Houston Astros – Texas Rangers; 04.05.2015 MLB

ASTROSI NAJVEĆE IZNENAĐENJE SEZONE. POBIJEDILI 10 UTAKMICA U NIZU

Baš kao što naslov kaže, Astrosi (18-7) igraju doista sjajno. Nitko to od njih nije očekivao, a oni su “poludili” i pobijedili čak 10 utakmica za redom i zasjeli na vrh AL zapad divizije sa čak sedam utakmica prednosti ispred drugoplasirane ekipe. Inače, ovo im je najbolji niz u povijesti kluba i čini se da ovaj spoj mladića i nekoliko starijih igrača sjajno funkcionira.

Sa niti jednom ekipom se nisam ovako zbližio. Mislim da imamo nešto posebno – rekao je sjajni udarač Astrosa Evan Gattis, koji je jučer opalio dva home runa, te pet homera u zadnjih šest utakmica.

OTVORITE RAČUN NA BET365 KLADIONICI, NAPRAVITE DEPOZIT, TE GLEDAJTE SVE UTAKMICE MLB-A UŽIVO POTPUNO BESPLATNO!!!

Sinoć su Astrosi svladali jednog od favorita svoje divizije Seattle Marinerse (10-13) koji je sa daleko većim budžetom od Houstona uspio napraviti re-build ekipe, no kockice još uvijek ne rade kao jedno. Naravno, uvijek postoji netko tko gura ekipu, a kod Marinersa je to fantastični Nelson Cruz koji je jučer opalio svoj 11-ti home run ove sezone, što je doista vrlo impresivno.

O njihovom produktivnom napadu dovoljno govori činjenica da su u zadnjih 10 utakmica u prosjeku na semafor stavljali čak 7,66 runova. To je doista velika brojka za MLB i jasno je da neće takav niz trajati zauvijek, ali ovo što sada rade je stvarno impresivno i jednostavno ih je užitak za gledati kako melju protivnike, a do jučer su svima bili “kanta za napucavanje”.

Prince+Fielder+Philadelphia+Phillies+v+Texas+vkdCyd5wHoHl

Momci iz Texasa (8-16) su konstantno u nekim problemima. Od ozljeda do katastrofalnih izdanja njihovih najboljih igrača. Tako im je već drugu godinu za redom i jasno je da od kada su ostali bez one zlatne ekipe da ništa više neće biti isto. Izgubili su čak osam puta u zadnjih 10 utakmica, dok su u tom periodu ostvarili prosjek od samo tri runa po utakmici. Tako se ne može igrati i tako se ne stvaraju pobjednici.

Texas danas očekuje jako težak posao protiv sjajnog bacača Astrosa Dallasa Keuchela (3-0; 0,73 era) koji radi fenomenalan posao na moundu. U ovoj sezoni je imao pet startova i sveukupno je dopustio samo tri runa!!! Takav podatak je doista impresivan i pomalo nevjerojatan, a ako će tako nastaviti onda će uz Felixa Hernandeza iz Seattlea biti najbolji u ligi.

Imamo ogroman potencijal i doista je lijepo vidjeti kada sve ide tako glatko u napadu. Kada ovo govorim onda znajte da neki naši udarači još uvijek nisu pronašli formu, a što će tek biti kada se to dogodi. Jako je zabavno biti dio ovakve ekipe – rekao je Keuchel nakon zadnje utakmice gdje je deklasirao San Diego.

U svojoj karijeri ovaj mladić je protiv Texasa ostvario 2-3 omjer uz 3,95 era. Ove sezone je već bacao protiv njih u Texasu te im je dopustio samo dva runa kroz sedam izmjena uz šest dozvoljenih hitova.

[touchcarousel id=’2′]

Gosti će se pouzdati u ljevorukog Rossa Detwilera (0-3; 8,66 era) koji nikako ne može stati na noge i pružiti dobru partiju. Imao je tri starta u nizu gdje je dopustio točno pet runova, da bi u zadnjem startu uspio zaustaviti napad Marinersa na svega dva runa. No, na moundu je u toj utakmici izdržao tek 5,1 inninga i to je do sada bio njegov veliki problem, jednostavno prekratko ostaje u utakmici i menažer jako rano mora potezati za bullpenom gdje troši ostale bacače. Detwiler u gostima ima očajnih 13,50 era, a protiv Astrosa 1-0, no to je bilo davnih dana.