Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

NFL 18. kolo


IzudinB

Recommended Posts

Houston Texans - Indianapolis Colts 

Prva utakmica NFL Wild Card vikenda igra se na NRG stadionu u Houstonu. Prvog putnika u playoff dati će pobjednik između Houston Texansa i Indianapolis Coltsa. Sudar je to divizijskih rivala iz AFC Southa pa se obje momčadi poznaju jako dobro. Biti će ovo treći ovosezonski susret, a zanimljivo oba puta slavio je gost.

Kladionice blagu prednost daju domaćim Texansima, no očito je kako bi ovaj susret mogao otići i na jednu i na drugu stranu. Ovo je susret dviju "vrućih" ekipa. Coltsi su nakon 7. kola na omjeru 9-1, a Texansi su ostvarili omjer 8-2. Koliko su blizu jedni drugima pokazuje i kombinirani rezultat iz dviju međusobnih utakmica ove sezone, 58-58.

Najveća slabost domaće momčadi je ofenzivna linija. DeShaun Watson nema previše vremena za izviditi situaciju u napadu jer njegova ofenzivna linija je propusna. Rušen je quterback Texansa ove sezone 62 puta. Obrana Coltsa to bi trebala koristiti i tako približiti momčad pobjedi. Najjača točka momčadi Houstona je hvatač DeAndre Hopkins koji je uhvatio 11 touchdown dodavanja ove sezone

Andrew Luck, QB Coltsa nakon dužeg vremena igra bez problema sa ozljedama i to se vidi na rezultatima ove momčadi. Coltsi u ovome susretu mogu se nadati pobjedi. Luck ima dobru zaštitu svoje ofenzivne linije, a na ruku mu ide i činjenica kako Texansi loše brane pass igru. Prva linije obrane Houstona predvođena J.J Wattom imati će teški posao u probijanju do Lucka i odradi li ofenzivna linija Coltsa dobar posao u ovome susretu to bi moglo biti presudno u ovome dvoboju. T.Y Hilton hvatač Coltsa nije trenirao cijeli tjedan zbog ozljede gležnja no trener Frenk Reich potvrdio je kako će Hilton biti na terenu večeras.

Teško je ovdje izabrati pobjednika i čini se kako će detalji odlučiti putnika u playoff. Andrew Luck je iskusniji ispred sebe ima bolju zaštitu i u dvoboju protiv "zelenog" Watsona kojemu je ovo prvi nastup u postseasonu sa slabijom ofenzivnom linijom to bi moglo presuditi dvoboj.

 

TIP: Colts

omegasplus.com

Link to comment
Share on other sites

Dallas Cowboys - Seattle Seahawks 

Subotnji NFL Wild Card program zaključiti će dvoboj Dallas Cowboysa i Seattle Seahawksa. Obje momčadi regularnu sezonu završili su sa 10-6 i obje ekipe su puno bolje izgledale na domaćem terenu. Sreću da pred svojom publikom pokušaju doći do playoffa imaju Dallas Cowboysi i oni su po kladionicima, ali i po javnom mnijenju favoriti u ovome susretu. 

Dosta je kritika bilo na račun momčadi Cowboysa koji su znali odigrati loše ove sezone, ali ako su negdje bili dobri to je onda bilo na AT&T stadionu gdje su izgubili samo jednu od osam utakmica regularne sezone.  Obrana Cowboysa je vrlo dobra, a napad ide na pogon Elliotta koji je ostvario 1434 yardi trčanjem i imao 6TD. Dak Prescott je izgubio svoju prvu playoff utakmicu u karijeri prije dvije godine. Prescott je tada igrao bolje nego je to slučaj ove sezone no u ovu utakmicu ulazi iskusniji i to će biti presudno u ovoj utakmici.

Seattle Seahawksi su izborili završnicu sezone i to je svojevrsno iznenđanje. Malo se očekivalo od ove momčadi koja je dugo godina živila od talnetirane obrane, no trener Pete Carroll pronašao je "unutarnje rezerve" u ovoj momčadi i prvenstveno odličnim igrama na domaćem terenu stigli su do završnice. Sve pohvale idu na račun odličnog Russell Wilsona, izvrsni quterback Seahawksa vodio je momčad u regularnoj sezoni sa 3448 yardi i 35 touchdown dodavanja. Ako nije išlo kroz zrak Wilson je obranu uništivao svojom brzinom pa je probijanjem ostvario 376 yardi. 

Seattle je glatko slavio na domaćem terenu u jedinom međusobnom susretu ove sezone 24-13. Da se ovaj dvoboj igra na CenturyLink Fieldu bez razmišljanja bi tipovao na Seahawkse. Ovako ipak prednost ide na stranu Dallasa koji je kod kuće uvjerljiv. Obrana Cowboysa je dovoljno dobra da oteža život Wilsonu i Seahawksu i to bi trebalo donjeti prevagu domaćoj ekipi u ovome susretu. 

TIP: Cowboys

izvor:omegasplus.com

Link to comment
Share on other sites

DwC6XQoXQAA6c6X.thumb.jpg.fb1027bab11c6b16109fc092c255a044.jpg

Baltimore Ravens - LA Chargers 

Od 19 sati u Baltimoreu ćemo gledati prvi dvoboj nedeljnog NFL Wild Card programa. Ravensi (10-6) ugostiti će LA Chargerse koji su sezonu završili sa omjerom 12-4. Biti će ovo revanš dvoboja iz 15.kola regularne sezone kada su Ravensi pobjedom kod Chargersi sebi otvorili put do playoffa, a Chargersima zatvorili vrata utrke za bye week.

Preporod Ravensa dogodio se u trenutku kada je na startnoj poziciji quterbacka Joe Flacca zamjenio rookie LaMar Jackson. Baltimore je s rookie qb dobio pet od šest utakmica, a jedini poraz bio je tjesan u produžecima od Kansas City Chiefsa. Baltimore je paprinati favorit i unatoč tome što igraju doma i što su slavili već u gostima kod LA Chargersa mnogi eksperti ipak sumnjaju u Ravense prvenstveno zbog neiskustva Jacksona. 

Osim neiskustva Jacksona mnogi se u ovome susretu ne žele kladiti protiv Philipa Riversa. Veteranski quterback odigrao je odličnu sezonu na visokoj razini, a pad u formi počeo je baš od tog 15.kola i gostovanja Ravensa. Baltimore ima strašnu obranu i otežali su maksimalno život napadu Chargersa i žele li gosti do pobjede ovdje morati će pronaći način kako dati koju sekundu više Riversu u napadu. Obrana Chargersa također se svrstava u sami vrh NFL-a a u ovaj susret ulaze "dužni" za igru u 15.kolu u kojemu nisu uspjeli uštopati napad Ravensa. 

LaMar Jackson je mobilan quterback kojemu bacanje nije jača strana. Chargersi ovdje moraju usporiti run igru Ravensa. U međusobnom ogledu dvaju quterbacka iskustvo je debelo na strani Riversa i to bi moglo biti presudno u ovome dvoboju. Brine malo slabija igra Riversa u finišu sezone no ovo je playoff football i tu bi trebali vidjeti puno boljeg Riversa i puno opreznijeg koji ne bi smio previše riskirati u dvoboju protiv ovako moćne obrane Baltimorea. 

Činjenica kako su Chargersi gosti ovdje i nije prevelik hendikep jer od osam gostovanja momčad iz LA dobila je sedam ove sezone. Teška utakmica za prognozirati no ja osobno mislim da će obrana Chargersa bolje igrati protiv napada Ravensa. Pritisak će biti na Jacksonu i vidjeti ćemo hoće li rookie to moći izdržati. Napad gostiju predvodi Hall of Fame quterback Philip Rivers i ovdje najmanje očekujem da Chargersi ne izgube sa više od 3 razlike. 

TIP: Chargers +3,5

Link to comment
Share on other sites

DwCjMzwX4AArwrs.thumb.jpg.41180282a3763849f3733f7808ea1090.jpg

 

Chicago Bears - Philadelphia Eagles 

Na Solider Fieldu prvi puta nakon 2010. godine igrati će se playoff utakmica. Bearsi će ugostiti ni više ni manje nego aktualne Superbowl prvake Philadelphia Eaglese koji su u ovoj utakmici samo zato što su Bearsi u 17.kolu slavili kod Minnesote i divizijske rivale ostavili van playoffa, a Eaglesima dali šansu za novi Superbowl pohod sa Nick Folesom na poziciji quterbacka. 

Chicago Bearsi igraju nevjerojatan football i sa jedne i sa druge strane terena. Naravno da puno impresivnije izgledaju u fazi obrane koja je predvođena sa nekoliko odličnih igrača a strši ime Khalila Macka koji je noćna mora za svaku ofezivnu liniju i quterbacka. Neće biti drugačije ni u večeršanjoj utakmici jer ofezivna linija Eaglesa i nije previše čvrsta pa će Nick Foles morati biti jako brz u bacanju lopte želi li ponoviti magiju iz prošlosezonskog playoffa. 

Kladionice su debelo na strani Bearsa i hendikep je čak 6,5. Tri preostala favorita u ovom Wild Card vikendu skoro kombinirano nisu favoriti koliko je to momčad Bearsa protiv aktualnih Superbowl prvaka. Koliko god ovo izgledala kao nova bajka iz Philadelphie, realnost je puno grublja. Eaglesi jesu underdog baš kao i prošle godine no prošle godine su igrali na domaćem terenu, a sada njihov put počinje i vjerojatno će i završiti na Solider Fieldu.  Eaglesi su izgledali letargično dok konce napada ponovno nije preuzeo Nick Foles. Iako je Foles odradio dobro svoju rolu u regularnoj sezoni, Eaglesi imaju velikih problema sa ozljedama posebno u defanzivnom dijelu i to će biti ključ ove utakmice. 

Razlog zašto su mnogi skeptični oko uspjeha Bearsa ove sezone je napad Chicaga predvođen Mitchom Trubiskyem. Mladi vođa napada Bearsa ne djeluje previše uvjerljivo i navijači strepe od toga da Trubiskya večeras "ne pojede" atmosfera. Upravo zato prorjeđena obrana Eaglesa trebala bi se pobrinuti za to da Trubisky teško može kiksati. Bearsi imaju i odličnu run igru, a glavni trener Matt Nagy pokazao je tokom sezone koliki je napadački guru pa bi to sve trebala biti voda na mlin domaće momčadi. 

Chicago je favorit, hendikep djeluje veliko pogotovo kada se uzme u obzir da gostuju Superbowl prvaci no kada se pogleda stanje u jednoj i drugoj momčadi ispada da je ovo realna startna pozicija. Obrana Bearsa će izmasakrirati Folesa i napadačku družinu gostiju, a Matt Nagy će navoditi Trubiskya i svoj napad ka vjerujem laganoj pobjedi. 

TIP: Bears -6,5

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Posts

    • Ja korsitim CyberGhost VPN. Sportsbook mi je limitiran na 50centi, ali exchange ti vjerojatno nikad neće blokirat/limitirat jer se ne kladiš protiv njih, nego protiv drugih igrača. Isplata ide normalno preko payza ili deviznog.
    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use