Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

ATP/WTA - Roland Garros


Recommended Posts

Berretini - Gulbis over 3.5 seta
Marterer uzima set

1.75 unibet 4/10


Za sada igra preko 3.5 seta prolazi dobro, jedino je Ramos tj. Kukushkin danas zakazao. Gulbis ponovo slabije usao u mec i Muller uzeo set. Berretini klasican sljakas i iako ima manjak iskustva na ovakvim turnirima u stvarno je dobroj formi, ne bi me iznenadilo da prodje dalje, jedan tesan duel u najavi

Marterer favorit protiv Harrisona, kao i Querrey Harrison na sljaci jedino u dublovima imao zapazenije rezultate, mislim da ovde ispada

Link to comment
Share on other sites

Dzumhur - Albot
Shapovalov - Milman
Hurkacz - Sandgren

Svi overi 3.5 seta

4.27 unibet 1/10


Dzumhura i ovde ubacujem jer ne verujem da ce odraditi 2 meca zaredom sa 3:0. Shapovalova prebacujem od ranije jer je Kukushkin srusio taj dubl gde sam i taj over imao.

Dodajem jos treci par, mladi Poljak jako dobar u kvalama, gledao sam ga protiv Trugellitija jer sam igrao na Argentinca, skroz se dobro drzao jer je Trunglliti bio u strasnoj formi pred taj mec. Isto 2 meca pre toga je dobio sa 2:0. Sandgren ne obozava sljaku, ne gledajmo Houston gde je napravio sjajan rezultat i igrao finale, Houston je najbrza sljaka na turu, maltene kao brza hard podloga. Na sporijim uslovima je jako slabiji, odmah posle Houstona ima 7 meceva i negativan skor 2/5. Mislim da ovde on i nije neki veliki favorit i verujem da mladi Poljak moze do seta

Link to comment
Share on other sites

Simon - Querrey 1 1.95 marathonbet 4/10
Harrison - Marterer 2 1.71 marathonbet 3/10


Vec pisano ukratko o obojici, Simon mi je bas favorit a kvota zove li zove neki srednji ulog. Mislim da je u dobroj formi, igra pred svojom publikom i igra protiv Querreya koga ako pocne setati moze skroz diktirati tempo meca, moje pare ovde idu na njega.

Slican scenario i kod drugog, Marterer moj favorit u ovom duelu, mislim da i ovaj pad kvote na njega govori nesto, verujem da 90% ljudi koji prate tenis imaju slicne prognoze za ovaj par

Sretno svima sutra sa listicima, nadam se da nece biti kise!

Link to comment
Share on other sites

Jučer dosta dobro skoro sve prošlo,za danas idem sa overima setova:

11:00h Denis Shapovalov-John Millman  over 3,5 set.   1,53  4/10  bet365

Shapovalov je zemljanu sezonu počeo jako slabo,poraz u 1. kolu Monte Carla od Tsitsipasa 6:3 6:4 i Budimpešti od Basilashvili 6:2 6:4,nakon toga odlazi u Madrid gdje se pojavljuje u nekom novom izdanju i dolazi do 1/2 finala gdje gubi očekivano od A.Zvereva,također u Rimu dolazi do 1/16 finala gdje ga je izbacio Nadal očekivano.Danas igra protiv australca Millman-a koji ove sezone ima 9-3 na zemlji.

Millman je nakon nastupa u Miami-u krenuo u Europu i prvi nastup na ATP Budimpešta odmah igra finale protiv M.Cecchinata 7:5 6:4 što je bilo veliko iznenađenje da tako dobro igra na podlozi gdje svake godine spaja po nekoliko pobjeda.Nakon tog finala putovao je  u Istanbul i tamo je vjerojatno i umor učinio svoje gdje ga je izbacio u 1. kolu Lajović glatkih 6:4 6:0.

Poslije ATP Istanbula nakon tjedan dana igra CH u Francuskoj i osvaja ga,pobijedio je B.Tomića 6:1 6:2 u finalu.

EDIT: LOST (1.set *5:3  40:30 SP, nije iskoristio sve se okrenulo,Shapo odigrao jedan jao zreo meč)

Meni je za ovaj meč tip over 3,5 set realna opcija.Jedan ne tako lak meč za Shapovalova kako koef. to pokazuju.

 

11:00h Aljaz Bedene-Pablo Cuevas  over 3,5 set  1,40  5/10 bet365

Cuevas od početka sezone traži formu ima 7-7 omjer na zemlji,a već u 1. kolu ima zahtjevnog protivnika Slovenca Aljaza Bedene-a.

Ne znam što se događa sa Cuevasom,ne može se prepoznati njegova igra od prošle godine i ove.U 2017.g. imao je omjer 19-11,te osvajao ATP Sao Paulo,igrao 1/4 finale Monte Carla,SF Madrida gdje je izgubio od D.Thiem-a,3. kolo RG gubi od Verdasca 6:2 6:1 6:3 i osvojio CH Montevideo.

Bedene je odigrao jako dobro na južnoameričkoj turneji, finale Buenos Aires-a gubi od D.Thiem-a 6:2 6:4 i u Rio De Janeiru u 1/4 finale izgubio od Fogninija.U Monte Carlu očekivano Nadal je bio prejak 6:1 6:3.

Ovdje očekujem jedan zanimljiv meč i Cuevasa u nekom drugom svjetlu i uzeo sam over 3,5 set. jer nekako ne vjerujem da će netko dobiti sa 3:0.

EDIT: Lost

 

12:30h Steve Johnson-Adrian Mannarino over 3,5   1,53  5/10 bet365

H2H je 3:1 za Johnson-a,ali igrali su na hardu i grassu.Ovaj meč isto ne bi tipovao na pobjedu,ma da po trenutnim koef. klade povećavaju šanse Mannarina.

Mannarino je neugodan lijevak koji svojom brzo kretnjom i igrom može namučiti i bolje igrače od Johnson-a.

Igra se na Court1 tako da će imati i podršku sa tribina,a motivacija je neupitna.

Moje neko viđenje je da će to biti over 3,5,jer je Johnson precijenjen,njemu ne leži  toliko ova podloga kao ona brza zemlja u Americi i vjerujem da Mannarino može uzeti set.

EDIT: Lost

16:00h  Jeremy Chardy-Tomas Berdych over 3,5 set  1,50  4/10   bet365 

Chardy igra danas četvrti meč na Court Philippe-Chatrier.Zna se kako francuzi bodre svoje igrače na RG,i daju im vjetar u leđa i stvaraju im jednu ugodnu atmosferu.

H2H je 5-0 za Berdycha,od toga je samo jedan meč odigran na clay-u 2009.g. u Munchenu 6:1 5:7 6:2 za Berdycha.

Iako je Berdych iskusan mislim da ovaj meč ide u over 3,5 setova.Berdych je su lošoj formi ispadao je redom u Monte Carlu od Nishikorija 6:4 2:6 1:6,u Madridu od Gasquet-a 4:6 2:6 i u Rimu je odigrao jedan solidan meč ali je Shapovalov bio bolji 6:1 3:6 6:7 (5:7),ne znam zašto mu i Chardy ne bi uzeo set.

To su moji neki prijedlozi za danas ;).Sretno tko isprati!

EDIT: Odustajem od ovih overa i undera setova ?

Link to comment
Share on other sites

Maria Sharapova - Richel Hogenkamp | Više od 18 gemova (1.88) 1xbet

Ovaj meč će biti, vjerjem, mnogo duži nego što to koeficijenti predlažu. Bit će ovo jedan komplikovan meč za Sharapovu, jer imamo igračicu kao što je Hogenkamp koja ima diskretan potencijal i iznad svega, ona nema što izgubiti, za razliku od Sharapove, koja će doći u ovaj meč pod velikim pritiskom nakon raznih preokreta i nedosljednosti. Richel Hogenkamp u ovaj meč ulazi nakon četiri pobjede i samo jednim setom izgubljenim u tom procesu. Naravno da je Sharapova igračica na potpuno drugoj razini u usporedbi sa onima kojima se susreću, ali na ovoj površiti uvjeren sam da će Richel da se bori. Richel je u doroj formi pred ovaj meč, tako da mislim da bi Sharapova mogla imati problema. Vjerujem da će biti više od 18 gemova u ovom meču. Sretno!

cUqivBO.png

(Koeficijenti 29.5 u 11:48 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Pavlyuchenkova - Hercog 1 (1.584) 1xbet

Pavlyuchenkova je u formi. Prošlog tjedna je osvojila turnir u Strasbourgu i pogotovo njene pobjede i igra protiv Barty i Chibulkove su bile zaista solidne. Mislim da njen stil igre može donijeti uspjeh na šljaci u Parizu. Dobra je na servi i njezina kvaliteta je na drugoj razini u odnosu na Hercog. Hercog je napravila neke dobre rezultate, pobijedila je protiv Cibulkove i Sakkarija, ali mislim da će ovdje izgubiti meč, jer ona ponekad pravi zaista neke fatalne greške. Možda će to biti jedan blizak meč i siguran sam da neće biti lako, ali mislim da će Pavlyuchenkova biti pobjednik. Sretno!

bXftgj8.png

(Koeficijenti 29.5 u 12:02 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Mahut - Del Potro 1 (8.00) bet365

Del Potro je več imao sumnje o svojoj razini prije početka sezone na šljaci. Nije imao velike pripreme, jer je imao dobar odmor nakon Miamija. U različitim intervjuima ste mogli vidjeti da on neće imati neku veliku motivaciju za sezonu na šljaci. Mislim da će njegov glavni cilj biti drugi dio sezone sa US Openom u kolovozu. Igrao je dva turnira na šljaci u Madridu i Rimu. Izgubio je od Lajovića u Madridu i predao protiv Goffina u Rimu. Nije izgledao baš dobro u tim mečevima. Mahut je uvijek igrao dobro u Parizu, iako je šljaka njegova najgora površina za igranje do sada. Dostigao je treći krug dva puta na Roland Garrosu, čak je osvojio set protiv Federera još 2012. godine. Imam neke ozbiljne sumnje u Del Potra, pa se moram oprobati na Mahuta. Ići ću naravno sa manjim ulogom na pobjedu Mahuta. Sretno tko isprati!

0H5ISsa.png

(Koeficijenti 29.5 u 12:15 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Chardy -Berdych // over 3,5 sets bet365 - 1,50

Poznato je da Berdyc nije neki igrač na zemlji a kako ce i biti kada je visok dva metra i poprilicno neokretan igrac. To pokazuju i njegovi zadnji rezultati na ovoj podlozi gdje je u zadnjih mjesec dana izgubio sve meceve na zemlji.

Chardy bi mogao uzeti barem jedan set a ne bi me iznenadila ni pobjeda Francuza. Sretno!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mischa Zverev - Florian Mayer više od 3.5 seta (1.53) bet365

Obojica dobri serveri, a zajedničko im je i to što im zemlja nije omiljena podloga, na kojoj nisu briljirali ni ove sezone. Zverev je samo jednom vezao dvije pobjede (Monte Carlo), Mayer niti jednom.

I jedan i drugi su imali dosta bolje rezultate na zemlji prošle sezone, Zverev je igrao finale Geneve (ATP 250), a Mayer Hamburga (ATP 500) i Challengera u Szczecinu. Loši su bili i na tvrdoj podlozi početkom godine, i generalno su poprilično van forme ove sezone.

Međusobno se nisu sastajali, ali očekujem dosta oscilacija kod obojice tokom meča, jedino u slučaju potpunog 'raspada' jednog od njih, no ne vjerujem da će bilo ko pružiti konstantnu i ubjedljivu igru, tako da je očekivano da meč ode u 4, a možda i u 5 setova.

lOcx29e.png

Link to comment
Share on other sites

Nicolas Mahut - Juan Martin Del Potro prvi set više od 8.5 gemova (1.33) bet365

Mahut je inače odličan server, najviše poznat po ultramaratonskom meču sa Isnerom na Wimbledonu, daleko najdužim u istoriji tenisa, ali ne u posljednje vrijeme ne može se pohvaliti najboljom formom, dosta promjenljiva igra, bez većih uspjeha godinu dana unazad.

Zemlja mu naravno najmanje leži, ne pamtim da je u karijeri vezao više od dvije pobjede, barem u posljednjih 7-8 godina. Na RG je dvaput stigao do trećeg kola (2012 i 2015), a ove godine je izgubio 3 od 4 meča na zemlji.

Delpo je sjajan igrač, ali kroz karijeru muku muči sa povredama, zbog čega je propustio i dobar dio zemljane sezone, gdje ima polovičan uspjeh (2-2). Ni on nije ljubitelj ove podloge, na početku godine vezao je čak 15 pobjeda na hardu, gdje pruža daleko najbolje igre.

Kako obojica dobro serviraju, vjerujem da će ovaj tip proći bez većih poteškoća, i da Mahut može barem toliko držati svoj servis, jer inače relativno često mu se dešava da mu se igra u potpunosti 'raspadne' i da postane vreća za nabijanje.

L7uV2Jl.png

Link to comment
Share on other sites

Simon - Querrey // Pobjeda Simona bet365 - 1,90

Simon je u Pariz došao sa velikim samopouzdanjem jer je u Lyonu stigao do finala gdje je za dlaku izgubio od Thiema. Zemlja je njegova omiljena površina a ove godine je na omjeru od 9 pobjeda i 5 poraza na zemlji. U mečevima protiv Dimitrov, Khachanov, Thiem ili Gasqueta je poražen ali je pokazao dobre partije dok je npr. slavio protiv Kukushkina, Mannarina i Carballesa. 

Znamo da je glavno oružje Querreya serva koja na zemlji ne dolazi baš do izražaja. Prije Rolland garosa upisao je tri poraza a jučer je slavio protiv Tiafoea u meču gdje je Francuz pravio nevjerovatne greške što je jedini razlog zbog čega je Sam slavio. Sretno!
 

1b912815559e3dcaf6cfcf258b29c6c4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Cuevas - Anderson over 37.5 1.86 WilliamHill 7/10

Bet365 jos nije izbacio razradu gemova za ovaj mec, Marathon recimo drzi 41 tako da ovo mi je penal na 37.5 jer ocekujem tesan mec. Bedene je skroz podbacio danas, nije se ni priblizio blizu seta a kamoli uzeo isti. Anderson isto imao laganiji posao protiv Lorenzija, no to se i ocekivalo da ovaj prodje bez vecih problema. Cuevas zna sa serverima poput Andersona jer u tom segmentu moze da im parira a ovamo je puno pokretljiviji i ima kompletniju igru za sljaku, ovo bi moglo ici cak i u 5 setova ali da tacno budu 4 prolaz je skoro pa siguran. Matematicki gledano moze doci u 3 seta ako bar 2 zavrse u tie-breaku, mislim da je ovo mec sa 40+ gemova

Link to comment
Share on other sites

15:00 Gilles Simon-Sam Querrey  1   1,80  5/10  bet365

Simon je u naletu napokon je pronašao svoju igru i sada trenutno igra svoj najbolji tenis iz najboljih dana.Prošli tjedan igrao je finale Lyon-a gdje gubi od D.Thiema u 3 teška seta.

Igrači kada igraju protiv Simona stječu dojam kao da igraju sa zidom,čovjek može vraćati loptice do iznemoglosti i čekati protivničke pogreške,i samo manja kraća loptica protivnika francuz  prelazi iz defanzive u napad i to ne rijetko završava winnerom Simona ili FE protivnika,takva igra ga je dovela do 6. mjesta na svijetu što nije mala stvar,trenutno se nalazi na 65. mjestu ATP liste.

Sam Querrey  je 2015,2016 i 2017.g. ispadao u 1.kolima,tako da je ovo za njega pomak 2. kolo RG.Sam ima ove sezone omjer na zemlji 1-3,to je podloga koja mu nikako ne odgovara i na kojoj se baš i ne snalazi,najveći problem će mu danas biti kretnja pošto je visok 198cm,a Simon će ga sigurno pokušati i morati šetati i izbacivati iz balansa,jer tada Querrey nema puno vremena za namjestiti se na udarce.Tko je nekad igrao tenis,zna o čemu pričam.Simonu ide u prilog što Querrey nije u nekoj formi :) .

Simon je na rasporedu kao treći meć na Court7 nakon Delbonis-Busta i Keys.Gledam sad baš meč Delbonis-Busta gdje će igrati Simon, i ovo je idealan teren za Simona,jer je dosta spor i moći će lakše reternirati Querrey-u servise.Domaća publika će mu biti dodatni vjetar u leđa,kao i za sve francuze na RG.

Uzimam Simona za 5u.Sretno tko isprati!

EDIT: Won ;) 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Diego Schwartzman - Adam Pavlasek 1 (1.16) bet365

U drugom krugu se sastaju Diego Schwartzman i Adam Pavlasek. Argentinac je zaista u punom naletu, on je trenutno na najboljoj poziciji u svojoj karijeru, točnije na 12 poziciji i tu se nalazi sa razlogom. Zaista odlična sezona prošle godine i izgleda da će se ponoviti dobri rezultati i ove godine. On je doista ekspert za šljaku i igra odličan tenis. Trenutno mi se čini da je samo nebo limit za njega u ovom trenutku. Njegov protivnik u drugom krugu je Adam, koji je također odličan igran na šljaci, ali je imao nekoliko problema sa ozljedama u prethodnim godinama. Zbog toga se nalazi na 185 poziciji u ovom trenutku, no on zna ponekad biti i vrlo opasan. No, prilično sam siguran da je Diego Schwartzman previše dobar za njega u ovom trenutku i zbog toga mislim da će Diego ostvariti pobjedu. Sretno!

TRUsBtO.png

 

(Koeficijenti 30.5 u 17:05 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Pera - Gavrilova // Pobjeda Perove bet365 - 2,10 (11:00)

Perova je igračica puna ooscilacija i kod nje se nikada ne zna. Ali sa predstavom u prvom kolu je zaista oduševila. Bila je vrlo agresivna i sjajno je servirala a i forhend je uspješno plasirala u više navrata. Ovo će za nju za razliku od Gavrilove biti veliki meč i prilika za sjajan uspjeh i mislim da motiva neće nedostajati.

Gavrilova je slavila protiv Cristeae, nije pokazala dobar tensi i većinu poena je osvojila iz grešaka koje je načinila protivnica. Ovo će biti vrlo tjesan meč, a kiša koja bi mogla sutra padati i loš teren može ići u korist Perovoj kojoj će serva tada još više dobiti na značaju.

d2a19caa5e162f6a0acf72118bfb9513.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pablo Cuevas - Kevin Anderson preko 39.5, gemova (1.44) bet365

Duel koji obećava dosta gemova i veliku borbu u najavi, iako je razlika između njih na ATP listi čak 68 mjesta, a Anderson je na 7. mjestu, što mu je ranking karijere.

Kao i većini visokih igrača, ne odgovara mu najviše zemlja, mada je nedavno u Madridu stigao do polufinala, odličan je server i ovdje bi set ili dva vrlo lako mogli otići i u tiebreak. Obojica su u prvom kolu slavila u 3 seta, Anderson protiv Lorenzija, Cuevas protiv Bedenea.

Cuevas je prošle 3 godine u Parizu zaustavljan u trećem kolu, solidan je zemljaš i mislim da ovo neće izgubiti u 3 seta, a isto tako ne vjerujem ni da će 'pregaziti' Andersona, u svakom slučaju, 4 seta bi vjerovatno značila i over, jer kao što rekoh, set ili dva vrlo lako bi mogli otići u tiebreak.

Link to comment
Share on other sites

14:30h Jeremy Chardy-Pierre Hugues-Herbert   1   1,50   5/10  bet365

Meč se igra na Court 1 nakon završetka mečeva Shapovalov-a i Sharapove.

Obojicu sam gledao u 1. kolu i Chardy je puno više pokazao,servis ga je služio protiv Berdych-a i odigrao je jedan meč na dosta visokoj razini.Nisam siguran koliko će Herbert moći danas parirati Chardy-u  obzirom da se poznaju jako dobro i po meni je Chardy u ovom trenutku u boljoj formi.Servis i forehand ga služe što je jako bitno,bar je tako bilo u meču sa Berdych-om.

H2H je 1:0 za Chardy-a ali taj meč je odigran 2012.g. tako da to nije nikakvi pokazatelj.

Herbert ima 91-74 omjer na zemlji,to je podloga na kojoj ima najslabije rezultate.On je jako dobar igrač parova,i sigurno će u današnjem meču svaku povoljnu priliku iskoristiti za izlazak na mrežu i rješavanje poena volejom,a na Chardy-u je kakav će biti na passing udarcima.U 1. kolu je dobio Polansky-og 6:3 4:6 6:2 6:2.

EDIT: Lost 

 

Vjerujem da Chardy može odigrati još jedan kvalitetan meč i proći u 3. kola RG.Sretno tko isprati! ;) 

 

Link to comment
Share on other sites

Herbert - Chardy 2 (1.50) bet365

Slažem se sa kolegom @darko56. Chardy je jednostavno bolji igrač na šljaci od Herberta. On bi trebao biti pun samopouzdanja nakon što je pobijedio Berdycha u prvom krugu, od kojeg je prethodno izgubio pet puta zaredom. Već je i prije dostizao osminu finala u Roland Garrosu dva puta i sada je u dobroj poziciji da dođe barem u treći krug. Igrao je dobro ove sezone i već je pobijedio Herberta na šljaci, iako je to bilo prije šest godina. Na drugoj strani mislim da je Herbert bio sretan u prvom krugu, jer Polansky nije igrač sa dobrim rekordom na šljaci. Možda će Herbert ovdje uspjeti da uzme jedan set, ali vjerujem da neće više od toga. Tako da mislim da će Chardy ostvariti pobjedu. Sretno nam!

A4P1d9V.png

(Koeficijenti 31.5 u 14:25 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Ramos Vinolas Al. - Ca.Ruud

Vrlo otvoren meč očekujemo u Roland Garrosu ovog četvrtka kada na teren izađu Albert Ramos Vinolas i Casper Ruud.
Premda 30-godišnji Ramos Vinolas u teniskim krugovima, s pravom, figurira kao mnogo bolji tenisač (36. je na ATP ljestvici), za njega će meč protiv 19-godišnjaka iz Norveške biti vrlo veliki izazov.
Mladi Ruud, inače 157. na svijetu, se teniskom svijetu odlično predstavio prošle godine na zemljanim turnirima u Južnoj Americi. Poslije toga je imao kratku stanku od dobrih rezultata, no na ovogodišnjem Roland Garrosu je ponovno zaigrao vrlo dobro.
Prošao je tri kola kvalifikacija, a prošao je uspješno i teških pet setova u prvom kolu protiv Thompsona. Njegov talent uopće nije dvojben, već je kod njega u ovom trenutku samo pitanje koliko psihološki (ali i fizički) može izdržati težinu mečeva na Roland Garrosu.
U karijeri su njih dvojica igrala jednom, prošle godine u Barceloni. Ramos Vinolas je vrlo teško pobijedio 7-6, 6-4. I ovog će četvrtka biti neizvjesno, ali ostajemo pri tome da Španjolac pobjeđuje.
Još uvijek je iskustvo Ramos Vinolasa jači adut od talenta i entuzijazma kojeg ima mladi Norvežanin. No, i opcija s više gemova je, mislimo, dobra odluka.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

FABBIIANO - ĆORIĆ TOČAN REZULTAT 0:3

Borna je sjajno otvorio Roland Garros, sa 3:1 je nadigrao Kohlschreibera, stoga je zaista tzeško i pomisliti da bi mu probleme mogao napraviti ovaj Talijan, inače 115. igrač na svjetskom rankingu. Očekujemo glatki i uvjerljivi trijumf našeg Zagrepčanina.

Izvor: psk.hr

Link to comment
Share on other sites

Gost
This topic is now closed to further replies.

  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use