NaslovnicaVijestiFinale Lige prvaka 2024. godine se održava u New Yorku!

Finale Lige prvaka 2024. godine se održava u New Yorku!

Finale Lige prvaka moglo bi se igrati u New Yorku od 2024. godine, a UEFA planira potpunu obnovu najvećeg europskog klupskog natjecanja.

Finale Lige prvaka

UEFA će za tri godine obnoviti natjecanje, gdje planiraju proširiti broj momčadi u odgovarajućim fazama sa 32 na 36.

Umjesto osam skupina od po četiri ekipe, timovi bi sudjelovali u jednoj velikoj skupini, koristeći ‘švicarski sustav’, ali još jedna velika promjena mogla biti biti mjesto odigravanja finala.

Prema The Sunu, UEFA je počela sastavljati ideju da se europski nogomet prenese u New Yor na prvo finale nakon promjene.

Sljedećih nekoliko finala već je planirano u Istanbulu, St Peterburgu, Münchenu i Wembleyu, prema trenutnom formatu, ali ništa nakon toga nije odlučeno.

Nije prvi put da se predlažu razgovori o odigravanju finala u inozemstvu, a SAD je bio mogućnost i u prethodnim razgovorima.

Još u studenom 2019. godine objavljeno je da TEAM Marketing AG, koji zastupa komercijalne interese UEFA-e, razgovarao o potencijalnim partnerima i nositeljima medijskih prava.

Tvrdnje su išle daleko da je rečeno da im je omiljeno mjesto stadion Metlife, koji je dom New York Giantsa i New York Jetsa, a dva je puta bio domaćin WrestleManije.

Jedan ‘insajder američkog nogometa’ rekao je za novine, “Ovdje smo vidjeli gužve od 100.000 ili više za predsezonske prijateljske susrete koji uključuju velike europske ekipe.”

“Komercijalno ima smisla da Uefa ovo istraži.”

Da se finale odvijalo u 15 sati po lokalnom vremenu u New Yorku, tada bi započelo u 20 sati u Velikoj Britaniji i 21 sat u kontinentalnoj Europi, što je uobičajeno vrijeme početka za finale.

Bet365 kladionica, najveća i najpopularnija online kladionica, ima fantastičnu promociju u kojoj daje 100% bonus dobrodošlice novim igračima. Toplo preporučujemo da odmah otvorite bet365 račun za klađenje i uzmete bonus dobrodošlice.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!