NaslovnicaVijestiSve što trebate znati o izvlačenju skupina za Svjetsko nogometno prvenstvo

Sve što trebate znati o izvlačenju skupina za Svjetsko nogometno prvenstvo

Izvlačenje svjetskog prvenstva je danas u 16:00h u srcu Moskve, točnije Kremlju. 32 reprezenetacije su se kvalificirale i spremne su za Svjetsko prvenstvo 2018 u Rusiji.

Sve što trebate znati o izvlačenju

Dok smo propustili neka velika imena kao što su Italija, Čile, Nizozemska, Vels, Škotska, Republika Irska i Sjeverna Irska, ekipe kao što su Panama i Island će uživati u čarima Svjetskog prvenstva.

Da se još jednom podsjetimo koje države su se kvalificirale..

Europa: Rusija (domaćini) Francuska, Portugal, Njemačka, Srbija, Poljska, Engleska, Španjolska, Belgija, Island, Švicarska, Hrvatska, Švedska, Danska

Južna Amerika: Brazil, Urugvaj, Argentina, Kolumbija, Peru.

Sjeverna / Srednja Amerika: Meksiko, Kostarika, Panama

Azija: Iran, Južna Koreja, Japan, Saudijska Arabija

Afrika: Tunis, Nigerija, Maroko, Senegal, Egipat

[su_bonus]

Kako funkcionira ždrijeb?

Kao što svi znamo 32 ekipe će sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. One će biti podijeljene u četiri jakosne skupine. Te jakosne skupine su napravljene po FIFA-inoj rang listi, gdje će jedina iznimka biti Rusija koja je naravno kao domaćin automatski plasirana i smještena u prvu jakosnu skupinu.

Jakosna skupina 1: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

Jakosna skupina 2: Španjolska, Peru, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Hrvatska

Jakosna skupina 3: Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal, Iran

Jakosna skupina 4: Srbija, Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija

Što se tiče pravila izvlačenja, ona kažu da jedna skupina ne može imati više od jedne reprezentacije sa svakog kontinenta izuzev Europe odakle u istoj skupini mogu biti maksimalno dvije reprezentacije.

[su_no1forfootball]

Hrvatska se nalazi u jakosnoj skupini broj dva, nakon što su prošli kroz dokvalifikacije protiv Grčke u kojima su ih pobijedili sa 4-1 u ukupnom rezultatu. Hrvatska na ovom izvlačenju ne može dobiti Španjolsku, Peru, Švicarsku, Englesku, Kolumbiju, Meksiko i Urugvaj. No ostaje nam Brazil, Argentina i Rusija od ovih nešto jačih reprezentacija, tako da neće biti lako za Hrvatsku.

Svjetsko prvenstvo počinje 14. lipnja, gdje će domaćin Rusija odigrati prvu utakmicu i otvoriti turnir. Finale će se održati 15. srpnja 2018. godine.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!