Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Novosti vezane za europsku košarku


Goksim

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Uleb kup: Bosna dočekuje Gran Canariju

Sport | 18-02-08 15:22

Košarkaši Bosna ASA BHT sutra u Sarajevu igraju prvu utakmicu šesnaestine finala ULEB kupa protv španske ekipe Gran Canaria.

Košarkaše viceprvaka BiH očekuje još jedna teška utakmica, ovog puta protiv  trenutno devetoplasirane ekipe španskog prvenstva, koja je prošle godine u istom takmičenju igrala u osmini finala.

Trener "studenata" Jure Zdovc na pres-konferenciji je istakao da će njegov tim igrati u izmijenjenom sastavu.

"Nakon odlaska Jeremyja Veala povrijedio se Muhamed Pašalić, koji zadnjih nekoliko dana nije trenirao. Danas je lagano počeo s treninzima, ali njegov nastup je pod upitnikom. Očekujem da će se sutra ekipi pridružiti novi igrač Seid Hajrić. Po onome što smo vidjeli on je fizički spreman. Očekuje nas jako teška i prava evropska  utakmica. Naši protivnik je dobru formu pokazao pobjedom na  zadnjoj utakmici španskog prvenstva na gostovanju  u Sevilli", kazao je Zdovc.

Kapiten Edin Bavčić je istakao da je njegovoj ekipi duža pauza u  prvenstvu dobrodošla i da su igrači dosta radili na otklanjanju nedostataka.

"Svi igrači znaju značaj ulaska u šesnaestinu finala. Dat ćemo sve od sebe da pokušamo dogurati što dalje. Španska ekipa je dobro postavljena. Iako se radi o ujednačenoj ekipi, posebno bih istakao Carla Englisha, nekadašnjeg igrača Zadra", kazao je Bavčić.

Utakmica Bosna  ASA BHT -  Gran Canaria igrat će se u utorak u 20.00 sati u dvorani "Mirza Delibašić"- KSC Skenderija.

Izvor : http://www.bih.net.ba/portalnovost+M5383f423796.html

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Perasović: I Unicaja je favorit za finale Eurolige

Piše: Damir Klekar

Foto: Nenad Dugi/Cropix, Ronald Goršić/Cropix

'Glavna značajka njihove igre je agresija i dosta se oslanjaju na ukradene lopte', kaže trener 'vukova'

ZAGREB - U Malagi će Cibona krenuti u obranu svog euroligaškog skora bez poraza. Trener cibosa Velimir Perasović predstavio je protivnika protiv kojeg će Cibona tražiti i četvrtu pobjedu.

- Igramo utakmicu protiv momčadi koja je, prema stilu igre i sastavu, pritajeni favorit za Finale Four. Osim toga, oni su momčad koja nam najmanje odgovara, jer stvaraju veliki pritisak na loptu i linije dodavanja, a Aito koristi deset igrača u rotaciji. U napadu su im najbolji strijelci visoki igrači, prije svih Haislip, a onda i N’Dong i Archibald. Unicaja igra puno bolje na svom parketu, a igraju vrlo slično španjolskoj reprezentaciji i prošlosezonskom Juventudu. Prilično brzo šutiraju, često i već nakon petnaestak sekundi, a nakon toga svi idu na skok u napadu. Želimo li biti u utakmici, morat ćemo spriječiti njihov napadački skok i pronaći rješenje za njihovu agresivnost - rekao je trener Cibone i dodao još ponešto o momčadi koja u španjolskoj ACB ligi prima najmanje koševa:

- Ta činjenica ne znači da oni igraju kontrolirano u napadu, kao što smo to mi radili u Le Mansu. Aito je svojim dolaskom za trenera puno promijenio stil igre jer pod Scariolom je Unicaja igrala kontroliraniju košarku. Sada je glavna značajka njihove igre ta agresija i dosta se oslanjaju na ukradene lopte, a u napadu imaju sitne setove za Haislipa, napadačke postave za šut Kelatija ili jedan na jedan igru Cabezasa.

Atmosfera u Malagi se već danima zagrijava za Cibonu, a Unicaja je momčad koja u svojoj dvorani za deset tisuća gledatelja ima prodanih devet i pol tisuća godišnjih ulaznica.

- Izgubili su dvije utakmice u nizu (Avellino u Euroligi i Gran Canaria u ACB ligi, nap. p.). Ova utakmica im je jako važna. Već pripremaju atmosferu i sigurno je da će nam ovo biti najteže gostovanje.

Kako je trener Unicaje Garcia Renesses Aito bio izbornik španjolske reprezentacije na Olimpijskim igrama, tako igra Španjolske i sastava iz Malage imaju iste postavke, a naš izbornik Repeša je obranu Španjolaca u pripremi utakmice u Pekingu nazvao “‘fake’ agresivnom obranom”, ali Perasović se nije s time složio.

- Za razliku od naše reprezentacije, koja ima igrače koji vole trčati, mi bolje igramo pet na pet i ja bih tu obranu prije nazvao riskantnom. Pokušati igrati kontroliranu košarku kojom bismo spriječili njihovu agresiju, posebice stoga što očekujemo uraganski početak s njihove strane. A, početak je jako važan, jer ako ćemo početi kao protiv Olimpije, u Malagi nećemo sigurno imati priliku za onakav povratak.

Izvor: http://www.jutarnji.hr/sport/kosarka/clanak/art-2008,11,12,,140624.jl

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Željko Pavličević podnio ostavku

Šef stručnog štaba KK Zagreb Željko Pavlićević podnio je ostavku zbog loših rezultata njegovih izabranika ove sezone.

Pavličević je na čelo Zagreba došao krajem prošle godine. Pod njegovim vodstvom, košarkaši Zagreba su prošle sezone prvi put u historiji osvojili Kup Hrvatske. Ranije je Pavličević sa Cibonom i Jugoplastikom osvojio dva naslova prvaka Europe.

Košarkaše Zagreba će do daljnjeg predvoditi Denis Bajramović i Mladen Erjavec. Zagreb se nakon 8. kola NLB lige nalazi na posljednjem mjestu, sa sedam poraza i jednom pobjedom. I to - protiv Bosne.

Link to comment
Share on other sites

Željko Pavličević podnio ostavku

Šef stručnog štaba KK Zagreb Željko Pavlićević podnio je ostavku zbog loših rezultata njegovih izabranika ove sezone.

Pavličević je na čelo Zagreba došao krajem prošle godine. Pod njegovim vodstvom, košarkaši Zagreba su prošle sezone prvi put u historiji osvojili Kup Hrvatske. Ranije je Pavličević sa Cibonom i Jugoplastikom osvojio dva naslova prvaka Europe.

Košarkaše Zagreba će do daljnjeg predvoditi Denis Bajramović i Mladen Erjavec. Zagreb se nakon 8. kola NLB lige nalazi na posljednjem mjestu, sa sedam poraza i jednom pobjedom. I to - protiv Bosne.

zaboravio sam reci da je preuzeto sa sportin.ba

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Split CO u Ligi za ostanak: Najtrofejniji košarkaški klub bez novca i strategije na pragu druge lige

NAKON što su porazom od Šibenika prošlog vikenda propustili igrati Ligu za prvaka Hrvatske, košarkaši Splita ostali su bez trenera Borisa Kurtovića. Strateg koji je mladu reprezentaciju vodio do brončane medalje na SP-u u Novom Zelandu, za Index je podijelio dojmove o danima na klupi Splićana te izrazio mišljenje što bi Split trebao napraviti u teškoj situaciji.

"Iz moralnih razloga koje sam osjećao prema predsjedniku Rađi, koji je prema meni bio maksimalno korektan, smatrao sam da je to najbolje rješenje. U ovakvim okolnostima dogovorili smo se o mom odlasku", rekao je na početku Kurtović, koji je imao trogodišnji ugovor. No otišao je prije isteka prve godine.

U teškim novčanim trenucima Splita, Kurtović, koji je stručnjak za razvoj mladih igrača, trebao je pomoći klubu da iznjedri nove talente. S obzirom na to, česte izmjene trenera nisu poželjne. U situaciji kad Grad oklijeva pomoći te kada Split bilježi svoje najteže dane, barem bi strateg trebao biti konstanta.

"Imali smo program razvijanja mladih igrača kroz prvenstvo i željeli osoviti klub mladim snagama, no uz rezultat. Nije bilo igrača koji bi to mogli napraviti već sada", dodao je Kurtović, koji klubu ne zamjera na ničemu. Tvrdi da odlazak Marija Delaša u Žalgiris nije toliko poremetio momčad jer je ranije bio ozlijeđen.

"Mario je bio ozlijeđen, nije davao ni blizu onog što može. Da je bio spreman, sigurno bi dao puno. Za njega i za klub bilo je najbolje da ode, tako je u tom trenutku odlučeno. Bili smo spremni na njegov odlazak", nastavlja Kurtović.

Split će uskoro igrati Ligu za ostanak, sad im je zadatak ne pasti u niži rang, no ne dođe li uskoro novac, to bi mogla postati gorka realnost. Kurtović iz stručnog kuta poručuje kako bi klub trebao postupiti u ovakvim trenucima.

"Vjerujem da bi politika kluba trebala biti usmjerena na pripremanje i proizvodnju mladih igrača", rekao je pa se osvrnuo na našu opasku o čestim promjenama trenera.

"To nikako nije put, neke stvari treba istrpjeti, no takav je trenerski posao. Uvijek morate biti spremni da sutra nećete biti tu", rekao je Kurtović, kojem je to drugi odlazak s klupe Splita. Prvi put je otišao prije 17 godina, no uvijek je ostao blizak klubu. Kako je sam ustvrdio, spreman je ostati uz klub i pomoći u budućnosti.

Žuti će Ligu za ostanak igrati po prvi put otkad je hrvatske košarkaške lige.

http://www.index.hr/sport/clanak/split-co-u-ligi-za-ostanak-najtrofejniji-kosarkaski-klub-bez-novca-i-strategije-na-pragu-druge-lige/479729.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Montepaschi napuštaju najbolji igrači

Posljednjih godina Montepaschi Siena nema pravog konkurenta u talijanskoj košarci, pa je tako osvojila naslov prvaka zadnje tri godine, a ove sezone je neporažena nakon 21 odigranog kola...

Međutim u Euroligi je rezultat izostao, pa se tako nakon plamana na Final Four 2008. godine, prošle godine Siena nije uspjela plasirati među četiri najbolje momčadi, a ove niti među najboljih osam.

Sada je predsjednik kluba Roberto Morrocchi najavio brojne promjene i odlazak nekih ponajboljih igrača kluba proteklih godina poput Terrella McIntyrea, Romaina Sata i Henryja Domercanta.

Istovremeno Morocchi kaže da će klub učiniti sve u nastojanju da zadrži trenera Simonea Piangianija, ujedno aktualnog talijanskog izbornika.

- Napravili smo novi trogodišnji plan, a primarni nam je cilj zadržati Piangianija. Normalno je da poslije četiri i više godina u klubu, neki igrači tijekom ljeta odu. Dugo smo pokušavali zadržati McIntyrea, ali ovo mu je posljednja sezona u Sieni, kao i Satou, Domercantu i Ezeu. Ugovor istječe i Seanu Stonerooku, ali nadamo da ćemo ga zadržati u klubu u kojem je proveo veći dio karijere – zaključio je Morocchi.

http://www.loto.hr/kladionica

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Bešiktaš krenuo po Allena Iversona

Allen Iverson ovoga bi tjedna mogao finalizirati svoj transfer u turski Bešiktaš. Predstavnici turskog kluba krenuli su na završne pregovore...

Član Izvršnog odbora turskog Bešiktaša, Seref Yalcin, krenut će put Sjedinjenih Američkih Država kako bi napokon dogovorio prelazak Allena Iversona u redove svog kluba.

"Preostalo nam je još dogovoriti niz pojedinosti. Govorit ćemo mu o Istanbulu i mislim da ćemo ostvariti ovaj transfer", izjavio je Yalcin turskim medijima, dodavši da će Iversonovoj djeci omogućiti i školovanje u turskim školama.

"Ne bude li velikih razlika u mišljenjima, Iverson će za desetak dana doći u Bešiktaš", dodao je, a američkom će košarkašu ponuditi ugovor na godinu dana uz mogućnost produljenja suradnje na još godinu dana.

Iverson bi u turskoj zaradio milijun i pol dolara za prvu godinu, uz 300.000 dolara bonusa kada prođe liječnički pregled.

U 14 godina igranja u NBA ligi postigao je 24.368 koševa, a prošle je godine igrao za Memphis Grizzliese te se potom vratio u Philadelphia 76erse.

http://www.hrsport.net/vijesti/406291/kosarka-ostale-lige/besiktas-krenuo-po-allena-iversona

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Cibona napuniula, pa ispraznila dvoranu: Katastrofalnih minbus 30 protiv Partizana!

NAKON dugo vremena ispred Draženovog doma tražila se ulaznica više. Mnogi su ostali ispred dvorane, koja se na kraju ipak ispraznila puno prije kraja susreta. Partizan je zaledio Vukove u utakmici koja je od starta bila - jednosmjerna ulica. Već nakon 15 minuta crno-bijeli imali su 20 poena viška, bilo je upitno tek do koje mjere će poniziti igrače nemoćnog Zdravka Radulovića. Zaustavili su se na 85:55. Katastrofalnih -30 odraz je "organizacije" Cibonine igre i pokazatelj aktualne fizičke "spreme", u najtežem domaćem porazu od Partizana u povijesti. Također, Cibona je izjednačila svoj ovosezonski crni rekord; s 30 poena manjka legli su kod Fenerbahčea na euroligaškom gostovanju.

Umjesto očekivanih zvižduka "debitantu" Gordanu Giričeku, zviždalo se - Raduloviću. Zajedno sa Tomislavom Zubčićem, Gira je čak bio najbolji Cibonin strijelac (13 poena). Iako je još uvijek daleko od ozbiljne košarke. Taj podatak dovoljno će reći o "igri" Cibone. Nadalje, ta Cibona u samom je uvodu susreta pokazala da nema spremnu niti jednu akciju, kao i da uopće nije upoznata sa svojim protivnikom. Za razliku od Radulovića, Vlada Jovanović svoj je posao odradio i više nego dobro. Zagreb je Partizanu poslužio da se odrazi i iskoči iz krize; bila im je ovo prva ovosezonska gostujuća pobjeda.

Za razliku od Cibone, Partizan ima ozbiljnog trenera

U prvih trinaest minuta je Cibona pogodila dva šuta iz igre. U drugoj četvrtini je, pak, dopustila da Partizan zabije čak 30 poena! Bilo je još mnogo podataka kojih su sugerirali da će prepune tribine umjesto derbija gledati čisti Cibonin debakl. Dodat ćemo da uz sve probleme u organizaciji igre, cibonaši nisu uspijevali zabiti niti s linije slobodnih bacanja (53 posto). Statistika je jednako porazna i u rubrici "tri poena" - pogodili su tek dvije trice iz 14 pokušaja. Partizan je, pak, došao spreman. U potpunosti su neutralizirali Bojana Bogdanovića koji je zabio svega osam poena.

Crno-bijeli pokazali su sve ono što Cibona nije. Dominantnu, brzu i smišljenu igru u napadu, i neprelaznu obrambenu liniju. Amerikanac Gist i gorostasni Australac Jawai, koji je još lani bio u Minnesoti, bili su nerješiva enigma, kako u ofenzivi, tako i u Ciboninom reketu. Radulovićevi igrači pod košem, pak, brzopotezno pokupili višak "penala", obrana praktički nije postojala. Posebno se ipak ističu Cibonini organizacijski problemi. Radulović je naglasio da traži čovjeka - organizatora, ali isto tako tvrdi da malo toga može zamjeriti Vragoviću i Stipčeviću, "koji se posljednja četiri mjeseca bore za klub u teškoj, općepoznatoj situaciji".

Gist je do kraja susreta ubacio 24 koša, Jawai 16.

Radulović ne razmišlja o otkazu

"Od prve minute nismo mali šanse. Bili smo nervozni, prazni, promašili smo sedam slobodnih bacanja samo u prvoj četvrtini. Nismo imali rješenja za njihove visoke igrače. Također, imali smo i vidljivih problema u organizaciji igre. Zao mi je jer su ljudi koji su preuzeli klub dali sve od sebe da napune dvoranu, ali nažalost, ovo je naša realna slika", reakcija je Zdravka Radulovića, koji je u cijeloj priči uspio čak pronaći i pokoji plus;

"Bilo je lijepo vidjeti da na klupi konačno imamo neku širinu. Giriček i Krapić odigrali su solidnu utakmicu, s obzirom da smo imali tek dva treninga. No, Giričeku treba još vremena da zaigra ozbiljno, kako zna. Što reći, moramo se zatvoriti u dvoranu i raditi"

Bila je to pomalo paradoksalna Radulovićeva izjava, jer na Ciboninoj igri vidi se sve - osim rada i treninga. Radulović ipak, o otkazu ne razmišlja.

"Rekao sam ljudima, da se krvna slika kluba ne može popraviti u dva dana. Sve je ovo sastavni dio posla. Radim najbolje što znam, a o otkazu ne razmišljam"

http://www.index.hr/sport/clanak/cibona-napunila-pa-ispraznila-dvoranu-katastrofalnih-minus-30-protiv-partizana-/530627.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Sjajni NBA playmaker potpisao za Zagreb: Znamo tko ga je nagovorio!

edini hrvatski predstavnik u Euroligi KK Zagreb CO napokon je riješio pitanje playmakera i to ne 'upitne' kvalitete. Naime, kao što je bilo najavljeno NBA igrač T.J. Ford novi je igrač Zagreba, a prvi nastup mogao bi imati već protiv njemačkog Brose Basketsa iz Bamberga u 6. kolu Eurolige (četvrtak 21 sat).

„Ugovor je potpisan, a dolazak T.J. Forda u Zagreb najavljen je za sutra. U tijeku je sređivanje svih potrebnih papira kako bi Ford zaigrao već protiv Brose Basketsa“, rekao je za GOL.hr glasnogovornik KK Zagreb CO Damir Klekar dodavši kako je dres s brojem 11, koji je nosio kao sveučilištarac u Texasu te u NBA klubu Toronto Raptors, već pripremljen.

Kako doznajemo ugovor između Forda i Zagreba vrijedi dok je na snazi NBA lockout, a financijski uvjeti nisu poznati. No, zanimljiv je podatak kako je Ford u dosadašnjih osam NBA sezona zaradio točno 42.387,987 američkih dolara s time da je prošle sezone u Indiani imao ugovor 'težak' 8,5 milijuna dolara (sve brojke su prije poreza). To znači da je prošle sezone kao igrač Pacersa zaradio oko 5 milijuna dolara neto što znači da bi mu po europskim mjerilima mjesečna plaća treba biti čak 500 tisuća eura. No, sigurno smo da Zagreb toliko ne bi odvojio za ostatak sezone...

Dodajmo kako Ford u Zagreb dolazi u društvu svog najboljeg prijatelja Kennyja Taylora, inače bivšeg košarkaša Zagreba, koji mu je očito puno toga lijepog napričao o klubu iz Trnskoga i glavnom gradu Hrvatske.

T. J. Ford na Twitteru potvrdio dolazak u Zagreb (Foto: Twitter)

T. J. Ford na Twitteru potvrdio dolazak u Zagreb (Foto: Twitter)

O Fordu vrlo visoko mišljenje imaju Toni Kukoč i Andrew Bogut koji su u sezoni 2006/06. igrali s njim u Milwaukee Bucksima gdje je bio startni playmaker s prosjekom od 12,2 koša i 6,6 asistencija.

"Ford je strašno brz igrač koji uvijek vidi otvorenog igrača. Momak stvarno zna dodatni loptu i to je za naše visoke igrače u Bucksima bilo jako dobro", rekao nam je jednom prilikom Kukoč.

Ako u NBA-u potraje štrajk nema sumnje kako će s Fordom na mjestu organizatora igre Zagreb CO postati jedan od glavnih kandidata za Final Four Jadranske lige. Uz Kasuna i Maya novopridošli Ford je treći NBA igrač u petorci Zagreba što samo po sebi dovoljno govori.

Najbolju utakmicu u NBA karijeri 183 cm visoki Ford je odigrao protiv New Yorka 31. siječnja 2009. kada je postigao 36 koševa.

Službeno priopćenje KK Zagreb:

T.J. FORD JE NOVI IGRAČ KK ZAGREB CO

T. J. Ford , američki playmaker i Košarkaški klub Zagreb Croatia osiguranje dogovorili su se o suradnji u nastavku tekuće košarkaške sezone. Tako će jedan od najtalentiranijih NBA igrača za trajanja NBA lockouta igrati u redovima hrvatskog prvaka.

T.J. Ford je studirao na sveučilištu Texas za čiju je košarkašku momčad i igrao, a 2003. Godine bio je izabran za sveučilišnog igrača godine, te ga je Milwaukee uzeo kao osmi pick NBA drafta. Nakon pristojne NBA sezone 2004/05. nije igrao zbog teške ozljede leđa, koja mu je u pitanje dovela i karijeru. Međutim, iznimni karakter, volja i predani rad pomogli su mu da se vrati na parket i u sljedećih pet NBA sezona za Milwaukee Buckse, Toronto Raptorse i Indiana Pacerse prosječno je ubacivao dvoznamenkasti broj poena. U NBA karijeri statistika mu je u prosjeku na 11,4 poena i 5,9 asistencija.

http://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/kosarka/sjajni-nba-playmaker-i-bivsa-ncaa-zvijezda-vec-potpisao-za-zagreb.html

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Debakl Zadra u Beogradu, Cedevita stotkom otvorila 2017.

Klub iz grada košarke proživljava višegodišnju agoniju kojoj se ne nazire kraj.

Košarkaši Zadra u susretu su 16. kola regionalne ABA lige na gostovanju kod vodeće Crvene zvezde pretrpjeli težak 65:113 (11:30, 16:37, 13:29, 25:17) poraz.

Protiv dosada neporaženog sastava u regionalnoj ligi oslabljeni Zadar nije bio konkurentan. Već u prvoj četvrtini domaći su stvorili 20 koševa razlike, do odmora je bilo i 40, a u trećoj četvrtini i maksimalnih 56 pogodaka prednosti. Tek u posljednjih 10 minuta Zadar je uspio ublažiti poraz na manje od 50 razlike.

Ivan Marinković je sa 20 koševa bio najefikasniji kod Zadra, a Nathan Wolters sa 17 kod Crvene zvezde.

Zadar je sada na omjeru pobjeda i poraza 6-10, dok je Crvena zvezda uvjerljiva na vrhu sa 16-0.

Ranije u ponedjeljak hrvatski prvak Cedevita je kao gost u Skoplju svladao MZT sa 100:79 (22:21, 31:15, 25:25, 22:18).

Nakon nesigurnog ulaska u utakmicu, igrači Cedevite su odličnom završnicom prvog poluvremena izgradili prednost od 17 koševa koju su mirno održavali u nastavku, a na kraju slavili sa 21 razlike.

Najefikasniji u sastavu Cedevite bili su Ra'Shad James sa 21 i Ryan Boatright sa 18 koševa, dok je Josh Scott ubacio 23 poena za MZT.

Izvor: Dnevnik.hr

Link to comment
Share on other sites

CIBONA Igra Žorić, Rozić i Slavica pod virozom

Pod Tornjem su se ekipirali nakon odlaska Ante Žižića, prve je treninge odradio Luka Žorić i on će biti u momčadi kad se danas s Vukovima bude sučelio MZT. Od 17 sati Cibona međutim, po svemu sudeći, neće biti kompletna.
Marin Rozić u posljednja je dva dana dobio kćer, rodila se mala Nika, ali i virozu koja je kapetana svezala za krevet. Usto, Nik Slavica "zakurio" je odmah nakon Bara, pa utakmicu u Splitu nije mogao igrati, nije se, štoviše, ni s momčadi vratio autobusom iz Splita, nego je do Zagreba stigao sljedeći dan avionom.
- Ovo nam je silno važna utakmica i sigurno nam neće biti lako. Slavica je izvan stroja, upitan je i Rozić. Žorić će nam sigurno pomoći sa svojim iskustvom, a svaka je pomoć dobrodošla i potrebna da upišemo pobjedu nad MZT-om. Jer oni u Zagreb dolaze po šansu - kaže Damir Mulaomerović.
Željko Šakić, koji je Splitu otišao preko 30 poena i time pokazao da je kriza u koju je upao iza njega, dodao je:
- Mi i dalje nismo odustali od doigravanja, pa je ovo stoga za nas važan izazov. Možda neće biti Rozića i Slavice, ali će nam Žorićev dolazak dati novu snagu za pobjedu. Trebat će nam, uza sve to, i podrška tribina - pozvao je Šakić Cibonine navijače.
MZT, koji će u Zagreb dovesti Ante Nazor, trenutačno je na posljednjom mjestu ABA lige. No ta pozicija ipak ne odgovara kvaliteti momčadi, a to će, uz rovite Vukove, ovoj utakmicu dati dodatnu draž.

IZVOR: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Partizan zarobljen u Minhenu!
Košarkaši Partizana još nisu stigli u Belgiju, gde u utorak uveče igraju u okviru FIBA Lige šampiona protiv Šarlroa.
Posle sat i po čekanja u Beogradu, na aerodromu "Nikola Tesla", avion je sa zakašnjenjem sleteo u Minhen, ali letilica za Brisel, iako je bilo obećano, nije sačekala ekspediciju crno-belih.
Posle dva i po sata čekanja u Nemačkoj, košarkaši crno-belih još ne znaju kada će poleteti za Brisel, odakle ih čeka još sat vremena vožnje autobusom do Šarlroa.
Sada je već sigurno da Aleksandar Džikić neće održati trening u ponedeljak, ali bar ostaje nada da će tokom ove večeri doći u hotel u Belgiji.
Crno-beli, inače, nisu kompletni otputovali ne megdan ekipi Šarlroa (utorak, 20.30). Ipak, Džikić je najavio borbu do poslednje lopte.
Pred nama je teška utakmica protiv tima koji nas je savladao na našem terenu. Snažni su, atlete, igraju formacijski široko i imaju nekoliko igrača koji mogu da postignu 20 poena svako veče. Mi smo daleko od kompletnog sastava, ali ćemo se boriti do kraja - rekao je trener Partizana za klupski sajt.

Ovdje se logično nameće jedinica na domaćine, ali ne razumijem se toliko u košarku pa ako netko zna nešto više..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pod Tornjem se žele vratiti na staze pobjeda

Cibona je uhvatila dva zagrebačka dana u kojima će moći napokon trenirati prije negoli ugosti Olimpiju u ABA ligi (subota, 21.00).
- Od utakmice protiv Karpoš Sokola odradili smo u pet dana jedan trening i to nam nedostaje, to je evidentno. Produljio nam se put iz Skoplja, odmah smo išli za Strasbourg - kaže Damir Mulaomerović.
Sada će pokušati do pobjede nad Olimpijom.
- Neće nam biti lako, to je sigurno jer Olimpija je pokazala da je riječ o dobroj momčadi, s neugodnim Jankovićem ispod koša, brzim igračima. Uostalom, Olimpija je u proteklom kolu svladala Partizan, a i neke su utakmice izgubili na jednu loptu. Realno, mogli su mnogo bolje stajati na ljestvici nego sada stoje.
Cibona je, pak, dvije pobjede daleko od mjesta koje vodi u doigravanje, realno, teško je da će do tamo stići. No, žele i dalje pobjeđivati.
- Važno nam je da se vratimo na staze pobjeda jer nas i dalje čeka težak raspored i puno utakmica.
Cibona već u ponedjeljak igra protiv Hermesa A-1 ligu, u srijedu je čeka Oostende u Ligi prvaka, a u subotu idu FMP-u u Beograd. Još jedan ludi tjedan...
- Ali nije to ništa, da vidite tek raspored do Kupa u veljači. Igramo od 2. do 10. veljače svaki drugi dan...

IZVOR: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Moramo ući hrabro u utakmicu i odmah pokazati što hoćemo

U košarkaškoj momčadi Zadra dosta je promjena, pristigli su novi igrači, koje je publika mogla vidjeti u ogledu s Kvarnerom. Za sve njih i “staru gardu” slijedi zahtjevno gostovanje u Sremskoj Mitrovici jer Mega spada u skupinu klubova protiv kojih nikad ne možeš računati na sigurne bodove.
- Igraju maksimalno agresivno, zato je naš cilj da odmah na startu budemo na višoj energetskoj razini od Mege. Riječ je o mladoj momčadi, koja se u posljednje vrijeme diže u formi, što se vidi iz dvije posljednje utakmice protiv Crvene zvezde i Cedevite, u kojima su bili u igri za pobjedu. Treba ući hrabro - veli Neven Plantak, trener Zadra.
- Očekuje nas jako teška utakmica, Mega igra sve bolje i diže se na ljestvici – reći će jedan od najboljih igrača Zadra Ivan Marinković.
Prije puta prema Srbiji na presici se pojavio i Boris Skroće, direktor Zadra, koji je iskazao potporu igračima i stručnom stožeru i zahvalio navijačima, koji kroz cijelo vrijeme dišu zajedno s momčadi.
Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 19 sati. 

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Vraća nam se Tomas, s njim ćemo biti bolji

Šansa, ona teoretska za prolaz Cedevite u četvrtfinale Eurokupa još uvijek postoji, a živjet će i dalje samo pod uvjetom ako večeras u Domu sportova padne ALBA. Top 16 faza Eurokupa došla je do 4. kola, u kojem se reprizira prošlotjedno samo uz promjenu domaćinstava. Tako je Cedevita vrlo brzo dobila priliku osvetiti se za razbijanje u Berlinu, ali i za izlazak iz krize nakon tri uzastopna poraza (još Split i Krka) u samo pet dana...
- Upali smo u malu krizu, što je i normalno - lakonski će trener Veljko Mršić.
- Događa se takvo što i puno većim momčadima od nas. Jedan CSKA je ove sezone imao tri, a Fenerbahče četiri poraza za redom u Euroligi. Naša posljednja dva u Splitu i Novom Mestu peku, ali obje utakmice bile su na jednu loptu, kao što smo izgubili, mogli smo i dobiti.
Iako je problem u tome što nisu, na Velesajmu nema panike iz vrlo jednostavnog razloga...
- Mi još nijedan cilj nismo ugrozili, u svim natjecanjima osim u Eurokupu stojimo dobro. Kako je ovaj tjedan krenulo lakše razdoblje što se tiče putovanja, sad smo desetak dana u Zagrebu, nadam se da ćemo se oporaviti i da ćemo protiv ALBA-e vidjeti bolju, prije svega konstantniju Cedevitu.
Do prve pobjede u Top 16 fazi će Mršić pokušati doći s velikim pojačanjem jer se nakon točno mjesec dana (ozlijedio se na Božić u utakmici protiv Crvene zvezde) u momčad vraća Marko Tomas, s kojim Cedevita ove sezone ima 12 pobjeda iz 14 utakmica.
- Tomas nam je iznimno važan igrač, a ja bih rekao da smo s njim izgubili samo jednu utakmicu jer se protiv Zvezde ozlijedio već u prvoj četvrtini. Nije ga bilo gotovo pet tjedana, a već prvi dan se vidjela razlika u kvaliteti treninga. Samo njegovo prisustvo znači puno, a nadamo se da će dati nešto i na terenu.
Skauting za ovu utakmicu će biti prilično lagan s obzirom na to da je već odrađen i uoči prošlotjedne utakmice. Sad je, pak, samo dodatno upotpunjen...
- Znali smo i prije prve utakmice da je ALBA iznimno agresivna. Niži su od nas na visokim pozicijama i tu moramo biti pametni protiv njihovih “petica” Kikanovića i Radosavljevića. U Berlinu smo izgubili previše lopti na njihovu agresivnu obranu. Moramo se brže rješavati lopte jer brzo dodavanje i ekstra-pas takva agresivna obrana ne može obraniti - zaključio je Veljko Mršić.

IZVOR: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Cedevita i mi platili smo najveću cijenu ovom rasporedu

Ovogodišnja avantura u Ligi prvaka, barem što se tiče utakmica po skupinama, zaključit će se večeras za Cibonu. Pod Toranj stiže Oostende, belgijski prvak, momčad koju u Zagreb dovodi negdašnji pomoćnik Dražena Anzuloviča dok je ovaj vodio Cibonu Dario Giergia. I Marko Jagodić-Kuridža, čovjek koji je do prije nešto više od godinu dana bio jedan od ključnih ljudi Cibone.
U utorak, dok se Zagreb smrzavao u još jednom hladnom jutru ove zone, Damir Mulaomerović nije znao ima li Cibona još kakvu šansu za proći dalje u Ligi prvaka. Naime, u utorak navečer odigravao se rasplet u skupini B, gdje je, uz Ciboninu pobjedu na Oostendeom, stanovala šansa u tome da rumunjska Oradea završi na petom mjestu.
- U svakom slučaju nastavljamo natjecanje, igrat ćemo nokaut-fazu, iako bi bilo bolje da je to u Ligi prvaka jer tu su bolje momčadi - kazao je Mulaomerović.
No, bez obzira na sve, on će pokušati svoju momčad dovesti do pobjede, šeste u ovoj sezoni u Ligi prvaka.
- Oostende je odlična momčad, dobrog proračuna, Dario Giergia je dobro vodi i sigurno nas ne očekuje lagan posao, tim više što su nas oni relativno lagano dobili u prvoj utakmici. Doduše, imali smo neke šanse, ali to nije bilo dovoljno.
Kod Oostendea je Mulaomerović podvukao dva igrača.
- Raško Katić nam je u toj prvoj utakmici radio probleme, a iako je Dušan Đorđević, glavni kreator akcija, bio tada skromniji, od njega puno toga polazi u ovoj momčadi. Treba paziti i na dva Amerikanca.
Tu je i Kuridža.
- Otišao je lani, ja sam mislio tada i mislim to sada, da to nije bio njegov potez. No, to je profesionalizam. Riječ je o igraču koji je dosta dao Ciboni, ali i ona njemu. I želim mu svu sreću. U posljednje vrijeme igra nešto manje.
I kad se god pokrene neka priča, sve u Ciboni, ali i sve više i u Cedeviti završava na tri usporedna natjecanja.
- Ove sezone ćemo, računajući i na pripreme u predsezoni, odigrati više od 90 utakmica. Ta silna putovanja i nemogućnost treniranja, što je najvećih hendikep ovog rasporeda, uzimaju svoje i primjećuje ne samo fizički, već i mentalni umor. Kroz sve to moramo broditi. U tom ritmu natjecanje Cedevita i mi, koji usporedo guramo na tri natjecanja, imamo najteži posao, mi smo najveće žrtve.

IZVOR: Lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

U Pioniru s mislima na Baldekin

Cibona je u petak sredila Škrljevo u A-1 ligi, a u subotu oko ručka već su njezini košarkaši bili u autobusu, koji ih je vodio prema Beogradu. U Pioniru će danas od 17 sati istrčati kontra lidera ABA lige Crvene zvezde, a obje momčadi će u toj utakmici, lišenoj neke rezultatske važnosti (Zvezda već osigurala jedinicu za doigravanje, a Cibona ne može u play-off), pokušati misliti i na ono što slijedi.
U tjednu koji dolazi diljem Europe love se prvi trofeji u sezoni, nacionalni kupovi, a Zvezda će, kao i Cibona, ako želi do Kupa, morati odigrati tri utakmice u tri dana krajem tjedna.
Usput, Zvezda je u nizu od tri poraza (Efes, Partizan, CSKA). Ozlijeđen je Stefan Jović, što je poremetilo organizaciju igre, dok je ozljeda Nemanje Dangubila poremetila pozicije u momčadi pa Marko Simonović mora igrati na čistom krilu, a ne na “lažnoj četvorci”, a baš je s njim na toj poziciji Zvezda radila razliku ove sezone.
Kod Cibone je meč protiv Škrljeva propustio Emir Sulejmanović zbog viroze i pitanje je koliko će Mulaomerović moći računati na njega u nedjelju od 17 sati.
- Nadam se da ćemo u ovom ludom ritmu pružiti dobar dojam, do utakmice se odmoriti koliko to budemo u stanju i odigrati dobro. Zvezda je apsolutni favorit, bez obzira na tri uzastopna poraza i po meni igra najbolju košarku u regiji. Mi ćemo pokušati iskoristiti ovu utakmicu i za daljnju pripremu onoga što nas čeka, ali i da bismo odmorili neke igrače za Kup Krešimir Ćosić - kazao je Damir Mulaomerović uoči polaska u Beograd.
Nadovezao se Željko Šakić.
- Pred nama je teška utakmica, a mi želimo dati sve od sebe u onome što slijedi. Vidim utakmicu protiv Zvezde kao dobru pripremu za Baldekin idućeg tjedna u Kupu...

Izvor: Lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Naglić je srušio Partizan kao igrač, može li i kao trener?

Zadar će u negdašnjem Pioniru, danas Dvorani Aleksandar Nikolića, pokušati prirediti drugo beogradsko iznenađenje jer su protiv Crno-bijelih u svim godinama otkako je regionalne lige slavili samo jednom.
Te je sezone (2004/2005) u zadarskoj momčadi igrao Aramis Naglić, koji će s klupe nastojati ponoviti uspjeh.
- Partizan ima sjajnu momčad, dugu klupu, odlične strance. Igraju modernu i energetsku košarku. Teško se s njima nositi u svim segmentima, ali vjerujem da borbenošću možemo nadoknaditi neke pokazatelje kvalitete, koji su na njihovoj strani. Primaju u prosjeku 14 poena manje od nas po utakmici, skakački su jači, ali ponavljam, fajterski duh sve to može neutralizirati. Oni imaju težak raspored, puno utakmica i stiže ih umor. Mi smo imali četiri-pet dana sjajnih treninga. Zanima me samo da momčad da sve od sebe - rekao je Naglić.
O taktičkim zamislima malo koji trener spreman je govoriti, radije će te riječi podijeliti s igračima u svlačionici. Ono uopćeno rado će iznijeti u javnost.
- Ogledni primjer je finalna utakmica Srpskog kupa s Crvenom zvezdom, u kojoj su, unatoč porazu, potvrdili da igraju modernu košarku. U mnogim segmentima igre teško se možemo nositi s njima, ali ako se boriš, onda se možeš i oduprijeti. Nadalje, oni su kroz sezonu primali gotovo 14 poena manje od nas po utakmici i to im je glavni “forte”, a nama nedostatak. Isto tako mi smo uspjeli podignuti razinu kvalitete u obrani, pa računam da možemo pružiti maksimalan otpor - zaključio je Naglić.
I Jakov Vladović također je bio u pobjedničkoj postavi s Naglićem.
- Gledao sam finale Kupa protiv Crvene zvezde, koja je najbolja momčad u ABA ligi, te primijetio da su u posljednja dva mjeseca uvelike podignuli formu. To im nije bilo dovoljno za bolji rezultat, ali su dugo “živjeli” u tom dvoboju. Dovoljno je kazati da su dobili PAOK-a u gostima, što se ne smije podcijeniti. Jako teška utakmica za nas, međutim, računamo na to da će nas dočekati nešto umorniji nakon uzvrata s Grcima. Opet, svi dobro znamo što njima znači pobjeda protiv Zadra, bez obzira na stanje na ljestvici. A nama bi dobro došla pobjeda protiv izrazitog favorita. Trudit ćemo se pa kako ispadne - kazao je Vladović.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

CRNOGORSKI stručnjak Duško Vujošević izabran je za novog izbornika košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavili su mediji u BiH pozivajući se na košarkaški savez te zemlje.

"Duško Vujošević je izabran za novog izbornika naše reprezentacije, a ugovor će biti potpisan na četiri godine nakon isteka njegova angažmana u francuskom Limogesu", rekao je za portal Klix iz Sarajeva glavni tajnik Košarkaškog saveza BiH Dubravko Barbarić.

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use