Najveće tajne zemaljskih kladionica: Što je točno manipulativni trošak?

Otkrivamo ono što zemaljske kladionice žele da nikad ne saznate! Manipulativni trošak jest jedna od najvećih tajna zemaljskih kladionica a mi otkrivamo što stoji iza ovog izmišljenog troška kojim se zemaljske kladionice bogate svakim danom sve više i više, dok su kladioničari koji još nisu prešli u online kladionice i koji se klade u zemaljskim kladionicama, svakim danom sve praznijih džepova.

manipulativni trošak

Manipulativni trošak ne bi trebao postajati, a zapravo postoji da bi iz ničega donio novac zemaljskim kladionicama.

Znate li vi što je točno manipulativni trošak? On predstavlja naknadu koju priređivač naplaćuje za pružanje usluge klađenja i on iznosi 5% od ukupnog uloga. Znači, manipulativni trošak je sastavni dio cijene i svaka kladionica ga smije naplatiti. Zamislite da u trgovini kupujete hranu i da uz cijenu hrane morate platiti dodatnih 5% od iznosa računa, za trošak poslovanja trgovine. Zvuči smješno, zar ne? E pa upravo to je manipulativni troška, samo ne u trgovinama već u kladionicama.

Taj manipulativni trošak kladionica sama određuje, u skladu sa zakonima tržišta, a ranije se računao kao postotak od uloga međutim nakon što je sklopljen zabranjeni sporazum kojim je tržišno natjecanje narušeno od ožujka 2014. godine pa do studenog 2015., manipulativni trošak se računa kao postotak od uplate.

Kada uplatite 10 kuna u nekoj od zemaljskih kladionica u vašem gradu, zemaljske kladionice će vam u startu uzeti 5% tog uloga, što znači da uplata na vaš listić automatski pada na 9.52kn, a naravno u tom trenutku vam pada i koeficijent dobitka. Možda se nekome ne čini puno, ali ako svaki dan uplaćujete listiće u kladionici, 5% na uplatu svakako pridonosi tome da se vaš džep prazni a dobit kladionica gomila. Na 1.000kn uloga manipulativni trošak iznosi 50,00kn pa iznos koji se množi sa tečajem listića nije 1.000,00kn, već 950,00kn. Naravno, tu nedaćama za kladioničare nije kraj.

Manipulativni trošak

Bez obzira na taj manipulativni trošak od 5%, zemaljske kladionice također imaju i porez na dobit, koji iznosi minimalno 10% od ukupnog dobitka na svakom listiću koji se uplati. Naime, porez na dobit može biti i veća od 10%, odnosno dobici do 10.000kn se oporezuju po stopi poreza od 10%. Ako uplatimo 1.000,00kn, ka u priloženom primjeru, na koeficijent 2,00 dobitak bi trebao biti 2.000,00kn, međutim nakon svih davanja kladioničar će, u slučaju da oklada bude dobitna, dobiti samo 1.805,00kn. Dakle, zbog manipulativnog troška te poreza na dobit izgubit će čak 195,00kn, odnosno gotovo 20% profita.

Što vam sve ovo navedeno govori? Jednostavno je, zemaljske kladionice na balkanu nas doslovno potkradaju, a mi im i dalje svjesno dajemo svoj novac.

Jeste li znali da sve ove navedene poreze i manipulativne troškove online kladionice nemaju? Ako godišnje dobijete nekoliko tisuća eura na kladionici, sami izračunajte kolika je tu ušteda, a pored toga, online kladionice imaju niže troškove poslovanja i to im omogućava da nude i bolje koeficijente od zemaljskih kladionica.

[bonustable num=5 orderby=’_as_rating’ sort=’desc’ ]

Upravo zbog svega rečenog još jednom vam savjetujemo da zaobilazite zemaljske kladionice i napravite račun u jednoj od vodećih online kladionica.

Na internetu postoji velik broj online kladionica a mi vam preporučujemo samo one najbolje, one online kladionice koje su provjerene.

Također, koeficijenti se u online kladionicama se znaju dosta razlikovati pa se i iz tog razloga isplati otvoriti račune u više kladionica i oklade stavljati u onoj koja taj tren nudi najviše koeficijente.  Na duge staze čak i razlika u koeficijentima od 0.05 puno znači. Pogledajte neke od naših online kladionica, nađite neku koja vam sviđa, registrujte se i iskoristite mnoge bonuse koje vam većina online kladionica nudi.