Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Superbowl (New England Patriots . Philadelphia Eaglesi)


Goksim

Recommended Posts

Tip koji nije mogao "pogoditi ocean" postao je najveća nada najnesretnijeg sportskog grada SAD-a

MALO gradova u Americi tako živi sa svojim sportskim momčadima kao Philadelphia, ali je i malo koji grad u Americi kroz sport doživio toliko razočaranja kao Philly. Iako je bilo dosta uspjeha kroz povijest, ne računamo li sve one pobjede Rockyja Balboe, u zadnjih 35 godina jedini naslov osvojili su Philadelphia Philliesu, onaj u bejzbolu 2008. godine.

U tom razdoblju su Flyersi, Philliesi, Flyersi i Eaglesu nanizali impozantan popis pehova. Najviše se pamti home-run Joea Cartera u zadnjem inningu šeste utakmice World Seriesa koji je Torontu donio naslov 1993. godine protiv Philliesa. Eric Lindros je u sedmoj utakmici konferencijskog finala 2000. godine protiv New Jersey Devilsa pretrpio stravičan nalet u glavu zbog kojeg je iznesen s leda i Fylersi su izgubili seriju nakon što su vodili 3:1.

K vragu, čak je i lokalni konj Smarty Jones četiri godine kasnije izgubio titulu “Triple Crown” izgubivši od nekog kljuseta na kojeg je koeficijent na kladionicama bio 37.

“Ako si sportski fanatik u Philadelphiji, to ti je kao da si onaj vuk u crtiću s pticom trkačicom. Cijeli život ti nešto bježi i samo čekaš kad će ti iz vedra neba nešto pasti na glavu”, rekao je Ray Didinger, ugledni novinar iz Philadelphije koji je završio i u Pro Football Hall of Fameu za svoj predani novinarski rad u američkom nogometu.

No, svi gore navedeni pehovi su ništa u usporedbi s onim što se izdogađalo Eaglesima, momčadi koja će u noći na ponedjeljak u Super Bowlu igrati protiv moćnih New England Patriotsa. Njihovi navijači, koji slove za najžešće u Americi, gledali su kako sjajnom quarterbacku Randallu Cunninghamu pucaju križni ligamenti nakon sudara s igračem Green Baya u prvoj utakmici sezone, od koje se jako puno očekivalo. Godine 2002. sjajni quarterback Donovan McNabb slomio je gležanj u 11. kolu i zakrpan nije mogao odvesti odličnu momčad Eaglesa do Super Bowla.

Dvije godine kasnije brutalni safety Cowboysa Roy Williams slomio je fantastičnom wide recieveru Eaglesa Terrellu Owensu gležanj i fibulu nakon čega je njegov start zabranjen u NFL-u. Owens je inzistirao da ga liječnici osposobe za Super Bowl. Jesu, ali nije to bio stari Owens i Eaglesu su morali priznati poraz Patriotsima u finalu. Dodamo li tome i kletvu Vinca Lombardija, kojemu su Eaglesi nanijeli jedini trenerski poraz u karijeri, a po kojem se danas zove trofej pobjednika NFL-a koji Eaglesi nikad nisu osvojili, priča je jasna.

Ipak, najteži udarac navijačima Philadelphije bila je ozljeda sjajnog quarterbacka Carsona Wentza u prosincu, koja je automatski značila kraj nadanja da će vrlo potentna momčad Eaglesa dogurati do Super Bowla. Sjajni Wentz je do te kobne utakmice protiv LA Ramsa u 13 nastupa bacio 33 touchdowna uz samo sedam interceptiona i imao je omjer 13-2. No, polomio je križne ligamente i cijela sezona, od koje se jako puno računalo, pala je na leđa rezervnog quarterbacka Nicka Folesa što je savršeno zaokružilo priču Eaglesa i Folesa kojima se konstatno događaju loše stvari bez ikakvog razloga.

Prije samo četiri godine, dok je Wentz tek počinjao sveučilišnu karijeru, Foles je vodio Eaglese prema Super Bowlu da bi u studenom teško ozlijedio rame nakon čega mu je karijera krenula nizbrdo. Trener Chip Kelly je od njega digao ruke i sljedeće sezone ga tradeao u St. Louis za Sama Braforda. Imao je očajnu sezonu te je iz startera prešao u back-up quarterbacka i završio u Kansasu, također kao pričuva. Dečko koji je kao klinac rušio rekorde u srednjoj školi koje je postavio veliki Drew Brees, a bio je i perspektivni košarkaš, bio je na rubu da sve pošalje u onu stvar.

“Mirovina je bila logičan odabir. Puno sam razgovarao sa suprugom i molio sam se svaki dan, tražio sam neki znak što da radim dalje. Iako nije imalo smisla nastaviti, srce mi je ipak govorilo da nastavim igrati. Zbog te odluke sam danas bolja osoba. Nije bilo lako, nisam 100 posto stajao iza nje, ali sam iz tog turbulentnog razdoblja izašao kao puno bolji igrač”, kaže danas Foles, koji se nakon neuspješne faze u Kansasu ove godine vratio u Philadelphiju.

Nitko od njega nije očekivao, a nije ga ni trebao. Skoro da mu je jedina svrha bila držati tablu s akcijama na timskim sastancima. Carson Wentz bio je taj koji je dirigirao sjajnim Eaglesima i koji ih je odveo do omjera 13-2 prije nego što se ozlijedio. Wentzov lom ligamenata neizmjerno teško je pao navijačima Eaglesa. U radijskim emisijama se doslovno plakalo, a naslovnice novina pokopale su njihove nade u Super Bowl, a New York Daily News izašao je s naslovom “San Eaglesa o Super Bowlu je završio”. 

Od jednih od favorita za naslov Eaglesi su odjednom postali autsajderi, momčad koja je imala predispozicije pala je u ruke tipu koji je u zadnje četiri godine bacio skoro isto interceptiona (20) koliko i touchdownova (23), što je očajna statistika za jednog quarterbacka. Samo što Nick Foles nije tip koji tako lako odustaje, čak ni nakon što su mu u prvoj utakmici navijači zviždali nakon očajne partije koju je Philadelphia ipak dobila protiv Raidersa. Od tipa koji ne može “pogoditi ocean” postao je Tom Brady za siromašne.

Iako su ga svi unaprijed pokopali i natovarili tisuće i tisuće dolara na Atlanta Falconse u konferencijskom polufinalu, Foles je odigrao sjajnu utakmicu te s 246 jardi (23/30 dodavanja) odveo Eaglese u finale. Tamo su ih čekali odlični Minnesota Vikingsi koji su također bili veliki favoriti. Okruženje u kojem Foles savršeno funkcionira. Razigrani i preporođeni Eaglesi poderali su Vikinge 38:7, a Foles je završio utakmicu s 352 jarde, 26 od 33 kompletirana dodavanja i tri touchdowna.

“Ma, bio je fenomenalan. Fokusiran, odlučan, miran, gađao nas je kako je želio. Znali smo da to ima u sebi”, govorio je running back LeGarrette Blount.

Do kraja susreta koji je već bio odlučen ostale su još dvije minute. Nick Foles izašao je s terena s uzdignutim rukama i onda počeo skakati i slaviti s oduševljenim navijačima. Od nekud se pojavio i Wentz, koji ga je srdačno zagrlio, a nakon toga ga je izgrlio i trener Doug Pederson. Par metara dalje vlasnik momčadi Jeffrey Lurie plesao je s running backovima. Dok su sa sata isticale zadnje sekunde, krcati Lincoln Financial Field, koji je kroz godine bio poprište silnih razočaranje, uglas je pjevao hit Toma Pettyja “I Won’t Back Down”, koji se orio s razglasa.

U karijeri uspona i padova Folesova priča je tako napravila savršeni krug. Od perspektivnog klinca, preko quarterbacka koji je imao veliku budućnost, preko tipa kojeg su škartirali godinama, do čovjeka koji je jednom “napaćenom” navijačkom puku vratio nadu.

“Nitko ovo nije zaslužio više od Nicka. On je prošao toliko ružnih stvari o kojima nemate pojma. Vidi se da igra s velikim inatom, da je ljut na sve oko sebe. Ali, baš zato ću za njega navijati u finalu”, rekao je nakon utakmice quarterback Minnesote Case Keenum.

Foles i njegovi Eaglesi u nedjeljnom Super Bowlu imaju strašno težak zadatak. Protivnik im je dinastija Toma Bradyja i New England Patriotsa, po mnogima najbolja NFL momčadi koja je hodala Sjedinjenim Državama. Kakve su im šanse? Realno, ne prevelike. Sva logika kaže - laka pobjeda Patriotsa. Samo što logika nije igrala preveliku ulogu u Folesovoj karijeri. Može odigrati loše kao onda protiv Raidersa, a može biti fantastičan kao protiv Vikingsa i šokirati Bradyja, Belichicka i Ameriku.

Ali, možete biti sigurni u jedno:

“He won’t back down.”

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

YmZA3c0.png

(Koeficijenti 2.2. u 6:12 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Očekuje nas jedan od najvećih sportskih događaja u 2018.godini a u Sjevernoj Americi vjerojatno i događaj godine. Sve oči biti će uprte u Minnesotu gdje se igra 52. Superbowl i gdje će se tražiti odgovor na pitanje može li Philadelphia napraviti čudo ili će iskusni Patriotsi koji su spasili nemoguće u konferencijskom finalu do novog naslova. Vjerujem da ćemo gledati jako "lijepu" utakmicu u kojoj će napadi voditi glavnu riječ te mislim da je oklada na veći broj poena najbolja opcija. Odlična stvar kod bet365 jest što se granica može i modificirati pa se tako npr. može odigrati over poena na znatno nižim granicama od 48,5. Naravno i koeficijent će biti manji ali je šansa za dobitak znatno veća, a i gledanje utakmice je znatno ugodnije. Čekam još neke informacije pa za vikend podijelim svoje tipove. 

Link to comment
Share on other sites

Patriotsi i Eaglesi u bitci za "Super Bowl"

HOĆE LI New England Patriotsi po šesti ili Philadelphia Eaglesi po prvi puta podignuti "Vince Lombardi Trophy", pokal namijenjen pobjedniku "Super Bowla", finala doigravanja američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL), najgledanijem svakogodišnjem sportskom događaju u SAD-u, pitanje je na koje ćemo dobiti odgovor u noći s ponedjeljka na utorak kada će se ove dvije momčadi sučeliti u Minneapolisu. 

Branitelji naslova Patriotsi svojim su uspjesima u 21. stoljeću, ovo će im biti osmo sudjelovanje u finalu otkako je za glavnog trenera postavljen stručnjak hrvatskih korijena Bill Belichick, a poziciju vođe napada preuzeo Tom Brady, postali najveća dinastija u modernom NFL-u, te se njihovo sudjelovanje u samoj završnici i očekivalo. Eaglesi se, pak, u prošle tri sezone nisu niti plasirali u doigravanje, no ove su nadmašili očekivanja i zahvaljujući sjajnoj igri na obje strane terena osvojili prvom mjesto u Nacionalnoj konferenciji u ligaškom dijelu sezone, a zatim u dvije utakmice u doigravanju uspjeli iskoristiti prednost domaćeg terena i osigurati put u Minneapolis.

Oba sastava u su u ligaškom dijelu sezone ostvarila po 13 pobjeda i tri poraza te osigurala status prvih nositelja uoči doigravanja. Prednost domaćeg terena Patriotsi su iskoristili svladavši Tennessee Titanse s 35:14 i Jacksonville Jaguarse s 24:20, dok su Eaglesi nadigrali Atlanta Falconse s 15:10 i Minnesota Vikingse s 38:7.

Patriotsi će u slučaju pobjede protiv Eaglesa postati prva momčad koja je uspjela obraniti naslov nakon 13 godina i - Patriotsa. Momčad predvođena Belichickom i Bradyjem tog je 6. veljače 2005. godine u Jacksonvilleu u napetoj završnici svladala upravo Eaglese i to s 24:21. No, kod Eaglesa nema više niti jednog igrača iz tog sastava dok su Belichick i Brady još uvijek tu. Usto, u slučaju pobjede Patriotsi će se izjednačiti s Pittsburgh Steelersima na prvom mjestu po broju osvojenih naslova u "Super Bowl" eri. No, Steelersi su četiri od svojih šest naslova osvojili u 70-im godinama prošlog stoljeća.

Porijeklom iz Draganića pored Karlovca, 65-godišnji Belichick već 43 godine radi kao trener u NFL-u u raznim ulogama, a ovo će mu biti ukupno 11. sudjelovanje u "Super Bowlu". Osim što je dosad sedam puta vodio Patriotse ostvarivši pet pobjeda i dva poraza, dva je puta sudjelovao u osvajanju naslova s New York Giantsima u ulozi defenzivnog koordinatora, a ima i jedan poraz u finalu kao pomoćni trener u Patriotsima. U slučaju pobjede njegove momčadi postat će treći u povijesti koji je kao glavni trener odveo svoju momčad do šest naslova NFL prvaka. No, prva dvojica Curly Lambeau i George Halas to su ostvarili prije "Super Bowl" ere.

"Svake je godine drugačije. Mjesta gdje igramo su drugačija, momčadi protiv kojih igramo su drugačije. Svaki dolazak u finale je jedinstven, ali osjećaj je uvijek sjajan. Morate se suočiti sa svim suparnicima i nadvladati ih", kratak je po običaju bio Belichick u svom obraćanju medijima. 

S druge strane i trener Eaglesa Doug Pedersen ima iskustvo iz "Super Bowla", no njegovo je daleko skromnije. Doduše, on zna kakav je osjećaj pobijediti Belichicka u finalu jer je prije 21 godinu bio treći "quarterback" Green Bay Packersa koji su svladali New England Patriotse kada je Belichick bio pomoćni trener. Pedersen nije ulazio u igru u toj utakmici, ali je odlučio kao motivatora svojim igračima pred sraz protiv Patriotsa dovesti bivšeg suigrača iz Packersa i najboljeg igrača tog finala Bretta Favrea.

"Znam da će Brett doći. Još uvijek smo u kontaktu i dobri smo prijatelji. Bili smo osam godina suigrači u Green Bayu i s obzirom na to da bi on ionako bio u Minneapolisu odlučio sam ga pozvati da mojim igračima održi govor prije utakmice", rekao je Pedersen koji je bio pun hvale za svog suparnika:

"Naravno da je veliki izazov nadmetati se s tako inteligentnim trenerom za kojega znate da će vrhunski pripremiti svoju momčad. Mi ćemo s naše strane pokušati ostati usredotočeni na to da pokušamo predvidjeti sve zamke što bolje možemo i dovesti se u najbolju moguću poziciju na utakmici".

Posebna priča ove sezone je 40-godišnji "quarterback" Patriotsa Tom Brady koji igra fantastično i u poodmakloj dobi o čemu svjedoči i statistika prema kojoj je sa 4,577 osvojenih jarda dodavanjem bio najbolji u ligi i zasluženo po treći put u karijeri ponio naslov najkorisnijeg (MVP) igrača ligaškog dijela.

Iako je svake godine suočen s pitanjima razmišlja li o mirovini, Brady ih i dalje otklanja iako će u nedjelju postati najstariji "quarterback" koji je nastupio u "Super Bowlu".

"Zašto svi toliko jako želite da se ja umirovim? Ne razumijem, pa ja se zabavljam na terenu, a moja momčad igra dobro. Znam da sam malo stariji od većine ostalih igrača, ali stvarno uživam. Naravno da ne razmišljam o kraju karijere već o 'Super Bowlu' kojeg pokušavam osvojiti. U posljednjih 10-12 godina shvatio sam da moram ulagati u svoje tijelo što i činim i zato i dalje mogu izdržati sve napore treniranja. Ne znam koliko ću još igrati, ali znam da nikada neću biti na teret svojoj momčadi", kazao je Brady.

Eaglesi su sjajno krenuli u sezonu, dugo vremena bili i najučinkovitija momčad u čitavoj ligi, a ne samo u NFC-u, ali kada su sredinom prosinca ostali bez svog startnog "quarterbacka" Carsona Wentza većina analitičara prognozirala je njihovo rano ispadanje u doigravanju poglavito jer se Wentzova zamjena Nick Foles u posljednje dvije utakmice ligaškog dijela sezone i nije iskazao. Ipak, Foles je u doigravanju uvelike popravio svoju igru te je s 352 jarda dodavanjem uz tri kompletirana dodavanja za polaganje protiv Vikingsa pokazao skepticima da su u krivu. Inače, Foles je svoju NFL karijeru započeo u Eaglesima 2012. godine, no 2015. je poslan u Ramse u kojima se zadržao samo jednu sezonu, kao i u Chiefsima gdje je bio lani prije povratka u staru momčad. On bi se u nedjelju mogao pretvoriti iz "zaboravljenog čovjeka" u najvećeg sportskog junaka Philadelphije ako odvede svoju momčad do naslova.

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti i kakve će predstave pružiti dvojica igrača Eaglesa koji su prošle sezone bili u redovima Patriotsa i osvojili naslov, "running back" LeGarrette Blount i obrambeni linijaš Chris Long. Njih dvojica su u najavi utakmice dali potpuno oprečne izjave, Blount nije krio razočaranje time što mu Patriotsi prošle godine nisu ponudili novi ugovor iako je prevodio čitavu ligu s 18 probijanja za polaganje u sezoni, dok je 32-godišnji Long bio umjereniji i kazao kako shvaća što mu, s obzirom na godine, bivši poslodavci nisu željeli ponuditi novi ugovor,

"Uključit ću izravni neprijateljski mod. Ja tamo nemam prijatelja, ja više ne igram za Patriotse, ja ne gledam Patriotse i mene Patriotsi ne zanimaju. Bilo mi je lijepo tamo lani, ali to je bilo lani. Fokusiram se samo na ono što moram učiniti kako bih doveo svoju momčad do pobjede", rekao je Blount.

"Zašto bi mi bilo neobično igrati protiv bivših suigrača? Kad utakmica započne tada više nikome nisam prijatelj, pa ja sam igrao i protiv vlastitog brata. Patriotsi su odlična momčad, ali i mi smo odlična momčad", izjavio je Long.

Prava na prijenos ovogodišnjeg "Super Bowla" u SAD-u ima televizijska kuća NBC, a procjenjuje se kako su oglašivači plaćali čak 7.7 milijuna dolara za 30-sekundni reklamni spot tijekom stanki u utakmici što je veliko povećanje u odnosu na prošle dvije godine kada se procjenjuje da je za isto vrijeme trajanja reklame trebalo izdvojiti nešto više od pet milijuna dolara.

Publiku na US Bank stadionu u Minneapolisu tijekom poluvremena zabavljat će Justin Timberlake, dok će nacionalnu himnu prije početka dvoboja pjevati Pink.

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

Patriots vs Eagles 

I na kraju ostalo ih dvoje.. NFL sezona stigla je do kraja i čeka nas samo jedna utakmica, najvažnija, veliki Super Bowl. New England Patriots braniti će svoj naslov protiv Philadelphia Eaglesa noćas u 00.30 po našem vremenu u Minnesoti.

 

New England Patriotsi momčad za koju se malo tko iznenadio da ih ponovno vidi u finalu. U AFC konferenciji uz njih jedina ekipa koju možete zamisliti kao realnog favorita su još Pittsburgh Steelersi. Zato je pobjeda Jacksonville Jaguarsa u polufinalu na Heinz Fieldu iznenadila mnoge. Patriotsi su u finalu konfernecije igrali protiv Jaguarsa, a početkom zadnje četvrtine gubili su 20:10 i mnogi su već otpisali Patriotse. -10 na semaforu, bez Gronkowskog na terenu Patriotsi su morali dostići zaostatak protiv najjače obrane lige.

 

Ponovno je Tom Brady pokazao zašto je najveći i hladnokrvno odveo Patriotse u novi Super Bowl

 

S druge strane biti će Philadelphia Eaglesi. Da je netko odustao od pracenja NFL-a u 14. kolu i sada se uključio rekao bi.. okej Eaglesi su s pravom tu. No samo pravi poznavatelji znaju koliko je zapravo veliko čudo da su Eaglesi u Super Bowlu. Carson Wentz igrao je nevjerojatnu sezonu i uz kvalitetnu obranu i tako lepršav napad vođen Wentzom zbilja je malo tko sumnjao u ovaj rezultat. Ipak ozljeda ligamenata protiv Ramsa sve je pokvarila. Eaglesi su bili prva momčad u povijesti koja je bila underdog u playoffu iako su bili prvi nositelji.

 

QB Nick Foles bio je otpisan i prije početka playoffa. Ruku na srce nije oduševio kao zamjena u tih par preostalih utakmica regularne sezone no pokazao je pravo lice u playoffu. Domaća publika, kvalitetna obrana  i iz utakmice u utakmicu sve bolji Nick Foles to je recept Eaglesa za plasman u Super Bowl. Philadelphia je zadnji puta igrala finale 2004 godine upravo protiv Patriotsa, izgubili su tijesno 24:21.

 

Što se tiće favorita sve je jasno  Patriotsi su jednostavno uvijek favoriti. Prošle sezone nadoknadili su 28:3 zaostatak u Super Bowlu što dovoljno govori o tome koliko je ova momčad jaka na psihološkom planu. Jaguarsi su elitna defazivna momčad no nisu uspijeli obraniti se od Tom Bradya u zadnjoj četvrtini. Eaglesi su u rangu Jaguarsa što se tiće defanzive i oni mogu namučiti Bradya no pitanje je mogu li napraviti dovoljno da dođu do pobjede?

 

Ako Nick Foles može ponoviti magiju iz prethodne dvije playoff utakmice Philly ima nadu. U duelu dviju obrana prednost je na strani Eaglesa no oni će morati raditi “prekovremeno” kako bi nadoknadili zaostatak svoje momčadi u napadu. Tom Brady i u petom desteljeću igra kao mladić, Gronkowski je spreman za ovaj dvoboj što znači da su najjače karte Patsa spremne za ovaj sudar.

 

U ovome dvoboju bio navijač Patriotsa ili ne teško ih je ne staviti u ulogu favorita. Philadelphia si je osigurala šansu ima priliku skinuti Patriotse, ali na tome će i ostati. Bill Belichick Tom Brady i New England Patriotsi uzimaju ovogodišnji Super Bowl.

izvor : omegasplus.com

 

Link to comment
Share on other sites

  • Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use