NaslovnicaVijestiObavezno ih pogledajte: Ovo je TOP 10 filmova o klađenju i casinu

Obavezno ih pogledajte: Ovo je TOP 10 filmova o klađenju i casinu

Ukoliko tražite dobar film za pogledati, nema problema. Pripremili smo vam listu TOP 10 filmova o klađenju i casinu. U moru današnje kinematografije, naravno i da postoje filmovi o klađenju i casinu. Možda ste za neki od ovih naslova već čuli, ali sigurni smo da će vas kratak opis nekog filma privući i natjerati vas da ga pogledate.

TOP 10 filmova

10. Owning Mahowny (2003)

Ovaj film se temelji na istinitoj priči, a radi se o najvećoj samostalnoj prevari u bankovnom sistemu Kanade u istoriji. Bankovni menadžer ima problem sa kockanjem, a pritom i pristup višemilijunskim računima. Dalje vam ne treba govoriti. 🙂

9. The Cooler (2003)

U starom kasinu Las Vegasa, vrhunski kocakar se zaljubljuje što ‘poremećuje’ njegovu karijeru.

8. Croupier (1998)

Pisac ovog filma, Paul Mayersberg zapošljava se kao krupje u kazinu gdje je shvatio da se njegov život kao krupje može napisati u obliku jedne odlične novele.

7. Maverick (1994)

Bretu Mavericku je očajnički potreban novac za poker takmiečenje, a on pristaje da obavlja razne zadatke kako bi ga sakupio. Njegovi zadaci su skup komičnih nezgoda i izazova uključujući i šarmiranje žene koja se bavi kriminalom.

6. The Color of Money (1986)

Ovaj film temeljen je na istoimenoj knjizi američkog pisca Waltera Tevisa. Nastavak priče o Brzom Edwardu Eddieju Felsonu iz knjige Hazarder. Eddie Felson ‘Brzi’ je prodavač pića i bivši igrač bilijara koji se odluči da ponovo kreće igrati bilijar. Njegov glavni protivnik bit će Vincent kojeg je na početku upravo Eddie učio kako se kladiti na velike uloge.

5. The Gambler (1974)

U glavnoj ulozi nalazi se Axel Freed koji je profesor književnosti. Njegov porok je kockanje. Kada izgubi sav novac, odlazi od svoje djevojke i majke. Iako je prolazio kroz razne nevolje, on ne može prestati sa kockanjem.

4. 21 (2008)

Po našem mišljenju, jedan od boljih filmova sa ove liste je 21. Film je priča o šest studenata koji pokušavaju da postanu eksperti u kartanju kako bi uzeli milijune u Las Vegasu. Film je inspirisan istinitom pričom o šest studenata uglavnom sa Harvard univerziteta.

3. The Sting (1974)

Radnja filma smještena je u Chicagu za vrijeme Velike depresije a dva glavna lika su Paul Newman i Robert Redford, profesionalne varalice koje nastoje prevaratit gangsterskog bosa. Film je doživio ogroman uspjeh i postao jedan od najvećih hollywoodskih blockbustera 1970-ih

2. Rounders (1998) 

Protagonist je Mike McDermott mladi igrač pokera koji je izgubio sav novac u jednoj katastrofalnoj partiji, te se umjesto kocke posvećuje studiju prava. Radnja prati njegove pokušaje da vrati svoj normalni život, što poremeti njegov prijatelj koji se vratio i zatvora i potreban mu je novac za otplatu duga gangsterima.

1. The Hustler (1961)

Kao i Color of the Money, i ovaj film prati ‘Brzog Eddiea’ Felsona koji ima za cilj da se dokaže kao najbolji igrač bilijara u SAD, a ukoliko to želi biti mora poraziti legandarnog ‘Minnesota Fatsa’. Film je postigao veliki kritički i komercijalni uspjeh te stekao status modernog klasika.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!