Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Novosti vezane uz UEFA natjecanja


Goksim

Recommended Posts

Domaćinu pašu Nijemci

Dvadeset puta Benfica je igrala kod kuće s njemačkim momčadima i upisala je samo dva poraza. U protekih 365 dana Benfica je na svom Luzu odigrala 27 službenih natjecateljskih dvoboja i izgubila tek jedan. Brojke za Orlove dobro zvuče, no može li u jedinom ovotjednom sudaru bivših prvaka Europe lisabonski velikan pred svojim navijačima do pozitivnog rezultata protiv Borussije Dortmund?
- Oni su momčad s vrijednošću, odličnom organizacijom i dinamikom, brzinom i talentom, ali suparniku otvaraju i mogućnost da pokaže svoju kvalitetu. Benfica je dovoljno snažna za prolaz u sljedeću rundu - naglasio je bivši igrač Orlova Antonio Simoes.
Ovaj je 73-godišnjak posebno zanimljiv jer je sudjelovao u dosad jedinom međusobnom europskom okršaju Benfice i Borussije Dortmund. U osmini finala Kupa prvaka u sezoni 1963/64. on i Eusebio zabili su u prvoj utakmici za 2:1 pobjedu. U uzvratu je uslijedio potop, Franz Brungs zabio je tri, suigrači još dva i BVB je trijumfirao s 5:0.
- Bila je to crna noć prepuna noćnih mora. No momci ne smiju razmišljati o osveti, nego samo o tome kako će svladati suparnika - zaključuje Simoes.
Ima trener Rui Vitoria nekoliko problema. Na jučerašnjem treningu nije bilo napadača Jonasa, kojeg boli vrat, out su zbog ozljeda i braniči Grimaldo i Lisandro Lopez. Napad će predvoditi Konstantinos Mitroglou, 28-godišnji grčki napadač, prvi strijelac Benfice ove sezone s 18 golova u 29 utakmica. Mitroglou je kao dijete s roditeljima iz rodne Kavale otišao u njemački Neukirchen Vluyn i djetinjstvo proveo u gradu tek 70-ak kilometara udaljenom od Dortmunda. Mitroglou će sigurno imati poseban motiv... 

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Modrić: Stvarno su opasni, morat ćemo biti u najboljem izdanju

Usrijedu će na Bernabeuu biti glamurozno, ali i vrlo strastveno! Glamurozno je inače konstanta ponašanja Realova okruženja, naviknutog na velike utakmice, trofeje, velike igrače i bezbroj velikih događanja i očekivanja. Da bude strastvenije nego inače, pored vrlo zahtjevne a prilično salonske kulise na Bernabeuu, ključan doprinos dat će Napolitanci. Ne samo igrači na terenu, koji su ovu utakmicu označili kao idealnu šansu za (naj)veći iskorak kluba (i sebe) nakon slavne ere Maradona, nego (i pogotovo) navijači koji će masovno podržati svoje miljenike u prijestolnici Španjolske.
Da se zbog medijske i ine tutnjave kojom je Napoli ispraćen iz Italije i dočekan u Madridu osjeća neka viša razina adrenalina i među realovcima, jednostavno je zaključiti i iz njihovih najava. Redom svi ističu kako je Napoli izuzetno moćna momčad koja, za razliku od Reala, puca od zdravlja i top forme. U posljednjih mjesec dana načeta je idila, natjecateljska i atmosferska u Realu i oko njega. Upravo će utakmice s Napolijem pokazati je li to bila prolazna slabost, uzrokovana i nizom ozljeda ili će drugi dio sezone krenuti nekim drugim, neželjenim tijekovima. Ozbiljnost situacije, ali i poseban zov Lige prvaka, nagnala je Blancose na maksimalnu koncentraciju.
- Osjeti se, naravno, da je u pitanju velika utakmica i vrlo snažan suparnik - kazao nam je Luka Modrić u utorak nakon treninga.
- Pratio sam Napoli proteklih mjeseci, dijelom i zbog naših dečki koji tamo igraju, pa sam vidio da stvarno djeluju moćno i razigrano. Imaju niz kvalitetnih igrača, između ostalog i naše bivše suigrače Albiola i Callejona. Očito jest da je trener Sarri sve to odlično ukomponirao jer se po njihovoj igri i ponašanju na terenu vidi da su zadovoljni, razigrani i rastrčani. Rezultati im to jasno potvrđuju.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Lewandowski: Jedva čekamo Arsenal

Po četvrti puta Bayern i Arsenal sastaju se u osmini finala Lige prvaka. Nitko nije češće igrao u ovoj fazi natjecanja, a ishod je svaki put bio isti, uvijek je u četvrtfinale prolazio njemački klub. Prošle sezone sastali su se u skupini, ukupno su dosad odigrali 10 utakmica u kojima je pet puta slavio Bayern, a tri puta Arsenal, dok je razlika pogodaka 17:11 u korist Bavaraca.
Bayern se deveti put zaredom, a ukupno 13. put plasirao u osminu finala LP, a jedina dva kluba koji su od 2003/04. svaki put bili među 16 u elitnom natjecanju su Arsenal i Real Madrid. Topnici su ispadali osam puta već na prvoj prepreci u eliminacijama, a u posljednjih šest godina to im se događalo redovito, s tim da ih je dvaput rušio upravo Bayern.
Posebna je snaga Bayerna njegov domaći teren. Klub iz Münchena slavio je na Allianz Areni u posljednjih 15 utakmica, što je rekord Lige prvaka, rekord kojeg će njemački prvak nastojati dodatno poboljšati. U devet od tih 15 utakmica Bayern nije primio pogodak, dok je u ostalima primio osam pogodaka, a ukupno postigao čak 53. Već i ti podaci sami za sebe govore koliko težak posao čeka Topnike u bavarskoj prijestolnici, pogotovo kad se u obzir uzme relativno slaba forma društva iz Londona u posljednje vrijeme.
Bayern ne briljira kad je igra u pitanju, ali uglavnom niže pobjede. Tako je bilo i prošle subote u Ingolstadtu, gdje su Bavarci poveli tek u 90. minuti preko Vidala, da bi Robben u prvoj minuti sudačke nadoknade postavio konačnih 0:2.
- Pobjeda u Ingolstadtu bila je vrlo važna, sad smo usredotočeni na Ligu prvaka. Svi jedva čekamo utakmicu s Arsenalom, bit će to veliki izazov za nas. Nadamo se da možemo pružiti dobru igru u Münchenu - najavio je Robert Lewandowski, prvi strijelac Bayerna koji je ove sezone postigao 15 pogodaka, od toga pet u Ligi prvaka.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Manchester City bit će veliki ispit za Monaco

Kako objašnjavate senzacionalne igre Monaca u ovoj sezoni?
- Odlična momčad, sjajno vođena i posložena, a koja je negdje pronašla posebni balans, nekakvu “kemiju” na kojoj igra impresivno iz tjedna u tjedan. Monacovi su igrači jako “gladni”, željni uspjeha, a ima tu vrhunskih imena. Jedan je Falcao bio fantastičan napadač, ali se neko vrijeme pogubio zbog ozljeda, možda i nekih drugi problema. Sada se i on pronašao, ima ogroman motiv, a neupitnu kvalitetu i još uvijek dobre nogometne godine. Veliki ispit za Monaco bit će sudar s Manchester Cityjem u Ligi prvaka, no mislim da Monaco može otići do kraja u prvenstvu Francuske. Od odličnog Subašića do zadnjeg igrača dišu jedinstveno, a nemaju “rupu” na terenu, možda im je tek mjesto lijevog beka nešto spornije.
Vaš Marseille nikako da krene putem slavnih dana, ali sada su tu novi i ambiciozni vlasnici, vratili su Payeta?
- Nisam siguran da je Payet dobar posao za Marseille, jer bio je prodan za 15 milijuna, a sada je plaćen 30. K tome, Payet će zaustaviti razvoj Rémyja Cabelle, ofenzivca koji ima slične osobine kao i Payet, a njih dvojica teško mogu zajedno biti na terenu. Monaco, primjerice, nema takvih problema, tamo u klubu pažljivo slažu igračku križaljku.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Yaya Toure: Napad je najbolja obrana

Samo Gabriel Jesus i Ilkay Gündogan su na popisu ozlijeđenih igrača Manchester Cityja, menadžer Pep Guardiola može računati na sve ostale uzvrata s Monacom. Iako ima prednost od 5:3, katalonski stručnjak poručuje da se u Kneževinu ne ide braniti, već naglašava kako njegova momčad mora postići pogodak da bi prošla u četvrtfinale.
- Nakon pet minuta prve utakmice s Monacom, shvatio sam koliko će nam teško biti, i znao sam da ništa neće biti riješeno sve do posljednje sekunde uzvratnog susreta - rekao je Guardiola.
Pretpostavlja se da će od prve minute u napadu krenuti Agüero koji je u posljednje vrijeme u dobroj golgeterskoj formi, a protiv Monaca je u prvom susretu postigao dva pogotka. Na vratima će Caballero vjerojatno biti u prednosti u odnosu na Brava, a zapravo je jedina veća dvojba u veznom redu. Silva i De Bruyne su sigurni, a Yaya Toure mogao bi dobiti prednost u odnosu na Fernandinha, koji je znao pokrivati i desni bok obrane.
- Ne, definitivno tamo ne smijemo braniti prednost iz prve utakmice. Vidjeli ste PSG i Barcelonu, to je bilo nevjerojatno, takvu je utakmicu nemoguće zamisliti. Zato ni mi ne možemo na uzvrat ići opušteni, jer takve su utakmice upozorenja, Monaco ne smijemo podcijeniti. Mislim da je napad najbolja obrana. PSG ima fantastične igrače u napadu, ali su se pokušavali braniti, a mislim da je to bio pogrešan odabir. Mi ćemo napasti, jer na drugi način nikad ni ne igramo. I oni će to - poručio je 33-godišnji Cityjev veznjak Yaya Toure, koji je prije odlaska u Barcelonu jednu sezonu proveo i u Monacu.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mandžukić i Pjanić su spremni

Trener Juventusa Allegri najavio je da će Mandžukić i Pjanić biti fit, drugih većih problema oko sastava nema, ne računajući dobro poznatu ozljedu Marka Pjace. Mediji najavljuju sastav u rasporedu 4-2-3-1, s Higuainom u špici, Mandžukićem, Dybalom i Cuadradom iza njega. Iako, uvijek može nešto okrenuti....Upravo je Higuain vrlo zanimljiv novinarima jer igrao je u Realu, dobro poznaje bilo Barce na terenu.
- Već dugi niz godina Barcelona je na vrhu elite, ali mi smo sada spremni maknuti je. Važno je samopouzdanje, a vjerujemo da smo spremni otići dalje.
U Barci je Bog njegov sunarodnjak Messi...
- On je uvijek broj 1, međutim i mi ostali vjerujemo u sebe. Ovo su utakmice u kojima ćemo se boriti do smrti. Svi znaju da volim Real Madrid, no ovo je poseban dvoboj i sada mislim samo na Juventus. Ako izbacimo Barcelonu uklonili bismo velikog konkurenta i to bi nam dalo golemu vjeru za ono što dolazi.
A trener?
- Bolji smo nego 2015. i bliži Barci nego tada. Meni je ovo već 10. put da igram s Barcelonom, ništa nije nemoguće - kazao je Massimiliano Allegri. 

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Tko umjesto Busquetsa?

Barca nema Sergija Busquetsa zbog kartona, no pitanje je u kakvom će raspredu krenuti. Vrbuju Dybalu s čime dodatno rade pritisak na Juventus, a igrač je odgovorio:
- Nikad se na zna.
Jasno da bi rado igrao s Messijem. Koji Argentinac ne bi. I ne samo Argentinac.
Luis Enrique je gotovo sve igrače doveo u Torino, uključujući i Busquetsa te ozlijeđene Ardu i Vidala. Doma je ostao samo Rafinha. Trener želi da momčad bude skupa, ujedinjena, no Luis Enrique ima dvojbu u kojem rasporedu igrati i tko će startati umjesto Busquetsa. Prva opcija je Mascherano, ali ako bi se opredijelio za raspored 3-4-3, što je znao igrati, tako i protiv PSG-a u uzvatu, ali to je ipak igra za specijalne situacije, tada bi Mascharano vjerojatno bio otraga s Piqueom i Umtitijem, a Andre Gomes ili Rakitić bi preuzeli ulogu središnjeg veznjaka.
Ovo je za Barcelonu čudna sezona, varira od čuda do debakla, neke utakmice, kao zadnju u Malagi je odigrala grozno, i pitanje je kakvo će lice pokazati u Torinu. To je glavna tema.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Tuchel: Neće biti 0:0!

Što možemo očekivati u prvom četvrtfinalnom srazu Borussije i Monaca u Dortmundu? Prema ovosezonskim nastupima ove dvije momčadi, ne bi trebalo nedostajati - pogodaka.
- Monaco igra u vrlo visokom ritmu, a uz individualni talent, imaju i vrlo jaku momčadsku etiku. Mislim da se sa sigurnošću može reći da nećemo imati dva remija s rezultatima 0:0. Obje momčadi su jako zainteresirane za postizanje pogodaka i dostizanje svojih limita - izjavio je Borussijin trener Thomas Tuchel.
Njegova je momčad postavila rekord broja pogodaka u skupinama Lige prvaka s 21 golom. Varšavsku legiju razbili su s 8:4, dok su Benficu u uzvratu osmine finala kod kuće pobijedili 4:0. Doma nisu poraženi ove sezone, imaju 15 pobjeda i šest remija uz gol-razliku 56:16. U Uefinim klupskim natjecanjima izgubili su samo jednom u posljednjih 12 domaćih nastupa. I Monaco je vrlo efikasan ove sezone, ali upozoravajući je podatak da je dosad primio 13 pogodaka u Ligi prvaka, više od bilo kojeg drugog četvrtfinalista.
Monacu nedostaje suspendirani Bakayoko, Sidibe je upitan, dok je Borussia bez Götzea, a upitni su Reus, Schürrle i Durm. Weigl i Kagawa su se oporavili i konkuriraju za nastup.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Lewandowski će ipak igrati

U ponedjeljak je Robert Lewandowski propustio trening zbog bolova u ramenu. Jučer je vježbao s ostalima tek 20 minuta i ponovo je otišao na tretman jer je bol bila prejaka. Međutim, danas će sigurno nastupiti, neće propustiti ovako važan dvoboj. Inače, oglasio se i zastupnik poljskog napadača, on je optužio igrače Borussije da su namjerno išli na njegova štićenika.
- Imao sam osjećaj da ni u jednom trenutku nisu birali sredstva kako bi ga zaustavili - rekao je Maik Barthel.
U Dortmundu odbacuju ove optužbe, uostalom do ozljede je došlo nakon što je Poljaka srušio vratar Bürki i skrivio jedanaesterac. Lewandowski je nezgodno pao na rame, unatoč boli izveo je udarac, a onda ga je Ancelotti izvadio van.
Talijan jedino ne može računati na Matsa Hummelsa, stoper je upitan i za uzvratnu utakmicu, dok će Zidane u Münchenu sučeliti ekipu bez dvojice braniča, Pepea kojem su slomljena rebra, te Varanea zbog ozljede bedra.
Oprezniji nego inače morat će biti Boateng kod Bayerna, te Modrić i Ramos kod Reala, njima prijeti treći žuti i automatska suspenzija za uzvrat.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Simeone: Leicester je sličan Atleticu

Jesu li Lisice spremne za još jedno iznenađenje? Forma koja im je u usponu jasno sugerira da ga mogu ostvariti, iako će nakon večerašnjih utakmica biti puno jasnije koliko je to realno očekivati. Nakon što su prošli Sevillu u Leicesteru se svakako imaju pravo nadati da mogu iznenaditi i Atletico, bez obzira što je Simeoneov stroj malo toga prepuštao slučaju i što je veliki favorit u ovom ogledu.
- Prošli su težak period, ali analizirali smo ih puno nakon ždrijeba i više nisu momčad koja su bili prije dva mjeseca. Znamo da će biti to čvrsta utakmica, jer vidio sam kako igraju i mogu reći da imaju mnoge sličnosti s nama – poručio je Simeone.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

prije 1 sat, IzudinB said:

Lewandowski će ipak igrati

U ponedjeljak je Robert Lewandowski propustio trening zbog bolova u ramenu. Jučer je vježbao s ostalima tek 20 minuta i ponovo je otišao na tretman jer je bol bila prejaka. Međutim, danas će sigurno nastupiti, neće propustiti ovako važan dvoboj. Inače, oglasio se i zastupnik poljskog napadača, on je optužio igrače Borussije da su namjerno išli na njegova štićenika.
- Imao sam osjećaj da ni u jednom trenutku nisu birali sredstva kako bi ga zaustavili - rekao je Maik Barthel.
U Dortmundu odbacuju ove optužbe, uostalom do ozljede je došlo nakon što je Poljaka srušio vratar Bürki i skrivio jedanaesterac. Lewandowski je nezgodno pao na rame, unatoč boli izveo je udarac, a onda ga je Ancelotti izvadio van.
Talijan jedino ne može računati na Matsa Hummelsa, stoper je upitan i za uzvratnu utakmicu, dok će Zidane u Münchenu sučeliti ekipu bez dvojice braniča, Pepea kojem su slomljena rebra, te Varanea zbog ozljede bedra.
Oprezniji nego inače morat će biti Boateng kod Bayerna, te Modrić i Ramos kod Reala, njima prijeti treći žuti i automatska suspenzija za uzvrat.

Izvor: lutrija.hr

Kopirano sa sajta : Dobro obavešteni i pouzdani nemački list Bild objavio je da je Levandovski neće biti ni na klupi za rezerve zbog povrede ramena, a njegovu poziciju u srcu napada popuniće Tomas Miler

Link to comment
Share on other sites

EUROPSKA LIGA: Posljednje UEFA-ino upozorenje Lyonu i Bešiktašu

Danas su na rasporedu uzvratni susreti četvrtfinala Europske lige. Manchester United će na svom Old Traffordu dočekati Anderlecht, a prva utakmica u Belgiji završila je 1:1, iako su Englezi prema viđenome trebali slaviti.
United se za vikend napunio samopouzdanjem, svladao je Chelsea, a pritom je Jose Mourinho uspio i odmoriti Zlatana Ibrahimovića, koji bi današnju utakmicu trebao započeti od prve minute. Portugalac neće moći računati na Jonesa i Smallinga, a još veći problem predstavlja mu izostanak Juana Mate zbog ozljede prepona, a kod Anderlechta neće biti Rubena i Spajića.
Manchester Unitedu je ovo natjecanje postalo izuzetno važno, naravno zbog Lige prvaka, jer činjenica je da će kroz prvenstvo teže izboriti igranje u najprestižnijem klupskom natjecanju...
Utakmica koja će biti pod povećalom javnosti igra se u Istanbulu, a dojam je da nogomet, nažalost, neće biti u prvom planu. Lyon u Tursku stiže s minimalnom prednošću (2:1), no Francuzima neće biti lako posebno kad strahuju od novih nereda za koje, su čini se, postali pravi magnet.
Turska je ionako potresena političkom situacijom nakon referenduma u kojemu je predsjednik Recep Tayyip Erdogan dobio povećane ovlasti. Navijači Bešiktaša poznati su kao oponenti sadašnje vlasti, a dosad su aktivno bili uključeni u prosvjede na turskim ulicama. U istanbulskom kvartu Bešiktaš epicentar je prosvjeda protiv sadašnjeg predsjednika, uglavnom Lyon u Vodafone Areni čeka 42.000 turskih navijača, a hoće li sve proći u najboljem redu možemo se samo nadati.
UEFA je, pak, jučer poslala posljednje upozorenje i Lyonu i Bešiktašu. Naime, zaprijetila im je izbacivanjem iz Europe ako se na njihovim utakmicama ponove neredi poput onih iz Lyona prije tjedan dana. Oba su kluba također kažnjena i sa po 100.000 eura.
Ajax je bio uvjerljiv protiv Schalkea u prvoj četvrtfinalnoj utakmici, a pobjeda od dva gola razlike s očuvanom mrežom osigurava Kopljanicima prilično miran uzvrat u Gelsenkirchenu.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Može li nakon Chelseaja na Old Traffordu pasti i Anderlecht?

Danas su na rasporedu uzvratni susreti četvrtfinala Europske lige. Manchester United će na svom Old Traffordu dočekati Anderlecht, a prva utakmica u Belgiji završila je 1:1, iako su Englezi prema viđenome trebali slaviti.
United se za vikend napunio samopouzdanjem, svladao je Chelsea, a pritom je Jose Mourinho uspio i odmoriti Zlatana Ibrahimovića, koji bi današnju utakmicu trebao započeti od prve minute. Portugalac neće moći računati na Jonesa i Smallinga, a još veći problem predstavlja mu izostanak Juana Mate zbog ozljede prepona, a kod Anderlechta neće biti Rubena i Spajića.
Manchester Unitedu je ovo natjecanje postalo izuzetno važno, naravno zbog Lige prvaka, jer činjenica je da će kroz prvenstvo teže izboriti igranje u najprestižnijem klupskom natjecanju...

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Šimić: Monacova je priča prekrasna, ali Juventus je favorit za naslov

Dario Šimić jedan je od naših igrača koji su igrali u Monacu, bio je čak i kapetan.
- Nekoliko utakmica nosio sam traku, bilo je stvarno lijepo u Monacu. Nisam bio dugo kao u Milanu, šest godina, ali i danas tamo imam prijatelje, bio sam nedavno na utakmici protiv Borussije, sreo se i sa Subašićem. Sve to što sam vidio i čuo u Monte Carlu jako mi se dopalo, klub ima odlične igrače, sjajnu atmosferu, nije uopće čudno što tako dobro igra ove sezone - govori Šimić, koji hvali Mbappea, Lemara i društvo.
- Bit će to jako zanimljivi dvoboji, Monaco igra lepršavo, nadahnuto, ali s druge strane je ipak Juventus, jaki Juventus. Koji nije samo blagi favorit u ovim susretima s Monacom već je, po meni, favorit i za naslov prvaka Europe. Momčad koja gotovo nema slabog mjesta. No, polufinale je Lige prvaka, svi koji su ovdje došli su snažni i nikoga se ne smije podcijeniti - dodao je Šimić.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

EUROPSKA LIGA Lyon traži čudo protiv Ajaxa

Jose Mourinho nije skrivao koliko mu je važan današnji uzvrat protiv Celte. U nedjelju je u prvenstvenom gostovanju kod Arsenala odmarao nekolicinu igrača, među njima i Pogbu, kako bi bili što svježiji za najvažniju utakmicu u eri nakon Sir Alexa Fergusona, kako je nazivaju neki mediji. Crveni vragovi imaju prednost iz prvog ogleda u Vigu u kojem su slavili s 1:0 golom Rashforda iz slobodnog udarca, a Mourinho večeras ne može računati na Ibrahimovića, Younga, Shawa, Roja i Fosu-Mensaha.
Europska liga, odnosno Kup Uefe, je jedini veliki trofej kojeg United još nije osvojio, a ako ode do kraja izborit će i nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, što je Mourinhu posebno primamljivo.
- Bez obzira o kojem je natjecanju riječ, ovaj ga klub želi osvojiti i imamo veliku priliku za to. Poštujemo sve suparnike, neće biti lako, ali želimo otići do kraja - poručio je iskusni Unitedov veznjak Michael Carrick.
Celta u Englesku dolazi gotovo u kompletnom sastavu, izostat će tek dulje vrijeme ozlijeđeni Rossi. U drugom susretu Ajax će u Lyonu braniti veliku prednost od 4:1 iz Amsterdama, a domaćin se nada da će prvi napadač Lacazette biti spreman za cijeli susret.
Uzvrati polufinala Europske lige (četvrtak, 21.05): Man. United - Celta (1:0), Lyon - Ajax (1:4). 

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Raspored Lige Prvaka za sezonu 2017/2018

2017/18 UEFA Champions League calendar
19/06/17: First and second qualifying round draws
27–28/06/17: First qualifying round, first leg
04–05/07/17: First qualifying round, second leg
11–12/07/17: Second qualifying round, first leg
14/07/17: Third qualifying round draw 
18–19/07/17: Second qualifying round, second leg
25–26/07/17: Third qualifying round, first leg
01–02/08/17: Third qualifying round, second leg

04/08/17: Play-off draw
15–16/08/17: Play-off round, first leg
22–23/08/17: Play-off round, second leg

24/08/17: Group stage draw
12–13/09/17: Group stage, matchday one
26–27/09/17: Group stage, matchday two
17–18/10/17: Group stage, matchday three
31/10/17–01/11/17: Group stage, matchday four
21–22/11/17: Group stage, matchday five
05–06/12/17: Group stage, matchday six

11/12/17: Round of 16 draw
13–14/02/18 and 20–21/02/18: Round of 16, first leg
06–07/03/18 and 13–14/03/18: Round of 16, second leg

16/03/18: Quarter-final draw
03–04/04/18: Quarter-finals, first leg
10–11/04/18: Quarter-finals, second leg

13/04/18: Semi-final and final draw
24–25/04/18: Semi-finals, first leg
01–02/05/18: Semi-finals, second leg

26/05/18: Final (NSK Olimpiyski, Kyiv)

 

Raspored Europske Lige za sezonu 2017/2018

19/06/17: First and second qualifying round draws
29/06/17: First qualifying round, first leg
06/07/17: First qualifying round, second leg
13/07/17: Second qualifying round, first leg
14/07/17: Third qualifying round draw
20/07/17: Second qualifying round, second leg
27/07/17: Third qualifying round, first leg
03/08/17: Third qualifying round, second leg

04/08/17: Play-off draw
17/08/17: Play-off round, first leg
24/08/17: Play-off round, second leg

25/08/17: Group stage draw
14/09/17: Group stage, matchday one
28/09/17: Group stage, matchday two
19/10/17: Group stage, matchday three
02/11/17: Group stage, matchday four
23/11/17: Group stage, matchday five
07/12/17: Group stage, matchday six

11/12/17: Round of 32 draw
15/02/18: Round of 32, first leg
22/02/18: Round of 32, second leg

23/02/18: Round of 16 draw
08/03/18: Round of 16, first leg
15/03/18: Round of 16, second leg

16/03/18: Quarter-final draw
05/04/18: Quarter-finals, first leg
12/04/18: Quarter-finals, second leg

13/04/18: Semi-final and final draw
26/04/18: Semi-finals, first leg
03/05/18: Semi-finals, second leg

16/05/18: Final (Stade de Lyon, Lyon)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

DINAMO JE U LIGU PRVAKA UŠAO NAMJEŠTENOM POBJEDOM Ovi dokumenti to dokazuju

SJEĆATE se trijumfa kojim je Dinamo u ljeto 2015. izborio Ligu prvaka i 15 milijuna eura? Prema svemu sudeći, ta je utakmica bila namještena. I to tako da se protivnik hrvatskog prvaka kladio sam protiv sebe.

Bio je to albanski prvak Skenderbeu. Nakon što je Dinamo u prvoj utakmici na gostovanju pobijedio 2:1, Skenderbeu je uzvrat u Zagrebu shvatio kao izlet na kojem se novim porazom može jako dobro zaraditi. 
 
Albanci su od borbe za Ligu prvaka napravili izlet u Zagrebu, na kojem su porazom jako dobro zaradili
 
To je utvrđeno UEFA-inom istragom, a albanski mediji objavili su službene dokumente BFDS-a. To je kratica UEFA-inog sustava detekcije prevara zbog klađenja, čiji eksperti tvrde da je Skenderbeu namjestio uzvratnu utakmicu play-offa za Ligu prvaka, koja se igrala 25. kolovoza 2015. na Maksimiru. 
 
BFDS koristi algoritme i matematičke modele kako bi pratio trendove na kladionicama vezane za nogometne utakmice, s posebnim naglaskom na kretanje koeficijenata neposredno prije i tijekom utakmica, kada je, naravno, također moguće klađenje. Posebno područje interesa ove UEFA-ine službe su pojave "neregularnih uzoraka" klađenja na neku utakmicu, točnije njen ishod. 
 
Skenderbeu od uspostave ovog sustava praćenja utakmica 2009. ima više od duplo ovakvih utakmica od prosjeka. UEFA je ranije angažirala britansku tvrtku da napravi tajnu analizu klađenja na deset sumnjivih utakmica. Rezultati ove analize bili su gotovo identični onima do kojih je došao BFDS. To je temelj izvješća o namještaljkama Skenderbeua, kojem sada prijeti kazna 10-godišnjom suspenzijom iz europskih nogometnih kupova. 
 
Prve analize gostovanja Skenderbeua kod Dinama govorile su o tek "nekoliko sumnjivih trenutaka", ali...
 
Druga ključna sastavnica je nalaz stručnog tijela. UEFA ga je oformila od nogometnih eksperata, prije svega trenera. Oni su dobili zadatak pregledati sumnjive situacije s uzvratne utakmice Skenderbeua protiv sjevernoirskog Crusadersa u drugom pretkolu LP-a 2015. i protiv Dinama u doigravanju istog ljeta. I dok je revanš s Crusadersima unaprijed bio označen kao skandalozan, uzvratna utakmica s Dinamom prema preliminarnoj analizi nije nudila ništa više od "nekoliko sumnjivih trenutaka".
 
Ali izvještaj UEFA-inog etičkog i disciplinskog istražitelja govori drugačije.
 
U njemu se na stranicu i pol detaljno opisuje kako su igrači Skenderbeua manipulirali rezultatom utakmice da bi u drugom dijelu primili još jedan gol, nakon što su već gubili 1:3. 
 
drugi3333.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Podsjećamo, Dinamo je iz prve utakmice u Albaniji donio veliku prednost, pobjedu 2:1. Dodatno ju je oplodio na početku uzvrata, Soudanijevim golom u 9. minuti. Ali već u sljedećoj minuti gosti su izjednačili preko Esquerdinhe. U 15. minuti Dinamo vraća prednost, a strijelac je Armin Hodžić. U 48. minuti domaćin ostaje s igračem manje nakon što mu je isključen branič Goncalo. Ipak, sedam minuta kasnije, u 55. Jeremy Taravel je nakon ubačaja iz kornera povisio na 3:1. 
 
Dinamo ostaje s igračem manje pa zabija gol i tada kreće ludilo na kladionicama
 
Tada počinje ludilo na kladionicama. Potpuno suprotno tijeku utakmice i potrebama suparnika, kreće uplata golemih svota na to da će Dinamo postići još jedan gol. Domaćinu, dakako, u ovoj situaciji nipošto nije bilo potrebno srljati i tražiti još jedan zgoditak i tako se otvarati Skenderbeuu. Dinamo je imao kapitalnu ukupnu prednost u lovu na 15 milijuna eura, a osim toga bio je i s igračem manje i samo je trebao rutinski završiti meč protiv suparnika od kojeg je očito daleko bolji. 
cetirir5555.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ali potrebe kladionice često nisu jednake sportskim principima. Zato sistem BFDS odmah registrira velik broj uplata na to da će u Zagrebu, na utakmici hrvatskog i albanskog prvaka, gol zabiti suparnik kojem taj gol ne treba.
 
Naravno, što je nevjerojatniji ishod ili tip, to je na njega veći koeficijent i potencijalna zarada. 
 
Skenderbeu nije igrao iz sportskih, nego kladioničarskih pobuda 
 
Zato od 55. minute Skenderbeu počinje igrati za kladioničare i trudi se primiti gol kojim će se klub obogatiti u dosluhu s ulagačima na kladionicama. 
 
Prema izvješću UEFA-inog istražitelja, Skenderbeu je u naumu da mu Dinamo zabije gol uspio zahvaljujući dvojici igrača; Renatu Arapiju i Orgesu Shehiju. 

Kako je Soudani ni kriv ni dužan zabio za veliki poraz Skenderbeua i njegovu još veću zaradu
 
"Prvi je veoma sporo reagirao kada je završavala akcija za Dinamov gol i upadljivo je da uopće nije pratio suparnika koji je prošao pored njega." Drugi imenovani je golman Skenderbeua, a on je prema izvještaju "reagirao previše sumnjivo kada je odlučio ostati na gol-crti prilikom udarca igrača Dinama, umjesto da brani kut u koji je išla lopta".
 
Soudani je tako zabio za konačnih 4:1. 
 
I svi su bili sretni. 
 
Dinamo je preko ovakvog suparnika došao do 15 milijuna eura i jednog od najvećih europskih skalpova u povijesti
 
Dinamovi kroničari slavili su brata Zorana na klupi i Zdravka u fotelji što su doveli Dinamo do još jednog povijesnog uspjeha. Zahvaljujući prolasku ovakvog suparnika na Maksimiru, Dinamo će za manje od mjesec dana, na istom mjestu u skupini Lige prvaka, slaviti novi veliki trijumf, pobjedu protiv Arsenala.
 
Gosti iz Albanije također su feštali jer su uvjerljivim porazom bogovski zaradili. Osim toga, ispadanjem u doigravanju za LP otišli su izravno u skupinu Europa lige, gdje će nastaviti s namještaljkama i tako dodatno crpiti zlatnu europsku žilu.
 
UEFA jasno ekskulpira Dinamo: "Bilo je vrlo očito da je Skenderbeu jedini sudionik od dvije momčadi na meču koji je manipulirao utakmicom"
 
UEFA-ino izvješće navodi da je ovakva namještaljka rezultirala "golemim zaradama na kladionici." Uz napomenu kako "nije bilo apsolutno nikakvog sportskog ili kladiteljskog razloga zašto bi kladioničari stavljali toliko velike svote novca na to da će Skenderbeu primiti još jedan gol, kada je Dinamo igrao s igračem manje i bez ikakvog pritiska da zabije, jer je već osigurao prolazak u Ligu prvaka".
 
Zaključno piše: "Igrači Skenderbeua dobrovoljno su prestali igrati kako bi iskoristili utakmicu za potrebe klađenja čim im se ukazala prilika. Na njihovu prethodno razrađenu shemu ukazuju jaki dokazi. Bilo je vrlo očito da je Skenderbeu jedini sudionik od dvije momčadi na meču koji je manipulirao utakmicom."
 
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

UEFA-ine SUCE PREGAZILO VRIJEME Sve se u nogometu mijenja osim njih

KAD JE sudac Tom Henning Ovrebo 2009. godine propustio dosuditi četiri penala za Chelsea i tako sramotno pogurnuo Barcelonu u finale Lige prvaka, pomislili smo da je to bila najveća pljačka u povijesti modernog nogometa.

Norvežanin je trpio prijetnje smrću, cijeli svijet je povjerovao u teorije zavjere i svi skupa smo se nadali da se nešto slično više nikada neće ponoviti na utakmicama najskupljeg natjecanja. Od te londonske krađe, nakon koje je Didier Drogba u kameru vikao ''UEFA je jebena sramota'' prošlo je devet godina. I ništa se nije promijenilo.

Dapače, suđenje u svim europskim ligama, a osobito Ligi prvaka, samo je još lošije. Točnije, lošije nego ikada. Ono što su suci dosudili, odnosno nisu dosudili u zadnje dvije godine Lige prvaka jednostavno je - skandalozno. Pogreške ne najvišem nivou više ne možemo ni pobrojati, dovoljno je samo pogledati ovogodišnju završnicu Lige prvaka. Ne treba previše kopati po povijesti. 

Na prvoj utakmici osmine finala između Reala i PSG-a domaćinima je kod rezultata 0:1 dosuđen sumnjiv penal kojem je prethodilo čisto zaleđe srušenog Tonija Kroosa. Real je utakmicu dobio 3:1. U četvrtfinalu, Juventusu u Londonu protiv Tottenhama u otvaranju utakmice nije sviran preočit penal, ali je Juve ipak prošao. Cityju, koji je prvu utakmicu u Liverpoolu izgubio 3:0, u uzvratu je pri vodstvu 1:0 poništen čisti gol Sanea zbog nepostojećeg ofsajda. Guardiolina momčad bi na poluvrijeme otišla s prednošću 2:0 i tko zna kako bi susret završio... Ovako je Liverpool slavio 2:1.

Cirkus u polufinalu Lige prvaka

Pamtit ćemo i njemačkog suca Deniza Aytekina koji je prošle godine u onoj ludoj utakmici pogurao Barcelonu do pobjede 6:1 protiv PSG-a. Ove sezone je, pak, najgore bilo u polufinalu. Bayern, koji je prošle sezone od Reala ispao nakon neopravdano isključenog Vidala i dva Ronaldova gola iz ofsajda, ni ove sezone nije prošao bolje. Sudac Cüneyt Çakir im je u Madridu propustio dosuditi barem jedan penal, a možda i dva, a debakl Slovenca Damira Skomine na utakmici Rome i Liverpoola je naprosto nevjerojatan.

Skomina kod vodstva Liverpoola 1:0 nije dosudio čisti penal na Maneu, pa je u nastavku još propustio dosuditi dva penala za Romu i crveni karton Alexander-Arnoldu koji je pred kraj utakmice rukama obranio gol.

Ovo su samo najrecentnije pogreške koje su nam prve pale na pamet. No za njih se ne može kriviti samo suce. Kriv je sustav.

U ovih devet godina od one utakmice Chelseaja i Barcelone nogomet se promijenio. Igra se brže, a igrači su za jači i nepredvidljiviji. Napredovale su kopačke, napredovale su lopte, načini treninga, ali suci nisu. Iz jednostavnog razloga što današnji nogomet više ne mogu pratiti.

Puno je faktora koji utječu na njihovu pripremu. Svaki od njih u utakmicu ulazi s teretom da će svaka odluka biti do detalja secirana na društvenim mrežama i televizijskim analizama te da će ga se zbog svake pogreške doslovno razapeti. Pritisak je jednostavno postao neizdrživ. Društvene mreže promijenile su način kako pratimo sport. Svaki gol, akciju ili odluku nekoliko sekundi nakon možemo provjeriti na Twitteru, usporavati je i vući linije zaleđa pa zaključiti da je sudac pogriješio za sedam do 12 centimetara.

Stavimo se, recimo, u ulogu linijskog suca na utakmici Reala i PSG-a. 

70.000 domaćih navijača, munjevito brz Kylian Mbappe u liniji sa Sergiom Ramosom i lopta koja sa 40 metara udaljenosti ide prema Francuzu. U djeliću sekunde Ramos će napraviti dva koraka unazad, Mbappe u sprintu metar unaprijed i čini se da je napadač PSG-a nedvojbeno u zaleđu. Sudac ima još otprilike jednu sekundu da reagira i odluči je li u trenutku kad je Rabiot odigrao tu dugu loptu Mbappe bio u liniji ili nije. Dao bi ruku u vatru da jest i diže zastavicu.

Sucima nije lako jer nikad nisu bili pod ovakvim pritiskom

Ili, pretpostavimo kako se mogla odviti komunikacija između, primjerice, Cüneyta Çakira i njegovih pomoćnika na utakmici Reala i Bayerna. Kimmich s krila s tri metra pogađa Marcela u ruku. Çakir je u poziciji u kojoj i može i ne mora vidjeti je li bilo igranje rukom. Pita preko veze linijskog suca je li penal. Linijski kaže da nije siguran, peti iza gola mu kaže da misli da je lopta napucana. Çakir ima sekundu da procesuira sve te informacije i odluči. Tko zna što mu prolazi kroz glavu. Nije siguran i odmahne rukom. 

Nisam pobornik teorija da će netko svjesno pokrasti Real nauštrb Bayerna ili da nekome više odgovara da prođe Liverpool, a ne City. Poanta ovih usporedbi jest da nogometne organizacije ili, u ovom slučaju, UEFA ne rade ništa da bi pomogle svojim sucima koji, očito, više nisu dovoljni. Vrijeme ih je pregazilo.

Uvođenje VAR-a jedino je što može spasiti legitimnost i kompetitivnost u Ligi prvaka. Jedino o čemu se cijelu sezonu priča jest suđenje.

Argumenti da je to ''teško izvedivo'' ili da bi ''usporilo igru'' su neutemeljeni i smiješni. 

Uostalom, Amerikanci su 1985. godine, dakle prije 33 godine, uveli pregledavanje snimke na utakmicama NFL-a. U američkom nogometu su otišli toliko daleko da sudac ima mikrofon i nakon pregledavanja snimke navijačima objasni što se dogodilo i zašto je promijenio ili zadržao odluku. Tu praksu uskoro su preuzele i druge lige. U NHL-u je kamera na gol crtu uvedena 1991. godine, a od 2003. godine koristi se pregledavanje snimaka kod utvrđivanja za hokej specifičnih detalja kod postizanja golova. U NBA ligi suci pregledavaju snimke od 2002. godine, u bejzbolu od 2008., a u ragbiju se videotehnologija koristi od 2000. godine. 

No samo UEFA još nije VAR uklopila u nogomet. Čak je i FIFA popustila pa najprije uvela senzore na gol crti, a potom i provela revoluciju i uvela VAR na Svjetsko prvenstvo.

Videoanaliza se već koristi u Serie A i Bundesligi. S manjim problemima, ali uglavnom uspješno. Brojke su dosta jasne. Na 1000 utakmica koje je analizirao belgijski institut LU Leuven i na kojima je korišten VAR, ispravnost sudačkih odluka povećana je s 93 na 99 posto. U Italiji je broj dosuđenih penala porastao za 63 posto. U prijevodu, sustav je gotovo savršen.

Nema zaista savršenog sustava, a sudac u konačnici i videosnimku može vidjeti drugačije.

Na utakmici Mainza i Freiburga sudac je u poluvremenu izvukao igrače iz svlačionice nakon što je pregledom snimke nekoliko minuta nakon poluvremena dosuđen penal za domaćina. Ili kad su igrači na utakmici Intera i SPAL-a pet minuta čekali presudu VAR-a nakon čega je sudac prekršaj izvan šesnaesterca opravdano pretvorio u penal.

Bi li pravo konzultiranja VAR-a u nogometu trebalo funkcionirati kao u NFL-u, u kojem momčadi, kao u tenisu, imaju challenge i mogu tražiti provjeru? Trebaju li suci zaustaviti igru kad nisu sigurni i otići uz teren pogledati snimku? Ili da stalno budu na liniji sa sucima na stadionu koji gledaju prijenos i sugeriraju im što da dosude?

Pitanja je mnogo i traže brze odgovore. Ovakvim pristupom Liga prvaka gubi na težini i, što je najvažnije, gubi gledatelje. Rješenje nije jednostavno, ali je svima pred nosom.

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use