NaslovnicaVijestiŠok u Dortmundu: Klopp odlazi na kraju sezone

Šok u Dortmundu: Klopp odlazi na kraju sezone

Danas je izvanrednoj konferenciji za medije u Dortmundu potvrđeno kako Jurgen Klopp napušta crno-žute nakon sedam sezona. Jurgen Klopp je 2008. godine preuzeo Borussiju, došavši iz Mainza. U tih sedam sezona osvojio je dvije Bundeslige i dva DFL Supercupa, te po jedan DFB pokal i T-Home supercup. Također u sezoni 2012/13. odveo je Borussiju do finala LP  gdje su poraženi od  Bayerna.

Klopp

U tom periodu čak je dva puta proglašen menadžerom godine, a zaslužan je i za afirmaciju nekolicine sjajnih igrača kao što su Hummels, Gundogan, Sahin, Reus, Gotze i Lewandowski.

Klopp je na današnjoj presici izjavio: “Znao sam da će doći trenutak kada neću više biti savršen trener za ovaj izvanredan klub. Posljednjih tjedana nisam više bio siguran da sam prava osoba. Osjećao sam da je moja dužnost biti iskren prema sebi i predsjedniku kluba Watzkeu. Smatram da je odluka apsolutno ispravna. Momčad zaslužuje trenera koji će 100 posto biti uz nju.” [touchcarousel id=’1′] Očigledno je kako se Klopp zasitio Njemačke i kako će izostanak LP sljedeće sezone biti preveliki nedostatak za njegove ambicije. Ukoliko uzmemo u obzir da ga u svojim redovima želi nekoliko bogatih europskih klubova, prije svih engleski Manchester City, tada je Kloppova odluka logičnija i očekivanija.

Iz kluba su potvrdili kako su šokirani odlukom trenera, ali su mu zahvalili na velikom doprinosu tijekom proteklih 7 godina, a već su iskočili i mogući nasljednici, pa je tako glavni favorit za nasljednika Jurgena Kloppa, sadašnji trener Mainza Thomas Tuchel (41).

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!