Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Australian Open 2020


bjorn

Recommended Posts

  • Goksim pinned this topic

Daniel Evans - Yohihito Nishioka 1 (1.57) bet365

Mislim da će u ovom meču pobijediti Evans, koji možda nije najbolji server na Australian Openu, ali njegova sjajna igra protiv McDonalda u 1/64-finala je pokazala da on nije slučajno u prva 32 tenisera na svijetu. Gubio je sa 2-0 u setovima u tom meču, te se vratio sa 3-2 u ukupnih pet setova.

Yoshihito Nishioka je talenat iz Japana, ali on nije dovoljno iskusan da bi imao snagu i pamet britanca Evansa. U svakom slučaju očekujem pobjedu Evansa. Sretno!

Screenshot_65.jpg

DIREKTNI LINK ZA UPLATU!

(Koeficijenti 21.1. u 12:32 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Guido Pella - Gregoire Barrere 1 (1.40) bet365

Rangiran na 25 poziciji u svijetu, Guido Pella je klasni teniser iz Argentine. Pella je lagano dobio svoj prvi meč protiv Johna-Patricka Smitha sa 3-0 u izravnim setovima, što znači da nije potrošio mnogo energije.

Bila je to dosta drugačija priča za Gregoire Barrerea, kojem je trebalo više od tri sata da pobijedi Mohamed Safwata. Barrere ima opasnu servu, ali Pella ima odličan return, tako da vjerujem da će Pella ovdje ostvariti pobjedu. Koeficijent mi je prilično dobar. Sretno!

Screenshot_66.jpg

DIREKTNI LINK ZA UPLATU!

(Koeficijenti 21.1. u 12:38 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Gille/Vliegen - Andujar/Lopez

1

Koef. 1.65 (Premier) 

 

Koef. je u bet365 dosta manji (1.53), ali se moze naci u nekim online kladionicama 1.6 do 1.63 (pinnacle

 

Belgijanci su ozbiljan par koji je prosle sezone uzeo tri atp turnira, a u jos jednom su izgubili finale. Igraju konstantno zajedno. 

Lopez je stari majstor u parovima, ali godine cine svoje, tako da je prosle sezone osvojio samo Queen's s Andyem Murrayem. Mimo toga, igrao je jos samo dva polufinala. Andujar u zadnje vrijeme gotovo nikako ne igra parove. Svega osam meceva u zadnje tri godine. Prosle sezone je u svih pet odigranih meceva upisao poraze. U Gstaadu u paru s Granollersom bas od danasnjih protivnika. 

Lopez i Andujar su u karijeri zajedno odigrali osam sluzbenih meceva, davne 2012. i 2013. i upisali su svega dvije pobjede uz sest poraza. 

Link to comment
Share on other sites

Fritz - Anderson // Over 40,5 gemova bet365 288sb - 1,83

Anderson želi da zaboravi što prije 2019 godinu, godina je to koju je završio odmah nakon Wimbledona pa je uslovljen tom povredom iskliznuo izvan 100 na svijetu. Daleko je to od njegovog realnog rankinga, gledajući sami početak godine i prije svih meč protiv Đokovića jasno je da nije zaboravio igrati tenis i da mu neće puno trebati da se vrati u takmičarski ritam.

Fritz se nije iskazao na ATP Cupu kao uostalom niti kompletan tim SAD-a, ispao je u prvoj rundi Adelaidea od neugodnog Bublika tako da nije imao sjajnu pripremu za prvi Slam u sezoni. Očekivao sam da će ga Griekspoor više namučiti u prvoj rundi, ali dobio je to Amerikanac u rutinska tri seta pa si malo popravio raspoloženje.

Ovo mi djeluje kao izuzetno otvoren meč, stil igre je tu negdje, sličan, servis i forhend način da se diktira i dolazi do poena, ko prvi napadne biće u velikoj prednosti jer defanziva nije ni jednom ni drugom jača strana, a obzirom da su tu negdje vjerujem da neće biti završeno u tri seta i da ćemo bez problema preći ovu granicu od 40.5 gemova.

Gulbis - Bedene // Over 38,5 gemova bet365 288sb - 1,80

Gulbis je ozbiljno počeo ovu sezonu, ozbiljno i dobro. Odradio je kvalifikacije na visokom nivou, dobio mladog Auger-Aliassimea u prvom kolu nakon četiri seta te mislim opet podgrijao maštanja teniskim romantičarima da bi se mogao vratiti nekako na veliku scenu. Bedene je dobio domaćeg Duckwortha nakon pet setova u prvom kolu i za njega i njegov stil igre koji se bazira na dosta trčanja i razmjena sa osnovne linije imao je dan odmora pred ovaj duel što bi moralo biti dovoljno da se fizički oporavi. Gulbis u ovom ritmu i prije svega raspoloženju mora biti ozbiljno shvaćen, ali i dalje ne možemo ruku u vatru staviti da može odigrati tri praktično besprijekorna seta i da bi počistio nekoga u glavnom žrijebu Slama. Bedene je veliki borac, disciplinovan igrač koji mislim da je zadovoljan sa ovim profilom protivnika, sve u svemu i jedan i drugi imaju način da uvedu meč u ritam koji im odgovara, ali će ga teško zadržati kroz duži vremenski period pa su mi najmanje četiri seta vrlo izgleda ovdje a samim time i over gemova.

image.png.ae5f1969f9c1c3280c0faed7bcf8e67d.png

Link to comment
Share on other sites

Kyrgios - Simon | 3-0 (2.20) bet365

Kyrgios je bio u vrlo dobroj formi kada je pobijedio Lorenza Sonega, koji se dobro borio u porazu koji je uključivao dva tie breaka. 

Gilles Simon jedva da se oznojio protiv svog protivnika u prvom krugu, ali će 35-godišnjak teško ostvariti bilo što protiv jednog od najboljih talenat u Australiji. Kyrgios će ovdje sigurno ostvariti brzu pobjedu i pokazati svoj autoritet i ono što on ima za ponuditi. Očekujem pobjedu od 3-0. Sretno!

Screenshot_97.jpg

(Koeficijenti 22.1. u 17:55 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Gael Monfils - Ivo Karlović | Više od 10.5 gemova u prvom setu (1.80) bet365

Monfils ovdje jeste veliki favorit protiv Karlovića na Aus Openu, međutim, Monfilsa sigurno očekuje jedan težak zadatak i mislim da će u prvom setu teško stići do tog brakea, tako da mislim da će se u prvom setu igrati više od 10.5 gemova.

Bit će ovo sedmi međusobni susret ova dva igrača. Oni su u četiri od tih šest susreta igrali 11 gemova u prvom sezu, dok su u posljednja dva meča također na tvrdoj površini igrali više od deset gemova u prvom setu.

Ivo Karlović je bio autsajder i u prvom krugu, međutim, on nije izgubio svoj servis u tom prvom setu, te je igrao brake. U meču u kojem je igrao Monfils u prvom krugu nije bilo više od deset gemova, ali sada ima dosta težeg protivnika i mislim da će biti mnogo više problema za Gaela u ovom susretu. Sretno!

Screenshot_98.jpg

DIREKTNI LINK ZA UPLATU!

(Koeficijenti 22.1. u 18:02 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Alison Riske - Julia Goerges 2 (1.80) bet365

Ovdje imslim da će Julia Goerges dobiti ovaj meč. Ona jeste izgubila prvi set protiv Martić, ali je preokrenula rezultat. Ovdje sada igra protiv jedne nezgodne teniserke Riske, ali mislim da je ipak može pobijediti. Georges definitivno ima jedan od pet najboljih prvih servisa kada su žene u pitanju. Ima zaista jako dobar udarac i uz svoj forhend to zaista čini jednu ubitačnu kombinaciju kada je u formi.

Alison Riske također ima dobru servu, ali ne kao Goerges i podložnija je brejkovima. Ove teniserke su do sada odigrale tri međusobna meča, Goerges je dobila dva, dok je jedan dobila Riske. Julia je u formi u ovom trenutku, a ona kada je u formi može pobijediti bilo koju igračicu u svijetu, posebno na tvrdoj podlozi. Sretno!

Screenshot_106.jpg

(Koeficijenti 23.1. u 17:03 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Jurak/Stojanovic - Bondarenko/Krunic

1

Koef. 1.80

Bondarenko i Krunic su zajedno odigrale 25 meceva i slavili su u njih 12. Prosle godine su u dva meca upisale oba poraza. U Pekingu upravo od Jurak koja je tad igrala u paru s Petrom Martic. Prije dvije godine na AO igrale su protiv danasnje protivnice Nine Stojanovic i Viktorije Golubic i rutinski izgubile u dva seta. 

Bondarenko je prosle sezone odigrala tek par meceva, a ostatak godine je propustila jer je zatrudnijela. 

Krunic ove godine jos nije odigrala mec parova, a na AO je tek jednom prosla prvo kolo. 

Mislim da je sve na strani Jurak i Stojanovic, osim cinjenice da im je ovo prvi zajednicki sluzbeni mec, ali mislim da su svejedno favoritkinje danas. 

Link to comment
Share on other sites

John Isner - Stan Wawrinka | Više od 10 gemova u prvom setu (1.61) bet365

1/16 finala Australian Opena, gdje će se sastati John Isner i Stan Wawrinka. Isner je do sada pobijedio Monteira i Tabila. Međutim, izmučio se sa Monteirom koji je tog dana zaista bio na vrhuncu zadatka.

Na drugoj strani imamo Stana koji je igrao protiv Sepija i Džumhura. Džumhur mu je uzeo jedan set, a Sepi je bio blizu pobjede, međutim Stan je ipak uspio izvući pobjedu na kraju. Mislim da ćemo ovdje gledati više od deset gemova u prvom setu. Oba tenisera imaju zaista nevjerojatne servise, pogotovo John Isner. Do sada su ova dva tenisera odigrala po pet međusobnih mečeva i barem u jednom setu smo vidjeli više od deset gemova. Sretno!

Screenshot_10.jpg

DIREKTNI LINK ZA UPLATU!

(Koeficijenti 24.1. u 13:05 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Pavlyuchenkova - Pliskova 2 (1.36) bet365

Jedan vrlo zanimljiv meč, gdje mislim da Pavlyuchenkova nema što tražiti. Ona ima dobar prvi servis, dobar return kao i vrlo jake udarce. Međutim, Pavlyuchenkova ima očajan drugi servis što će sigurno Pliskova znati da iskoristi, te će joj na taj način zadavati mnogo problema. Inače kada Pavlyuchenkova uđe u lošu seriju, teško izlazi iz nje, nije baš jaka na psihičkoj bazi i mislim da će se to večeras i vidjeti.

Na drugoj strani imamo odličnu Pliskovu koja igra fenomenano na ovom turniru do sada. Ona ima jedna od najboljih servisa i returna na turniru, snažne i precizne udarce. Po meni je jedna od najboljih. Velika prednost Pliskove je također ta što ima stabilnost kako fizičku tako i psihičku i to daje dobitnu kombinaciju. Po meni je ovo fiks i ubijeđen sam da će proći. Sretno!

Screenshot_11.jpg

(Koeficijenti 24.1. u 13:13 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Raonic - Cilic 1

1.57 (bet365

Citao sam prije par dana interview Raonica za neki strani portal, uglavnom osjeca se jako dobro, bez ikakvih problema igra. Znamo svi da je u zadnje vrijeme imao velikih problema s ozljedama, ali izgleda da je to iza njega. 

Ovdje je u prva dva kola imao lagan posao protiv Giustina i Garina, a onda je iznenadjujuce lagano pomeo s terena Tsitsipasa s 3:0.

Cilic je proslu sezonu odigrao blago receno katastrofalno. Djeluje da mu nije do tenisa od kako se ozenio. Desetak godina je bio u top 10 ili oko tog broja, a trenutno se jedva odrzava unutar 50 najboljih. Ovdje je, nakon laganog posla u prvom kolu protiv Mouteta, odigrao dva jako teska i iscrpljujuca meca u pet setova protiv Pairea i Aguta. 

H2H je na strani Marina (2:1), ali dva meca su odigrana davno (Cilic slavio 2011. u Valenciji, Raonic 2013. u Indian Wellsu), dok su zadnji put igrali prije tri godine, ali na zemlji u Istanbulu tako da to ne bih uzimao kao dokaz bilo cega. 

Mislim da je Raonic svakako kvalitetniji igrac, trenutno puno odmorniji i gladniji tenisa i pobjeda. 

Link to comment
Share on other sites

Sandgren - Fognini | Over 3.5 (1.50) unibet

Sandrgren igra definitivno najbolje na Grand Slamovima, iako nije baš nešto posebno dobro rangiran, tek na 100-oj poziciji, dok će igrati protiv protivnika Fogninija koji se nalazi na 12-oj poziciji. Sandgren je uvijek bio neugodan protivnik, a to je i pokazao na ovogodišnjem Australian Openu.

U prvom kolu je pobijedio Trungellitija sa 3-0, dok je protiv Beretinija morao malo da se namuči i pobijedio je tek nakon pet sezova. Posljednji meč je odigrao protiv Querreya kojeg je pobijedio sa 3-0. Sandrgren je mentalno jak, što se ne može reći za Talijane, on bukvalno grize za svaki poen.

Tvrda podloga je njegova omiljena, dok je prošle godine osvojio i svoju prvu ATP titulu u Ouklendu.

Na drugoj strani imamo Fogninija, koji je dobar igrač, međutim ima mnogo padova u igri. Po meni su to neki neshvatljivi detalji, jer i kad vodi sa 5-0 nije sigurno da će završiti kao pobjednik.

On je u prvom krugu prvom krugu igrao protiv Opelke u meču u kojem je gubio sa 2-0. Taj meč je prekinut i nastavljen već narednog dana, te je Fognini napravio nevjerojatan preokret i ostvario pobjedu u Tie Breaku posljednjeg seta, kojeg je dobio sa 10-5.

Zatim dolazi Thompson, protiv kojeg je igrao odlična u prva dva seta, imao je rezultat od 2-0, a zatim je njegova igra pala u trećem i četvrtom setu gubi, da bi nakon toga ponovo u Tie Breaku pobijedio sa 10-4. U trećem krugu igra protiv Pelle i tu je definitivno odigrao najbolji meč od ova tri, pobijedio je na kraju sa 3-0.

On je zaista teniser koji može pobijediti svakoga, ali isto tako može i izgubiti od svakoga. Imao je zaista nevjerojatnih pobjeda, ako se sjećate onog meča u 2015-oj protiv Nadala na US Openu, gdje ga je pobijedio sa 3-2. Zatim je ponovo pobijedio Nadala prošle godine sa 2-0 i zatim je otišao i osvojio taj turnir.

I da ne dužim više, mislim da ćemo gledati jedan vrlo zanimljiv meč, te da su kladionice podcijenile Sandrgrena i mislim da bi on možda mogao i pobijediti. No, moj prijedlog ide na to da će biti više od 3.5 seta, oba tenisera igraju dobro i očekukem borbu. Sretno!

Screenshot_30.jpg

Link to comment
Share on other sites

Rublev - Zverev 2

2.00 (bet365

Iskreno sam se iznenadio kad sam vidio koeficijente. Rublev je u dobroj formi, napokon se stabilizirao, ali sve su to bili protivnici koji ni blizu ne spadaju u kategoriju A. Zvereva. 

Zverev je, s druge strane, losije usao u sezonu i upisao tri poraza na novom Atp Cupu, no na AO djeluje jako dobro, pun je optimizma i ambicija, cak je najavio da ce od svake pobjede donirati 10k za pomoc vatrom unistenoj Australiji, a ukoliko osvoji turnir cijelu nagradu ce donirati na istu adresu. 

Rublevu je izjednacio najbolji rezultat na ovom turniru od prije dvije godine kada je takodjer igrao trece kolo, dok bi Zverev s pobjedom ovdje izjednacio svoj najbolji od prosle godine kada je ispao u cetvrtom kolu od Raonica. 

Do sada su ova dva tenisaca igrala tri puta i sva tri puta kao pobjednik iz dvoboja je izlazio Nijemac. Svaki put je to bilo jako lagano:

2016 Monte Carlo (zemlja) 61 63

2017 Peking (hard) 62 63

2019 Sangaj (hard) 60 76

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • darko56 unpinned and locked this topic
Gost
This topic is now closed to further replies.
  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use