NaslovnicaVijestiSve je moglo biti drugačije: U njemačkom klubu imaju za čime žaliti,...

Sve je moglo biti drugačije: U njemačkom klubu imaju za čime žaliti, ovo je svota novca zbog koje su izgubili Haalanda 2016. godine

Hoffenheim je uslovno dogovorio sve sa Haalandom. Norvežanin, u to vrijeme još uvijek maloljetan nogometaš, pokazao se u Hoffenheimu na probi, ali stvari su se zakomplikovale kod plate i to kod iznosa koji je smiješan za tako velike klubove.

Otkako je Erling Haaland došao u Borussiju Dortmund gdje je odmah počeo da rešeta mreže u Njemačkoj je zavladala euforija. Mladi Norvežanin brzo se prilagodio u novoj momčadi i već je zaludio novu ligu. Unatoč klauzulama i drugim kompromisima koje su Nijemci morali prihvatiti da bi izvukli igrača iz Salzburga, čini se da su sa ovim transferom napravili vrlo dobar posao.

Maldini i Boban odlučili: AC Milan od ljeta sa novim trenerom!

Međutim, njihovi ligaški rivali iz Hoffenheima imaju za čime da žale. U 2016. godini mogli su dovesti Haalanda, i to jako jeftino. Haaland je bio na probi, malo je nedostajalo da postane članom u17 ekipe sa svega 16 godina, ali to se nije dogodilo. Razlog je novac.

Granica u Hoffenheimu kada je riječ o tako mladim igračima je 2.000 eura mjesečne plaće. Haaland je očekivao 5000 eura, tako da od dogovora nije bilo. Otišao je u Molde, a potom u Salzburg a sada rešeta mreže u Dortmundu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!