NaslovnicaVijestiZlatan Ibrahimović: "Ne treba mi Zlatna lopta da dokažem da sam najbolji."

Zlatan Ibrahimović: “Ne treba mi Zlatna lopta da dokažem da sam najbolji.”

Zlatan Ibrahimović je inzistirao na tome da nije zabrinut što nikada nije osvojio Zlatnu loptu i vjeruje da je još uvijek najbolji unatoč tome što nikada nije osvojio tu prestižnu individualnu nagradu.

Najviša pozicija napadača Milana na ljestvici Zlatne lopte došla je 2013. godine nakon što je završio na četvrtom mjestu sa 257 glasova osiguravši samo 5.29% glasova.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Superzvijezda Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo osvojio je Zlatnu loptu 2013. nakon što je dobio 27.99% (1365 glasova), dok su Lionel Messi i Franck Ribery završili na drugom i trećem mjestu.

Messi je trenutni rekorder sa sedam osvojenih Zlatnih lopti, a legenda Barcelone je osvojila nagradu i ove godine u studenom.

Govoreći na predstavljanju svoje knjige ‘Adrenalin’, Ibrahimović je priznao da bi osvajanje Zlatne lopte bila lijepa stvar.

Međutim, 40-godišnjak švedska superzvijezda ne mora osvojiti Zlatnu loptu da bi dokazao svoj status u nogometu.

“Zlatna lopta je lijepa stvar, ali ne treba mi da bih dokazao da sam najbolji,” rekao je nonvinarima.

Ibrahimović je u svojoj knjizi otkrio da je upropastio ogromne planove koje je United imao za najavu potpisivanja ugovora 2016. godine.

Bivši napadač Uniteda i PSG-a također je osudio “mali, zatvoreni mentalitet” na Old Traffordu nakon dva odvojena incidenta u klubu.

Ibrahimović se vratio u Italiju 2020. godine kada je ušao u svoj drugi period s Milanom, a ugovor sa švedskim reprezentativcem istječe na ljeto 2022. godine.

Super-agent Mino Raiola, koji zastupa Ibrahimovića, tvrdi da ne shvaća ozbiljno Zlatnu loptu nakon što je njegov klijent nikada nije osvojio.

Ibrahimović je otkrio da je njegova motivacija u Milanu vođena izazovom za Scudetto i osvajanjem trofeja za klub, a ne za sebe.

“To je mentalitet, treniram na isti način na koji igram”, rekao je.

“Svaki dan je finale. Bilo je teško kad sam stigao u Milano, ali stvorili smo grupu. Stvorili smo atmosferu koja je vrhunska.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!