Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Wimbledon 2018


Recommended Posts

Wimbledon je treći po redu Grand Slam turnir u godini poslije Australian Opena i Roland Garrosa,a jedini je Grand Slam koji se održava na travnatoj podlozi i traje 2 tjedna (pošto je London poznat po čestoj kiši može se i produžiti,zbog toga su organizatori odlučili podići krov na središnjem igralištu kako bi se u slučaju loših vremenskih prilika mečevi mogli odigravati bar na centralnom terenu All England Club-a ). 

Turnir se održava u muškom i ženskom single,kao i u doublu,te mješovitim parovima.Na turniru također nastupaju juniori u singlu i doublu,kao i veterani.

Zelena i ljubičasta su zaštitne boje Wimbledona koje stoje i u logotipu turnira. No, igrači nisu odjeveni u te kombinacije već moraju nositi bijele majice i bijele hlače, odnosno tenisačice suknjice. Doduše, dopušteni su mali uzorci u drugim bojama, ali mora dominirati bijela boja koja predstavlja otmjenost i prestiž, baš to što je ujedno i glavna karakteristika ovog najvećeg Grand Slam turnira.

Nagradni fond turnira je 14 714 430e

Ždrijeb:

http://www.wimbledon.com/en_GB/draws/index.html?event=MS

Nadam se da će Wimbledon proći onako kako mi to i želimo u našu korist.Sretno svima! :) 

Link to comment
Share on other sites

16:00h  John Patrick Smith-Andreas Seppi  +5,5   1   1,57    5/10  pinnacle 

Taman sam htio uplatiti u Pinnaclu i izbacili su iz ponude taj par,pa sam uplatio u Marathonbetu.

(EDIT: trenutno je koef. blokiran u Marathonbetu,a u Pinnaclu su spustili na 1,57) 

Ovako J.P.Smith je neugodan igrač,te ima jako dobru igru za travnatu podlogu što je pokazao pobjedama kroz 3. kola kvalifikcija,gdje je igrao jako dobro. Imao je težak 1. meč protiv U.Ignatika,a u ostale 2. runde protivnicima nije davao nikakve šanse.

 Smith danas nasuprot sebe ima iskusnog talijana Andreasa Seppi kojemu travnata podloga nije omiljena i sigurno će australac imati svoje šanse u ovom meču.         

Seppi ima 34.g. i na grassu ima omjer 64-45 u karijeri,a ove sezone 2-4 a te susrete je igrao u Hertogenboschu gdje ga je pobijedio M.McDonald 6:4 6:2,u 1/4 finalu Halle-a gubi od Borne Čorića 7:5 6:3,a u Eastbourne prošli tjedan je izgubio od D.Istomina 3:6 7:6 (7:4)  6:7 (4:7), što dovoljno govori o njegovoj trenutnoj formi igranja na grassu.                                                               

Očekujem jedan zanimljiv i neizvjestan meč gdje će Smith sigurno imati svoje šanse iako je po kladionicama stavljen za outsidera.

Mišljenja sam da je ovaj kontra hendikep koji nudi marathonbet prevelik i moram ga uzeti sa 5u.

Sretno tko isprati!

EDIT: Lost

                                                 wim.png

                                                                    Koeficijenti 02.07.2018.g. u 11:25 CET)
                                                                    Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

John Isner - Yannick Maden | Više od 10.5 gemova u prvom setu (2.50) bet365

John Isner je favorit kladionica u ovom meču. Ali Yannick Maden igra vrlo dobar tenis i nadam se da će ovo biti jedan zanimljiv meč. Isner će željeti da pobijedi, ali nadam se da će biti interesantno i da neće biti baš tako lagano za njega. Mislim da će prvi set biti interesantniji dok su obojica malo svježiji i ne bi bio iznenađen ako prvi set bude odlučen na tie break. Tako da je moj izbor u ovom meču da će biti više od 10.5 gemova u prvoj setu. Koeficijenti su mi prilično primamljivi.

zgK3g9l.png

(Koeficijenti 2.7 u 14:02 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Gael Monfils - Richard Gasquet | Više od 38.5 gemova (1.82) 1xbet">1xbet

Ova dva tenisera se vrlo dobro znaju, a trava je površina na kojoj obojica igraju vrlo dobro. Očekujem jedan odličan meč i ovdje. Šanse da se ovaj meč završi sa tri seta i sa laganom pobjedom su vrlo male, po mom mišljenju. Dok je Gasquet favorit u ovom meču, a i u boljoj je formi, Monfils zna kako igrati protiv svog sunarodnjaka, tako da očekujem jedan vrlo dug meč između ovog dvojca. Mislim da će ovo biti jedan spektakularan meč, vrlo zanimljiv, jer je zabava uvijek zagarantovana kada igraju Gasquet i Monfils. Sretno!

Hb1Nfbz.png

(Koeficijenti 2.7 u 14:25 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

S.Wawrinka - G.Dimitrov

Vjerojatno najjači par prvog kola Wimbledona u konkurenciji tenisača je dvoboj Stana Wawrinke i Grigora Dimitrova.
Bugarin Dimitrov je i dalje u krugu desetorice najboljih na svijetu (trenutačno šesti), dok je Wawrinka uslijed duge pauze i ozljede pao jako nisko, na 225. mjesto.
Wawrinka je sada u stadiju povratka pravom tenisu, ali iz nekoliko mečeva je bilo vidljivo da je još uvijek prilično izvan forme. No, moramo uz sve to naglasiti da je Wawrinka, i kada je bio u super formi, uvjerljivo najmanje volio igrati na travi i u Wimbledonu. 
Dimitrov je također u padu forme, ali ne tako očiglednom kao Wawrinka. Uostalom, ne tako davno je Dimitrov javno priznao da trenutačno osjeća «zasićenje od tenisa». 
U karijeri Dimitrov ima 4-2 protiv Wawrinke, a ima i četiri vezane pobjede protiv Švicarca. Bugarin je dobio i jedini meč na travi, vrlo uvjerljivo u Queensu prije četiri godine (6-2, 6-4). Dimitrov je definitivno u prednosti.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Roger Federer - Lukas Lacko | Manje od 29.5 gemova (1.80) bet365

Lacko je pobijedio svoj prvi meč u četiri seta protiv Bonzija. Federer na drugoj strani je pobijedio protiv Lajovića nakon što je dozvolio da njegov protivnik osvoji osam gemova. Lacko se nije pokazao dobro protiv jakih protivnika, u stvari, on ima samo jednu dobru pobjedu - protiv Raonića ranije ove godine na Aussie Openu, al u drugim slučajevima je pobijeđen vrlo lako. Mislim da Federer pokušava da proše ove mečeve što brže i siguran sam da se neće zezati protiv Lacka danas.

TobHNhV.png

(Koeficijenti 4.7 u 14:05 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Ivo Karlović - Jan-Lennard Struff | Više od 3.5 seta (1.40) bet365

Ovdje očekujem više od 3.5 seta. Karlović je trenutno rangiran na 112 mmjestu u svijetu i u prvom meču je uspio da pobijedi Youzhnyja u četiri seta. Na drugoj strani, Struff je trenutno rangiran na 64 mjestu, a u ovaj meč ulazi nakon što je pobijedio Leonardo Mayera u pet setova, tako da očekujem i ovdje jedan dug meč. Obojica nisu baš u nekoj formi u ovom trenutku, ali su bili sretni sa izvlačenjem. Činjenica da jedan od ove dvojice mogu izboriti treći krug finansijski je prilično unosno. Očekujem vrlo dug meč ovdje i više od 3.5 seta. Sretno!

AwTj4GO.png

(Koeficijenti 4.7 u 14:18 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Baghdatis - Khachanov // over 36,5 gemova bet365 - 1,83

Baghdatis jos uvijek moze igrati dobar tenis. Uvijek je opasan na grand slamovima a istina je da nije na onom nivou od prioje deset godina ali ipak svima moze pomrsiti racune. Dobar je u svim segmentima igre, igrao je jednom polufinale Wimbledona voli ovu podlogu i standardno je dobar u Britaniji. Servirao je sjajno protiv Thiema kojem nije prepustio ni jedan brejk u meču.

Kachanov je favorit a vjerujem kako će Baghdatis uzeti barem jedan set. Koeficijent na pobjedu Khachanova je samo 1,30 što se ne isplati igrati pa ću pokušati sa overom. Sretno!

 

pokIt_.JPG

(Koeficijenti 5.7 u 06:30 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

 
Link to comment
Share on other sites

Damir Dzumhur - Ernests Gulbis 1 (1.44) bet365

Damir Dzumhur igra protiv Ernests Gulbisa u drugom krugu Wimbledona. Dzumhur je osvojio svoju prvu titulu na travi na Turkish Openu u Antaliji prije ovog turnira i trenutno se nalazi na 23 mjestu rang liste. U prvom krugu je pobijedio 3-0 protiv Maximilian Marterera. Ernests Gulbis je pobijedio 3-2 protiv Jay Clarka i došao je u drugi krug Wimbledona po sedmi put. Gublis nije pobijedio meča protiv top 25 rangiranih protivnika u posljednje dvije godine. Dzumhur bi trebao biti puno jači nego Gulbis i vjerujem da bi on trebao ostvariti pobjedu u ovom meču. Sretno!

7E4DfFP.png

(Koeficijenti 5.7 u 14:30 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Diego Schwartzman - Jiri Vesely 1 (2.00) bet365

Oba igrača su prilično dobra, ali Argentinac ima nevjerojatnu sezonu. Ovo će biti težak meč za obojicu, a Schwartzman će pokušati da ponovi nevjerojatne nastupe koje ima na turniru. Vesely bi se trebao mučiti sa Argentincom i bit će mu vrlo teško pratiti ga, tako da ovo vidim kao priliku za Schwartzmana da ugrabi pobjedu. Ovo je riskantna oklada, tako da ću je igrati sa manjim ulogom. Profit sa ovim koeficijentima je vrlo dobar, jer je koeficijent zaista super i vrlo je primamljiv. Sretno nam!

nmcR2m6.png

(Koeficijenti 5.7 u 14:40 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Simona Halep osvaja Wimbledon   kvota 6,00

Kolege, gledate li Svetsko prvenstvo? Kakvi su vam utisci? Iako me niko nista nije pitao, dozvolite da i ja napisem nesto. Naravno, napisacu samo moje misljenje, ali posto sam uredno registrovan, pokusacu ujedno i da vam ogadim fudbal i preporucim obavezno gledanje Wimbledoona.

Recimo da ce svako od nas sa foruma ziveti 70 godina. Odmah oduzmite trecinu, koja otpada na spavanje. Ukoliko niste profesionalni kladionicar, oduzmite jos trecinu koja otpada na zalost, na rad. je** ga, mora od necega i da se zivi. Rad je od majmuna napravio coveka, ali je sada na putu, da od coveka napravi konja. Dakle, oduzmite 23 godine na spavanje, jos 23 godine na rmbacenje, ostaje sitnina od 24 godine. Ako na to oduzmete i jos prvih deset godina kojih se niko i ne seca, te takodje i poslednjih deset koje i onako nicemu ne sluze, ostaje vam bednih CETIRI GODINE ZIVOTA. Vredi li ta sitnina od zivota da se trosi na glupi fudbal?

Nadam se da nemate pogresnu percepciju zivota, i da ste izmedju gledanja Wimbledona i glupog fudbala izabrali ovo drugo sr****. Izbor gledati tenis ili glupi fudbal je kao imati dilemu ici na odmor na Maldive ili u Ulcinj. Ok, i jedno i drugo ima more, i jedno i drugo je odlazak na odmor, ali dajte, molim vas...ipak je to pitanje stila. Tenis je gospodski sport, elitni sport, koji ne moze da igra svako, sto me posebno raduje. Tenis ne igraju crnci, juznoamerikanci, beda iz Afrike, a nikada ga nece ni  igrati. Da li je slucajno da u tenisu nikada necete videti igrace iz Perua, Paname, Costarice, Tunisa, Egipta, Senegala, Nigerije, a sva ta stoka je dosla na najvecu svetsku smotru u fudbalu???? Za tenis ti je pre svega potreban mozak, a zatim novac, sto siromasna stoka iz Juzne Amerike, Afrike, na srecu nikada nece imati. Posebno me raduje sto tenis nije masovni sport, jer gde je masa tamo je uvek neko sr****. Kada bi bilo pravde na ovome svetu, trebalo bi oduzeti sav preostali novac siromasnima i dodeliti ga bogatima, da budu jos bogatiji. Kada bih ja bio neki svetski diktator, ispumpao bih sav novac iz tih Panama, Senegala, Tunisa, Perua i dodelio ga Svajcarcima Nemcima i Spancima da jos vise razvijaju tenis u svojim zemljama. Za mene je Mundijal bio zavrsen kada sam morao da gledam kako bedni Rusi nekome daju pet komada kao onim arapima, ili kada sam video da Englezi mogu da daju sest komada nekome, kao onim nesretnicima iz Paname. Pa ta bagra iz Rusije, tristotine godina nije prosla grupu na nekom Svetskom Prvenstvu, i sada su oni sila u glupom fudbalu, i jos na njih da gubim dragocene dane svoga zivota eeejjjjj. Recite vi meni sta je dobro na ovom svetu doslo iz Rusije???!!! Jedva cekam nedelju 15.07 dan kada ce se gotovo u isto vreme igrati finale Wimledona i finale u glupom fudbalu. Kakav dan, jebote, gospodski sport vs narodnog, sporta za mase i siromasne bednike. Sport koji se igra rukom i mozgom vs sporta koji se igra nogom i bez trunke mozga. Bogata Engleska, tradicija, stil, kultura vs bedna, zaostala, primitiva beda sa istoka. Cisto bela teniska sportska oprema vs zuto zelene kombinacije fudbalske opreme. Bogata Engleska koja je u jednom danu donela zakon kojim se proteruje  za sva vremena navijacka stoka sa stadiona vs zaostale Rusije u kojoj postoji vazeci zakon u kome gej populacija ne moze da proseta Moskvom u narednih sto godina. Neeee, moji potomci u narednom ledenom dobu mi nikada ne bi oprostili da izaberem fudbal

Simona Halep osvaja Wimbledon kvota 6,00

Postoji samo jedna stvar gluplja od fudbala, a to je zenski sport. I to generalno bilo koji sport. Uopste mi nije jasno sta su mislili ti borci za zenska prava? Kome je namenjen zenski sport? Ko uopste gleda to sr****? Kome padne na pamet da izdvoji svoj novac i kupi ulaznicu za neki mec u zenskom sportu, bilo kojem? Znamo cemu sluze zene, i opet kazem, kada bih bio neki svetski diktator, definitivno bih ukinuo zenski sport i to nekom zakonsko odredbom i sva taj novac ulozio u bordele. Bordeli postoje jos pre nego sto je covek otkrio tocak ili vatru, i postojace i u sledecem ledenom dobu. Gora stvar od zenskog sporta je zenski tenis, ubedljivo najidiotskija stvar na svetu. Samo u zenskom tenisu je moguce, na primer da jedna Ajla Tomljanovic na French Openu vodi protiv TOP 5 igracice Svitoline u prvom setu 5:1, i HLADNO IZGUBI i prvi i drugi set. Samo u zenskom tenisu je moguce da na ovogodisnjem Wimledonu  vec u trecem danu ispadnu TOP 2 Caroline Wozniacki, TOP 3 Garbine Muguruza, TOP 4 Sloane Stephens, TOP 6 Caroline Garcia, TOP 7 Petra Kvitova, da ne govorim o Sharapovoj itd itd itd

Ono sto se sada desava u zenskom tenisu, ocekujem za par godina i u muskom. Nakon odlaska dva genija koji hodaju ovim svetom velikog Rogera i velikog Rafe, TOP igracima ce se zvati Zverevi, Corici, Tsitsipasi i ostali otpad. Ja ta govna sigurno necu gledati, a vec sam poceo sa pisanjem pisma organizatorima svih Grand Slam-a da se nakon odlaska velikog Svajcarca i Spanca svi veliki turniri zamrznu za narednih 50 godina, dok se ne rode novi sampioni da ne moramo da gledamo ove bednike kako dizu prestizne pehare. Dakle u zenskom tenisu brojevi No 1 na WTA listi se menjaju iz sedmice u sednicu, a sampionke Grand Slamova su vec bile Halep, Ostapenko, Wozniacki, Stephens...uzas. Ako zaista jednoga dana budem morao da gledam kako jedan Raonic ili Dimitrov dizu pehar nekog Grand Slama, onda zaista ovaj zivot nema smisla. 

Kada bih video Simonu Halep u realnom zivotu, a da nemam pojma ko je, i cime se bavi, prvo sto bih pomislio jeste da prodaje domaci sir na nekoj pijaci. Telo ni blizu sportskom, atletskom, niska, nikakva. Za Simonu sam prvi put cuo jos davno kada je kao veoma mlada i nepoznata igracica operacijom smanjila grudi, jer uopste nije bila u stanju da trci. Lekaru koji se uopste usudi da primakne noz tim biserima na zenskom telu bih momentalno odsekao ruku. Kada je tenis u pitanju, nema nista, ni jedan pobednicki udarac, servis gori cak i od Nishikorija. Mislim da bi igrala bolje, i postizala mnogo bolje rezultate da uopste ne servira, vec da ceo mec servira protivnica. Simona Halep je prototip onoga sto nas ocekuje u muskom tenisu. Nema udarce, nema igru, nema harizmu, dolazi sa bednog istoka, a svetski broj 1, je*** ti sport. U vremenima jedne Enan, Graff, Seles, Halep bi umrla od gladi da se bavi tenisom. Danas ona je svetski No1, a da mi nije jasno kako je to moguce sa 1,68 cm i 60 kg. Pa ipak nanizala je 17 WTA turnira, jedan Grand Slam, odigrala jos tri finala

Rezon da se kladim na Rumunku: kao prvo, odmah to da rascistimo, ja moram da se kladim, kao sto moram da disem. Ako ne disem, i ako se ne kladim, umrecu odmah. Treba da izaberem da li da igram na Brazil 3,75 ili Simonu 6,00 ????!!!!! Na polupismenog padavicara Neymara ili NO 1, oprosti im Boze...dakle kad vec moram da se kladim, a moram, izabrao sam Simonu. Svetski broj jedan je, odigrala je vec cetiri finala Grand Slama, napokon ga je i uzela, u najboljim je godinama, od 2014 godine jos nije ispala iz TOP 10 sa WTA liste. Osim toga, sredila je glavu, sto se za zene nikada ne moze sa sigurnoscu reci. Ponovo radi sa Darren Cahillom, jedniom od najboljih svetskih trenera. I na kraju, verujte mi na rec, odgledao sam vise meceva Simone, nego sto ste svi zajedno napisali postova na ovom forumu, ukljucujuci i Izudina. Rumunka kakva god da je, trenutno igra svoj najbolji tenis, i prilicno se sredila kao igracica. Od prvih TOP 10 igracica, ostalo je samo tri, a tek je cetvrti dan turnira. Onu nakazu Serenu uopste ne racunam, da li ste uopste videli na sta ono lici? Ko uopste moze ono da zagrli, a kamoli ozeni, nikada mi nece biti jasno.

Mogucnost da propadnem kao zeton: ponovicu, znamo svi zasta zene sluze. Zenski tenis je u takvom stanju da vec sutra Simona moze da izgubi sa cistih 0:2. Na zene novac moze da stavi samo kladionicarski narkoman, e taj sam. Na kvotu od 6,00 nikada nije sramota pasti, a kada vidim da mi nude na Brasil 3,75, a Francuze 5,00, kvota na Simonu je poklon sa neba. Trava za Simonu nije omiljena podloga sto me posebno brine, a na travi kada uopste nemas servis mozes da se jebes. Ako do sutra kada Simona igra, uvedu prvilo da ne mora da se servira, mozda i imam sanse. Simona je vec odigrala tri finala Grand Slama i odgledao sam sva tri. Bilo je tuzno sve to gledati, na momente mi je bilo i zao Simone. Da bih opisao sta se sve desavalo u tim finalima trebalo bi mi barem jos desetak ovakvih postova. Veliki rizik da propadnem jeste i sto je ovo odlicna analiza. Poslednja analiza koju sam napisao na ovom forumu je bila jos u cetvrtom mesecu a odnosila se na utakmicu Lige Prvaka Man.Utd vs Sevilla. To je bila moja najbolja analiza u zivotu i nije prosla. Postojao je samo jedan nacin da padnem, i bas taj se i desio. Dakle ja jesam kladionicarski genije, ali genije teoreticar. A praksa, pa jos i zene su sasvim druga stvar. 

Koliko sam siguran u opkladu:

Opalio sam zestoko po Simoni. Uliva mi poverenje, a ponudjena kvota me izludjuje. Ako rumunka osvoji i travu, vec sam u plusu za ovu godinu. Ako ispadne, moracu da se cupam od osmog do poslednjeg meseca u godini, i to na zalost na fudbal i to TOP 5 evropskih liga.

Kad vec pljujem po glupom fudbalu, da budem i iskren. Odigrao sam i na pobednike Svetskog Prvenstva. Francuzi i Belgija. Posebno ovi drugi, nadam se da ce uspeti nekako da se dovuku do finala, a tada cu vec biti bogat covek. Ljudi, Belgija ima generaciju koja se vidja jednom u sto godina i to u bilo kojem kolektivnom sportu. Ukoliko do 16.00 uspem da na brzinu prodam i kucu, uplaticu sve i na kontinent sa koga dolazi Svetski Prvak, a to je naravno stara, dobra, bogata Evropa po sramnoj kvoti od 1,40  

Link to comment
Share on other sites

Federer - JanLennard Struff | Više od 29.5 gemova (1.83) bet365

Federer mi je ovdje mnogo bolji igrač to je sigurno i mislim da će on pobijediti ovaj meč. Međutim, njemački igrač je na drugoj strani u vrlo dobroj formi u ovom trenutku. Također, ima vrlo jaku servu i on igra odlično na ovoj površini, tako da mislim da će on biti težak protivnik za Federera. Tako da očekujem tie break u ovom meču i zbog toga moj prijedlog ide na više od 29.5 gemova. Sretno svima!

EOiK0Iz.png

(Koeficijenti 6.7 u 15:10 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Alex De Minaur - Rafael Nadal više od 3.5 seta (2.50) bet365

Ovaj koeficijent mi je valuebet i mislim da vrijedi iskoristiti ovu priliku. De Minaur je nadolazeća mlada nada, strašan potencijal iako to njegov ranking možda ne govori, ali činjenica je da posjeduje talenat da za par godina stigne do samog vrha svjetskog tenisa.

Ove sezone na travi odigrao je već 15 mečeva, od kojih je izgubio samo dva, a to mu je inače i omiljena podloga, što se svakako ne može reći za Rafu, koji je na travi gubio od autsajdera poput G. Mullera, Browna, Dolgopolova, Darcisa, Rosola... Ove sezone nastupio je samo na egzibiciji u Hurlinghamu, gdje je izgubio od Pouillea koji je kasnije ispao od Dennisa Novaka na Wimbledonu, mada naravno, sve to ne mora ništa da znači.

Rafa je lako slavio protiv Sele i Kukushkina, koji su ipak nedorasli protivnici, De Minaur je u treće kolo stigao pobjedama nad Cecchinatom i Herbertom, uz po jedan izgubljen set na oba meča. Ovdje može staviti na ozbiljne muke Nadala, a mislim da je u svakom slučaju kadar da mu uzme makar set.

ZwkYERu.png

(Koeficijenti 7.7 u 03:15 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

 
Link to comment
Share on other sites

Kyle Edmund - Novak Đoković više od 3.5 seta (1.72) bet365

Novak se polako vraća u prepoznatljivu formu, dobro je započeo travnatu sezonu, u Londonu je stigao do finala, a na Wimbledonu je lako preskočio prva dva protivnika, Sandgrena i Zeballosa. Vidi se u njegovoj igri da sve više dobija na sigurnosti i na samopouzdanju, i mogao bi daleko na ovom Wimbledonu.

Edmundu ovo nije omiljena podloga, mada po sopstvenom priznanju, Wimbledon mu je omiljeni turnir, solidno igra u zadnje vrijeme, nedavno je dobio u Murraya (koji se doduše tek vratio nakon duge pauze), u prva dva kola savladao je Bolta i Klahna bez izgubljenog seta. Nedavno je u Madridu savladao Đokovića (2:1), i pokazao da umije da bude jako nezgodan, iako je Đoković bio daleko od svog nivoa na tom meču.

Jasno, Nole je favorit u ovom meču, mada sumnjam da će odnijeti glatku pobjedu. Protiv Zeballosa se u trećem setu požalio na problem sa koljenom, i pitanje je da li će biti potpuno fit za ovaj duel. Edmund je ipak na dosta višem nivou od prethodna dva protivnika, i mislim da ima kvaliteta da mu 'otkine' jedan set, a ne treba zaboraviti da Đoković ipak još uvijek nije toliko dominantan kao ranije.

1IJrsK6.png

(Koeficijenti 7.7 u 03:30 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Vesely - Fognini // Pobjeda Fognini bet365 - 1,50

Fognini je nepredvidljiv igrač i rijetko ga igram i predlažem, ali ipak ovaj put sa siguran u njegovu pobjedu i prolaz. Odigrao je sjajan meč protiv njegovog prijatelja Bolellija i vjerujem kako može biti vrlo opasan na ovom turniuru. Fognini je odigrao samo jedan loš set na turniru dok sa druge strane Vesely jew imao mnogo sreće u žrijebu.

Vesely ima sjajnu servi ali njegova igra na liniji nije ni blizu onoj sa kojom raspolaže Fognini. Fognini je djelovao ozbiljno u prvim susretima, možda se je konačno dozvao i vjerujem da želi igrati protiv Nadala u narednom kolu. Sretno!

3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kyle Edmund - Novak Đoković 2 (1.25) bet365

Edmund igra na prilično dobrom nivou i on je čak pobijedio posljednji meč u Madridu, ali Novak Đoković je favorit i trebao bi pobijediti ovaj meč i nastaviti svoj put ka još jednoj Wimbledon tituli. Srbin igra prilično dobro na travi, vrlo je solidan i definitivno jedna od glavnih prijetnji za Federera. Koeficijent nije prevelik, ali igranje na Đokovića da će pobijediti sa 3-0 mi je pomalo riskantno, jer mislim da bi mogao izgubiti jedan set i pobijediti ovo na kraju u četiri seta. Sretno!

bK6nByt.png

(Koeficijenti 7.7 u 15:14 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Nick Kyrgios - Kei Nishikori 1 (1.36) bet365

Nick Kyrgios je uvijek ozbiljan natjecatelj u bilo kojem turniru ako je motivisan i do sada je igrao na vrlo dobrom nivou. Nishikori je na travi uvijek vrlo ranjiv igrač, njegova serva je nekako slaba i Kyrgios će imati mnogo šansi za returne. Iako je Kei odličan returner, na travi je vrlo teško odgovoriti na niske serve i Nick bi trebao da dominira u tom dijelu. Vjerujem da će Kyrgios da ostvari pobjedu i završi meč u tri od četiri seza na Wimbledonu. Sretno nam svima!

qPBzaWb.png

(Koeficijenti 7.7 u 15:24 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama.

Link to comment
Share on other sites

Federer prolazi u 1/2 finale
Djokovic prolazi u 1/2 finale

1.80 unibet 5/10


Imate isto kod bet365 samo po nizoj kvoti (moze se naci pod "to win quarter)....

Ova 2 mi deluju kao penali. O Federeru i travi da ne pisem, to je poznato i onima koji ne prate puno tenis da se radi o podlozi gde Federer dominira dugi niz godina. Protiv Mannarina bi morao lako a onda Monfils/Anderson, protiv oba ima ubedljive H2H brojeve, koji god da ide dalje ne vidim kako ce preko Federera.

Djokovic usudicu se reci prvi put na vecem turniru lici na onog starog. Sjajno je odigrao i ATP London gde je stigao do finala i izgubio od CIlica u 3 seta. Ovde na Wimbledonu u prva 2 kola pomeo Sandgrena i Zeballosa a i protiv Edmunda bio skroz dominantan. Khachanov vec ima 2 maraton meca zaredom, sigurno ce to ostaviti malo traga i na telo, plus ruku na srce nema neke impresivne rezultate na travi. Jedan je od onih koji ima oscilacije skoro pa u svakom mecu, Djokovic u ovom izdanju grize i nece to prastati, ne bi me cudilo da Novak sprasi ovog u 3 kraca seta. Onda kasnije ide na pobednika Nishikori/Gulbis (Nishikori po meni prolazi ovo bez problema) a protiv Japanca ima ubedljiv H2H i 15:2 u pobedama, zadnjih 13 susreta sve pobede DJokovica, 2 od toga u ovoj sezoni i to na sljaci. Znaci vidim Novaka ovde do finala, samo da ovako nastavi sa igrama

Link to comment
Share on other sites

Novak Đoković - Karen Khachanov 1 (1.15) 1xbet

Đoković je sve bolji i bolji, nakon što mu je trebalo dosta vremena da se oporavi, nakon ozljede lakta. Bio je u finalu Queens Club turnira, koji se igrao prije Wimbledona, gdje je izgubio protiv Marin Čilića. U prošlom krugu je pobijedio Kyle Edmunda, tako da mu čestitam na tome i sada želi da ide do kraja siguran sam u to. Njegov sljedeći protivnik je ruski talenat Karen Khachanov, koji je zaista jedan vrlo dobar mladi igrač u to nema sumnje, ali do sada, on nije bio baš uspješan na travnatoj površini i morao je igrati mnogo više setova od Đokovića u ovom turniru. Đoković je još uvijek barem jedan nivo bolji od njegovog protivnika u ovom meču. Koeficijent nije prevelik, ali u kombinaciji sa nekim drugim tipovima može se ubaciti. Sretno!

AQYNNqV.png

Link to comment
Share on other sites

John Isner - Stefanos Tsitsipas 1 (1.504) 1xbet

Ovo je meč između Amerikanca Isnera i Grka Tsitsipasa. Isner je u ovaj krug ušao nakon što je pobijedio niže rangiranog igrača od sebe, dok je to uradio i Tsitsipas također. John Isner se nalazi na 10-oj poziciji u ovom trenutku, dok je Tsitsipas rangiran na 35-oj poziciji. To nije neka velika razlika, ali ovo će biti njihov drugi međusobni duel nakon što je Isner pobijedio prvi na tvrdoj podlozi. John Isner ima rekord od 3-0 na travnatoj podlozi, dok Tsitsipas ima rekord od 6-2. Ovdje ću odigrati naravno na Isnera, jer mislim da može dobiti ovaj meč u možda četiri seta. Sretno!

0OWCYbv.png

Link to comment
Share on other sites

  • darko56 locked and unpinned this topic
Gost
This topic is now closed to further replies.
  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use