Irska – Švedska (GRUPA E)

Irska – Švedska je prvi susret skupine E koja je vjerojatno uz skupinu D najsnažnija na ovom Europskom prvenstvu. U ovom susretu koji se igra u nedjelju s početkom u 18:00 sati Švedska će biti blagi favorit. Dvoboj se igra na Stade France u Parizu, a Švedska bi mogla imati podršku domaćih navijača i to ponajviše zahvaljujući svojoj najvećoj zvijezdi Zlatanu Ibrahimoviću.

Zlatan ibrahimović

Irska – Švedska (analiza)

Irska je postigla veliki rezultat samim plasmanom na Europsko prvenstvo, a u vrlo teškoj grupi njihove šanse za prolazak nisu velike. Irska će svakako željeti odigrati čvrstu obranu, a nakon toga iz prekida ili kontre stići do pogotka. Ipak ova Irska zlatna generacija je na zalasku i teško je od njih očekivati velike stvari na ovom turniru. Ono što je sigurno da će ova reprezentacija dati sve od sebe, a za što će to biti dovoljno tek treba vidjeti. Jasno je kako protiv Švedske trebaju tri boda ukoliko žele zadržati šanse za prolazak, ali to će biti izuzetno teško, jer Šveđani su barem na papiru dosta kvalitetnija reprezentacija.

Euro Soccer BONUS

U pripremnim susretima Irska nije briljirala, a najveći problem bila im je obrana, pa su primali previše pogodaka. Irska će se svakako pouzdati u svoju obranu, a u napadu bi probleme protivnicima trebali stvarati Walters i Long igrači sa bogatim iskustvom iz Engleske Premier League. Još jedan dobar podatak za Irce je što nemaju problema sa ozljedama.

Švedska je reprezentacija koja ima kvalitetu da pomrsi račune favoritima skupine Belgiji i Italiji, ali zato prije svega treba upisati tri boda u prvom susretu na Europskom prvenstvu. Ova reprezentacija svakako će sve nade položiti na Zlatana Ibrahimovića, te ako uspiju odigrati dobru obranu mogu očekivati jako dobre stvari u Francuskoj. U kvalifikacijama za EURO nisu briljirali, pa su igrali dodatne kvalifikacije, a u pripremnim susretima ipak su pokazali nešto bolje igre.

Teško je očekivati da će Švedska samo na krilima Ibrahimovića napraviti velike rezultate, ali svakako mogu stvoriti probleme bilo kojoj momčadi. Očekuje se da će Švedska nametnuti svoj tempo u ovom susretu i zagospodariti terenom, ali moraju biti oprezni zbog kontra Irske reprezentacije. Svakako će im pomoći informacija da nemaju značajnijih problema sa ozljedama.

[su_bet365_euro2016_copy]

Ove dvije reprezentacije do sada su odigrale 8 međusobnih susreta, a Švedska je slavila 4 puta, dok su Irci slavili 2 puta. Posljednji puta susreli su se 2012. godine kada je slavila Švedska sa 1:2 na gostujućem terenu.

Susret će suditi Milorad Mažić iz Srbije.

Što očekivati? (analiza)

Dvije potpuno različite momčadi kada je u pitanju timska igra. Irska je kolektivna momčad u kojoj teško da će neki pojedinac sam odvesti momčad do pobjede, dok je Švedska potpuno ovisna o Zlatanu Ibrahimoviću. Šveđani imaju kvalitetniju reprezentaciju iako njihova igra dosta oscilira. Ipak na velikim natjecanjima već standardno dobro igra Ibrahimović koji iza sebe ima sjajnu sezonu. Upravo iz tog razloga uvjereni smo u pobjedu Švedske, ali smo se odlučili za sigurniju varijantu bez neodlučenog ishoda. U tvrdim i teškim prvim susretima, kakvi su svi na EURU u Francuskoj, vjerujemo kako će Ibrahimović napraviti barem jedan izvan serijski potez i odlučiti susret.

Švedska 2

UPLATI LISTIĆ

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)