sa Šibenikom je igrao u Prvoj i Drugoj nogometnoj ligi, a nakon što je njegov domaći klub uPprvoj ligi ostvario veliki uspjeh, dva njegova najbolja igrača su otišla u dva najbolja hrvatska kluba; Ante Rukavina u Hajduk, a Schildenfeld u Dinamo.

Dobro obaviješteni turski menadžerski izvori tvrde da je Schildenfeld potpisao četverogodišnji ugovor te da će u Bešiktašu zarađivati 300 tisuća eura po sezoni, dakle, duplo nego je zarađivao u dresu Modrih. Odšteta navodno iznosi dva milijuna eura, dvostruko više nego su Dinamovci planirali uzeti od transfera Dina Drpića.

Schildenfeld je u Dinamo došao sa statusom igrača amatera, za što je Šibeniku isplaćena pravilnikom propisana maksimalna odšteta od 150 tisuća eura. No, Zdravko Mamić u ime prijateljskih odnosa isplatio je Šibenčanima dodatnih 100 tisuća eura kako bi stoper u Modre redove došao prije ljeta. Cjelokupni transfer Dinamo je stajao 250 tisuća eura, a danas su na Šifi utržili navodno dva milijuna eura.

Schildenfeld se vrlo brzo ustalio u udarnoj postavi bivšeg trenera Branka Ivankovića, ali je vrlo nanizao propuste, što u Ligi prvaka, što u domaćem prvenstvu. Pokazao je da neiskustvo može biti nepremostiva prepreka za susrete Lige prvaka u kojoj Bešiktaš tradicionalno participira.

D.R.,V.B.

Foto: Index

Izvor: http://www.index.hr/sport/clanak/schildenfeld-u-besiktasu/373000.aspx

Link to comment
Share on other sites

1. HNL će pokrenuti vlastiti nogometno-glazbeni TV show  Piše: Alen Orlić

Foto: Ronald Goršić/Cropix

SPLIT- Igor Štimac predstavit će projekt nogometno-glazbenog TV showa koji će inicirati udruga Prve HNL, a HTV prikazivati subotom popodne uz izravne prijenose sa svih nogometnih terena. S početkom proljetnog dijela sezone hrvatski će klupski nogomet na programu Hrvatske televizije biti zastupljeniji nego ikad. Uz dosadašnju praksu izravnih TV prijenosa derbija kola i emisiju “Hrvatska nogometna liga”, u pripremi je projekt televizijskog showa koji bi se emitirao subotom popodne u terminu utakmica.

Projekt će u ponedjeljak na sjednici skupštine udruženja klubova Prve HNL predstaviti Igor Štimac koji je iznimno zadovoljan odjekom Dvoranskog prvenstva koje je privuklo brojno gledateljstvo na tribine, ali i pred televizijske ekrane.

180 - minuta hrvatskog nogometa subotom popodne

4 - reportažnih kola kupit će udruga uz pomoć investitora za TV prijenose utakmica HNL-a

7-10 - milijuna kuna očekivana je godišnja zarada od marketinga

15 - godina na RAI-ju nedjeljom se prikazuje slična emisija ‘Quelli che il calcio’

Zbog toga se Štimac još jače angažirao kako bi se domaći klupski nogomet nastavio popularizirati.

- S HTV-om, koji je nositelj televizijskih prava za utakmice domaćeg prvenstva, produljit ćemo ugovor na još tri godine, a projektom koji pokrećemo domaći nogomet želimo približiti još širem krugu gledateljstva, ali i dodatno komercijalizirati Ligu - kaže Igor Štimac.

Koncept televizijske emisije, koja bi se na HTV-u 23. veljače trebala početi emitirati u popodnevnom subotnjem terminu, temelji se na ideji najpopularnijeg talijanskog nogometno-zabavnog programa ‘Quelli che il calcio’ koji se već 15 godina prikazuje na talijanskom RAI-ju, jedna je od najgledanijih emisija uopće i voditeljici Simoni Venturi donijela je planetarnu popularnost. S tom razlikom da će hrvatska verzija emisije ići subotom od 15 do 18 sati.

- Emitirat ćemo javljanja sa svih stadiona, a posebnost je u tome da će uz novinare i voditelje komentatori biti osobe iz javnog života. Imat ćemo i kutak za navijače, a uz nogomet i glazbu pokušat ćemo subotu profilirati kao nogometni dan.

Udruga Prve HNL uz pomoć će zainteresiranih investitora partnera uložiti novac u kupnju četiriju reportažnih kola, tako da će zajednički producirati emisiju s HTV-om. To će udruzi Prve HNL donijeti i financijsku korist od cijelog projekta.

- Vjerujemo da će emisija imati veliku gledanost i da će biti zanimljiva sponzorima. Prema financijskim projekcijama, očekujemo da udruga Prve HNL od ovog projekta uprihodi između sedam i 10 milijuna kuna godišnje, naravno, kada se projekt zahukta - ističe Štimac.

Izvor: Jutarnji list (http://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/clanak/art-2008,2,3,,107291.jl)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kadeti spašavajte: Hajduk desetkovan pred Maksimir

NAKON što su otišli Maleš, Hrgović i Damjanović, a u kadru nije ni Bartolović, koji se također sprema za odlazak, najgore što je moglo zadesiti Hajduk pred Maksimir je veliki val ozljeda.

A, naime, upravo se to dogodilo. Boris Živković ozlijedio se u utakmici protiv Šibenika i gotovo sigurno neće igrati u Zagrebu, a kada se tome pridoda situacija u kojoj nema Sablića te vjerojatno Igora Tudora koji se tek pomalo vraća nakon stanke, sigurno da je Jarni mora biti zabrinut.

U najgorem slučaju, Jarni će se vjerojatno odlučiti za stoperski par Buljat - Maloča, dok će desno igrati Pelaić, a lijevo Jozinović. Što se tiče veznog reda, situacija je također vrlo ozbiljna. Naime, danas nisu trenirali ni Florin Cernat ni Srđan Andrić, koji su u najmanju ruku upitni za subotnji dvoboj.

Bolnica na kraju grada: ozlijeđeni Andrić, Cernat, Verpakovskis, Živković, Sablić, Tudor

U slučaju njihovog izostanka biti će vrlo interesantno vidjeti koga će mladi trener Jarni ubaciti u prvu momčad. Ukoliko se odluči za klasičan sustav 4-4-2, pretpostavlja se da bi igrali Ljubičić, Tičinović, Rubil i Linić.

Jedino za što se Robert Jarni ne mora brinuti, iako je po najnovijim informacijama ozlijeđen i ponajbolji Hajdukovac u posljednje vrijeme Maris Verpakovskis, je napad, gdje ima četiri kvalitetna napadača Kalinića, Bušića, Rukavinu i mladoga 17- godišnjeg Čopa.

Kako je najavio vrlo optimistično da ide na pobjedu, mogao bi zaigrati sa tri napadača pa bi u tom slučaju momčad mogla izgledati ovako: Varvodić, Jozinović, Pelaić, Maloča, Buljat, Rubil, Ljubičić, Linić, Bušić, Rukavina i Kalinić.

Kako god bilo, možemo biti sigurni da će ovoj "drugoj" postavi Hajduka, sa čak petoricom igrača mlađih od 20 godina, na Maksimiru biti zaista teško, pogotovo kada se zna da su Dinamovci uvijek napaljeni i željni skalpa momčadi iz Splita.

Ne treba ni spominjati da bi tada na klupi Jarni imao samo nekolicinu kadeta, koji su Maksimir do sada gledali samo na malim ekranima. Dakle, splitski fizioterapeuti bacite se na posao, jer vi ste jedini koji možete očuvati status derbija ovoj utakmici.

Izvor: Index

Link to comment
Share on other sites

Nakon debakla Benfice, Camacho dao otkaz

BENFICA je nakon poraza u kupu Uefa od Getafea, u domaćem prvenstvu remizirala na svom Luzu s utopljenikom Leirijom (2:2) te su joj tako aktualni prvaci iz Porta pobjegli na 14 bodova prednosti.

Nakon debakla, španjolski trener Jose Antonio Camacho dao je otkaz na mjesto trenera Benfice, a Camachovu ostavku potvrdio je predsjednik kluba Luis Filipe Vieira.

Podsjetimo, Camacho je momčad preuzeo na početku sezone, a ovo mu je bio drugi mandat u lisabonskom velikanu. Prvi puta vodio je momčad od 2002. do 2004. godine. Kao što smo već rekli, španjolski stručnjak Benficu je ostavio na drugom mjestu ljestvice, čak četrnaest bodova iza prvoplasiranog Porta.

U još većoj krizi je drugi lisabonski velikan, Sporting. Momčad Rui Benta izgubila je na gostovanju kod Vitorije u Guimaraesu 2:0. Za Portom sastav Sportinga nakon 22 kola zaostaje ogromnih 20 bodova.

Dodajmo, kako su nogometaši Porta pobijedili na Dragau Academicu iz Coimbre 1:0 golom Ricarda Quaresme u 32. minuti i dodatno povećali prednost na čelu ljestvice portugalske lige.

Portugalska liga, 22. kolo:

Vitoria Guimaraes – Sporting 2:0 (Sereno 45, Fajardo 90)

Benfica – Uniao Leiria 2:2 (Kpolo 52, Cardozo 56 / Cesar 42, Gal 71)

Porto – Academica Coimbra 1:0 (Quaresma 32)

Associaçao – Leixoes 2:1

Redoslijed: 1. Porto 54, 2. Benfica 40, 3. Vitoria Guimaraes 38, 4. Vitoria Setubal 37, 5. Sporting 34...

Izvor: Index

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 months later...

Ušao u igru sa slomljenom nogom i zabio gol za pobjedu

IGRALA se 85. minuta utakmice između britanskih niželigaša Pontlliwa i Pontarddulais Towna. Rezultat je bio 1:1, a onda je u igru ušao Ian Williams i zabio za pobjedu domaće momčadi.

U tome ne bi bilo ništa čudno da 29-godišnji Williamas nije imao nogu u gipsu. Desnu nogu je slomio na utakmici kolo prije, a u lokalnom derbiju je bio na klupi samo da popuni broj igrača u zapisniku.

Ali, "pet minuta prije kraja sam zamolio trenera da me ubaci u igru bez obzira na slomljenu nogu. Bilo je 1:1, nismo imali što izgubiti, a trener mi je rekao da uđem ako mislim da mogu. Protivnici nisu mogli vjerovati kad sam ušao", rekao je Williams koji je bio velški vojnik.

Williams je nedugo što je ušao zabio glavom za pobjedu Pontlliwa 2:1.

"Odrazio sam se desnom nogom, glavom udario loptu i ona je odletjela u kut gola. Nisam mogao vjerovati. No, nakon toga me toliko boljelo da sam povraćao i morao otići s travnjaka", opisao je Williams.

U Pontlliwu se nakon toga samo razgovaralo samo o čovjeku koji je zabio pobjednički gol sa slomljenom nogom.

"Iako je sve trajalo dvije minute, odigrao je nevjerojatno. Zabiti odlučujući gol sa slomljenom nogom je uistinu fantastično. Svi razgovaraju samo o tome", rekao je jedan Williamsov suigrač.

Izvor: Index

http://www.index.hr/sport/clanak/usao-u-igru-sa-slomljenom-nogom-i-zabio-gol-za-pobjedu/405223.aspx

Link to comment
Share on other sites

Ovo prenosim, iz razloga što se o Zdravku Mamiću u medijima uglavnom piše u negativnmom kontekstu koji je javnosti puno zanimljiviji, pa da se vidi i njegova druga strana...

"Od kuma Kužea sam tražio sto kuna, a kad me odbio, Mamić mi je dao tisuću"

Jučer si imao sve, danas više nemaš ništa. To je priča koju svakodnevno mogu ispričati brojni Hrvati. Živi se sve teže, a broj beskućnika svakodnevno raste.

Jednu takvu tužnu životnu priču novinarima Večernjeg lista je ispričao 64-godišnji Milovan Galović, nekad uspješni nogometaš i poslovođa u Instrumentariji, a danas jedan od 80 beskućnika koji su u proteklih mjesec dana novi dom pronašli u prenoćištu u Heinzelovoj ulici. Iako je skupio ukupno 26 godina radnog staža, Galović će novac od zarađene mirovine moći primati tek od sljedeće godine. Do tad je osuđen na život beskućnika. Sve je počelo 1991. godine, kad se nakon šest godina braka, rastao sa suprugom.

"Iako smo u lošim odnosima, prepustio sam joj vlastiti stan, koji sam naslijedio jer u njemu žive i moje dvije djevojčice. Ta je godina za mene bila teška, jer je propala tvrtka u kojoj sam radio, a sa 47 godina sam poslodavcima bio prestar. Godinama sam se snalazio, živio kod rodbine i prijatelja, povremeno sam radio u trafikama, a na kraju sam završio ovdje", ispričao je Galović.

Do 35. godine života je bio aktivni nogometaš, a igrao je za čak 13 klubova, od kojih je posljednji bio prvoligaški klub Zagreb. Galović navodi kako je u to vrijeme odlično živio - imao je čak tri stana pa je svojedobno dva prodao, jer mu nisu trebali. Danas živi od 600 kuna socijalne pomoći i od 200-300 kuna, koliko mu povremeno donesu kćeri. "Tada mi je posebno teško jer imaju svoj život i sigurno je njima novac potrebniji", naveo je Galović.

"Od kuma Kužea sam tražio sto kuna, a kad me odbio, Mamić mi je dao tisuću"

U prenoćištu se našao i 64-godišnji Branimir, diplomirani pravnik i bivši sudac Prekršajnog suda, kojeg su alkohol i ludi provodi doveli do propasti. Posljednje tri godine živi u prenoćištima, a sin i dvije biše supruge ne pitaju za njega.

Kao mladić, u dobi od oko 18 godina, Branimir je igrao u drugoj nogometnoj ligi u Francuskoj i Njemačkoj. Kao 21-godišnjak se vratio u Zagreb i oženio se "ljubavlju svog života", bogataškom kćeri. No, njen se otac ubrzo pobrinuo za to da brak propadne. Nakon toga je upisao studij prava te je nakon sedam godina studiranja diplomirao. Večernjem listu je ispričao kako je to postigao zahvaljujući prijateljstvu s profesorima, s kojima je zajedno i izlazio. Novac je dobivao švercajući zlatne satove iz Italije i ulaznice za utakmice.

I drugi brak mu je ubrzo propao, a on se potom zaposlio kao taksist, što mu je služilo kao paravan za švercanje. Pijan je volio glasno pjevati nacionalističke pjesme poput one "Divna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi mi Antu Pavelića", što ga je stajalo četiri godine zatvora. Sve je krenulo nabolje kad ga je Milan Šečković zaposlio na štandu voća i povrća, a potom i u tada ekskluzivnom butiku "Škorpion". Kad je butik zatvoren, Branimir je opet ostao bez posla.

Pomoć je tad zatražio od Josipa Kužea, koji mu je čak dva puta bio vjenčani kum. "Jednom sam od Kužea tražio sto kuna i odbio me. To je čuo Zdravko Mamić i dao mi je tisuću kuna. Već dvije godine, svakog tjedna, na njegov poziv, dolazim k njemu i daje mi istu svotu", ispričao je Branimir, dodajući kako mu je Mamić "i majka i otac". Branimir se sad nada da će Mamić ispuniti i još jedno obećanje koje mu je dao - ono da će mu naći posao i mali stan.

Izvor: Index

http://www.index.hr/vijesti/clanak/od-kuma-kuzea-sam-trazio-sto-kuna-a-kad-me-odbio-mamic-mi-je-dao-tisucu/405444.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ekskluzivni video dokazi: Naš direkor namješta utakmice, a igrači se klade!

"NE MOŽETE ni zamisliti koliko me smetaju ćakule po gradu da ćemo na Šubićevcu pustiti Hajduku. Priče kruže, ali mi smo u prvom redu sportaši", pravdao se danima prije dalmatinskog derbija direktor Marko Karađole, čiji je šef u predsjedničkoj fotelji šibenskog prvoligaša u prvom redu HDZ-ov župan.

Bile su to prilično smjele riječi direktora Šibenika, uoči utakmice s Hajdukom za koju mnogi kažu da je "majka svih namještaljki", a koje je demantirao Patrice Kwedi, Kamerunac koji je modri Dinamov dres zamijenio onim šibenskim.

Index.hr došao je do ekskluzivnog video materijala kojim se dokazuje da utakmica između Zadra i Šibenika, odigrana na Stanovima 16. studenog - namještena! Režiranu pobjedu Zadra (1:0, pogodak Marina Tomasova) priznao je Patrice Kwedi našem izvoru (podaci poznati redakciji), koji je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman. Index.hr u posjedu je dokaznog materijala koji bi trebao biti zanimljivi čelnicima lige, kao i Državnom odvjetništvu.

> Pogledajte kako je Tomasov donio pobjedu Zadru u namještenoj utakmici!

> Pročitaje reakcije Kwedija, Sinovčića i Karađole!

Kwedi između ostalog priznaje da je Šibenik vratio Zadranima uslugu, s obzirom da "su oni nama pomogli prošle sezone kada je trebalo", pritom upire prstom u direktora koji je dogovorio utakmicu (Marko Karađole u suradnji sa zadarskom stranom, op.a), i potvrđuje nadaleko poznatu, ali po prvi puta dokazanu tvrdnju da se igrači klade na vlastite utakmice!

U prilog priči podsjećamo na scenu koja se odigrala ispred svlačionice na Stanovima 16. studenog, kada je jedan od novinara upitao poznanika među nogometašima Zadra koliko je "love dignuo", na što mu je akter odgovorio - "Tisuću eura". Ta anegdota sugerira da je na namještaljci zaradila i druga strana, točnije, domaćin NK Zadar.

Već neko vrijeme Kwedi je s našim izvorom komunicirao putem MSN-a, uz korištenje web kamere te je s vremenom uspio pridobiti njegovo povjerenje, a njegova priznanja zabilježena su i video snimkom. Nema ni namjanje sumnje u Kwedijev indentitet i zbog toga su reci koji ćete u nastavku pročitati uistinu skandalozni. Kwedi između ostalog priznaje da je Šibenik vratio Zadranima uslugu, s obzirom da "su oni nama pomogli prošle sezone kada je trebalo", upire prstom u direktora koji je dogovorio utakmicu, i potvrđuje nadaleko poznatu, ali po prvi puta dokazanu tvrdnju da se igrači klade na vlastite utakmice!

O namještanju rezultata Kwedi je progovorio u više navrata; na sam dan utakmice, zatim 28. studenog te 1. prosinca.Prvi dokazi o namjštanju susreta na Stanovima stigli su putem chata na dan utakmice.

Dovoljno je pogledti prepisku razgovora koju prilažemo u tekstu. Citiramo ključne dijelove:

IZVOR (u daljnjem tekstu Ivana): Na netu sam vidjela špekulacije da je utakmica sa Zadrom namještena

PATRICE KWEDI (u daljnjem tekstu PAT): Znaš, oni su (Zadar, op.a) nama pomogli prošle godine

IVANA: Dakle, bilo je namješteno?

PAT: Ne volim baš takve stvari..

IVANA: i još si se ozljedio igrajući najmještenu utakmicu, to  me zaista ljuti

PAT: Igrao sam normalno a trener druge ekipe stalno mi je govorio da malo usporim

IVANA: Tko dogovara takve stvari

PAT: Vjerojatno naš direktor

IVANA: Ali zašto bi ti morao slušati trenera druge ekipe? Zar tvoji suigrači zarađuju novac na tome?

PAT: Sasvim sigurno

> Pročitajte originalan transkript (razgovor je vođen nakon utakmice, ali navedeno vrijeme sugerira jutarnje sate s obzirom da se radi o prijašnjoj off line poruci).

Nakon Kwedijevog priznanja putem chata, stiglo je i video priznanje koje će igrač Šibenika teško pobiti.  U prvom video isječku Kwedi razglaba o namještanju utakmica, priča da nisu "sve utakmice namještene, već samo neke". Kako biste što bolje razumjeli što priča na svom lošem engleskom jeziku, donosimo vam i prijevod razgovora:

Video 1: Razgovor vođen 28. studenog

IVANA: Izgubila sam interes za sport otkada si mi rekao te ružne stvari o namještanju utakmica

PAT: izgubila si interes za sport?

IVANA: Zašto bi gledala utakmicu ako unaprijed znam rezultat?

PAT: Ma daj, baby. Nisu sve utakmice takve baby, nisu sve utakmice takve. Npr., utakmica s Dinamom nije bila namještena i ova utakmica koju smo igrali prošli tjedan nije bila namještena ( protiv Varteksa op.a) Samo se u nekim utakmicama namještaju rezultati.

IVANA: Da, ali neke jesu namještene.

PAT: Da, neke jesu ali što mi tu možemo.

Utakmica je ispravna čak i ako mi sjebemo (...nerazumljiv dio), ima ljudi koji samo igraju, igraju

IVANA: Razočarana sam

PAT: Nemoj biti razočarana zbog takvih gluposti

Ne znam zašto si se naljutila?

IVANA: Naljutila sam se jer si riskirao zdravlja igrajući namještenu utakmicu

PAT: Dobro sam, bejbe, ne brini ništa, sve je ok

U drugom video isječku Kwedi decidirano priznaje da je utakmica Zadra i Šibenika režirana, a sve u cilju vraćanja usluge koja datira od prošle sezone, kada su bodovi trebali Šibeniku kao što danas trebaju posljednjeplasirasnom Zadru.

Video 2: Razgovor od 1. prosinca

IVANA: Ali utakmica je bila namještena, zar ne?

PAT: Da, bila je namještena

IVANA: Zadar - Šibenik?

PAT: Da, bila je namještena

IVANA: Na pobjedu zadra?

PAT: Da, na pobjedu Zadra

Jer prošle godine, kad smo mi imali problema Zadar je pustio Šibeniku da pobijedi

IVANA: Zar je puno takvih utakmica?

PAT: Nema puno takvih utakmica, ne znam točno koliko, nije svaka utakmica namještena

Znam samo za te dvije, ne znam ništa drugo

Index se već duže vremena bavi sumnjama u namještanje utakmica u HNL-u, kao i kladioničarkom mafijom. Naša smo saznanja više puta podijelili s Hrvatskim nogometnim savezom te s Državnim odvjetništvom, ali se spomenute institucije ne mogu dogovoriti u čijoj je nadležnosti taj kriminalni milje. Igor Štimac po dolasku na mjesto predsjednika Udruge prvoligaša obećao je da primarno kreće u obračun s kriminalnom u nogometu.

Ukoliko institucije zašute i na ove dokaze koji sugeriraju neregularnost prvenstva, teško da možemo vjerovati u iskrenost riječi Igora Štimca i njegovih pobočnika.

Izvor: Index.hr

http://www.index.hr/sport/clanak/ekskluzivni-video-dokazi-nas-direkor-namjesta-utakmice-a-igraci-se-klade/412595.aspx

Link to comment
Share on other sites

VIDEO: Veličanstvena koreografija Lensovih navijača u čast Runji

Lens, 11.12.2008., 10:44 | I.Š.

Što su vjerni navijači pokazali su prošli tjedna fanovi francuskog Lensa. Koreografijom hrvatske zastave i porukom preko cijele tribine 'Mnogo te poštujemo, hvala ti što si ostao s nama, Vedrane' iskazali su zahvalnost našem reprezentativnom vrataru Vedranu Runji što je s uz klub ostao i nakon ispadanja u drugu ligu.

Izvor:

http://sport.dnevnik.hr/clanak/navijaci/video-velicanstvena-koreografija-lensovih-navijaca-u-cast-runji.html

Link to comment
Share on other sites

Dinamu najveća kazna u povijesti: Zbog nereda Boysa 200 tisuća eura!

DISCIPLINSKA komisija Uefe kaznila je Dinamo s 200 tisuća eura zbog divljanja njegovih navijača za vrijeme utakmice u Udinama. Osim novčane kazne Modri su izbjegli kažnjavanje zabranom igranja pred domaćim gledateljima, no čelništvo kluba na službenim je stranicama svejedno izrazilo ogorčenje i šokiranost visinom novčane kazne:

"Osobno sam zaprepašten i zatečen visinom novčane kazne. Prema mojim saznanjima nijedan klub za slične incidente nije kažnjen tako drastičnom financijskom kaznom.", kazao nam je direktor Damir Vrbanović, s kojim smo bili u kontaktu tijekom cijelog jutra, zajedno iščekujući konačnu odluku Uefine disciplinske komisije.

Komisija kojom predsjeda Austrijanac Dr. Thomas Partl nije imala milosti za Modre. Iako je postojala opcija izbacivanja iz europskih natjecanja, nakon izvješća belgijskog delegata koji je bio prilično blag, te u zapisnik nije unio podatak da su navijači paljbom zasuli vlastite igrače, Dinamu su porasle šanse da ostane dio nogometne euro elite. Modri su očekivali kaznu u obliku igranja pred praznim tribinama, kod kuće ili u gostima, ali ne i ovako veliku novčanu kaznu.

Bačena rukavica Boysima

Radi se o najvećoj kazni u povijesti hrvatskog nogometa, a direktor Dinama Damir Vrbanović, koji je ujedno i član Uefine tehničke komisije, ne sjeća se ovako drastične sankcije niti u europskim okvirima.

Novčana kazna koju Dinamo mora podmiriti je kumulativna, potvrdio nam je to i Dinamov direktor. Odnosi se na susrete Tottenham - Dinamo na White Hart Laneu, zatim na susret protiv Spartaka na Maksimiru te s Udineseom u Udinama. Zbog prekida susreta u Udinama Modri su kažnjeni sa 150 tisuća eura, dok su za pirotehnički festival protiv Spartaka i Tottenhama kažnjeni s 50 tisuća eura. Treba naglasiti da je dio kazne za nerede u Italiji, uvjetan, s obzirom da Dinamo treba odmah platiti 100 tisuća eura, dok preostali iznos neće morati platiti ukoliko Boysi u sljedeće tri godine ne prirede nikakav incident. U takav scenarij, zapravo, malo tko vjeruje.

Štoviše, Dinamovi navijači shvatiti će kaznu kao rukavicu bačenu u njihova lica, jer sasvim sigurno neće odustati od namjere da i dalje izražavaju svoju netrpljivost prema Mamiću priređivanjem ekscesa u Europi, kod kuće i gdje god mogu.

"Ne nadamo se da će se Boysi smiriti u nadolazećem vremenu, pa uvjetnu kaznu od 50 tisuća eura smatramo sigurnom. Zaista nisam očekivao da ćemo biti kažnjeni s najvećim iznosom u povijesti hrvatskog nogometa, i jasno je da Uefa više nema milosti.", dodao je Dinamov direktor.

Boysi su divljali i kada nisu tjerali Mamića

Zagrebački klub nebrojeno je puta dosad sudjelovao u "humanitarnim" akcijama kad je trebalo pomoći Uefi. Dinamo je svoju najveću novčanu kaznu platio nakon utakmice u Zurichu protiv Grasshopera kada su njegovi navijači čitavim tokom susreta bacali bengalke u teren. Najsvježiji primjer kada je klub iz Maksimira platio "pristojan" iznos Uefi star je godinu dana. Bengalke na travnjaku u utakmici protiv HSV-a Dinamu su s računa skinule 40000 eura. Ova dva primjera ujedno su i najveće novčane kazne koje je Dinamo ikad platio zbog ponašanja svojih pristaša.

Ipak, kazna koja je najviše pogodila maksimirski klub bilo je izbacivanje iz europskih natjecanja u trajanju od godine dana. Izgubivši od Auxerrea uzvratnu utakmicu rezultatom 3:0, Dinamo se, kako se poslije pokazalo oprostio od Europe na dvije godine. Huligani su se tada šakački obračunavali s policijom, a zbunjene Francuze gađali bengalkama. Kap koja je prelila čašu u očima čelnika Uefe, bio je fizički sukob Zdravka Mamića s delegatom utakmice i Dinamo je na godinu dana bio izbrisan s europske nogometne karte.

Izvor: Index

http://www.index.hr/sport/clanak/dinamu-najveca-kazna-u-povijesti-zbog-nereda-boysa-200-tisuca-eura/413241.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Uefa promijenila kaznu: Dinamu jedna domaća i dvije gostujuće utakmice bez navijača!

UEFA ponovo nije imala milosti; nakon što je njezina disciplinska komisija početkom prosinca prošle godine opalila Dinamo zbog kontinuiranih navijačkih izgreda navijača s jednom od najvećih novčanih sankcija u povijesti, Modri se se očakivano opet našli na tapetu krovne europske nogometne organizacije.

Naime, Austrijanac Thomas Partl, predsjednik Uefine Disciplinske komisije nije bio zadovoljan izrečenom kaznom, u iznosu od čak 150 tisuća eura, pa se Dinamu ponovo sudilo, a ovaj put, opet prema očekivanjima, nisu uspjeli izbjeći sankcioniranje praznim tribinama! Maksimirski klub je dobio "kaznu u tri čina": jednu domaću utakmicu će morati igrati pred praznim tribinama, na sljedeće dvije gostujuće utakmice neće moći putovati Dinamovi navijači i novčana kazna od 50 tisuća eura. Naravno, radi se samo o europskim utakmicama.

> Video; Dinamu najveća kazna u povijesti!

Tako će "europski Dinamo" zbog izgreda huligana tijekom susreta sa Udineseom biti kažnjen s jednom domaćom i dvije gostujuće utakmice bez prisustva navijača. Ovu vijest priopćio je jutros direktor Dinama Damir Vrbanović.

"Jako smo žalosni što je odluka usmjerena na sve navijače, a ne samo mali dio koji radi izgrede. Ovo je strašno za sve istinske ljubitelje kluba i igrače jer možete zamisliti kako je igrati pred praznim tribinama, a te će utakmice možda odlučivati o plasmanu u Ligu prvaka", rekao je Vrbanović.

Ponove li se izgredi u sljedeće četiri godine, Dinamo će morati još jednu europsku utakmicu igrati pred praznim tribinama. Ovo je, dakle, pretposljednje posljednje upozorenje Boysima, prije izbacivanja kluba iz Europe.

Osim toga, Dinamo neće moći pratiti navijači na dvije sljedeće gostujuće utakmice. Klubovi protiv kojih će igrati naš klub Boysima neće moći prodavati ulaznice.

"Nama je zabranjeno da prodajemo ulaznice za te dvije utakmice, a klub protiv kojeg igramo u gostima također neće moći prodavati ulaznice našim navijačima. Sektor na kojem su smješteni gostujući navijači će morati biti prazan", kaže Vrbanović.

I posljednji dio kazne je novčani - ukinuta je odluka po kojoj je Dinamo zbog nereda u Udinama kažnjen sa 150 tisuća eura i izreknuta je kazna od 50 tisuća eura. Kazna od 50 tisuća eura za izgrede na utakmicama s Tottenhamom i Sprtakom ostaje.

"Uefa je novčanu kaznu Dinamu smanjila sa 150 tisuća eura na 50 tisuća, ali su zato uvedene neke nove kazne", rekao je Damir Vrbanović, direktor Dinama.

Podsjećamo, Dinamo je zbog nereda u Udinama kažnjen sa 150 tisuća eura, dok onih 50 tisuća za Tottenham i Spartak ostaju.

Također treba dodati kako se ovoga puta radi o konačnoj kazni te promjena ove odluke više ne može biti.

Na kraju, ispada da su Modri dobro prošli. Novčana kazna je smanjena, a na Dinamovim utakmicama gotovo da nema navijača pa ga igranje pred praznim tribinama neće previše pogoditi.

Udruga navijača: Ništa nam drugo ne preostaje nego pridržavati se kazne

Udruga navijača Dinama smatra da je odluka Uefe rigorozna i pretjerana, ali kažu da će je se pridržavati.

"Nemamo na to puno komentara. Znate da je najgore navijačima kad ne mogu na stadione i to je najgora kazna. Mislim da je kazna pretjerana i neopravdana jer se tu radi o samo dvije-tri baklje. No, nema nam druge, moramo je pošivati i pridržavati se odluke Uefe", rekla nam je glasnogovornica Udruge.

Izvor: Index.hr

http://www.index.hr/sport/clanak/uefa-promijenila-kaznu-dinamu-jedna-domaca-i-dvije-gostujuce-utakmice-bez-navijaca/419073.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Suce za derbi će odrediti Mamiće tajnik, ali smo ionako svi u sukobu interesa

ČOVJEK koji će ubuduće određivati suce za utakmice HNL-a pa tako i za derbi Hajduka i Dinama je - tajnik Zdravka Mamića.

Darko Cvitković će uskoro postati naslijediti Željka Širića na mjestu povjerenika za suce Prve hrvatske lige nakon što je ovaj krajem godine dao neopozivu ostavku. Cvitković je je tajnik u Zagrebačkom nogometnog saveza čiji je predsjednik alfa i omega Dinama pa je u ovom slučaju očit sukob interesa. Istina, Cvitković još nije imenovan na to mjesto, o tome se treba očitovati Izvršni odbor HNS-a, no to je samo formalnost.

Naravno da će ovaj potez izazvati buru reakcija, pogotovo s juga Hrvatske i da Splićani nikako ne mogu biti zadovoljni što Mamićev tajnik odlučuje tko će dijeliti pravdu Hajduku. Situacija je utoliko delikatnija jer je prvenstvo izuzetno izjednačeno, a Hajduk puše za vrat Dinamu i moguće je da prvaka odluči samo jedna sudačka pogreška.

Širić: Svi smo mi u skobu interesa na neki način

55-godišnji Zagrepčanin Cvitković iza sebe ima karijeru međunarodnog suca, no na novoj funkciji mu sigurno neće biti lako jer će ga sigurno svi gledati kao Mamićevog čovjeka. Svakom pogrešnom sudačkom odlukom će sve oči biti uprte u njega te će se pričati kako suce bira po naređenju izvršnog dopredsjednika Dinama.

O cijeloj situaciji smo popričali sa Željkom Širićem koji je prošle godine obnašao funkciju kontrolora. Osječanin, naravno, brani odluku HNS-a: "Predsjednik HNS-a je iz Zagrepčanin, premijer je iz Splita, potpredsjednik Vlade je iz Koprivnice. U Izvršnom odboru HNS-a je Fiorentini, Kulušić, Djedović... Svi smo mi u sukobu interesa na neki način".

"Prijedlog je bio da gospodin Kulušić kao povjerenik za kontrolore preuzme tu funkciju, ali je on to odbio. Onda je to trebao raditi Edo Tripković iz Splita pa je i on odbio. Potom je Mateo Beusan trebao biti povjerenik, ali je odbio zbog Oka sokolova. Gospodina Poljaka Izvršni odbor nije prihvatio, a ja sam dao ostavku te je tako od svih bivših međunarodnih sudaca ostao Vitković i Cvitković. I nema razloga da gospodin Cvitković koji je bivši međunarodni sudac ne vrši tu dužnost. Nemojte to stavljati u kontekst Hajduka i Dinama, ima još drugih deset klubova koji se ravnopravno bore za svoju poziciju u hrvatskom nogometu."

Mnogi misle da je HNS napravio pomalo perfidan potez predloživši Cvitkovića za povjerenika u trenutku kad je javnost bila okupirana rukometom. Naime, to se dogodilo u jeku Svjetskog prvenstva, navijači i novinari su pratili pohod Kauboja do srebra pa ova vijest nije našla prostora u naši medijima.

"To je bila prva sjednica komisije prvenstva. Prvenstvo kreće za dva tjedna, a sljedeći tjedan je seminar sudaca Prve HNL. Morali smo izaći s nekim rješenjem, ne možemo gledati rukomet, košarku ili nešto drugo."

Širić kaže da se HNS ne može razmišljati o onome što ću ljudi pričati. Poznavajući naš mentalitet, bude li u derbiju sudac naginjao na stranu Hajduka, pričat će se kako Cvitković želi dokazati da nije Mamićev pulen.

"Nakon što sam dao ostavku bila je jedna anketa u kojoj je devet od dvanaest klubova bilo apsolutno zadovoljno suđenjem, dok su samo tri kluba imali neke sitne zamjerke. To vam je kompleksna priča jer puno ljudi i klubova gledaju svoje interese. HNS je potpisao Uefinu povelju u kojoj se obvezuje da će suci biti apsolutno neutralni. I NK Osijek je imao nekih pritužbi na suđenje, a ja sam iz Osijeka. Ne možemo misliti što će ljudi reći. Mi smo struka i gledamo samo ono što je najbolje za nogomet."

Naravno da nitko ne sumnja u kvalitetu i dobre namjere Cvitkovića, ali ovaj HNS-a je ipak malo nespretan.

"Svako rješenje kvalitetnog čovjeka je dobro rješenje. Suci bi trebali biti apsolutno neutralni. Da sam iz Zagreba ili Splita sudio bih utakmice na isti način. Osim toga, ima drugih klubova osim Hajduka i Dinama. Ni jedan od nas nije pripadnik ni jednog kluba, igrao sam u Osijeku što se znači da bi Osijek morao biti privilegiran na bilo koji način. Ja sam Hrvat, moji su iz Hercegovine, rođen sam u Bosni, moja duša je bosanska, ali sve gledam na isti način."

Izvor: Index

http://www.index.hr/sport/clanak/suce-za-derbi-ce-odrediti-mamice-tajnik-ali-smo-ionako-svi-u-sukobu-interesa/420405.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Oko sokolovo o derbiju: Hajduk je do poluvremena trebao imati dva igrača manje!

PREMA analizi Matea Beusana, Ivan Bebek je napravio nekoliko velikih pogrešaka koje su utjecale na tijek susreta na Poljudu. Neke od teza koje je iznio, idu u prilog "Mamićevom videu", u kojem je on teško optužio Ivana Bebeka da je "izrežirao pobjedu Hajduka". Tako smatra i Mateo Beusan.

1. sporna situacija: Start Jurice Buljata na Mandžukića u prvoj minuti

"Start za isključenje striktnom primjenom pravila. Mogao je Bebek ovom odlukom biti lider u sudačkim odlukama, no nije je donio. Ne kažem da bi ja dosudio u prvoj minuti crveni, ali to je svakako prekršaj za crveni karton", kaže Mateo Beusan.

2. sporna situacija: Andrićev start na Kovača

Andrić je nakon žutog kartona startao oštro na Roberta Kovača. Beusan smatra da je Bebek trebao pokazati drugi žuti karton Hajdukovom igraču.

"Andrić je trebao dobiti žuti karton za start na Kovaču.  To je obavezno trebao biti žuti karton".

3. sporna situacija: Hrgovićev start na Gabrića

"Hrgović je trebao dobiti crveni karton za startom rukama na Gabrića, ako primjenimo pravila. Da je dao u prvoj minuti crveni, trebao bi dati i u ovoj situaciji isključujući karton".

4. sporna situacija: Kazneni udarac za Hajduk

"Vidljivo je da je plavi igrač igrao rukom prema lopti. Prema snimci Bilog kutka, ovo je čisti jedanaesterac, tu nema dileme", kaže Beusan.

5. sporna situacija: Crveni karton za Juricu Buljata

"Jurica Buljat je dobio drugi žuti karton za prigovor sucu. To je isto primjena pravila, drugi žuti, a zatim i crveni isključujući".

Beusan je u emisiji kratko prokomentirao i izjave Dinamova izvršna dopredsjednika Zdravka Mamića, koji je rekao da želi da derbije ubuduće sudi međunarodni sudac.

"Bit će vrlo teško bilo kojem sljedećem sucu suditi derbi. Neki su suci potrošeni, nemamo veliki izbor. Trebalo bi dovesti suce izvana, ali ne na ovaj način i ove sezone. Neka se prije početka sljedećeg prvenstva odluči točno tko će što suditi", zaključio je Beusan.

Izvor: Index.hr

http://www.index.hr/sport/clanak/oko-sokolovo-o-derbiju-hajduk-je-do-poluvremena-trebao-imati-dva-igraca-manje/423428.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hajduk bez Ibričića, Dinamo bez Mandžukića

HAJDUK i Dinamo će utrku za naslovom prvaka u 24. kolu Prve HNL nastaviti bez svojih ponajboljih igrača. Mario Mandžukić propustit će utakmicu protiv Cibalije, a Hajduk u Osijek ide bez Senijada Ibričića.

"Ibričić ima problema s aduktorom mišića lijeve noge, najvjerojatnije neće na put. Stanka bi trebala potrajati nekoliko dana i realno je očekivati njegov povratak za poljudski dvoboj s Cibalijom", rekao je za Sportske novosti Hajdukov klupski liječnik Jurica Rakić. Hajduk je tako nakon Drage Gabrića, koji susret propušta zbog kartona, ostao bez još jednog standardnog prvotimca. Umjesto Ibričića bi u početnom sastavu Hajduka mogao zaigrati Tomislav Bušić, a Miše navodno razmatra i mogućnost da Marin Tomasova posjedne na klupu pa bi od prve minute u Osijeku mogao zaigrati i Ivan Strinić. Gabrića će u prvih jedanaest zamijeniti Marijan Buljat, dok će njegov rođak Jurica igrati na desnom beku.

Ni Dinamov zdravstveni bilten uoči puta u Vinkovce ne izgleda idealno. Mario Mandžukić protiv Cibalije neće igrati zbog ozljede gležnja, a kao glavni kandidat za njegovu zamjenu nameće se Miroslav Slepička. Za Jurčićev sastav ne kandidira ni Ante Tomić kojeg muče ligamenti koljena, a susret će vjerojatno propustiti i Pedro Morales koji se nije još sasvim oporavio od reprezentativnih obaveza.

http://www.index.hr/sport/clanak/hajduk-bez-ibricica-dinamo-bez-mandzukica/428262.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pitanje za ostale - da li vam se švicarska liga čini potpuno neregularna - to se posebno odnosi na subotu, gdje je Zurich počeo igrat 15 minuta kasnije unatoč najavi da utakmica počienj u isto vrijeme kao i Basel ?

Ma već par sezona u zadnjim kolima redovito ne dobivaju niti Basel niti Zurich iako su u must win situacijama gdje svaki bod može značiti prvenstvo... I skoro redovito kiksaju ili u istom kolu ili svako kiksa npr. ovo kolo Basel a slj. kolo Zurich... Za moj ukus dosta sumnjivo, dovoljno da zaobiđem tu ligu sa vecim ulozima...

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use