NY Mets – Baltimore Orioles; 05.05.2015 MLB

INTERLIGAŠKI DVOBOJI UVIJEK DONOSE ZANIMLJIVOSTI

Metsi (16-10) su jedno od ugodnijih iznenađenja ove sezone. Na čelu su NL istok divizije, a dovođenje novog hitting coacha je bio pravi potez jer su drastično popravili efikasnost u napadu. No, ta efikasnost je naglo pala u zadnjoj seriji protiv Washingtona gdje su u zadnje dvije utakmice u seriji ostali na nuli te izgubili obje sa 1:0. Samim time što im je napad pao u formi, pao je i omjer pobjeda. Tako su u zadnjih šest utakmica poraženi u njih pet i vrijeme je da se pokrenu te naprave nešto konkretno.

Baltimore (12-11) je još uvijek solidan i opasan, te nisu bez veze jedni od favorita za osvajanje AL istok divizije. Za razliku od Metsa, oni su pobijedili pet puta u zadnjih šest utakmica, a posebno su impresionirali sa napadačkom igrom gdje im je prosjek u ovom pobjedničkom periodu bio 7,46 runova po utakmici.

OTVORITE RAČUN NA BET365 KLADIONICI, NAPRAVITE DEPOZIT, TE GLEDAJTE SVE UTAKMICE MLB-A UŽIVO POTPUNO BESPLATNO!!!

Sinoć su Astrosi svladali jednog od favorita svoje divizije Seattle Marinerse (10-13) koji je sa daleko većim budžetom od Houstona uspio napraviti re-build ekipe, no kockice još uvijek ne rade kao jedno. Naravno, uvijek postoji netko tko gura ekipu, a kod Marinersa je to fantastični Nelson Cruz koji je jučer opalio svoj 11-ti home run ove sezone, što je doista vrlo impresivno.

To je ono što mi radimo. Vrlo često smo agresivni na palici i pokušavamo rano napasti protivničkog pitchera. No, nije svaki put tako, ponekad treba puno više strpljenja i svaka utakmica je posebna za sebe i zahtjeva drugačiji pristup. Nadamo se da možemo nastaviti u ovom ritmu – rekao je jedan od najboljih udarača Oriolesa Adam Jones.

adam-jones

Domaćini će na mound poslati veterana Bartolo Colona (4-1; 3,31 era) koji je do prije pet dana bio neporažen. No, u toj poslijednoj utakmici Colon nije bio pravi te je kroz nešto manje od sedam inninga ekipi Miami Marlinsa prepustio četiri runa i devet hitova. Bez obzira na poraz, Colon je ponovno pokazao odličnu kontrolu i kroz pet startova je prošetao samo jednog udarača.

Colon je izniman bacač i sa svojim iskustvom je bio od velike pomoći našim mladim pitcherima. Ima sjajnu kontrolu, doslovno će pogoditi tamo gdje mu kažete, no ponekad neke stvari ne idu onako kako biste htjeli. Vjerujem da će se sve vratiti na svoje mjesto u slijedećem startu – rekao je menadžer Metsa Collins koji ima veliko povjerenje u veterana Colona.

U svojoj bogatoj karijeri, 41-godišnji Colon je protiv Baltimorea upisao 12-7 omjer uz 3,14 era. Na Citi fieldu je ove sezone ostvario 2,77 era, te ako tako nastavi onda napad Baltimorea očekuje problematična utakmica.

[touchcarousel id=’2′]

Gosti će se pouzdati u desnorukog Buda Norrisa (1-2; 12,18 era) koji ima velikih problema ove sezone. On je u četiri starta ove sezone svaki put dopustio najmanje tri runa, a imao je i dva starta gdje je dopustio osam, odnosno devet runova. U zadnjem startu je to izgledalo puno bolje, unatoč tome što je dopustio tri runa. Vrlo lako je izlazio iz problema protiv jakog napada Bostona i pokazao da se može boriti sa time.

Ovo je itekako važan start za njega i potrebno je da to odradi najbolje što može, jer ako nastavi bacati ovako loše, onda je teško vjerovati da će stručni stožer Oriolesa imati puno strpljenja. U karijeri je protiv Metsa upisao 1-1 omjer i 4,68 era.