Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Novosti vezane uz UEFA natjecanja


Goksim

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Milan bez oba vratara na Arsenal!

Europski prvak Milan možda će u srijedu na Emiratesu protiv Arsenala na vrata morati staviti trećeg golmana Valerija Fiorija, momka koji je branio samo jednu utakmicu u osam sezona.

Prvi vratar Dida, naime, neće moći nastupiti zbog ozljede leđa, dok je njegov zamjenik Željko Kalac istegnuo prst.

Kalac će s momčadi svejedno otputovati u London, međutim u klubu strahuju da ipak neće moći zaigrati.

Dobra vijest po Rossonere glasi da se u međuvremenu oporavio Alexandre Pato, koji će u napadu nastupiti uz Filippa Inzaghija i Alberta Gilardina.

preuzeo sa net.hr

---> ovdje vidim vrlo dobar pick a to je da arsenal daj gol.. neznam koji ce biti koef no moralo bi proc..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Održan je ždrijeb Četvrtfinala Lige Prvaka

U ŠVICARSKOM Nyonu održan je ždrijeb parova četvrtfinala Lige prvaka. Gledat ćemo englesko četvrtfinale, vjerojatno i polufinale, s obzirom da bolji iz susreta Redsa i Topnika ide na pobjednika susreta Chelsea - Fenerbahče.

Arsenal na Emirates Areni dočekuje Redse u prvoj utakmici pa putuju na Anfield za tjedan dana. Chelsea ide na vrući teren Fenera i nada se pozitivnom rezultatu te kasnijem engleskom derbiju protiv nekog od ligaških rivala.

Schalke, našeg Ivana Rakitića, po prvi puta sastaje se s Barcelonom. Nijemci najprije putuju na Nou Camp pa se brane kod kuće, dok će Spalettijeva Roma pokušati osvetiti prošlogodišnju blamažu u četvrtfinalu, kada je nakon poraza na Olimpicu od 2:1, primila sedam komada na Old Traffordu.

> Liga prvaka: Englezi i ostali

Četvrtfinalne utakmice Lige prvaka na rasporedu su 1. i 2. travnja, dok su uzvrati 8. i 9. travnja. Polufinala se igraju 22. i 23. travnja te uzvratne utakmice 29. i 30. travnja. Finale u Moskvi, na stadionu Lužniki, na rasporedu je 21. svibnja.

Parovi:

Arsenal - Liverpool

Roma - Manchester United

Schalke - Barcelona

Fenerbahče - Chelsea

Tijek ždrijeba:

Svečanost ždrijeba otvorio je David Taylor, glavni tajnik Uefe. Nakon kratkog uvoda i pojašnjenja pravila natjecanja u Ligi prvaka, predstavljeni su klubovi koji se bore na naslov prvaka Europe. Također, posjetili smo se najdojmljivijih poteza u dosadašnjem dijelu natjecanja.

Rinat Dasaev, legendarni ruski vratar, čovjek je koji je promiješao Uefine kuglice i odlučio parove četvrtfinala.

Prva je izvučena momčad Arsenala koja će se sastati s Liverpoolom!

Roma se vraća na mjesto zločina, na Old Trafford! Drugi par četvrtfinala čine Roma i Manchester!

Schalke, našeg Ivana Rakitića, igrat će s Barcelonom i to po prvi puta u povijesti.

Chelsea će imati naizgled lagan posao protivg Fenerbahčea.

Raspored polufinala:

Arsenal/Liverpool - Fenerbahče/Chelsea

Schalke/Barcelona - Roma/Manchester

Izvor: Index

Link to comment
Share on other sites

Ždrijeb čettvrtfinala Cupa UEFA

U 13 sati, nakon završetak izvlačenja parova Lige prvaka, u Uefin šešir ušle su kuglice "siromašnije sestre" s imenima: Rangers, Bayern, Sporting, Fiorentina, Getafe, Bayer Leverkusen, PSV i Zenit.

Parovi četvrtfinala:

Bayer Leverkusen - Zenit

Rangers - Sporting

Bayern - Getafe

Fiorentina - PSV

Evo mali podsjetnik na put osam momčadi do četvrtfinala Kupa Uefa;

Nogometaši Bayerna su prošli u četvrtfinale Kupa Uefe, makar je belgijski Anderlecht pobijedio u bavarskoj prijestolnici 2:1. Sva neizvjesnost je bila okončana u prvoj utakmici u Bruxellesu koju je Bayern dobio s 5:0,

Boljim izvođenjem jedanaesteraca 4:2 nogometaši Fiorentine su se plasirali u četvrtfinale Kupa Uefe i izbacili Everton. Everton je dominirao tijekom uzvrata baš kao i Fiorentina u prvoj utakmici u Firenci

Uzvratna utakmica osmine finala Kupa Uefe na Philipsstadionu u Eindhovenu između PSV-a i Tottenhama odlučena je tek nakon izvođenja jedanaesteraca. PSV je dočekao Tottenham s prednošću 1:0 iz Londona, koju je poništio najbolji igrač Spursa, bugarski napadač Dimitar Berbatov

Zenit je ostvario pravi podvig, jer je uspio nadoknaditi zaostatak od dva gola iz prvog susreta, u kojem je Marseille slavio s 3:1.

U njemačkom derbiju osmine finala Kupe Uefe, Bayer je ukupni pobjednik, iako je HSV u Hamburgu pobijedio s 3:2 u uzvratnoj utakmici

Španjolski Getafe se uz dvije pobjede protiv Benfice plasirao u četvrtfinale Kupa Uefe. U uzvratu je Getafe pobijedio s 1:0.

Finale u Cityju

Četvrtfinala se igraju 3. i 10 travnja, polufinala 24. travnja i 1. svibnja, dok je finale na rasporedu na stadionu Manchester Cityja, i to 14. svibnja.

Tijek ždrijeba:

Domaćin je nogometnim moćnicima u Nyonu ponovo David Taylor, koji je vodio nešto atraktivniju ceremoniju izvlačenja parova četvrtfinala Lige prvaka. Taylor nas je ponovo prepustio uživanju u najljepšim trenucima dosadašnjeg dijela natjecanja, a nakon repriziranja pogodaka, promiješane su kuglice.

Izvlačenje je predvodio legendarni škotski nogometaš Denis Law.

Prva je izvučena kuglica s imenom Bayer Leverkusena koji se susreće s ruskom Zenitom!

Drugi par čine Rangers i Sporting, dok se Bayern sastaje s Getafeom.

Posljednji par čine Fiorentina i PSV.

Raspored polufinala:

Bayern/Getafe - Leverkusen/Zenit

Rangers/Sporting - Fiorentina/PSV

Izvor: Index

Link to comment
Share on other sites

Arsenal - Liverpool

Roma - Manchester United

Schalke - Barcelona

Fenerbahče - Chelsea

Chelsea i Barcelona imaju "najlakši" ždrijeb i očekujem da oba kluba prođu dalje.

Manchester bi također trebao proći; iako je Roma nezgodna, Man.Utd. je ipak kvalitetnija momčad.

Arsenal-Liverpool je pak priča za sebe  ;D , ovdje će jedan gol odlučiti pobjednika...

Link to comment
Share on other sites

Arsenal - Liverpool

Roma - Manchester United

Schalke - Barcelona

Fenerbahče - Chelsea

Chelsea i Barcelona imaju "najlakši" ždrijeb i očekujem da oba kluba prođu dalje.

Manchester bi također trebao proći; iako je Roma nezgodna, Man.Utd. je ipak kvalitetnija momčad.

Arsenal-Liverpool je pak priča za sebe  ;D , ovdje će jedan gol odlučiti pobjednika...

Slažem se sa prognozama. Mislim da 90% ljubitelja nogometa očekuje prolaz Chelsea i Barcelone te sam pobornik takvog mišljenja. Nebi se iznenadio da Roma izbaci Manchester iako je Manchester blagi favorit, ali Roma zaslužuje respekt kada je izbacila Real Madrid, a "Engleski derbi" je apsolutno nepredvidiv i vjerojatno je najpanmetnije igrati manje od 2,5 gola ili nekakvu razradu utakmice tipa posjed lopte ili zaleđa ili...

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Opomena Hrvatskoj: Atleticu zbog rasizma zabrana igranja Lige prvaka na domaćem terenu

NAVIJAČI Atletica su od samog početka vrijeđali tamnopute igrača Olympiquea te je krovna europska nogometna federacija odlučila reći STOP.

Radi se o susretu drugog kola D skupine Lige prvaka u kojoj je Atletico pobijedio Marseille s 2:1, ali se uspostavilo da će zbog rasističkih ispada i loše organizacije utakmice tu pobjedu platiti vrlo skupo!

Uefa je kaznila Atletico s dvije utakmice suspenzije stadiona Vicente Calderon. Sljedeće dvije domaće utakmice Atletico će morati odigrati u gradu udaljenom barem 300 kilometara od Madrida! Odnosi se to na susrete protiv Liverpoola 22. listopada i PSV-a 22. studenog.

Ukoliko se u sljedećih pet godina ponove izgredi na Calderonu, suspenzija će biti pojačana za još jednu utakmicu. Pored toga, Atletico će morati uplatiti 150 tisuća eura novčane kazne.

No, niti to nije sve! Trener Atletica Javier Aguirre kažnjen je zbog ''nedoličnog ponašanja'' s dvije utakmice zabrane obnašanja svoje dužnosti u Ligi prvaka. Tu će kaznu odratiti u sljedeće dvije utakmice, kod kuće i u gostima protiv Liverpoola.

Na spornoj su utakmici navijači Marseillea još prije prvog sučevog zvižduka potgrali sjedalice na stadionu i zapalili baklje, nakon čega su se s njima sukobili policija i zaštitari.

http://www.index.hr/sport/clanak/opomena-hrvatskoj-atleticu-zbog-rasizma-zabrana-igranja-lige-prvaka-na-domacem-terenu-/405791.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Eduardo bez partnera: Bendtner se ozlijedio u prometnoj nesreći i neće igrati u Ligi prvaka

Tekst: Totalsport

Foto: AFP

ARSENALOV danski napadač je doživio u nedjelju lakšu prometnu nezgodu, zbog koje neće igrati u narednom ogledu Lige prvaka.

Njegov Arsenal u utorak, u utakmici 2. kola igra na domaćem terenu protiv grčkog prvaka Olympiacosa, a trener Arsene Wenger je najavio da će izvesti momčad bez Danca.

"Na nekoliko mjesta je zadobio udarce, te je natečen. Ne radi se o ozbiljnijim ozljedama, ali nema potrebe forsirati njegov nastup" rekao je Wenger, čija momčad ima tri boda u džepu nakon pobjede u Liegeu protiv Standarda 3:2.

Bendtner je u nesreći sudjelovao tijekom nedjelje, kada je izgubio kontrolu nad svojim Aston Martinom, u okolici Arsenalovog trening kampa, te se zabio u čvrstu ogradu s njim, ali je izbjegao teže posljedice.

Podsjetimo da će Arsenal igrati i bez brazilskog veznjaka Denilsona (ozljeda leđa).

http://www.index.hr/sport/clanak/eduardo-bez-partnera-bendtner-se-ozlijedio-u-prometnoj-nesreci-i-nece-igrati-u-ligi-prvaka/452578.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ova vijest će zasigurno dići veliku prasinu... samo da podsjetim da sam na forumu pisao da je koef. znatno pao prije početka utakmice te da su uplaceni veliki iznosi... Nadam se da vijest ipak nije istinita...

Kapetan Temišvara: Dinamo mi je nudio 500.000 € da napravim penal!

Foto: Ronald Goršić/Cropix

Aleksa je to izjavio u emisiji 'Fanatil show' rekavši kako je posrednik 'transakcije' bio nekadašnji rumunjski sudac Sorin Altmajer, navodno iz krugova kladioničarske mafije

ZAGREB - Dinamo mi je nudio 500.000 Eura da namjerno napravim jedanaesterac našoj utakmici - riječi su kapetana rumunjske momčadi Temišvara Dana Alekse koje su odjeknule poput bombe!, pišu Sportske novosti.

Aleksa je to izjavio sudjelujući u emisiji 'Fanatil show' rekavši kako je posrednik 'transakcije' bio nekadašnji rumunjski sudac Sorin Altmajer. Nogometaš je potom, kako kaže, cijelu tu stvar prijavio upravi Temišvara, a kontroverzni predsednik kluba Marijan Alesandru Janku, inače naftni magnat, poručio je da će ovu stvar istjerati na čistac i zatražiti zaštitu od Uefe. Ovako cijelu situaciju prenosti jedan srbijanski internet portal, dok je situacija znatno drugačija kada se radi o iznošenju informacija direktno iz Rumunjske.

Dinamo probija granicu od milijun eura

Bandić odlučio: Referendum o Maksimiru do kraja 2009.

Naime, internet stranice Romanian Times-a također spominju ilegalne radnje vezane uz navedenu utakmicu, no niti jednom rječju ne upliću Dinamo u cijelu priču. Tamo se navodi kako je Aleksa izjavio kako mu je netko ponudio velik novac da loše odigrao protiv Dinama, a autor teksta sugerira kako mu je najvjerojatnije prišao netko iz kladioničarske mafije. Jedno je sigurno - repovima s utakmice Temišvar - Dinamo nikada kraja...

http://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/clanak/art-2009,10,9,,179008.jl

Link to comment
Share on other sites

UEFA OTKRILA KORUPCIJU

Najveći skandal europskog nogometa

Prema pisanju stranih medija, vodstvo krovne organizacije europskog nogometa UEFA-e moglo bi u studenom otkriti jedan od najvećih nogometnih skandala svih vremena! Naime, prema riječima Karla Dhonta, UEFA-inog čelnog čovjeka za borbu protiv korupcije, otkriveno je niz nepravilnosti u 40 utakmica Lige prvaka, Europske lige, ali i u nekim nacionalnim prvenstvima.

Vodstvo UEFA-e navodno za sve to ima čvrste dokaze, a Dhont tvrdi da je u sve uključen jedan belgijski klub kojega nije želio imenovati. Iako nije htio dati naslutiti o kojim se klubovima i susretima radi, Dhont je potvrdio da će uskoro biti poznata lista sudionika i klubova umiješanih u, prema njegovim riječima, najveći skandal u povijesti europskog nogometa. (GI)

http://www.glasistre.hr/sport/nogomet/vijest/119045

Link to comment
Share on other sites

UEFA OTKRILA KORUPCIJU

Najveći skandal europskog nogometa

Prema pisanju stranih medija, vodstvo krovne organizacije europskog nogometa UEFA-e moglo bi u studenom otkriti jedan od najvećih nogometnih skandala svih vremena! Naime, prema riječima Karla Dhonta, UEFA-inog čelnog čovjeka za borbu protiv korupcije, otkriveno je niz nepravilnosti u 40 utakmica Lige prvaka, Europske lige, ali i u nekim nacionalnim prvenstvima.

Vodstvo UEFA-e navodno za sve to ima čvrste dokaze, a Dhont tvrdi da je u sve uključen jedan belgijski klub kojega nije želio imenovati. Iako nije htio dati naslutiti o kojim se klubovima i susretima radi, Dhont je potvrdio da će uskoro biti poznata lista sudionika i klubova umiješanih u, prema njegovim riječima, najveći skandal u povijesti europskog nogometa. (GI)

http://www.glasistre.hr/sport/nogomet/vijest/119045

Mislim da su svi vidjeli skandal prosle sezone kad je UEFA kupila Barceloni ulaznicu za finale  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Liverpool nikad jadniji u LP: Ovise o milosti Lyona, bez Torresa i Babela protiv Debrecena

Tekst: Totalsport

Foto: AFP

RYAN BABEL upotpunio je listu ozlijeđenih nogometaša Liverpoolove momčadi pred ogled 5. kola skupine E u kojem Reds gostuju kod Debrecena.

Nizozemski se napadač ozlijedio (u pitanju je gležanj) tijekom prvenstvene utakmice protiv Manchester Cityja i čini se da neće biti spreman za utakmicu u Mađarskoj. Jednako vrijedi i za prvog napadača momčadi Španjolca Fernanda Torresa koji i dalje muku muči s ozljedom prepona, potvrđuje Telegraph.

Menadžer momčadi Rafael Benitez smatra kako će do utakmice uspjeti osposobiti Glena Johnsona i Daniela Aggera, koji su s ostatkom momčadi otputovali na susret u Budimpeštu.

Podsjetimo da se Liverpool nalazi u teškoj situaciji za prolazak skupine. Sakupili su 4 boda, odnosno šest manje od lidera Lyona i pet manje od trećeplasirane Fiorentine. Posljednja momčad skupine je Debrecen bez bodova.

http://www.index.hr/sport/clanak/liverpool-nikad-jadniji-u-lp-ovise-o-milosti-lyona-bez-torresa-i-babela-protiv-debrecena-/461565.aspx

Link to comment
Share on other sites

Guardiola poručio Mourinhu pred dvoboj titana: Ako i padnemo, past ćemo napadajući

Tekst: A.K.

Foto: AFP

AKTUALNI prvaci Europe nalaze se u teškoj situaciji; ukoliko izgube od Intera a Rubin pobjedi kijevski Dinamo, "smiješi" im se nastavak natjecanja u utješnom Kupu Uefa.

"Neću koristiti brojne izostanke zbog ozljeda i bolesti (Messi, Ibrahimović, Abidal, Toure) jer pobjeđujemo i gubimo svi zajedno. O eventualnom nastupu Messija i Ibrahimovića odlučiti ću tek pred početak utakmice" otkrio je trener Barcelone i apelirao na navijače:

"želim da se pojavite s velikim smješkom na licima, uživate u igri i stanete iza nas jer sa druge strane će nam biti vrhunska momčad. lider Serie A, predvođena trenerom svjetske klase."

Pep nema dvojbe tko je najopasniji "igrač" suparnika: "Mourinho voli da njegova momčad primjeni nekoliko različitih taktika i moramo biti spremni na to."

Guardiola želi ostaviti dojam kako ga ovakav dramatičan rasplet nimalo ne brine: "Očekivao sam da će se situacija razriješiti u zadnja dva kola. Potreban su nam dva boda i do njih ćemo doći."

Osvrnuo se i na gostovanje Samuela Eto'a na mjestu gdje je tao često uveseljavao najvijače: "Katalonci su gostoljubivi i uvjeren sam kako će pozdraviti i njega jer on to zaslužuje."

Za kraj je poručio: "Idemo pobijediti i napasti. Ako i padnemo, past ćemo napadajući."

"Veći mi je gušt igrati protiv Barcelone nego s protivnicima koje dobijemo s pet golova razlike"

Nije kamerunski napadač koji je na Nou Campu "kod kuće" - Jose Mourinho je šest puta s Chelseajom igrao protiv Barcelone, a tamo je i radio kao prevoditelj pokojnog Bobbyja Robsona: "Užitak je igrati tako napete utakmice. Teško je reći hoćemo li igrati na pobjedu ili remi, vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati. Cijeli nogometni svijet se nada da će Barcelona proći, ali Barca zna da je Inter veliki suparnik. Ni nama ni njima neće biti lako ali ja znam da smo narasli kao momčad u odnosu na naš međusobni remi bez golova u prvom kolu."

http://www.index.hr/sport/clanak/guardiola-porucio-mourinhu-pred-dvoboj-titana-ako-i-padnemo-past-cemo-napadajuci/461579.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Bebekov pomoćnik osumnjičen za kontakte s kladioničarskom mafijom!

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić potvrdio je da je Uefa suspendirala Bebekova pomoćnika koji zbog toga nije sudio euroligašku utakmicu Ajaxa i Juventusa

ZAGREB - U petak nam je stigao Uefin dopis u kojem stoji da je Tomislav Šetka suspendiran. Riječ je o kratkoj i sažetoj obavijesti u kojoj nema pojašnjenja za što se sumnjiči našeg suca, očekujemo da će nam Uefa u ponedjeljak ili utorak poslati opširniji dokument, potvrdio je HNS-ov glavni tajnik Zorislav Srebrić vijest o suspenziji Bebekova pomoćnika.

VEZANE VIJESTI

Vijesti

    * Uefine sumnje i istrage, domaće laži i klevete

    * 'Uefa je pogriješila objavljujući neprovjerene priče o namještaljkama'

Đakovački mahač i asistent Ivana Bebeka propustio je u četvrtak euroligaški dvoboj Ajaxa i Juventusa, umjesto njega riječkom sucu je asistirao Željko Grgec iz Bistre. Premda Srebrić uvjerava kako je tek u petak dobio službenu Uefinu depešu, postoje i drukčija (logična) tumačenja da je HNS već neko vrijeme raspolagao informacijom o inkriminaciji hrvatskog suca, ali je bježao od afere. Zato je u prvi tren Šetkin izostanak s utakmice u Amsterdamu opravdavan navodnim zdravstvenim problemima.

Neslužbeno, Uefa hrvatskog suca sumnjiči za kontakte s kladioničarskom mafijom, preciznije s klanom notorne braće Šapina. Srebrić nije mogao potvrditi da je posrijedi nastavak istrage tužiteljstva iz Bochuma, koje raspolaže debelim dosjeom o mafijaškoj režiji nogometnih utakmica.

Google oglasi

    * Stanovi kraj KBC Dubrava

      Oporovečka ulica, vl. list! Za kupnju ili najam s otkupom.

      megrad.hr

- Je li riječ o optužnici bochumske policije ili o nečemu na rubu događaja, to tek trebamo saznati. Govori se da je viđen kako sjedi u društvu “nekih ljudi” - dodao je Srebrić.

Tomislava Šetku u subotu nismo uspjeli kontaktirati, njegov mobitel je bio isključen, a na kućnoj adresi objašnjeno nam je da nije kod kuće. Ivan Bebek, koji bi prema logici stvari morao znati nešto o slučaju koji zaudara na aferu, branio se argumentom da je tek došao s treninga i nije pročitao novine. Odbio je komentirati i hipotezu da ga je Šetkin imidž možda koštao mjesta na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

- Bilo bi neozbiljno da ja govorim o tome - rekao je Bebek.

Kako će se dalje razvijati događaji, nemoguće je predvidjeti. Uefa i bochumsko tužiteljstvo su, podsjetimo, prilikom izbijanja afere s kladioničarskom mafijom u glavnoj ulozi licitirali s četrnaest sumnjivih utakmica 1. HNL, ali do današnjeg dana nisu ponudili niti jedan uvjerljiv dokaz o namještaljkama...

Izvor: Jutarnji.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Wolfsburg desetkovan pred Kazan: Ne igraju Barzagli i Grafite

WOLFSBURGOVA nogometna momčad znatno će se oslabljena u četvrtak na gostovanju u Kazanu suprotstaviti Rubinu u prvoj utakmici osmine finala Europa lige.

Ozljede su, naime, iz sastava koji s klupe trenutačno vodi Lorenz-Günther Köstner, udaljile brazilskog napadača Grafitea, kao i talijanskog braniča Andreu Barzaglija.

Grafite je zadobio ozljedu zadnje lože u prvenstvenoj pobjedi njemačkih prvaka protiv Bochuma (4:1), a ista je utakmica bila kobna i za Talijana koji ima ozljedu rebara.

Köstner je njihove izostanke službeno potvrdio i u pitanje doveo i nastup dvojca protiv Borussije iz Mönchengladbacha u prvenstvenoj utakmici sljedećeg vikenda.

Također, Wolfsburgu i dalje nedostaju vratar Diego Benaglio i veznjak Karim Ziani.

http://www.index.hr/sport/clanak/wolfsburg-desetkovan-pred-kazan-ne-igraju-barzagli-i-grafite-/479936.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Modrić odveo Spurse u osminu, sjajne partije Barce, Schalkea, Hapoela i Valencije!

SKUPINA A

Domaćim pobjedama u utakmicama petog kola skupine A Tottenham i Inter osigurali su prolazak u sljedeći krug nogometne Lige prvaka. Tek treba vidjeti koja će momčad biti prvoplasirana. Londonski klub stigao je do desetog boda u petoj utakmici u svojoj grupi uvjerljivom 3-0 pobjedom, koja je produkt dobre igre momčadi, protiv bremenskog Werdera. Posebno se istaknuo i hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić.

Osim što je sjajno "vukao konce" igre Spursa Modrić je postigao i gol kojim je domaćin na White Hart Laneu povećo prednost na 2-0. Majstorija hrvatskog nogometaša došla je pritom do punog izražaja nakon što je loptu koju mu je uputio Peter Crouch krasno smirio lijevom nogom, izbacivši pritom varkom Sebastiana Prödla, a potom desnicom pogodio nebranjeni dio mreže golmana Tima Wiesea. Bio je to Hrvatov prvijenac u Ligi prvaka. Inače, Spursi su poveli već u šestoj minuti nakon što je Younes Kaboul volejem zabio na dodavanje Aarona Lennona.

Dobra igra domaćina nastavljena je i u drugom poluvremenu na čijem je otvaranju Gareth Bale pogodio okvir gola (i kasnije je još jedna njegova lopta odsjela na gredi) što je u 53. minuti omogućilo domaćinu i da poveća razliku s bijele točke nakon što je Modrića u kaznenom prostoru sapleo Felix Kroos. Bale svoju dobru igru nije uspio okruniti golom. Slab udarac po sredini vratiju Wiese je dočekao na pravome mjestu. Ipak, kod trećeg Tottenhamovog gola vratar oslabljenog Werdera (doputovali sa samo trinaest igrača iz najjačeg kadra) ostao je nemoćan. Gol iz blizine zabio mu je Crouch na dodavanje Lennona.

Dodajmo ovome da je posljednjih desetak minuta utakmice, prve u kojoj nisu primili gol nakon niza od 17 u kojima su loptu barem jednom vadili iz svoje mreže, odigrao i Niko Kranjčar koji je na travnjaku zamijenio Balea. Dva je puta zaprijetio golu gostiju, oba puta dalekometnim udarcima od čega jednom iz igre, a jednom iz slobodnog udarca. Vedran Ćorluka susret je odgledao s klupe, a Stipe Pletikosa nije konkurirao za nastup u kojem su Spursi izborili nokaut-fazu LP-a po prvi puta u klupskoj povijesti.

http://sportske.jutarnji.hr/rafael-ben-tez-stupio-je-u-salon-posljednjih-prilika/906526/

Link to comment
Share on other sites

Anas: Moramo dobiti, AEK nije bolji od nas!

Večeras u 19 sati Hajduk će istrčati u sastavu: Radošević - Oremuš, Maloča, Buljat - Jozinović - M. Ljubičić, Ibričić - Tomasov, Vukušić, Strinić - An. Sharbini

Kada je Goran Vučević  jučer pogledao poljudski teren natopljen vodom, kao iz topa je opalio: 'Trebam mlade i brze u lovu na Grke!'. Tako će strateg Hajduka AEK-u suprostaviti rijetko viđenu formaciju sa čak sedam ofenzivno orijentiranih igrača: Danas u 19 sati na teren će istrčati: Radošević - Oremuš, Maloča, Buljat - Jozinović - M. Ljubičić, Ibričić - Tomasov, Vukušić, Strinić - An. Sharbini.

Nitko se ne buni, čak ni Senijad Ibričić koji će, kao protiv Osijeka, igrati korektora vezne linije...

- Ako treba, ponovno ću igrati zadnjeg veznog, samo da pobijedimo Grke.

Pola u šali, a pola u zbilji izrekao je to Ibričić, ali u konačnici ce imati zahtjevnu poziciju iz koje ce moci krenuti i prema suparničkim vratima. Vučević je hrabro postavio momcad, ali što drugo i očekivati kada Hajduku treba pobjeda za podizanje prema drugom mjestu u skupini. Zato je logično da se Vučević odlučio na rizik koji ce svoj epilog ipak imati u konačnom rezultatu.

Nije Ibričić jedini koji će protiv AEK-a igrati na neprirodnoj poziciji. I drugi najskuplji igrač Hajduka, umjesto na svojoj lijevoj strani, ordinirat će u vrhu napada. Anas Sharbini protiv Osijeka je bio odličan, slična predstava očekuje se i danas.

Više na http://sportske.jutarnji.hr/hajduk---aek/908162/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Dejan Lovren ostvario san: 'Probat ću zaustaviti Ronalda, ali nije samo on opasan'

'Naravno da sam motiviran i zapet kao puška. Ostvario sam san igrati u Ligi prvaka, a sada je pred mojom momčadi sudar sa jednim od najslavnijih klubova svijeta'

U dobi od 21 godine igrač je gladan velikih utakmica i pozornica. Kad tako mladi ostvarite milijunski transfer u 'ligu petice', postanete A reprezentativac, onda je jasno da je vaše raspoloženje sjajno. Dejan Lovren u kratkom je vremenu postigao puno toga i zato je logično što se dan prije najglamouroznije utakmice dosadašnje mu kratke karijere osjeća pun adrenalina.

- Real Madrid, što o njima reći a da ne budete banalni. Naravno da sam silno motiviran i zapet kao puška. Ostvario sam san igrati u Ligi prvaka sa 21 godinom, a sada je pred mojom momčadi sudar sa jednim od najslavnijih klubova svijeta - govorio je hrvatski reprezentativni stoper dan prije dvoboja lige prvaka Lyon - Real na Gerlandu.

http://sportske.jutarnji.hr/dejan-lovren-protiv-cristiana-ronalda/927203/

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Favorit večeras ne postoji

Paris SG će pokušati nastaviti svoj niz, četiri puta do sada je igrao osminu finala Lige prvaka, četiri puta je prošao. No Barcelonu u zadnje vrijeme ne pamti po dobrom, ispao je od nje u četvrtfinalu prije dvije i četiri godine.
- Imamo lijepa sjećanja s Parka prinčeva jer smo tamo igrali dobro. Isto moramo napraviti i u utorak. Ovo je težak okršaj. Poznavajući Emeryja i način na koji njegove momčadi igraju, očekujem opasni PSG koji će nas pritisnuti pred svojim navijačima. Bit će to atraktivna utakmica, želimo uzeti loptu i kroz igru stvarati šanse - kazao je sinoć trener Barcelone Luis Enrique i dodao:
- Ovo natjecanje počinje ligaškim sustavom i dok ne kreneš u eliminacije još ništa nije riješeno. PSG je imao nekoliko mjeseci da digne formu, ali naš cilj je dobiti utakmicu bez razmišljanja o uzvratnom dvoboju.
Neymar je u 28 utakmica ove sezone zabio tek deset golova, no Brazilcu slijedi okršaj s dragim suparnikom. U četiri utakmice s Parižanima zabio je čak pet golova. Luis Enrique je još malo pričao o svom kolegi na klupi PSG-a Unaiju Emeryju.
- Njihov trener nas poznaje savršeno, nijedan strateg nije toliko često igrao protiv nas. Emery je promijenio igru PSG-a, koji češće nego ranije ima loptu u svom posjedu. On je pun pogodak Parižana, samo mu je potrebno vrijeme da to dokaže. Što se nas tiče, mislim da smo dobro fizički spremni. Ovo je posebna utakmica i uvjeren sam da nećemo imati nikakvih problema.
Barca stiže bez Javiera Mascherana i Arde Turana, naravno i teže ozlijeđenog Aleixa Vidala, ali veći je problem domaćinu što mu je zbog ozljede otpao stoper Thiago Silva. Vidjet ćemo hoće li u udarnoj postavi biti mjesta za Ivana Rakitića ili će možda na travnjaku od početka biti Andre Gomes. Portugalac je jučer kazao:
- U ovim kvalifikacijskim dvobojima nevažno je tko je favorit. Nalazimo se među 16 najboljih momčadi, napravit ćemo sve kako bismo pobijedili i nadamo se da hoćemo. Umor je prisutan, ali to je normalno s obzirom na velik broj utakmica. Znamo kako trebamo igrati, imamo svoj identitet i uživamo u igri. Naš je cilj doći do finala i vjerujemo da možemo uspjeti i na taj način ispuniti očekivanja navijača.
Pitali su novinara veznjaka Barcelone je li njegova igra sličnija Iniestinoj ili Rakitićevoj.
- Imam svoj stil koji je drugačiji od njihovog. Moram još napredovati i pred sobom imam još niz godina. Najvažnije je da mi momčad pomogne u rastu - zaključio je Andre Gomes

Izvor: Lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use