Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Novosti iz nogometnog svijeta (Ostale lige)


Goksim

Recommended Posts

Tokić: Preskočit ćemo Zaprešićane

Borba za petu poziciju u HNL-u, odnosno za drugo mjesto u zagrebačkom prstenu. Da, možemo to tako sročiti. To nas čeka danas u Zaprešiću gdje Inter dočekuje Lokomotivu. Dva boda prednosti ima Div iz predgrađa, a oba trenera jasno tvrde kako je osnovni cilj ostati neporažen.
Inače, ove dvije momčadi nisu imale bajan start u prvenstvo, međutim kako je vrijeme odmicalo, njihova forma bila je sve bolja, a naposljetku su i apetiti porasli, iako je dojam da je peta pozicija za obje ekipe plafon.
- Susjedski derbi, iznimno se veselim utakmici, igrači vrhunski rade, uživaju u svakom treningu i veliki sam optimist uoči današnjeg dvoboja - rekao je Toplak dok njegov kolega sa suprotne strane Mario Tokić tvrdi:
- Borimo se s Interom za peto mjesto u HNL-u, to je naša realnost u ovom trenutku. S obzirom na to da smo uspjeli afirmirati nekoliko mladih igrača, a usporedno ostvariti dobre rezultate, onda je sigurno da je naše zadovoljstvo ogromno. Sve ćemo napraviti da preskočimo Inter, do kraja prvenstva, siguran sam, da ćemo uspjeti u tome, ali pokušat ćemo već danas u Zaprešiću svrgnuti Inter sa spomenute pozicije.
Zanimljivo, strateg momčadi s Kajzerice očekuje da će se Inter povući i da će čekati svoju priliku iz kontre, dok Toplak konstatira da to nije cilj njegove momčadi...
- Inter već godinama radi jako dobro, imaju respektabilnu momčad, ušli su u seriju dobrih rezultata. Poštujemo ih, imaju jako dobru kontru i polukontru, tu moramo biti oprezni. Isto tako moramo popraviti postotak točnih dodavanja, ako u tome uspijemo, bit ćemo bliže pobjedi - otkrio je Tokić, međutim, kolega mu ne razmišlja na taj način.
- Bitno je biti u defenzivnom dijelu na razini kao protiv Osijeka i Rijeke. Ako bude tako, mi ne možemo izgubiti. O tome hoćemo li trijumfirati odlučivat će detalji. Bojim li se opuštanja? Naravno, zato smo ovaj tjedan puno pričali, na psihološkom aspektu puno radili i vidim da su dečki čvrsto nogama na zemlji. Želimo igrati, nametnuti se, ako nas protivnik prisili na suprotno, onda se moramo prilagoditi. Vidjet ćemo kako će se utakmica odvijati, naše utakmice često budu “na refule”. Tko okruni taj period svoje inicijative, taj će i slaviti - rekao je Toplak.
Osim kontre, Tokić se boji i napadačkog skoka Intera, dok se u taboru Intera, logično, najviše pribojavaju Lovre Majera, koji daje dimenziju više igri Lokomotive.
- Primijetio sam koliko su opasni iz prekida, moramo biti koncentrirani u tom segmentu, mjesta greškama nema - smatra Tokić, a Toplak o najboljem mladom igraču HNL-a govori samo u superlativima.
- Puno ideje ima u njegovoj igri, puno je romantike u njemu, sviđa mi se njegova lijeva noga, no ako ga jako pritisnemo i ne damo mu da se razigra, napravit ćemo pola posla.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

DINAMO: Cvitanović će odmoriti Benkovića i Soudanija

Nema sreće za Antu Ćorića. Opet je osjetio probleme s gležnjem i danas ga neće biti u sastavu protiv Rudeša.
- Trebao je Ćorić startati od početka utakmice, ali je na posljednjem treningu osjetio problem, radi se o gležnju, tako da ga neće biti u kadru - kazao nam je trener Mario Cvitanović
Nažalost, mladi Dinamov veznjak nikako da uhvati svoju priliku, tko zna koliko će ta ozljeda trajati. Kad se k tome još nadoda da će tereni biti sve teži, jer meteorolozi najavljuju bitno pogoršanje vremena, pitanje je hoće li Ćorić s takvom neugodom, kad je gležanj u pitanju, uopće odigrati neku utakmicu do kraja polusezone. S obzirom na mogućnost, a to više nije nikakva tajna, da na zimu ostvari inozemni transfer, može se ustvrditi da je Ante Ćorić možda već odigrao svoju posljednju utakmicu za Dinamo! Ako bude tako, onda je ta posljednja Antina utakmica u plavom dresu bila ona protiv Slavena Belupa u Koprivnici, 5. studenoga, kad je u pobjedi Modrih od 1:0 ušao umjesto Soudanija u 42. minuti....
Ali pričekajmo, vidjet ćemo što će pokazati vrijeme. Osim Ćorića, Dinamo će danas igrati i bez Soudanija i Benkovića. Trener Cvitanović ne želi ništa riskirati, travnjak u Kranjčevićevoj ulici podosta je loš, Alžirac još nije posve spreman, a ne treba se “igrati” ni s Benkovićem, na takvim terenima uvijek je moguća neka ozljeda. Možda da se igra neki derbi, neka utakmica biti ili ne biti, obojica bi vjerojatno bili u sastavu. Ne znači to, naravno, da u modrom domu podcjenjuju Rudeš, ali Dinamo ima dovoljno dobrih igrača da i bez svojih najvećih zvijezda može trijumfirati nad posljednjom momčadi na ljestvici. Modri u HNL-u izgledaju moćno, nisu izgubili ni jednu utakmicu, forma je dobra, Cvitanović može rotirati, ne bi zbog toga trebalo biti bilo kakvih rezultatskih problema u sudaru s momčadima koje su daleko ispod kvalitete maksimirske momčadi. Ipak, trener Modrih će kazati...
- Danas moramo biti jako oprezni. Na prošloj utakmici s Rudešom, imali smo potpunu kontrolu igre, jako dobru situaciju da “zatvorimo” utakmicu, ali oni okrenuli neke stvari, pokazali su se kao vrlo nezgodna i neugodna momčad.
Mislio je na maksimirski ogled u rujnu koji je završio pobjedom Modrih od 3:2...
- Njihovo trenutačno mjesto na ljestvici ne odražava njihovu kvalitetu, nije pokazatelj njihovih izvedbi. Jako dobro smo ih analizirali. U igri Rudeša ima jako dobrih stvari.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Istra će ipak igrati HNL

NAKON kukavičkog bijega Michaela Glovera iz Pule o čijem će se poslovanju uskoro, sasvim je to izvjesno, više pisati u rubrici crna kronika nego sport ovlaštena osoba za kupoprodaju NK Istre 1961 Darko Podnar ostavljen na divljoj tržišnoj vjetrometini nije uspio pronaći kupca koji bi  podmirio sve obveze te ubrizgao svježu krv u pulskog prvoligaša.

Situacija oko kupoprodaje dovedena je do apsurda, no u ovih par mjeseci niti jedan od mešetara koji su se šetali Drosinom nije pokazao da ima novaca i istinskih ambicija za kupovinu NK Istre 1961.

Vrijeme nije bilo saveznik pa se, gubeći se sa svakakvim bjelosvjetskim hohštaplerima, osula momčad, što je razlog da do sada nije osmišljen plan što ako se ne pojavi "dobra vila" s eurićima.

Do prije par dana vjerovalo se da kupci strpljivo stoje u redu u želji da kupe klub, no trenutno za klub nitko nije iskazao interes koji bi značio konačni spas, rješavanje problema iz „muzeja prekinutih veza „ koje je ostavio Michael Glover.

Kako neslužbeno saznajemo s obzirom na nastale okolnosti pokrenut je "Plan B" po kojem bi se pokušalo preživjeti do kraja prvenstva i tijekom natjecateljske sezone uspjelo aktivnim akcijama pronaći nove vlasnike koji bi ubrizgali svježu krv i trajno stabilizirali klub.

Plan je pokrenut te se na nekoliko neformalnih sastanaka napravila strategija održavanja kluba na životu jer se za nešto više niti ima vremena niti postoje realne okolnosti.

Kako saznaje Regional Express po tzv. "Planu B" kojeg su neformalno pokrenuli ljudi iz kluba te prijatelji kluba svjesni trenutne situacije, jedina je želja spasiti klub kako bi se stabilizirao te vratio sva svoja potraživanja, prvenstveno prema igračima koji su strpljivo čekali razrješenje pa svima ostalima koji su pokazali razumijevanje za nastalu situaciju.

Obzirom da se igrački kadar osuo i da se na prste jedne ruke mogu prebrojati oni na koje trener Darko Raić-Sudar može računati, jedini spas su moguće posudbe iz većih klubova, određen broj igrača iz juniorskog pogona te neki igrači koji bi kroz probe nametnuli stručnom stožeru. Jedna i neslužbena informacija kaže kako su neki bivši igrači spremni staviti se na raspolaganje treneru u želji da pomognu u spašavanju NK Istre 1961.

Ono što je neupitno je činjenica da dobre volje ne manjka, trener Darko Raić-Sudar dokazao je da ima trenerski nerv, da je odan klubu i u više je navrata naglasio da neće odustati dok god postoji i najmanja nada da će NK Istra 1961 preživjeti.

Za vjerovati je da su i navijači svjesni da je u ovom trenutku najvažnije nastaviti prvenstvo, da se razračunavanjem i „šta bi bilo da je bilo“ neće ništa napraviti.

Kako neslužbeno saznajemo trener Darko Raić-Sudar i stručni stožer trebali bi za utorak sazvati okupljanje onoga što je preostalo iz prvog dijela prvenstva, te slaganje platforme za regularni nastavak prvenstva u kojem će Istra 1961 tražiti svoje mjesto pod suncem.

Iz kluba nam nitko službeno nije potvrdio informaciju da će se krenuti u dalje natjecanje, no po brojnim informacijama i potezima koji se događaju zadnjih dana sasvim je izvjesno da je  "pogreb" NK Istre 1961 za sada prolongiran…

Izvor: http://www.index.hr/sport/clanak/istra-ce-ipak-igrati-hnl/1020815.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 7 months later...

Dugo spominjani Kevin Rimane ipak će pojačati momčad Istre 1961. Reprezentativac Francuske Gvajane dolazi iz PSG-a za kojeg je ove sezone upisao tri nastupa...

Stoper PSG-a Kevin Rimane ipak dolazi u Istru 1961. Već dobrih mjesec dana traju nagađanja hoće li ga Puljani dovesti ili ne, na kraju je ipak potvrđen njegov dolazak i u četvrtak će biti i službeno predstavljen.

Riječ je o igraču koji je ove sezone upisao tri nastupa u prvoj momčadi, odradio je cijelu utakmicu protiv Monaca u Trofeju prvaka koji je PSG dobio s 4:0, a Rimane je igrao u paru s Thiagom Silvom.

U prvenstvu je dobio četiri minute u pobjedi 5:0 protiv Amiensa, a u Kupu Francuske odradio je 27 minuta u 4:0 pobjedi protiv Pontivyja.

Rimane igra stopera, uglavnom je vrijeme provodio u B momčadi PSG-a, a jedno vrijeme proveo je na posudbi u Boulogneu.

Puljanima su se priključili i Mierez i Julio Rodriguez, a na probi je i srpski stoper Milan Milanović.

Link to comment
Share on other sites

Velika tragedija pogodila je jedan od najvećih brazilskih klubova, Flamengo, noćas je u njegovom trening centru izbio požar u kojem je smrtno stradalo deset mladih nogometaša...

Deset osoba je poginulo, a tri su ozlijeđene u požaru koji je noćas izboio u trening centru Flamenga u Rio de Janeiru. Riječ je o jednom od najvećih brazilskih klubova i najvećoj tragediji u njegovoj povijesti.

Nije poznato kako je došlo do požara, ali poznato je da je poginulo deset mladih nogometaša koje je požar zatekao na spavanju.

Prema pisanju lokalnih mediji, požar je izbio u 5:10 ujutro po brazilskom vremenu, a ugašen je oko 7:30. Žrtve još uvijek nisu identificirane, ali riječ je o nogometašima između 14 i 17 godina koji su spavali u trening centru.

Trening centar Ninho de Urubu obnavljan je i proširivan prije nekih dva mjeseca, a još nema službene potvrde je li požar izbio u proširivanom ili starom dijelu.

 

Link to comment
Share on other sites

Čorić bi se Makedoncima trebao pridružiti u idućih nekoliko dana, a u Skoplju računaju na njegov veliki doprinos u obrani

Makedonski viceprvak i bivši klub našeg izbornika Line Červara Metalurg osigurao je usluge hrvatskog kružnog napadača Tea Čorića. 

Čorić bi se Makedoncima trebao pridružiti u idućih nekoliko dana, a u Skoplju računaju na njegov veliki doprinos u obrani pošto su mu takve zadaće specijalnost od početaka profesionalne karijere. 


Čorić u Makedoniju dolazi iz redova njemačkog drugoligaša Rhein-Vikinga, gdje je proveo dvije sezone, a prethodno je igrao u Stuttgartu, PPD Zagrebu, Poreču i Zametu. U Metalurgu računaju na njegovo neprocjenjivo iskustvo u SEHA ligi koje je skupio u redovima hrvatskog prvaka. Čorić je inače, u 34 utakmice u dresu Zagreba u SEHA ligi 35 puta zatresao protivničku mrežu. 

Očekuje se da će u sastavu biti 22. veljače, kada Metalurg igra prvu sljedeću utakmicu protiv Steaue iz Bukurešta.

Link to comment
Share on other sites

Stigla je i službena potvrda iz Fife kako nema nikakvih zapreka za registraciju Laszla Kleinheislera za Osijek nakon što je zatražio raskid ugovora s Astanom...

Lijepa vijest ovoga je četvrtka u Gradski vrt stigla iz sjedišta Svjetske nogometne federacije u Zürichu. Naime, dugo očekivana odluka arbitražnog suca FIFA-e u predmetu pravovaljane registracije Laszla Kleinheislera je pozitivna za igrača i Nogometni klub Osijek za kojega je potpisao ove zime. Nije usvojeno očitovanje, odnosno žalba Astane za koju je mađarski reprezentativac donedavno nastupao, budući da Kazahstanci nisu isplatili Kleinheislera 90 dana u nizu, pa će se morati pomiriti s činjenicom da je njegov odlazak u Osijek – gotova stvar.

Drugim riječima, to znači da će Laszlo napokon biti u mogućnosti zaigrati za Bijelo-plave. Sada se očekuje još samo službena objava u Glasniku HNS-a koja će uslijediti idućega tjedna, točnije u srijedu. Stoga će mađarski veznjak pravo nastupa steći u derbiju s Dinamom u Maksimiru.

"Eto, sve se riješilo u onom vremenskom roku o kojem sam i govorio i na način kako smo i predviđali, ni trenutka ne dvojeći da ćemo na kraju biti zadovoljni i Laszlo i mi. Čovjek je potpisao na tri i pol godine za nas i nije nam bilo presudno hoćemo li morati pričekati dva-tri tjedna više da bismo ga imali na raspolaganju. Bitno da je naš i da će nam predstavljati značajno pojačanje", istaknuo je sportski direktor Alen Petrović.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Turski prvak za devet milijuna eura doveo 14 igrača. Neki su svjetske zvijezde

JEDAN od najboljih prijelaznih rokova, barem po dovedenim imenima, odradio je turski gigant Galatasaray.

Potrošili su svega devet milijuna eura, a uspjeli dovesti 14 igrača, od čega su na popisu neka itekako poznata imena. Najzvučniji je dolazak kolumbijskog centarfora Falcaa iz Monaca koji je stigao besplatno.

Iako su mu 33 godine, i dalje je prava napast u šesnaestercu. Dočekalo ga je oko 25 tisuća navijača u Istanbulu, što je kod turskih velikana normalna pojava kada im u klubove dolazi zvijezda najviše klase kao što je El Tigre.

Bez odštete su u Galatasaray još stigli Ryan Babel iz Fulhama, Okan Kucuk iz Bursaspora, Jimmy Durmaz iz Toulousea, Taylan Antalyali iz Erzurumspora, Sener Ozbayrakli iz Fenerbahcea te Adem Buyuk iz Malatyaspora.

Prvo su besplatno uzeli sve kvalitetno što su mogli iz domaćeg bazena pa su se okrenuli posudbama iz Europe.

Na besplatnu posudbu stigao je tako svjetski prvak s Francuskom Steven N'Zonzi iz Rome. Jeana Michaela Serija iz Fulhama uzeli su na posudbu za milijun i pol eura, za Marija Leminu platit će Southamptonu milijun eura za posudbu.

Iz Premiershipa su posudili i Florina Andonea iz Brightona. Za tog napadača platili su Englezima 700 tisuća eura za posudbu. Emrea Mora iz Celte Vigo posudili su za 600 tisuća eura i na kraju su napravili tek dva kompletna transfera.

Pet milijuna eura plaćen je stoper Standard Liegea Christian Luyindama dok će 300 tisuća eura pripasti nigerijskom klubu Enyimbi Abi za stopera Valentinea Ozornwafora.

Da slučajno ne budu u minusu pobrinuli su se izlaznim transferima na kojima su zaradili oko 9,3 milijuna eura pa su na kraju, eto, završili u plusu od oko 225 tisuća eura.

Galatasaray, turski prvak, loše je startao u prvenstvu. Nakon tri kola je deseti, no uz osvježenja u rosteru slavni Fatih Terim tek treba zasukati rukave.

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Bili su luzeri, sad su hit. Hrvatski skaut nam je objasnio zašto

LJUBITELJI Lige prvaka željno su iščekivali novu sezonu ovog natjecanja nadajući se velikim predstavama najvećih klubova. No, najjači dojam nisu ostavili ni Barcelona ni Liverpool ni Real Madrid, pa čak niti Paris Saint-Germain ili Manchester City, već Red Bull Salzburg koji je na domaćem terenu upisao najveću pobjedu 1. kola. Klub koji je godinama ispadao od Dudelangea, Dinama i Rijeke pokazao je da nije slučajno u društvo najboljih klubova Europe upao direktno kao prvak svoje zemlje.

RB Salzburg je klub koji možda najbolje pokazuje što znači biti ustrajan. Momčad koja godinama dominira austrijskim nogometom pravi je primjer kluba koji ima sjajan sustav, čvrsto vjeruje u njega i ne odstupa ni milimetar.

U Salzburgu redovito mijenjaju igrače, nisu rijetke ni promjene trenera, a razočarenja u kvalifikacijama za plasman u Ligu prvaka ponavljala su se svake godine. Ipak, klub je tijekom svih ovih godina neprestano napredovao. Nikakve promjene, nikakva razočarenja nisu utjecali na to da Salzburg skrene s puta kojim je odlučio ići. Tako je Salzburg došao do direktnog plasmana u Ligu prvaka, natjecanja čiju je grupnu fazu posljednji put igrao u sezoni 1994/95. kada je nastupao pod imenom Casino Salzburg. Povratak u grupnu fazu elitnog natjecanja tim iz Mozartova grada zapečatio je nevjerojatnom pobjedom nad prvakom Belgije Genkom kojeg je razbio 6:2.

Ogromna razočarenja i nepravde

Da bi klub bio tako uspješan unatoč svim promjenama, mora imati uspostavljen pravi sustav u koji vjeruje i od kojeg ne odustaje. O tom sustavu koji vlada u Salzburgu razgovarali smo sa Srećkom Kurbašom, 61-godišnjim skautom rođenim u Hrvatskoj. Kurbaša je u klubu bio i prije travnja 2005. godine kada je Dietrich Mateschitz kupio tadašnju SV Austriju Salzburg i preimenovao klub u Red Bull Salzburg. Stoga, riječ je o sugovorniku koji odlično poznaje situaciju u klubu.

Kurbaša kao ključne trenutke u novijoj povijesti kluba, naravno, pored ulaska Mateschitza u klub, navodi dolazak Ralfa Rangnicka na mjesto sportskog direktora 2012. godine, kao i otvaranje trening-centra, odnosno akademije 2014. godine. Radi se o kompleksu koji spada među najbolje na svijetu.

"Tu sam bio kada je Mateschitz preuzeo klub. U početku se malo lutalo, ali vremenom su se stvari posložile i danas sve što zahtijeva moderni nogomet, vi imate u Salzburgu, posebno u trening-centru koji je otvoren 2014. godine. Velike promjene u klub donio je Rangnick koji je stigao 2012. godine. On je vrlo zahtijevan, došao je s jasnom filozofijom igre gdje se forsira visok presing. Također, njegovim dolaskom klub svu pažnju usmjerava na razvoj i dovođenje mladih igrača. Postavio je nove kriterije. Zbog njegovih pogleda na nogomet zovu ga 'profesor'. Ovdje se zadržao tri godine i onda otišao u Leipzig od kojeg je, evo, napravio vrhunski klub", kazao je Kurbaša.

Sve objašnjeno u 18 mjeseci

Ustrajnost i uspjeh Salzburga možda je najlakše ilustrirati samo događanjima u proteklih 18 mjeseci. Salzburg je početkom svibnja prošle godine dospio do polufinala Europske lige. Tamo je igrao protiv Marseillea, od kojeg je u prvoj utakmici izgubio 2:0. U uzvratu su Austrijanci nadoknadili zaostatak te izborili produžetke. Tu je tek nastalo pravo razočarenje.

U 115. minuti sudac dosuđuje korner za goste iz Francuske. Korner koji nije bio, jer lopta koju je uputio tadašnji veznjak Marseillea Andre Zambo Anguissa pogodila je njegovog suigrača Lucasa Ocamposa, a ne igrača Salzburga. No, Sergej Karasev je pokazao na korner, a nedugo nakon toga i na centar, nakon što je Rolando pogodio za 2:1 i plasman Marseillea u finale.

Shrvani takvim ispadanjem, u Salzburgu su dočekali ljeto u kojem su ponovno ciljali plasman u Ligu prvaka. Nakon što su bez problema srušili Shkëndiju, u play offu za Ligu prvaka dočekala ih je Crvena zvezda. Prvi susret u Beogradu okončan je bez pogodaka, a u drugom je Salzburg nakon 48 minuta igre imao prednost od 2:0. Vrata Lige prvaka bila su otvorena, Zvezda je bila na koljenima. No, samo dva trenutka nepažnje u razmaku od samo jedne minute vratila su Zvezdu na noge i dala joj krila - u 65. i 66. minuti šampion Srbije postiže golove za 2:2 te na kraju uspijeva zadržati taj rezultat i izboriti mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka.

Prodaju i nađu još bolje  

Za manje od četiri mjeseca tadašnji trener Salzburga Marco Rose zajedno sa svojim igračima i cijelim klubom doživio je dva iznimno velika razočarenja. Ipak, klub je nastavio svojim putem. Ne onim putem koji ovisi od samo jednoj ili više osoba, nego onim sustavom koji je zacrtan.

5dac7832-b8fc-4300-a1eb-60191bcefe4e-4%2

Naime, Salzburg je, u usporedbi s momčadi koja je igrala sa Zvezdom i koja je ispala od Marseillea, do danas promijenio skoro - sve! Rose je sada trener Borussije M'Gladbach, čak osam od 11 startera u uzvratu protiv Marseillea prodano je u druge klubove. Nevjerojatno je i kada se usporedi startnu Salzburgovu postavu koja je počela utakmicu protiv Genka u 1. kolu Lige prvaka ove sezone s momčadi koja je počela uzvrat protiv Zvezde. Samo tri ista igrača su počela oba puta!

Naravno, tu su neki igrači koji su bili rezerve i koji su vremenom dospjeli do prve postave, ali je činjenica da je startna postava doživjela pravi remont. Naravno, ne treba zaboraviti ni promjenu trenera.

Rosea je ovog ljeta zamijenio američki trener Jesse Marsch koji je kao poklon dobio direktan plasman u Ligu prvaka. Tako je Salzburg zaobišao nesreću koja ga je sretala u kvalifikacijama, jer ove sezone je, prema UEFA-inim koeficijentima, prvak Austrije imao zagarantirano mjesto u Ligi prvaka, a kako je Salzburg i ove godine prvak, onda je to mjesto pripalo njemu. Jasno, Salzburg je zaslužan zbog takve časti austrijskog nogometa jer je svojim uspjesima u Europskoj ligi povećao rejting lige iz koje dolazi.  

Osvajanje omladinske Lige prvaka kao pečat sjajne akademije  

Promjene u igračkom kadru i stručnom stožeru nisu poremetile Salzburg, već su ga dovele do toga da razbije Genk u 1. kolu Lige prvaka, da u prvenstvu od maksimalna 24 osvoji 22 boda te da pritom zabije čak 36 golova i primi samo osam. Salzburg je unatoč svim promjenama i prodajama igrača dobio novu zvijezdu u 19-godišnjem Erlingu Haalandu koji je u 10 nastupa ove sezone postigao čak 17 golova u svim natjecanjima.

5b4e9a16-6695-41de-a2fb-a5d237111469-Pro

"Ovdje nije ništa slučajno. Trener koji je sada doveden prethodno je radio u New York Red Bullu, pa je radio kao pomoćnik Rangnicku u Leipzigu i sad je doveden ovdje. Upoznat je sa sistemom rada i on je pripreman za ovaj potez. Slično je bilo i s Roseom. On je prije posla u prvom timu vodio juniore s kojima je osvojio omladinsku Ligu prvaka 2017. godine. Mi biramo trenera koji slijedi našu filozofiju i tako se nastavlja kontinuitet", govori Kurbaša.

Kao što postoje kriteriji za dovođenje novog trenera, identično je i s novim igračima. Kada su u pitanju igrači koji moraju doseliti iz drugih zemalja, rijetko se dovodi igrač mlađi od 16 godina, a ako se radi o nekome tko dolazi izvan zemalja Europske unije, onda se obično traži igrač koji je već napunio 18 godina. 

U posljednje četiri sezone Salzburg je od prodaje igrača zaradio oko 224 milijuna eura, a u toj cifri je i novac od prodaje današnjeg veznjaka Liverpoola Nabyja Keite u Leipzig (29,75 milijuna eura 2016. godine), Amadoua Haidare u Leipzig (19 milijuna eura) i Munasa Dabbura u Sevillu (17 milijuna eura ovog ljeta). Na toj listi je i Dule Ćaleta-Car koji spada među najveće izlazne transfere u povijesti kluba (Marseille za 19 milijuna eura 2018. godine). Iako je ranije prodan, vrijedi spomenuti i jednog od najboljih igrača svijeta Sadija Manea (Liverpool), koji je 2014. godine za 23 milijuna eura prešao u Southampton.

Na drugoj strani, Salzburg je samo dva puta platio igrača više od pet milijuna eura. Prvi put 2010. godine dao je 6,9 milijuna eura za Joaquína Boghossiana, a drugi put ovog ljeta kada je Maximiliana Wöbera platio 10,5 milijuna eura. Dakle, skupocjene prodaje, jeftina pojačanja i opet kontinuirani uspjeh (šest uzastopnih titula prvaka Austrije i polufinale Europske lige 2018. godine).

U klubu ne radi veliki broj skauta za praćenje igrača izvan Austrije, jer platforme poput WyScouta i Instata mnogo pomažu i olakšavaju posao. Svega desetak ljudi, a tu spadaju i analitičari, rade u skauting službi zaduženoj za pronalazak igrača izvan Austrije. No, poanta je da se rijetko dovede igrač kojeg svi Salzburgovi skauti prethodno ne pogledaju, a kao jednu od ključnih ocjena koju igrač mora imati je snaga mentaliteta. Stoga, igrači se duže prate i čini se sve da se prikupi što više informacija o njima.

Klub kojem su razočarenja bila samo incident

"Kod nas je mentalitet skoro na prvom mjestu. Jasno, teško je ući igraču u glavu, nikad ne znaš kako će netko kasnije reagirati, ali skupljamo sve moguće informacije. Ne postoji posebno pravilo koliko dugo pratimo određenog igrača, ali to činimo sve dok ne dobijemo objektivnu sliku njegovih sposobnosti. Nikoga ne želimo uzeti na brzinu. Skoro sve igrače koje dovedemo obično svi mi skauti gledamo i na kraju svi dajemo mišljenje. Nekada se desi da ga gleda samo jedan skaut, ali obično radimo kao tim. Nekada svi skupa odemo gledati određenog igrača", kazao je Kurbaša.

7faf67a9-5e3f-4432-b922-768c87c8e059-Poj

U svemu navedenom, Salzburg ima još jedan veliki faktor koji mu pomaže u razvoju igrača, a to je Liefering, klub koji se natječe u drugoj austrijskoj ligi i s kojim Salzburg surađuje od 2012. godine. U Liefering odlaze mladi Salzburgovi igrači koje tamo čeka ista filozofija kao i u Salzburgu. Taj put je prešao 21-godišnji Amadou Haidara, reprezentativac Malija koji je u Liefering stigao 2016. godine, da bi samo godinu dana kasnije prešao u Salzburg. On je ovog ljeta za 19 milijuna eura otišao u Leipzig.

"To je naša druga ekipa. Tamo odlaze naši mladi igrači i igraju drugu ligu, što je fantastično za njihov razvoj. Sve u Salzburgu je uređeno kako bi se razvijali mladi igrači. Vjerujte da ovdje redovito dolaze mladi treneri iz drugih velikih klubova i gledaju kako se radi. Dolazili su iz Chelseaja, a neki dan sam čuo da je jedan trener iz Ajaxa dolazio i rekao da je Salzburgova akademija najbolja u Europi", prepričao nam je Kurbaša.

U Salzburgovu izlogu, uz Haalanda kojeg smo ranije spominjali, sada se nalaze veznjak Antoine Bernede (20), ofenzivac Patson Daka (20) i Dominik Szoboszlai (18). Haaland i Bernede su dovedeni iz Moldea, odnosno Paris Saint-Germaina direktno u prviu momčad Salzburga, dok su Daka i Szaboszlai nakon dolaska u austrijski grad, najprije igrali za Liefering. Oni su sad igrači koji pokazuju snagu Salzburgove akademije i cjelokupnog sustava.

Salzburg je godinama nizao velika razočaranja, u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2012. godine ispao je čak od Dudelangea iz Luksemburga i te sezone nije ni igrao grupnu fazu europskih natjecanja. Kasnije je ispadao iz od hrvatskih predstavnika Rijeke i Dinama, već smo spominjali ispadanje i od Zvezde prošle godine. 

Iako je broj razočaranja bio znatno veći od broja velikih uspjeha u Europi, u Salzburgu su znali da su loši rezultati samo incidenti, da je u njima veći postotak slučajnosti nego u onom plasmanu u polufinale Europske lige. Kako vrijeme prolazi to će biti sve jasnije.

Izvor: https://www.index.hr/sport/clanak/bili-su-luzeri-sad-su-hit-hrvatski-skaut-nam-je-objasnio-zasto/2119096.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Morali su štedjeti struju i vodu zbog vlasnika luđaka. Konačno su ga se riješili

275e71bd-017c-40b5-b1e9-d8be439a6400-Get
Foto: Getty Images/Guliver Image
DALEKO od glamura Premiershipa i vrha tablice u Championshipu stigla je vijest da je vodstvo engleske Football League odobrilo prodaju Charlton Athletica koncernu East Street Investments iz Abu Dhabija.

Nije to neka senzacionalna vijest, ali je spas za klub koji je nekad bio stabilan premierligaš i primjer "malog, simpatičnog, dobro vođenog kluba". Za to što je došao na rub propasti kriv je bio samo jedan čovjek, koji je ovaj londonski klub doživljavao kao vlastitu igračku, zarobljen u svojoj suludoj viziji "globalne nogometne mreže".

Legenda kluba Richard Rufus, Scott Parker, Scott Carson i Darren Bent bili su igrači s kojima je Charlton sasvim dobro živio na početku stoljeća u Premiershipu. Godine 1998. u finalu doigravanja tadašnje First Division Charlton je u do danas najdramatičnijoj utakmici u povijesti Wembleyja pobijedio Sunderland 7:6 na penale nakon 4:4 poslije 120 minuta i plasirao se u Premiership. Odmah je ispao, ali se već 2000. godine vratio i u eliti bio sve do 2007. godine. 

313cc767-11e4-4dca-9bc7-ff2aad938551-Get

U tih sedam odličnih sezona Charlton je unatoč skromnim sredstvima bio solidan u Premiershipu, a u sezoni 2003./2004. osvojio je sedmo mjesto, što će ga u konačnici stajati ispadanja u nižu ligu. Veći dio te sezone Charlton je vodio borbu za Ligu prvaka, ali je u zimskom prijelaznom roku Chelseaju iznenađujuće prodao svojeg najboljeg igrača Scotta Parkera, pao u formi i završio sedmi. Iako je taj rezultat za klub malih mogućnosti bio sjajan rezultat, apetiti su nerealnom vodstvu porasli.

Očajni potezi uprave odveli Charlton u krivom smjeru

Najednom više nisu bili zadovoljni plasmanom u gornji dom tablice nego su od trenera s nedovoljno dobrim igračkim kadrom tražili još više. Ligu prvaka nitko nije spominjao, ali ona je bila tiha želja klupskih vlasnika, koji su počeli mijenjati trenere jednog za drugim, a Charlton je polako tonuo te je 2007. godine ispao iz Premier lige.

U momčad je uloženo dosta s namjerom da se odmah sljedeće godine vrati u Premiership, ali Charlton je završio na 11. mjestu i onda su počeli problemi. Vlasnici su očajnički željeli prodati klub i praktički sve dogovorili s jednom tvrtkom iz Dubaija, ali je posao propao kad su Arapi doznali da je klub 13 milijuna funti u minusu. Svi igrači koji su valjali su prodani, a treneri su se opet mahnito mijenjali i Athletic je 2009. godine ispao u League One.

Četiri godine trebale su mu da se vrati u Championship, a 2014. godine klub je konačno prodan anonimnom belgijskom ulagaču Rolandu Duchateletu koji ga je kupio za samo 14 milijuna funti. Belgijac je Charlton želio dodati svojoj mreži klubova u kojoj su, ne nužno istovremeno, bili i Carl Zeiss Jena, Ujpest, Standard Liege, Sint-Truiden i Alcorcon.

U sljedećih pet godina Duchatelet će u Charltonu promijeniti 11 trenera, voditi katastrofalnu klupsku politiku, dovesti nogometnu akademiju na rub propasti, a cijeli klub na rub gašenja. 

"Mene se u tom klubu nije ništa pitalo. Nitko me nije konzultirao pri dovođenju novih igrača, a o svemu je odlučivao samo jedan čovjek. Ne znam zašto sam dobio otkaz, njega pitajte", rekao je Guy Luzon, koji je u jesen 2015. godine otpušten nakon što je sezonu ranije klub spasio od ispadanja u League Two.

Navijači okrenuli leđa

Charlton se u međuvremenu vratio u Championship i 2016. opet ispao u League One, a Duchatelet kao da se trudio da dodatno napakosti klubu kojemu su leđa okrenuli i navijači. Stadion The Valley postajao je sve prazniji, a do 2018. godine imao je samo 5000 pretplatnika, dvostruko manje nego prije Duchateletove ere. Ugovori koje je sklapao s trenerima koje bi onda otpuštao stajali su klub golemih otpremnina, a dugove koji su se nagomilali krpao je prodajom svega što je vrijedilo u svlačionici.

409cbb9d-3d0a-4ebf-b2f6-4c797a3585c5-Get

Charlton je uvijek imao jako dobru akademiju iz koje je izvlačio igrače za prvu momčad, ali Duchatelet ih je doslovno rasprodavao kako bi pokrpao klupski minus jer mu klub više nije trebao. Od početka 2018. godine tražio je kupca pa je računao da će ga lakše prodati ako su financije koliko-toliko stabilne.

Tako je Charlton za samo tri milijuna funti Brentfordu prodao Ezrija Konsu, osvajača U-20 SP-a s Engleskom. Mogao je za njega dobiti puno više jer su ga tražili i Liverpool i Everton, ali se Belgijcu žurilo i uzeo je "sitniš". Tri godine ranije je Joea Gomeza prodao za samo 3,5 milijuna funti, a jedina prava prodaja bio je Ademola Lookman kojeg je Everton 2017. kupio za 11 milijuna funti. No to je bio novac kojim se krpao golemi minus. Charlton je godišnje gubio 10 milijuna funti, a u siječnju 2018. godine bio je u situaciji u kojoj bi svakog igrača prodao ako bi za njega dobio ponudu od milijun funti.

U takvom okruženju nije želio raditi više nitko osim Leeja Bowyera, legendarnog veznjaka Leeds Uniteda koji je u ožujku postao vršitelj dužnosti trenera Charltona. To mu je bio prvi trenerski posao u karijeri, a njegovo dovođenje jedini pravi Duchateletov potez, koji je dugoročno vjerojatno spasio klub.

 

Entuzijastičan i sa željom da iskoristi priliku koju je dobio, Bowyer je s limitiranim kadrom dovukao Charlton do 6. mjesta i plasmana u doigravanje, ali je ondje izgubio od Shrewsburyja. I dok je Bowyer radio čuda na terenu, Duchatelet je svojim potezima u ljeto 2018. godine klub bacio na samo dno. 

Ukinuo vodu, doručak, Wi-Fi

London su tog ljeta grijale rekordne vrućine, a Belgijac je, kako bi uštedio, naredio štednju vode i struje. Samo su igrači prve momčadi dobivali flaširanu vodu, a svi ostali uzrasti stajali su u redu ispred slavine kako bi napunili bočice i napili se. Klima-uređaji radili su samo u nekim prostorijama, a u akademiji je ukinut doručak. Nije bilo čak ni Wi-Fia, a struja se štedjela na svakom koraku.

"Moramo biti racionalniji ako želimo preživjeti. Klub je u teškoj situaciji i takvi koraci su nužni", rekao je Duchatelet, što je dodatno razbjesnilo ono malo navijača koji su i dalje dolazili na utakmice.

Uoči sezone 2018./2019. Duchatelet je tri najbolja igrača prodao za pet milijuna eura i istovremeno je dogovarao prodaju kluba australskom koncernu, koja se nikad nije dogodila. Dovedena su tri starija igrača bez odštete i Lee Bowyer je praktički bio u bezizlaznoj situaciji.

"Moram raditi s time što imam, ali uvjeravam svoje igrače da su dobri i da imaju potencijala. Nisam im lagao. Zaista smo dobra momčad, koja ima tu nesreću da radi u nemogućim uvjetima. No nema vremena za kukanje, moramo raditi", rekao je Bowyer.

Suprotno svim očekivanjima i u velikoj konkurenciji League One, Charlton je sezonu završio na trećem mjestu i ušao je u doigravanje za Championship. Prvi dio sezone nije bio bajan, ali je Bowyer od 32. do 46. kola izgubio samo jednu utakmicu i s osam pobjeda u posljednjih devet kola stigao u play-off. Ondje je u polufinale na penale prošao Doncaster i u finalu na Wembleyju golom Bauera u 94. minuti s 2:1 pobijedio još jednog velikana u problemima, Sunderland.

c36337a8-7860-4fa6-b057-7e3cd1afce44-Get

Iako su navijači okrenuli leđa Duchateletu, nisu i Bowyeru i njegovim igračima te su napunili Wembley i zdušno ih nosili prema Championshipu.

"Moji dečki su strašni. Nitko nam na početku sezone nije davao šanse, a vrlo lako smo mogli potonuti prema dnu. No bili su hrabri i bili su muškarci. Ovo im je nagrada", rekao je Bowyer nakon dramatične utakmice.

Na Wembleyju su bili i australski investitori koji su dogovorili kupnju kluba od Duchateleta. Čekalo se samo zeleno svjetlo Football League, no vodstvo iz nepoznatih razloga nije dozvolilo registraciju novih vlasnika. Tako je Charlton u povratničku sezonu u Championshipu ušao s istim vlasnikom koji je ljetos prodao još dva važna igrača i nije doveo nikoga. 

Nije mogao pomoći ni čudotvorac Bowyer, čija limitirana momčad nakon 25 kola drži 19. mjesto s pet bodova od zone ispadanja, ali i utakmicom više. Bowyerova momčad zabila je isto golova kao četvrtoplasirani Nottingham, no nedovoljno kvalitetna obrana i brojne ozljede stajale su ga puno bodova, iako je u posljednjih pet kola relativno popravio formu.

I onda je drugog dana nove godine došla vijest koju su svi očajnički čekali. I navijači i igrači i Bowyer. Duchatelet je uspio prodati Charlton arapskim investitorima i to u savršeno vrijeme - na početku zimskog prijelaznog roka. 

Da nije bilo Leeja Bowyera, tko zna gdje bi danas Charlton bio. No njegova predanost i očit trenerski talent omogućili su klubu da se vratio u Championship, a Duchateletu da ga napokon proda i dopusti mu da prodiše. Mladi trener uspio je u onom najvažnijem - vratio je i navijače na stadion. Bowyer je nedavno dobio novi ugovor, a dobije li nekoliko kvalitetnih pojačanja, ni tih 13 bodova, koliko ga dijeli od play-offa, nije nedostižno.

Ne uspije li Charlton ove sezone, sljedeće će biti jedan od favorita za Premiership.

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Vlasnik kultnog engleskog kluba ima koronavirus. Družio se s igračima i trenerom

a559c502-c4e3-4333-b8e4-078df0a7908f.jpg
Foto: Getty Images/Guliver Image
 

VLASNIK engleskog drugoligaša Nottingham Foresta Evangelos Marinakis objavio je na Instagramu da je zaražen koronavirusom samo četiri dana nakon što je bio na klupskom druženju s igračima i trenerom.

"Virus me posjetio i osjetio sam potrebu da to podijelim sa svima. Dobro se osjećam i slijedim upute i savjete liječnika. Preporučujem svima da to rade", napisao je Marinakis.

Njegov klub je prošlog petka izgubio kod kuće od Millwalla 3:0, a Marinakis je snimljen kako se slika s navijačima i sjedi na tribini među ljudima. Nakon utakmice se družio s trenerom i igračima, a navodno je bio u kontaktu i s protivničkim igračima.

To bi moglo biti kobno po Nottinghamov raspored budući da bi njegovi igrači možda morali biti u 14-dnevnoj karanteni, piše Daily Mail. Čitava momčad bila je u utorak na testiranju i bude li netko pozitivan, neće moći trenirati ni igrati. 

Nottingham se bori za mjesta koja na kraju sezone Championshipa vode u doigravanje za Premiership. Forest je trenutačno na petom mjestu, a zaraženi igrači mogli bi propustiti vrlo važne utakmice protiv Sheffield Wednesdaya, Huddersfielda i Bristol Cityja.

U Engleskoj za sada nema vijesti o mogućim odgodama utakmica ili igranjem pred praznim stadionima, ali priopćenja po tom pitanju očekuju se uskoro.

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bivši igrač Barce i još sedam suigrača odbili smanjenje plaća, a klub im uručio otkaz

VLASNIK švicarskog prvoligaša Siona uručio je otkaz osmorici najplaćenijih nogometaša, jer im zbog pandemije koronavirusa ne može isplatiti plaće.

List Blick tvrdi da je vlasnik Cristian Constantin dao otkaz Pajtimu Kasamiju, bivšem veznjaku Arsenala i Barcelone Alexu Songu, Ermiru Lenjaniju, Javijeru Kuassiju, Sejdu Dumbiji, Michaelu Fakinettiju, Cristianu Choku i Biramu Ndajeu.

Vlasnik je prvo predložio igračima da im se mjesečna plaća smanji na 12.350 franaka i dao im rok za odgovor. Kada su nogometaši to odbili, obaviješteni su da su dobili otkaz. Nogometaši su podnijeli žalbu Udruženju profesionalnih nogometaša Švicarske. 

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

Koronavirus doveo velikana pred bankrot: "Ne možemo pobjeći od tih posljedica"

 

PANDEMIJA koronavirusa znatno će utjecati na financijske slike mnogih europskih klubova. Jedan od takvih je belgijski Anderlecht, koji trpi strašne novčane gubitke i to bi ga moglo dovesti do bankrota.

Klub je odlučio smanjiti plaće i troškove gdje god je moguće, a najcrnji scenarij nije mogao isključiti ni gazda Karel van Eetvelt.

"Koronavirus na naše živote ima utjecaj bez presedana. Anderlecht ne može pobjeći od posljedica pandemije. Naš klub je dužan zbog velike neizvjesnosti oko prihoda, dok vladine mjere ograničavaju normalno poslovanje, ograničiti troškove koliko god je moguće. To podrazumijeva i fleksibilnost svih zaposlenika. Klub je odlučio solidarno podijeliti žrtvu na sve. Svi će učiniti svoje. Anderlecht je klub koji je tijekom povijesti nailazio na mnoge probleme i sve ih je riješio. Pobijedit ćemo i sada", stoji u obraćanju kluba.

Navodno Belgijci duguju 100 milijuna eura, a zbog trenutačne situacije dug bi mogao dodatno porasti.

Anderlecht je najtrofejniji belgijski klub, osvojio je  34 naslova prvaka, a za njega igra i hrvatski ofenzivac Marko Pjaca, koji je koncem siječnja stigao na posudbu iz Juventusa.

Da situacija bude gora, ne ide im baš ni u prvenstvu... Riječ je o klubu koji je u svojoj povijesti bio važan i na europskoj mapi - UEFA kup osvojio je 1983., Kup pobjednika kupova 1976. i 1978., a UEFA-in Superkup 1976. i 1978. 

Izvor: https://www.index.hr/sport/clanak/koronavirus-doveo-velikana-pred-bankrot-ne-mozemo-pobjeci-od-tih-posljedica/2168296.aspx

 
Link to comment
Share on other sites

Kako sam pukao u karanteni i završio na Realovom derbiju u Nikaragvi. I ponovno ću

IZ NIKARAGVE su jučer stigle prilično bizarne scene, na utakmici Cacique Diriangena i Deportivo Ocotala (2:0) igrači su nosili zaštitne maske i medicinske rukavice na terenu.

Za vrijeme utakmice, da ne bude zabune.

Uzalud su se igrači žalili da je tako nemoguće igrati usred velikih vrućina i zapravo ih je vlada natjerala da igraju prvenstvo jer smatraju kako ugroze nema budući da u ovoj srednjoameričkoj državi populacije od oko šest milijuna ljudi postoje samo dva slučaja zaraze koronavirusom.

Na derbi Rukavica vs. Maska smo zakasnili, no zato novi okršaj elitnog nikaragvanskog društva nismo mogli propustiti nadajući se da ćemo imati što vidjeti jer kad već nema Lige prvaka srijedom i tko zna kad će je ponovno biti, dužni smo pronaći neku nadopunu. 

Nismo se pokajali - karanteno, sad si dobila svoje!

Naš odabir je bila utakmica osmoplasiranog Deportivo Ocotala i Real Estelija, aktualnog osvajača Clausure 2019. godine koji se nalazi na trećem mjestu. Završilo je pobjedom Reala 2:1 na stadionu Riaz... Pardon, stadionu Glorias.

Iskreni da budemo, nismo ovaj ogled izabrali ciljano, nego se ta utakmica u Ocotalu jedina mogla pogledati na YouTube kanalu gostujućeg Reala.

Real Estelija. Jer kakav bi to Real bio da nema svoj službeni YouTube kanal.

Ocotal, mjesto od oko 40 tisuća stanovnika poznato po rudnicima zlata, nalazi se na samoj granici s Hondurasom pa je krajolik na samom sjeveru zemlje zapanjujuć što možete vidjeti ako malo pogledate video utakmice.

Sama kvaliteta nogometne igre odgovarat će svim fanovima i sudionicima seoskog nogometa i mnogi će se gledajući ovo upitati:

"A joj, što bi bilo da sam rođen u Nikaragvi? Zvali bi me Cris, Leo ili Niko!"

Vrijeme, čini se, i nije baš pogodno za igru zbog vrućine od 29 Celzija, zato posjećenost nije kakvu zaslužuje nikaragvanski gigant koji je stigao u Ocotal.

Vjerojatno je i u Nikaragvi prisutan strah od koronavirusa iako, kako smo rekli u uvodu teksta, imaju tek dvije zaražene osobe u zemlji.

Tridesetak gledatelja na stadionu i nas tristotinjak na YouTubeu

Izbrojili smo tako jedva tridesetak gledatelja, neki su parkirali i bicikl dva metra od terena pa uživali u nogometu.

Nas hrabrih je bilo tristotinjak u prijenosu uživo na YouTubeu i se može reći da je ovaj derbi gledalo približno 350 ljudi. U znak zahvale, Realu smo ostavili i pozdrave iz Hrvatske u live chatu YouTube prijenosa. 

f4bcef97-7acb-40da-9bf5-b48bcf23d3ea.png

Srećom, Real se uključio 15-ak minuta ranije u Ocotal pa smo mogli pogledati zagrijavanje aktera. Djelovalo je da se momci ne žele suviše oznojiti, da ono najbolje čuvaju za 90 minuta pravog nogometa.

Teren osjetno lošiji od prosječnog člana hrvatske županijske lige, ali ispostavit će se u nastavku priče da kvaliteta travnjaka ovdje nije nešto što igra presudnu ulogu, osim ako niste golman. Loš golman.

Predstavljanje sastava uoči utakmice u stilu Lige prvaka, grafički - mljac. Tako smo saznali da domaćin počinje u defenzivnoj 5-3-2 formaciji, a gost u modernoj 4-3-3. Pored svakog igrača je i njegov portret i sve izgleda prilično profesionalno.

Dok gledate sastave, pogled vam se gubi u spomenutom krajoliku koji režiser diskretno gura u pozadini.

U redu, složit ćemo se da ovo nije Anfield, nije čak ni Westfalen, ali zato je ovo stadion Glorias na kojem se igraju i utakmice bejzbola i u ovom trenutku za jednog nogometnog bolesnika dva sata nema ljepšeg mjesta na svijetu.

96b31b7e-02fc-4706-b530-9eadfacab3a3.png

Dalo se primijetiti i niz suncobrana ispod kojih se nalazi nikaragvanska nogometna elita... Ili se trebala nalaziti u većem broju.

771a2e26-656f-497e-8c12-dcbe7bab6cdf.png

U 16 sati (22 sata po srednjoeuropskom vremenu) s centra su krenuli domaći u bijelo-plavim dresovima. 

Real poveo golom koji bi se vrtio na naslovnici Petice

Prvih 25 minuta klasično ispitivanje snaga bez pretjerane kombinatorike u slabašnom tempu zbog vrućine i teškog termina za igranje.

Real je ipak Real pa je zato i favorit u gostima (koeficijent na pobjedu 1,50), mora se priznati da su se bolje snašli u festivalu napucavanja visokih lopti svih 90 minuta.

U 27. minuti vode sjajnim golom Luisa Acuñe.

S ruba šesnaesterca je majstor dočekao loptu na lijevu nogu i zatim iz poluvoleja zategao isprve pod prečku. Uzalud se ispružio domaći golman iako je lopta išla po sredini, jednostavno je bilo precizno i lijepo pogođeno. 

Realov komentator nije se stigao ni smiriti od proslave, već dvije minute poslije Deportivo se vraća u igru.

 

6f75346e-9824-49ee-9841-7bd84976e273.png

Što reći za mlaku reakciju jedne Realove obrane koja je gledala kako im stanoviti Cáceres bježi po desnom boku, radi dribling u stilu Ronalda Nazaria te ubacuje idealnu loptu na peterac gdje Escoto kroz gužvu uspijeva ekspresno izjednačiti.

Rambo reprezentativac Richard

U drugom poluvremenu gledali smo Realovu dominaciju, prednjačio je stasiti veznjak Richard Rodriguez, reprezentativac Nikaragve, koji je zbog svoje fizičke moći u odnosu na protivnika djelovao kao Rambo. 

Svaka visoka lopta bila je njegova, kada bi se zagradio u posjedu izgledao bi nesavladivo kao Luka Modrić, međutim, s loptom nije baš najbolji prijatelj iako može pretrčati kao Kenenisa Bekele.

47a93fc0-2725-4a7f-8175-0d23ae38d6a1.png

Ako Richard, glavni kreator na terenu, nije na "ti" s loptom, kako onda opisati golmana Kenverlena Lopeza?

U 70. minuti išao je rutinski hvatati loptu s boka koju je protivnički igrač zahvatio glavom. Završilo je katastrofalno.

Nevjerojatan kiks golmana Deportiva riješio utakmicu

Djeluje na prvu kao prilično jednostavan posao za mladog Lopeza koji školski ide leći na uhvaćenu loptu, međutim, u padu mu ona ispada te se, vidi vraga, odbija ispred crte gdje natrčava Realov Betancur i lagano zabija za 1:2.

Nedostajao je samo onaj slavni hit s tribina: "O maaaajku ti..."

Za ovakav kiks u našim seoskim ligama lako vas optuže da ste prodali utakmicu za kosilicu ili dobar čorbanac, autor ovih redaka dobro zna o čemu piše - dogodilo mu se na vrhuncu 3. ŽNL karijere koja je nakon toga naglo krenula opadati.

723d9f5f-41e6-4eac-846d-eb98293478da.png

Ostaje i zagonetka što je s reakcijom domaćih stopera koji su nakon odbijanca ukopano gledali što se događa.

dcfa2348-314e-4bcb-8953-a9c3358a1be6.png

Deset minuta prije kraja Real propušta skroz ubiti utakmicu. Jedna od najvećih zvijezda lige, 28-godišnji Meksikanac Taufic Guarch, izbija sam pred golmana Lopeza, pokušava ga lobom savladati budući da je istrčao, no radi to užasno i lopta završava u rukama golmana.

Taufic je za mladu reprezentaciju Meksika svojevremeno zabio četiri gola u pet nastupa, vrijedi pola milijuna eura i bio je član B momčadi španjolskog Espanyola.

Zavidne reference, no ne i statistika - Transfermarkt veli da je brzonogi Guarch, inače ofenzivac, u 115 utakmica u karijeri zabio - pet golova. Nakon ovog pokušaja loba odmah smo zbrojili 2 i 2.

Do kraja utakmice je Deportivo imao nekoliko poluprilika, ali gosti su za njih neka viša razina jer ipak igraju i kontinentalni nogomet u CONCACAF natjecanjima gdje uglavnom ispadaju u ranim fazama.

Deportivo je nakon ovog poraza ostao osmi s jednom pobjedom, Real je pak zadržao korak za liderima Managuom i Diriangenom.

Čekamo derbi Real Madriza i Juventusa

Managua je inače osvajač Aperture 2018., a rekord po titulama drži Diriangen s 27 titula. Real Esteli je drugi najveći klub u zemlji sa 16 titula. Deportivo Ocotal je pak klub koji je osnovan prije 18 godina i uglavnom pleše između prve i druge lige. 

Ako se, recimo, nađete na nekom nogometnom kvizu pa se pojavi pitanje tko je najveći nikaragvanski igrač svih vremena, napisat ćete - Manuel Cuadra Serrano.

Taj je čovjek, danas 72-godišnjak, u tamošnjem prvenstvu zabio 742 gola igrajući za Diriangen i Flor de Canu.

Eh, još i ovo... U prvenstvu Nikaragve natječu se klubovi originalnih imena: Real Madriz i Juventus Managua. Madrižane inače u Ocotalu nikako ne podnose, riječ je o pokrajinskom derbiju, Clasicu de las Segovioas.

S nestrpljenjem čekamo taj okršaj koji ćemo, ako prilike tehničke prirode dozvole, s guštom pogledati i o svemu detaljno izvijestiti. 

Do kraja je ostalo još (samo) sedam kola, a zatim slijedi doigravanje. 

Ostajemo doma i pratimo!

Izvor: https://www.index.hr/sport/clanak/kako-sam-pukao-u-karanteni-i-zavrsio-na-realovom-derbiju-u-nikaragvi-i-ponovno-cu/2169051.aspx

Link to comment
Share on other sites

Ukleti klub: Navikli su na padove, ali ovaj bi ih slomio

ELLAND ROAD sada zna. Tri dana u svibnju 2001. godine odredila su sudbinu njegova miljenika i ispisala ključni dio priče o klubu koji koriste kao pravi primjer kako propasti, a to nitko ne želi. Tijekom 72 sata koja su otkucala prije skoro 19 godina, Leeds United je živio svoje snove, ali je vrlo brzo shvatio da se povijest zaista zna ponoviti. 

Kao što ponavljanjem prijeti i danas, jer Leeds je u vrijeme velike euforije i sve izvjesnijeg povratka u svijet velikana počeo strahovati od toga da se uslijed pandemije koronavirusa cijela sezona poništi. Za razliku od ranijih padova, ovog puta Leeds nigdje nije pogriješio. Kao lider Championshipa nalazi se na pravom mjestu, ali u pogrešno vrijeme.

Leeds je na bolan način shvatio da se povijest zna ponoviti

Novo razočarenje bio bi još jedan veliki udarac za navijače Leedsa koji povijest svog kluba pamte po padovima koji su se stalno ponavljali.

Krajem 1960-ih i početkom 1970-ih godina klub je obilježio čuveni trener Don Revie koji je klubu donio titulu FA kupa, dvije titule engleskog prvaka i tri druga mjesta. Njega je zamijenio legendarni Brian Clough od kojeg su se očekivale velike stvari, ali Clough je nakon samo 44 dana i katastrofalnih rezultata dobio otkaz, a Leeds je sezonu okončao na devetom mjestu. Potom je Leeds 1992. godine bio prvak Engleske, u vremenu kada je u klubu igrao Eric Cantona, da bi godinu dana poslije jedva izborio opstanak.

Tog 5. svibnja 2001. godine Leeds je gostovao kod Arsenala i tražio tri boda kako bi u posljednjem kolu Premiershipa sam odlučivao o svom plasmanu u Ligu prvaka iduće sezone, jer tada su iz Premiershipa u najjače klupsko natjecanje išla tri kluba. 

Do susreta s Topnicima momčad koju je predvodio David O'Leary imala je niz od čak sedam uzastopnih ligaških pobjeda, odnosno 12 utakmica bez poraza. Susret na Highburyju Leeds je dočekao na trećem mjestu, s tim da bi mu pobjeda donijela skok na drugo, ali tog dana u Londonu izgubio je 2:1, što je iskoristio Liverpool i oduzeo mu tu toliko željenu treću poziciju.

Tri dana kasnije O'Leary je izveo momčad na Mestallu da se suprotstavi Valenciji u uzvratu polufinala Lige prvaka. U prvom susretu bilo je 0:0, što je značilo da Leeds uz remi s postignutim golom može izboriti finale. Nažalost, europska bajka završena je porazom 3:0.

U posljednjem kolu Premiershipa ni Liverpool ni Arsenal nisu kiksali, pa je Leeds unatoč pobjedi nad Leicesterom ostao na četvrtom mjestu bez novog plasmana u Ligu prvaka.

U toj sezoni Leeds je u Ligi prvaka igrao protiv Barcelone, Real Madrida, Milana i Lazija, tada aktualnog prvaka Italije, u prvenstvu je rušio Liverpool, Chelsea i Arsenal. Živio je svoje snove. Od tada samo je padao. I to žestoko.

Dok su rušili prvaka Italije i dočekivali Real i Barcu, znali su da im prijeti katastrofa

Dok su trajali svi veliki europski uspjesi obilježeni izbacivanjem Barcelone i Lazija iz grupnih faza Lige prvaka (tada se tijekom jedne sezone nakon grupne faze nije igrala nokaut-faza nego su se formirale nove četiri skupine) i dok su redom padali protivnici u Premiershipu, u Leedsovoj kancelariji brige nisu nestajale. 

Predsjednik kluba Peter Ridsdale uspjeh je gradio na jednoj ideji - gomilao je dugove koje je planirao vraćati novim plasmanima u Ligi prvaka i uspjesima u ovom natjecanju. Sve što je Leeds radio ovisilo je o novim sudjelovanjima u Ligi prvaka. A njih nije bilo.

Nakon što su u toj sezoni 2000./2001. propustili novi plasman u najelitnije klupsko natjecanje na svijetu, Ridsdale je odlučio upasti u još veće dugove. U klub je sredinom te sezone već doveo Rija Ferdinanda za oko 16 milijuna funti, što je tada bio rekord britanskog nogometa, da bi u sezoni 2001./2002. za slične iznose doveo Robbieja Keanea i Robbieja Fowlera, ali ponovno je izostao plasman u Ligu prvaka. 

Koliko su ovi transferi bili veliki najbolje pokazuje podatak da bi Ferdinandov transfer u današnjem nogometu iznosio oko 78 milijuna funti. Toliko je, dakle, Leeds plaćao kako bi živio europski san.

Kada su shvatili da je plan propao, u klubu su krenuli prodavati najbolje igrače i to po nižim cijenama. Navijači su bili ogorčeni, a Ridsdale im je indirektno poručio da su skupo platili svoje snove.

"Jesmo li trebali toliko trošiti u prošlosti? Vjerojatno ne, ali živjeli smo san", kazao je Ridsdale.

No prodaja igrača i rezanje troškova bilo je uzaludno. Ridsdale je u međuvremenu napustio predsjedničku funkciju, a klub je u sezoni 2003./2004. ispao iz Premiershipa. Još gore od toga, klub je zbog dugovanja izgubio vlasništvo nad svojim stadionom Elland Roadom.

Ostala je tako samo uspomena na momčad u kojoj su igrali Jonathan Woodgate, Ian Harte, Rio Ferdinand, Danny Mills, Lucas Radebe, Olivier Dacout, Lee Bowyer, Harry Kewell, Alan Smith, Robbie Keane, Robbie Fowler i bivši napadač Dinama Mark Viduka. Bila je to atraktivna momčad ogromnog talenta i još većeg srca. Svi navedeni igrači tek su trebali zaigrati najbolji nogomet svoje karijere i zauvijek će ostati pitanje što bi se dogodilo da su uspjeli ispuniti ludu Ridsdaleovu ideju. Pokazatelj njihova talenta su i klubovi u kojima su kasnije igrali: Woodgate je zaigrao u Realu, Ferdinand i Smith u Manchester Unitedu, Kewell i Fowler u Liverpoolu...

Snove su skupo platili

Čudno vođenje kluba nastavljeno je i nakon Ridsdalea, ali njegovim nasljednicima vjerojatno bi bilo puno lakše da nisu imali problem s dugovima iz prošlosti koje je napravio upravo Ridsdale.

Unatoč brojnim problemima, Leeds je 2006. godine uspio doći do finala play-offa u Championshipu, ali izgubio je od Watforda. Umjesto da nastavi ići uzlaznom putanjom, klub je nakon tog uzleta ponovno krenuo padati. Uostalom, tako je i navikao - nakon uspona, pad je bio neizbježan.

Godinu dana kasnije, odnosno šest godina od one noći na Mestalli, kada je bio na korak do finala Lige prvaka, klub s Elland Roada ispao je u League One, treći razred engleskog nogometa i bio je na rubu stečaja. 

"Mislim da ljudi nisu shvaćali koliko je situacija bila loša. Nakon poraza u finalu play-offa skoro cijela momčad je rasprodana. Ekipa koja je igrala iduću sezonu Championshipa bila je neprepoznatljiva", kazao je jedan od igrača koji su tada nastupali za Leeds.

Zbog svih padova koje je imao tijekom svoje povijesti, Leeds je postao primjer kluba čiji model poslovanja treba izbjegavati. Tako je nastala fraza "biti Leeds" za sve one koji krenu sličnim putem. Toliko je, dakle, Leeds pao da je postao mjerna jedinica svima koji dijele njegovu sudbinu.

Ipak, nakon tri godine boravka u trećoj ligi, Leeds se vratio u Championship gdje postaje prosječan klub koji obično zauzima mjesto u sredini tablice.

U jeku svih tih zbivanja, klub je često mijenjao vlasnike tako da je svojim dolaskom na čelo kluba talijanski vlasnik Massimo Cellino 2014. godine postao čak sedmi predsjednik nakon odlaska Ridsdalea. Kao i svaki predsjednik, Cellino je najavljivao velike stvari i predstavljao se kao spasitelj, a u stvari je izludio navijače, ponajviše neprestanim promjenama trenera. Čak šestorici je uručio otkaz.

Promjene trenera nisu najgore po čemu će se Cellino pamtiti. On je za vrijeme boravka u Leedsu u više navrata dobivao suspenzije od engleskog nogometnog saveza. Jedna od suspenzija bila je zbog utaje poreza u Italiji, a druga zbog umiješanosti u transfer Leedsova igrača Rossa McCormacka u Fulham 2014. godine. 

Nakon Cellina, čiji su odlazak ubrzale suspenzije, jer posljednja je izdana na 18 mjeseci, na mjesto predsjednika stigao je njegov sunarodnjak Andrea Radrizzani koji je pokazao ogromne ambicije kupovinom svih vlasničkih dionica te povratkom Elland Roada u vlasništvo kluba. Radriazzanijev mandat nije od početka davao najbolje plodove, jer je klub u sezoni 2017./2018. zauzeo 13. mjesto u Championshipu, ali Talijan je povukao sjajan potez na ljeto 2018. godine kada je na mjesto trenera doveo Marcela Bielsu.

Vjeru im je vratio Luđak, ali koronavirus stoji na putu

Argentinski stručnjak smatra se učiteljem ponajboljih trenera svijeta, prvenstveno Pepa Guardiole i Mauricija Pochettina. Poznat je po specifičnom karakteru, ali i po genijalnim idejama. Od Leedsa je preko noći napravio momčad sposobnu da izbori plasman u Premiership.

Prošle godine popularni Luđak zaustavljen je u polufinalu play-offa u kojem ga je nadjačao Derby County, ali ove sezone nakon 37 od 46 kola njegov Leeds je prvi s bodom više od West Bromwicha koji predvodi Slaven Bilić. Važnije od uloge lidera je to da Leeds ima sedam bodova više od trećeg mjesta koje vodi u play-off, dok prva dva mjesta vode direktno u Premiership.

Bielsa je u Leedsu svoje genijalne ideje uspio pretočiti u djela. Njegova momčad igra po njegovom prepoznatljivom stilu koji obiluje velikom dinamikom u igri s loptom, kao i u igri bez lopte. Čak je zadržao i svoju bolnu točku, a to je forma njegovih momčadi u drugom dijelu sezone kada obično nastupa kriza. Tako je Leeds početkom godine u jednom trenutku u šest odigranih susreta imao čak pet poraza. No na svu sreću za Argentinca i Leeds, iz krize su uspjeli izaći te zauzeti prvo mjesto na ljestvici.

I točno u trenutku kada je vladala najveća euforija i kada je Leeds kucao na vrata "obećane zemlje", svijetom je zavladao koronavirus i podsjetio navijače s Elland Roada da se povijest zna ponoviti. Ovakav epilog bio je neočekivan i Leeds ga nikako nije mogao izbjeći. Za klub koji 16 godina čeka na povratak u Premiership i koji je i više nego spreman za takav uspjeh, eventualno poništavanje prvenstva bilo bi vrlo bolan udarac. 

Izvor: https://www.index.hr/sport/clanak/ukleti-klub-navikli-su-na-padove-ali-ovaj-bi-ih-slomio/2171213.aspx

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Ja korsitim CyberGhost VPN. Sportsbook mi je limitiran na 50centi, ali exchange ti vjerojatno nikad neće blokirat/limitirat jer se ne kladiš protiv njih, nego protiv drugih igrača. Isplata ide normalno preko payza ili deviznog.
    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use