NaslovnicaVijestiŽELE GA DOVESTI ŠTO PRIJE: Juventus nudi jednu od najvećih zvijezda u...

ŽELE GA DOVESTI ŠTO PRIJE: Juventus nudi jednu od najvećih zvijezda u zamjenu za Aarona Ramseya!

Budućnost veznjaka Arsenala Aaroma Ramseya i dalje je neizvjesna. Naime, već svima je jasno kako će on gotovo sigurno napustiti ‘Topnike’, a interes za njega pokazuju brojni europski velikani, uključujući Real Madrid, Juventus, Bayern Munchen i Paris Saint-Germain.

Svi oni su prema pisanju engleskih medija već stupili u kontakt sa 28-godišnjakom, kojem ugovor sa londonskim klubom ističe na kraju sezone, kada će postati slobodan igrač. Navodno, njegova želja je odlazak u redove Juventusa, čiji sportski direktor Fabio paratici je potvrdio interes ranije ovog tjedna.

On je u intervjuu za Sky Sports rekao: “Ramsey je vrlo dobar igrač koji igra na vrhunskoj razini već nekoliko godina. Igra za veliki klub, ugovor mu ističe na kraju sezone i uvijek posvećujemo veliku pažnju ovakvim situacijima koje nudi transfer tržište jer je to naša dužnost.”

Navijači Arsenala su jasno otkrili što oni misle o svemu, kada su na utakmici protiv Fulhama u utorak skandirali ‘ponudite mu ugovor’. Međutim, nisu nimalo sretni špekulacijama koje su se pojavile danas. Kako pišu engleske novine The Guardian, Juve je za njega, pored novčane naknade, spreman ponuditi i Samija Khediru. Njemački reprezentativac je u proteklih nekoliko sezona osvajao brojne titule u dresu Real Madrida i Juventusa, te postao i prvak svijeta sa reprezentacijom, ali 31-godišnjak nije baš najidealnija zamjena za velškog reprezentativca.

Ramsey je u Arsenal stigao davne 2008. godine iz Cardiffa za 6,5 miliona eura, i od tada je za klub ukupno odigrao 355 utakmica u svim takmičenjima, te postigao 62 gola i podijelio 63 asistencije. Unatoč tome što odlazi uskoro, on ove sezone ima 24 nastupa, na kojima je postigao tri gola i podijelio šest asistencija.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!