St. Louis Cardinals – Pittsburgh Pirates; 01.05.2015 MLB

CARDINALSI OSTALI BEZ NAJBOLJEG BACAČA, NO IGRA JE I DALJE NA VISOKOJ RAZINI

Cardinalsi (15-6) su trenutno jedna od najboljih ekipa u cijeloj ligi, a to dokazuju iz utakmice u utakmicu. Doista igraju jako dobro, no jedna loša vijest im je sasvim sigurno poremetila planove. Njihov bacački as Adam Wainwright je prije neki dan zadobio ozljedu Ahilove tetive i morati će propustiti kompletnu sezonu kako bi se oporavio od te teške ozljede. To je doista veliki gubitak za njih, ali i za MLB jer njega je doista uživancija gledati.

To je nešto sa čime moramo nastaviti živjeti. Istina, gubimo mnogo sa njegovim izostankom, ali jednostavno život ide dalje i mi moramo pronaći formulu da nastavimo sa ovakvim igrama bez Waina – objasio je menadžer Cardinalsa Mike Matheny, kojem sigurno nije svejedno što je ostao bez svog najboljeg bacača.

OTVORITE RAČUN NA BET365 KLADIONICI, NAPRAVITE DEPOZIT, TE GLEDAJTE SVE UTAKMICE MLB-A UŽIVO POTPUNO BESPLATNO!!!

 

 

Pirati iz Pittsburgha igraju solidno, ali nedovoljno dobro da se priključe Cardinalsima koji drže vrh njihove divizije. Nakon niza od pet pobjeda, Piratesi (12-10) su poraženi u gostujućoj seriji kod Chicago Cubsa sa 2-1. Bila je to dosta neproduktivna serija za njih jer su u prve dvije utakmice uspjeli ostvariti samo dva runa, dok su u zadnjoj na semafor stavili čak osam i time se vratili u pobjednički ritam.

tumblr_inline_mr33wrozI81qz4rgp

Cardinalsi će danas na mound poslati desnorukog Lancea Lynna (1-2; 3,63 era) koji je nakon dominacije u početku sezone gdje je u tri starta dopustio isto toliko runova, naletio na Milanske koji ga je oštetio za šest runova.

Previše grešaka, previše dobrih loptica za njih – kratko je rekao razočarani Lynn.

Takve utakmice nisu slučaj za Lynna koji je jako kvalitetan bacač i koji zna kako limitirati protivnički napad. U prošloj sezoni Lynn je ostvario 15 pobjeda i sezonu završio sa odličnim 2,74 era što je ujedno bila i njegova najbolja sezona u karijeri. Kroz karijeru se puno puta susretao sa Piratesima i sveukupno je protiv njih upisao 5-3 omjer i 4,74 era.

Gosti će se pouzdati u bacačkog veterana A.J. Burnetta (0-1; 1,80 era) koji doista odlično odrađuje posao, ali jednostavno ga napad ne podržava i to je razlog zašto još uvijek nema niti jednu pobjedu. U četiri starta ove sezone on niti jednoj ekipi nije dopustio više od dva runa, a u zadnja tri starta je svaku ekipu ostavio na jednom runu. U spomenuta zadnja tri starta je svaki put na moundu ostao najmanje šest inninga, što je zbilja jako dobro za njegovu ekipu, no doista mu je potreban run support. Kroz karijeru je protiv Cardinalsa upisao 9-6 omjer.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

U zadnjih 10 međusobnih utakmica St. Louis je bio bolji čak sedam puta, s time da su pobijedili u tri utakmice u nizu. Zanimljivo je da St. Louis na domaćem terenu u zadnje 52 utakmice upisuje 38 pobjeda, dok su Piratesi na stadionu St. Louisa u zadnjih 17 utakmica uspjeli pobijediti samo tri puta.