Chicago Cubs – Pittsburgh Pirates; 27.04.2015. MLB

NOVI CUBSI IGRAJU JAKO DOBRO, PIRATI SE VRATILI NA POBJEDNIČKE STAZE

Prije početka ove sezone, ekipa iz grada vjetra je itekako ponovila svoju ekipu i na čelo kluba dovela velikog stručnjaka za menadžera ekipe Joe Maddona.

On je došao iz Tampe, a u više navrata je osvajao nagradu za menadžera godine. Svi igrači vole raditi sa njima, a osim što je autoritet, on je i jako dobra osoba koji će svakom igraču pomoći da uvijek pruži ono najbolje od sebe.

Uvijek svoj posao shvaćam emocionalno i živim za to. Želim iz svake ekipe izvući zadnju kap snage koju imaju u sebi i pokazati im da su doista jako dobri igrači. Ovo sve skupa je još uvijek početak naše avanture i još uvijek se uigravamo te moramo biti zadovoljni sa ostvarenim rezultatima – rekao je Maddon i objasnio kako on proživljava sve ovo na svom novom radnom mjestu.

Pittsburgh (11-8) već treću sezonu u nizu igra na visokoj razini i od teškog autsajdera su došli do ekipe koja uvijek konkurira za doigravanje. Ta momčad je vrlo mlada, a predvođeni su sjajnim igračem Andrewom McCutchenom koji je sigurno u top 10 udarača lige. Pittsburgh je do sada bio vrlo uspješan protiv Chicaga te su ih pobijedili sedam puta u zadnjih 10 utakmica.

Nov 2, 2013; Surprise, AZ, USA; Chicago Cubs third baseman Kris Bryant against the West during the Fall Stars Game at Surprise Stadium. Mandatory Credit: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
Nov 2, 2013; Surprise, AZ, USA; Chicago Cubs third baseman Kris Bryant against the West during the Fall Stars Game at Surprise Stadium. Mandatory Credit: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Veteran Jason Hammel (1-1; 5,19 era) će započeti utakmicu za Cubse i pokušati doći do svoje druge pobjede u sezoni. U prve tri utakmice ove sezone Hammel je svaki put prepustio tri ili više runova, a upravo je zadnja njegova utakmica bila protiv Piratesa. Na gostujućem terenu je kroz pet inninga na moundu ostao pet izmjena i dopustio tri runa. Nije to bio pravi nastup i imao je jako puno problema.

OTVORITE RAČUN NA BET365 KLADIONICI, NAPRAVITE DEPOZIT, TE GLEDAJTE SVE UTAKMICE MLB-A UŽIVO POTPUNO BESPLATNO!!!

Nisam imao dobar osjećaj u tom startu, nekako je sve bilo jako teško. To je iza mene i nadam se puno boljem nastupu slijedeći put – izjasnio se Hammel koji se nadam da će to izgledati puno bolje.

U svojoj karijeri je protiv ekipe iz Pittsburgha upisao 4-4 omjer uz 4,03 era. Inače Hammel voli bacati na Wrigley fieldu gdje je do sada izgubio tek jednu utakmicu uz 4-1 omjer i 2,75 era što je doista jako dobar omjer.

[touchcarousel id=’2′]

Gosti će se pouzdati u desnorukog Vancea Worleya (2-1; 4,00 era). Upisao je dvije pobjede u nizu te je u tom periodu prepustio tek dva runa i pokazao time da je onaj start sa početka sezone kada je prepustio šest runova bio samo slučajnost. Zadnji njegov start je bio upravo protiv Cubsa te je odradio doista sjajan posao. Ostavio ih je na nula runova kroz gotovo šest izmjena. U karijeri još nikada nije izgubio protiv Cubsa uz savršen 3-0 omjer i 1,97 era.

NOTES:

– Z10: 3-7
– Chicago Z10: 6-4
– Pittsburgh Z10: 8-2
– Chicago prosjek runova: 4,54
– Pittsburgh prosjek runova: 4,26