Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Novosti iz nogometnog svijeta (Ostale lige)


Goksim

Recommended Posts

Sjajna vijest za Bilića. Donesena povijesna odluka

 0
 
c3e5e4fd-8adc-4d1a-b231-f6937cba7c3e.jpg
Foto: Gulliver / Getty Images

ENGLISH FOOTBALL LEAGUE, pod kojom su druga, treća i četvrta liga nogometa u toj državi, objavila je preporuku o završetku sezone prekinute zbog pandemije koronavirusa. 

U pismu klubovima stoji:

"1. Nastavak sezone 2019/20 u njenom standardnom formatu je najprikladniji što se tiče sportskog integriteta, ali vodstvo lige prihvaća da postoje okolonosti koje bi mogle dovesti do definitivnog prekida sezone, točnije njenog okončanja na osnovu situacije kakva je bila na tablici u trenutku prekida ili da dođe to takve situacije da se sezona ne može završiti.

2. To znali da u slučaju ranijeg okončanja sezone:

a) konačni poredak odlučio bi broj osvojenih bodova po utakmici

b) bilo bi prelazaka u viši rang i ispadanja u niži

c) Play-Offovi za prelazak u viši rang bi se u svakom slučaju igrali i u njima bi sudjelovala četiri kluba.

3. Ako se Play-Offovi ne bi mogli igrati, vodstvo lige će odlučiti kako riješiti tu situaciju.

4. Vodstvo lige drži da bi se odluka o definitivnom prekidu sezone u nekoj ligi mogla donijeti ako za nju bude 51 posto klubova koji se u ligi natječu."

Bilić gotovo da može slaviti povratak u Premier League

Bilić i njegov WBA najviše bi profitirali ovakvom odlukom, koja se nakon današnje objave vodstva lige čini sve izglednijom - da se sezona 2019/20 u Championshipu prekine te da iz nje izravno u Premiership plasiraju klubovi koji su trenutno na prva dva mjesta.

Zato što devet kola prije kraja prekinutog prvenstva West Bromwich i njegov hrvatski menadžer drže drugu poziciju, zadnju koja direktno vodi u Premiership.

Šest bodova iza Bilićevog kluba je Fulham, koji, naravno, ne želi ni čuti za ovakav rasplet jer do kraja prvenstva ima se igrati još puno pa Cottagersi pikiraju na poziciju koju drži Bilić.

U engleskoj drugoj ligi klubovi plasirani od trećeg do šestog mjesta po završetku regularnog dijela sezone razigravaju za jedno preostalo mjesto koje vodi u Premiership.

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dinamo gleda u budućnost, Hajduk pod najvećim pritiskom

 
23c97461-3922-489c-b865-3ab2575b3fee.jpg
Foto: Pixsell
 

KONAČNO nam se vraća HNL. Utakmicom između Hajduka i Intera započinje završnica sezone o kojoj u ovom trenutku znamo jako malo. Ne znamo kako će izgledati utakmice, kada će se točno vratiti navijači i kako su se ekipe prilagodile iznenadnoj i dugotrajnoj pauzi.

Pred nama je, isključimo li utrku za prvaka iz te jednadžbe, najzanimljiviji kraj prvenstva u dugo sezona.

Dinamo je prvak. Ali do kraja prvenstva saznat ćemo bitne stvari za njegovu budućnost

Kvaliteta, iskustvo i zdrav razum daju nam za pravo zaključiti s velikom vjerojatnošću kako će Dinamo obraniti 18 bodova prednosti u preostalih deset kola i uzeti još jedan naslov prvaka, 21. otkad se igra HNL. 

Kraj sezone možda za Dinamo neće imati naročit rezultatski naboj, ali će nam dati odgovore na druga, interesantnija pitanja koja se tiču njegove bliže, ali i dalje budućnosti. Nakon gotovo dvije godine Modri imaju novog trenera i najzanimljivije pitanje je ono koje mori navijače Modrih još od trenutka kada se vidjelo da je Bjelica "pravi" - kako će izgledati Dinamo nakon njega i je li on bio ključan sastojak europski konkurentnog Dinama u protekle dvije sezone.

Novi trener Igor Jovićević u nekoliko navrata je izjavio kako stilski neće raditi pretjerane promjene, ali će biti zanimljivo vidjeti koji će kadar koristiti. Javna je tajna kako je između Dinama i Bjelice, između ostalog, puklo i u dojmu da se mladim i talentiranim Dinamovim igračima ne daje dovoljno šanse. Dinamo je do Bjelice svoje najtalentiranije klince gurao u vatru već sa 17 godina, okružio ih sjajnim igračima koji im omogućuju komforan razvoj u HNL-u, a onda ih nakon sezone ili dvije poluozbiljnog nogometa prodao. Kod Bjelice su mladi igrači dobivali priliku postepeno i taj način je vjerojatno primjereniji njihovom nogometnom razvoju.

2ee1a1c9-f2a9-4efb-ad4b-4f6cab1ab210.jpg

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Marin, Gjira, Gvardiol, Kulenović i Ivanušec dobiti bitnije uloge, što bi sugeriralo i povratak na uhodanu Dinamovu sportsku politiku brzopotezne prodaje. 

S druge strane, već smo pri izbijanju krize koja je rezultirala Bjeličinim odlaskom analizirali Dinamove financije i jasno je kako za neke igrače neće biti mjesta dogodine. Prije svega se to odnosi na Hajrovića i Gavranovića koji imaju velike ugovore, a zbog godina i trenutne situacije na tržištu teško će ih biti prodati. Odmah ispod njih su Stojanović, Dilaver, Teophile-Catherine i Moubandje. Možemo pretpostaviti kako ćemo iduće sezone gledati sasvim novi Dinamo. Zbog pada kupovne moći teško je očekivati ozbiljnija pojačanja pa će Jovićevićeva misija biti promovirati novu momčad i mlade snage uoči novih europskih iskušenja.

Gužva za drugo mjesto. Mjesec i pol dana istine za Hajduk

Najzanimljiviji dio prvenstva u rezultatskom smislu definitivno će biti borba za one pozicije koje vode u Europu, a naročito drugo mjesto koje donosi Ligu prvaka prvi put nakon 20 godina. Njega trenutačno drži Rijeka, ali ima samo pet bodova više od Osijeka koji se nalazi na petoj poziciji. 

Izvjesno je da će utrka između Rijeke, Lokomotive, Osijeka i Hajduka ostati neizvjesna do samog kraja, a vrlo je teško prognozirati tko je u najboljoj situaciji. Svaki od ta četiri kluba treba odigrati po jednu utakmicu s preostala tri suparnika, osim Osijeka i Lokomotive koji će još dvaput odmjeriti snage.

Utakmica između Rijeke i Osijeka u kupu u kojoj je sudac Pajač ukrao šou nije reprezentativan uzorak o tome što možemo očekivati, ali s obzirom na to da će igrači nakon duge pauze odigrati deset utakmica u pedeset dana, u prednosti će biti one momčadi koje su najkvalitetnije prebrodile pauzu i zadržale višu razinu tjelesne spreme.

Jedan klub je ipak pod posebnim pritiskom. Koliko god ljudi iz i oko Hajduka izbjegavali pričati o tome, drugo mjesto se ove sezone nameće kao imperativ. Hajduk se u protekle dvije sezone etablirao kao drugi klub u ligi po rashodima koji otpadaju na ugovore i transfere, odmah iza Dinama. S obzirom na to da Hajduk na titulu čeka 14 godina, a da je prije sedam godina zadnji put bio drugi na tablici, sada se nalazi u situaciji u kojoj ništa osim "srebra" ne dolazi u obzir. To zahtijeva velika većina navijača, kao i pozicija na tržištu. Izlike više ne postoje.

5b5d2f8b-4e1e-4c12-a142-fd45a3121d29.jpg

Tužna borba za ostanak koju će možda presuditi savez, a ne teren

Rezultatski najnezanimljiviju završnicu prvenstva imat će Gorica. Čini se gotovo nemogućim da se plasira u Europu ili da njezin ostanak u ligi bude ugrožen. Na sličnom tragu je i Slaven Belupo, koji je devet bodova bliži crvenoj zoni.

Ipak, možemo očekivati kako će se borba za ostanak voditi između tri kluba – Intera i Varaždina, koji su poravnati na posljednjem mjestu, te Istre koja ima dva boda više. Nažalost, zasad se ne zna koliko klubova ispada iz lige. 

Sigurno je jedino da će posljednjeplasirani klub ispasti, a njegovo mjesto će dogodine popuniti Šibenik. Nijedan drugi drugoligaš nije dobio licencu za prvu ligu. Riječki gradonačelnik Obersnel najavio je kako će Orijent uložiti žalbu na postupak licenciranja, što bi mu donijelo doigravanje protiv pretposljednje momčadi 1. HNL za ulazak u prvi razred hrvatskog nogometa. Međutim, licencu za prvu ligu u ovom trenutku nema niti Inter te je upitno kako će HNS riješiti zavrzlamu koja iz ovog može nastati.

Priča o donjem dijelu tablice je ujedno i tužna priča hrvatskog nogometa. Velika većina drugoligaša ne želi ući u prvu ligu, svjesni da povećanje rashoda može u kratkom roku dovesti do financijskog kraha. To klubovima poput Istre i Intera, koji se već godinama nalaze pri dnu tablice, omogućuje status quo koji ih zadržava u ligi, ali klubovi ni u jednom segmentu svojeg funkcioniranja ne pokazuju napredak. 

Kriza koja će pogoditi nogometno tržište za takve klubove nije nužno loša vijest. Ona može predstavljati šansu za redefiniranje klupskih sportskih i organizacijskih ciljeva i načina na koji ih mogu ostvariti. 

Pred nama je period u kojem nismo sigurni što možemo očekivati i kakve ćemo klubove dogodine gledati u ligi, ali znamo bar jedno - s HNL-om nikad neće biti dosadno.  

cc24192b-ddf4-496a-a154-481523464d29.jpg

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 7 months later...

Ademi teško ozlijeđen. Prve prognoze nisu dobre

Ademi teško ozlijeđen. Prve prognoze nisu dobre

Foto: EPA-EFE

ARIJAN ADEMI pauzirat će oko dva mjeseca zbog ozljede koju je zaradio na utakmici Makedonije i Njemačke (0:4) u kvalifikacijama za SP.

Dinamovu kapetanu je u 29. minuti Kai Havertz nespretno pao na nogu. Ademi je zajaukao od bolova i morao je izaći iz igre, a u Zagrebu je bio na detaljnim pregledima, nakon kojih je utvrđeno da ga čeka duža pauza. Kako doznajemo, Ademiju je teško stradao gležanj, što zahtijeva složeniju rehabilitaciju i teško je očekivati da će se vratiti prije zimske pauze. Dinamo zadnje dvije utakmice u 2021. godini igra 15. prosinca protiv Istre te tri dana kasnije protiv Dragovoljca i, čak i da se dotad oporavi, gotovo sigurno ga se neće forsirati u tim utakmicama.

Ne dogodi li se čudesan oporavak, koji je malo vjerojatan, Dinamo će tako bez Ademija biti u svim utakmicama skupine Europa lige (Rapid, West Ham, Genk). Ademi bi trebao propustiti i derbije s Rijekom (subota), Osijekom (20. studenog) i Hajdukom, koji na Maksimiru gostuje 4. prosinca.

Druga je to teža ozljeda Dinamova kapetana u ovoj sezoni. U srpnju je zadobio ozljedu mišića desne noge na utakmici s Omonijom, zbog koje je propustio deset utakmica i baš kad se počeo vraćati u formu, ozlijedio se na utakmici reprezentacije.

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ovako izgledaju momčadi velike četvorke pred nastavak HNL-a. Tko će biti prvak?

UTAKMICOM između Istre i Gorice danas se nastavlja drugi dio sezone nikad neizvjesnijeg HNL-a. Čak četiri momčadi zasad se ravnopravno bore za naslov prvaka, a nakon dugo vremena smo imali i jako aktivan zimski prijelazni rok s nekoliko transfera koji ulaze u kategoriju najatraktivnijih u HNL povijesti.

 

Od vodeće četvorke, Osijek je bio najaktivniji na tržištu. Otišao mu je ključni igrač, ali je doveo Caktaša koji bi mogao biti točno ono što mu treba. Rijeka je zasad najviše izgubila i pred Goranom Tomićem je veliki izazov. Dinamo je velikim transferom pokazao tko je najmoćniji klub HNL-a, dok je Hajduk ciljano pojačao rotaciju u dijelu momčadi u kojem mu je to najpotrebnije.

Transfer Bočkaja ključan za Dinamo

Ako su pripremne utakmice i prijelazni rok dobar indikativ, Dinamo bismo u drugom dijelu sezone mogli gledati puno češće u 3-5-2 formaciji, onoj koju je sve do ove sezone igrao relativno rijetko. Naravno, najveći i najbitniji transfer je dolazak Petra Bočkaja, idealnog lijevog beka u tom sustavu.

Bočkaj je prema SofaScoreu najbolje ocijenjeni igrač prvog dijela sezone. Uz Roberta Murića je prvi asistent lige (6), treći je po kreiranim velikim šansama (6) i prvi po ključnim proigravanjima (3.2 po susretu). Dinamu su, unatoč tome što je u jednom trenutku na raspolaganju imao pet lijevih bekova, tu poziciju uglavnom krpali igrači koji su po vokaciji stoperi ili vezni igrači.

Dolazak Bočkaja bitan je ne samo iz taktičkih razloga, nego kao i izraz nadmoći u odnosu na konkurente s obzirom na to da je Dinamo usred sezone uzeo jednog od najboljih igrača direktnom konkurentu za naslov. 

Što se odlazaka tiče, otišao je Marin Leovac, što ne bi trebalo bitnije utjecati na igru s obzirom na to da je ove sezone odigrao tek 230 minuta u prvenstvu. U ostatku momčadi nema previše nepoznanica. Mišić će vjerojatno biti povučeniji vezni, Ademi bi u fazi napada trebao igrati napadača iz drugog plana, a vidljivo je bilo i inzistiranje Kopića na presingu.

Čini se kako je svoje mjesto u momčadi vratio Dino Perić koji je izbivao nakon još jedne dugotrajne ozljede. U sustavu s tri braniča njegova bi kvaliteta u pasu trebala doći do izražaja. Najveći misterij i dalje je izostanak danskog stopera Ramusa Lauritsena koji je od titule najboljeg pojačanja gotovo došao do statusa viška.

Marko Tolić, Bartol Franjić, Marko Bulat i Dario Špikić spadaju u igrače iz drugog plana koji bi trebali dobiti puno šansi. U tu skupinu upada i Deni Jurić, posebno u situaciji dok Bruno Petković nije sto posto spreman. Špekuliralo se i s dolaskom Martina Ojede iako je pomalo nejasno kako se ofenzivno krilo uklapa u ovaj sustav igre.

Najvjerojatnija postava Dinama:

Rijeku napustio ključan igrač

Momčadi s Rujevice su tek rijetki prognozirali ovako uspješan prvi dio sezone. Rijeka je igrala najuzbudljiviji nogomet, zabila je najviše golova i dijeli prvo mjesto s Dinamom uz utakmicu više. Eventualnom pobjedom na Maksimiru u nedjelju potvrdili bi da su i u nastavku prvenstva na pravom tragu.

Ipak, prijelazni rok nije bio idealan za navijače momčadi s Kvarnera. Ivan Tomečak, čovjek koji je za Rijeku skupio 136 nastupa u HNL-u, čime je 13. na vječnoj listi, otišao je na Cipar. Kapetan Hrvoje Smolčić prodan je u Eintracht, ali on će do ljeta ostati u bivšem prvaku Hrvatske.

Problem momčadi u prvom dijelu sezone bila je upravo faza obrane pa je svaki odlazak u toj liniji potencijalni problem. Za poziciju na desnom beku najozbiljniji kandidat trebao bi biti Princ Ampem koji je ove sezone odigrao nekoliko odličnih utakmica na boku. Doduše, češće na onom lijevom. Priliku će iz drugog plana vjerojatno čekati Filip Braut.

Dobra vijest je da se proširila konkurencija na stoperskoj poziciji. Dvadesetogodišnji stoper Sava Arangel Čestić u Njemačkoj je igrao za Offenbach, Schalke i Köln te je nastupio za seniorsku reprezentaciju Srbije i mogao bi biti odlično rješenje. Šansu bi mogao dobiti i 18-godišnji Duje Dujmović za koga u Rijeci vjeruju da je budućnost kluba.

Goran Tomić je rekao kako bi volio vidjeti još jednog energičnog veznjaka što bi im s obzirom na probleme s ozljedama, ali i jako visok tempo u kojem igraju, bio sjajan dodatak. Rijekin najveći dobitak iz ove pozicije su ostanci Drmića, Murića i drugih ključnih igrača.

Najvjerojatnija postava Rijeke:

Osijek je puno izgubio Bočkajem. Može li Caktaš to nadoknaditi?

Osijek je bio najaktivniji na tržištu. Veliki udarac bio je odlazak Bočkaja na čijem se centaršutu i prekidu bazirao dobar dio igre u napadu, ali je Bjelica uspio iz Dinama dovesti svog miljenika Marina Leovca. "Računica" je tu jasna. Osijek će izgubiti na ofenzivnoj moći, ali je Leovac dokazana međunarodna klasa i sasvim sigurno će pomoći očvrsnuti obranu.

Ono što je izgubio odlaskom Pere Bombardera, Osijek bi mogao nadoknaditi dolaskom Mije Caktaša. Donedavno najbolji strijelac lige i prvo ime Hajduka vratilo se u HNL nakon pola sezone u Saudijskoj Arabiji. Još uvijek nije poznato kakva ga ozljeda muči i kad ga možemo očekivati na terenu.

Momčadi iz Gradskog vrta je najveći problem ove sezone bio slab učinak pred golom Ramona Miereza. Caktaš bi ulascima iz drugog plana i kupljenjem argentinčevih otpadaka mogao biti točno ono što Osijeku treba u fazi napada. Iz Hrvatskog dragovoljca doveden je i Vinko Petković koji je proširio izbor u napadu. Sjajna vijest je i da se vratar Ivica Ivušić na pripremama vratio u postavu nakon ozljede.

Osijek se u prvom dijelu sezone najviše mučio u fazi napada. Više od njega zabilo je pet momčadi u ligi, a jednako je efikasan bio Šibenik. Pisali smo o tome kako je Bjelica stvorio hrvatski Atletico Madrid, ali u drugom dijelu sezone trebat će sustav ili klasu koja će 50-50 utakmice prelomiti u svoju korist želi li do kraja ostati u utrci za naslov.

Šime Gržan otišao je na posudbu u mađarski Zalaegerszeg nakon što se nije naigrao u prvom dijelu sezone, dok bi Mihajlo Baić (19) i Kristian Fućak (24) mogli zaoštriti konkurenciju u vrhu napada. Osijek će 13. veljače ugostiti Rijeku, a 13 dana kasnije Dinamo. Nakon tih utakmica imat ćemo puno jasniju sliku o njemu u nastavku sezone.

Najvjerojatnija postava Osijeka:

Hajduk se najmanje promijenio

Hajduku nije otišao nijedan bitan igrač. Jedini dolazak koji bi trebao igrati ulogu je onaj Lukasa Grgića. Detaljno smo pisali o 26-godišnjem veznjaku koji je stigao iz LASK Linza i koji je slabije poznat široj javnosti. Riječ je o igraču profila kakvog dugo nije imao.

Ako je suditi po pripremnim susretima, u nastavku prvenstva trebali bi gledati stilski identičan Hajduk onom iz prve polusezone, a vrlo vjerojatno i s istim problemima. Oni se najviše tiču zadnje linije i njihove uigranosti s ostatkom momčadi kad suparnik ima loptu.

Dambrauskasu će najveći izazov u nastavku biti smanjiti broj grešaka, poklonjenih golova i općenito stabilizirati momčad prema natrag. U Grgiću su dobili dodatnu rotacijsku opciju, a bit će zanimljivo pratiti hoće li se u nastavku sezone u ponekom derbiju litvanski trener odlučiti i na igru s dva destruktivca u veznoj liniji. Prema naprijed Hajduk ima dovoljno klase da uvijek nešto napravi.

Slabija konkurencija na stoperu i nedostatak zamjena za Lovrencsisa na desnom beku i dalje djeluju kao najveći problem ovog kadra. Ne treba zaboraviti da prijelazni rok traje do 15. siječnja. U slučaju da dovede neke visokobudžetne mete poput Kalinića ili Ferra, momčad će dobiti dimenziju više.

Najvjerojatnija postava Hajduka:

Izvor: index.hr
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Ja korsitim CyberGhost VPN. Sportsbook mi je limitiran na 50centi, ali exchange ti vjerojatno nikad neće blokirat/limitirat jer se ne kladiš protiv njih, nego protiv drugih igrača. Isplata ide normalno preko payza ili deviznog.
    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use