-
Registriraj se na SvijetKladjenja forum
Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!
Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!
Report
-
Od Marko15 · Objavljeno
Belgijance zapravo i drzi osoba kralja u istoj drzavi jer se Flamanci i Valonci neizmjerno mrze ali oba naroda priznaju instituciju kralja. -
Od Marko15 · Objavljeno
Kolega,saljem vam sliku multi kulti Bruxellesa.Veli "drugoligaska amaterka" da bi se rado svadjala s vama,ali netko mora skuhati rucak.Znate,mi koji smo "konzerve" imamo zene koje nam kuhaju rucak,izmedju ostalog a oni drugi,idu na kurve i jedu podgrijane pizze😀 -
Od LeonardoDrugi · Objavljeno
Belgijska reprezentacija, predstavljanje, ali stvarno Proslog ponedeljka nismo stigli da predstavimo reprezentaciju Belgije, iako smo trebali, Tog ponedeljka smo najpre gubili vreme da svi zajedno resimo problem McGarrett koji je cekao prolaz dalje turaka i svedjana, pa smo onda onanisali na reprezentaciju Spanije, pa smo se malo svadjali na nasem Forumu, pa smo otkrili da bahata drugoligaska amaterka nikada nije ni cula za bosanski lonac, a kamoli da zna kako se to jelo priprema (...nisam ja bosanka, ja sam ponosna Podravka a tamo se kuha i jede puno bolje nego u Bosni...) pa smo onda mene proglasili prvom budalom Foruma jer Spanija nije pobedila Capo Verde, pa ovo, pa ono ... uglavnom Belgiju nismo predstavili na nasem Forumu i tacka. A trebali smo. Belgija, zemlja Dovoljno je samo reci da je Belgija skoro duplo manja zemlja od Hrvatske, nedostaje malo kvadratnih metara da Hrvatska bude tacno duplo veca zemlja, pa im to ipak ne smeta da budu jedni od najvecih i najpoznatijih proizvodjaca piva i cokolade. U Belgiji se proizvodi preko 1.000 vrsti piva, a kada je rec o proizvodnji cokolade, tradicija proizvodnje jedne od najboljih cokolada na svetu postoji jos od 18 veka. Belgija je takodje zemlja vafli, gde postoje cak trideset vrsti ove poslastice, a Belgija je poznata i po tome sto iz te zemlje dolaze Strumpfovi, saksofon i peceni krompirici koje su takodje belgijanci izmislili. Kao sto je belgijanac (zajedno sa englezom) izmislio internet. Institucionalno, Belgija je slozena poput Bosne, jer je podeljena po regionalnoj i jezickoj osnovi, ali je za razliku od Bosne i Hrvatske centar sveta, iako je duplo manja zemlja od Hrvatske. Belgija je podeljena na tri visoko autonomne regije, Flandriju, Valoniju i Brisel, takodje kao i Bosna imaju tri sluzbena jezika (holandski, francuski i nemacki), ali za razliku od Bosne nemaju tri Predsednika, vec je Belgija sluzbeno kraljevina. To sto je Belgija duplo manja od Hrvatske, uopste ih ne sprecava da budu centar Evrope, posto je Brisel glavno sediste Evropske Unije I Nato plus jedan od najvecih administrativnih centara u Evropi. Ali, najbolje da malenu Belgiju uporedimo sa Hrvatskom tako sto cemo uporediti Brisel i Split. Brisel je prekrasan grad, spoj tradicionalnog i modernog, pa je logicno da je prepun turista tokom cele godine. Posto je Brisel sediste brojnih evropskih, a i svetskih institucija, uopsteno receno, Brisel je multikulturalni grad. A cim imate ovakve stvari na jednom mestu, jasno je da ovakav grad ne moze biti otrovan, tezak, zatvoren i zatucan grad poput Splita. Kada imate multikulturalni grad, jasno je da ce biti zanimljiv tokom cele godine, kada ima ima raznih dogadjanja, koncerata, izlozbi, a tu su i brojni pubovi, kafici i barovi. Belgijanci su fin i gostuljubiv svet, ali samo ako ih dobro razumete. Ako mozete da razumete i prihvatite da postoje dva naroda (Flamanci i Valonci) koji govore razlicitim jezikom, cak se i trude da potisnu jedni druge, iznenadicete se koliko su belgijanci gostoljubivi. E sada ... ako ne razumete belgijance ....naravno da cete sebi reci da nema lepseg grada na svetu od Splita, a ni boljih i jednostavnijih ljudi od splicana. Ko nije u stanju da razume Belgiju i belgijance, taj ce veeeeoma tesko ostati u Belgiji duze nego sto je planirao. Belgijski fudbal E, to je ono zbog cega sam izabrao danas da predstavim belgijsku reprezentaciju. Po meni, sto naravno ne mogu da dokazem, Belgija je vec odavno prevazisla svetu Holandiju po kvalitetu rada sa mladjim kategorijama u fudbalu. Sveta Holandija i dalje ostaje najpoznatiji svetski primer kako se u zemlji radi sa mladim igracima, ali ja mislim da je vec deset, ako ne i dvadeset godina, Belgija apsolutni lider u proizvodnji mladih fudbalera. Inace, dovoljno je samo da pogledate ovo pa da vidite da postoji zemlja na svetu, gde su nacionalni prvaci zemlje u fudbalu, oni koji to zaista i zasluzuju, a ne kao u Hrvatskoj ili Srbiji, kako mora, ili kako zeli Psiho, jedan poremeceni um.. Sama cinjenica da postoji zemlja u kojoj je moguce da prvak bude Royal Union, Antwerpen ili Genk, iako u Belgiji postoje i Club Brugge, Anderlecht ili Standard, a dva puta su manji od Hrvatske, govori o tome koliko je Belgija zdrava zemlja, a kada imate zdravu zemlju, naravno da cete imati i zdravu ligu. Sada me stvarno mrzi da predstavim Royal Union i da se po stoti put na nasem Forumu vratimo Tony Bloomu, diplomiranom matematicaru i profesionalnom kockaru, ali sama cinjenica da je Royal Union u vlasnistvu Brightona, Cercle Brugge u vlasnistvu Monaca, Eupen u vlasnistvu Psg-a, Molenbeek u vlasnistvu grupacije koja poseduje Crystal Palace, Lyon i Botafogo, Lommel u vlasnistvu ManCity, a Standard Liege u vlasnistvu grupe koja poseduje Genou i Vasco de Gamu, govori o tome koliko je Belgija ispred svih, a tek da ne govorimo koliko su ispred Hrvatske. Belgija kao otvorena, moderna i multikulturalna zemlja je izuzetnoooooo popularna, primamljiva i privlacna meta za strane investitore i najvece evropske klubove. Na prvom mestu je mentalitet i otvoreni (poslovni) duh, jer ce svaki belgijanac koji ima malo mozga uvek prihvatiti bilo kakav partnerski odnos ako ima koristi od toga. Belgijanac ce prihvatiti da menja cak i vlasnicku strukturu, ako proceni da ce mu to doneti korist. I da ne zaboravim, jednom sam na nekom predavanju na odvikavanju od kockanja, cuo podatak da je Belgija jedina zemlja na svetu, gde su svi njihovi klubovi, ukljucujuci i seoske, samoodrzivi, dakle zive od onoga sta zarade. A Crvena Zvezda ne zaradjuje sto eura mesecno. Hajde onda jos jednom na brzinu, da malo bolje razumemo sta znaci partnerstvo u modernom fudbalu. Partnerstvo znaci da Brighton, na primer ponudi malenom Royal Unionu da bude septicka jama Brightonu. Znaci, Brighton bi, po dogovoru, slao mlada, crna govna, mlade nepoznate igrace iz celog sveta Royalu posto Brighton nije u stanju da prihvati toliki broj mladih i nepoznatih crnaca. Onda bi Royal Union kroz svoju akademiju radio sa tim mladim govnima, gde bi na kraju, onih dva i po najboljih otisli u Brighton, a sva ostala govna bi ostala u Royal ako trebaju, a ako ne trebaju, neka se puste u gradsku kanalizaciju i tacka. Brighton sa svoje strane nudi Royalu da ako su spremni na partnerstvo, od provincijskog seoskog kluba ce sigurno postati prvaci Belgije i stalni ucesnici evropskih takmicenja, ukljucujuci i Ligu Prvaka, sto se stvarno i desilo, plus ce imati vise novca nego Svetska banka, a ako Royal to ne zeli, ne mora, niko ih ne tera. A sada zamislite da veliki Tony Bloom dodje u Split, i ponudi hajdukovcima da se Poljud srusi jos juce, da u Hajduku igraju samo crnci, a ne i dalmatinci, da Livaju posalju da cuva ovce u splitskom zaledju, i da se navijaci Hajduka smeste u kavez, a kljuc od kaveza baci lavovima, odakle mogu da gledaju utakmice, pod uslovom da su platili karte pre toga. I da im veliki Tony Bloom kaze, ako ste spremni na saradju, igracete u Ligi Prvaka protiv Bayerna ili Arsenala, a ako niste spremni, igracete kao i do sada protiv Grubisinog Polja. Znaci, potrebno je samo da zamislimo sta bi u Hajduku izabrali da im neko ponudi da budu protocna septicka jama za velike i bogate klubove, ali i da igraju sa Bayernom i Arsenalom, ili da ostanu najbolji dalmatinski klub, ali da igraju sa Grubisinim Poljem. Hteo sam zapravo da kazem koliko je belgijski fudbal ispred ostalih, a radi se o jednoj tako malenoj zemlji, koliko su oni ispred svih ostalih, ukljucujuci i svete holandjane, i to ne po kvalitetu ispred svih, vec po otvorenom umu. I onda se neko cudi kada Genk dodje u sred Zagreba i pretrci septicku jamu sa 1:3 Belgijska reprezentacija Sve sto treba da znate o belgijskoj reprezentaciji, jeste onaj njihov istorijski roster sa "onog" Svetskog Prvenstva iz 2018-te godine, pa poslusajte ovu poeziju: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Chadly, Dembele, Witsel, Fellaini, De Bruyine, Lukaku, Hazard ... a na klupi Mertens, Vermaelen, Tielemans, Mignolet, Batshuayi, Carrasco ... eeeeeej zivote. Mi danas ne mozemo da zivimo na nasem Forumu od hrvatskih patriota, a pogledajte vi samo ovu belgijsku reprezentaciju iz 2018-te, majko moja. Pa samo ovi sa klupe su mogli da dodju do Finala, kakva je to bila timcina. Na tom Svetskom Prvenstvu iz 2018-te godine, Belgija je u cetvrtfinalu izbacila Brasil "iz poluvremena" i yebi ga, ispala u polufinalu od buduceg prvaka sveta, Francuske (1:0) I mi sada ne mozemo da zivimo od hrvatskih patriota, a Hrvatska isla u polufinalu na Englesku, i prosli nakon produzetaka, a belgijanci isli na francuze, a posto se gleda samo konacni rezultat, a ne sira slika, Hrvatska je bila druga na svetu, a Belgija nije, pa ko nas yebe kada se sira slika ne vazi. Sve u svemu, dovoljno je samo da pogledate kakve reprezentativce ima Belgija u poslednjih dvadesetak godina, dovoljno je samo da pogledate kakvi sve belgijski igraci igraju po najboljim evropskim klubovima, pa da ne mozete da verujete da se radi o zemlji duplo manjoj od Hrvatske. Plus je Brisel, a ne Split administrativni centar Evrope. Belgijska reprezentacija i ja Da mene neko nesto pita, belgijancima bih rekao isto sto i hrvatima. Sto pre zaboravite kakve ste timcine imali, bolje po vas. Sto pre Modrica, Perisica, De Bruyina, Witsela i Courtoisa posaljete u najblizi gradski park da hrane golubove i igraju sah sa ostalim beskorisnim starim ljudima, to bolje. Sto pre dati prostora Baturini, Sucicu, Saelemaekersu i De Ketelaeru to je bolje za sve. Dakle, ja mislim da se ovakva belgijska reprezentacija kakvu su oni imali, radja jednom u sto godina, a i to je pitanje. Ali, isto tako mislim da je to danas vazno, isto koliko je danas Splitu vazno kakvu su tek oni imali timcinu u kosarci. Hteo sam da kazem, da belgijanci i dalje izbacuju odlicne igrace, jer dobar sistem ne moze da srusi cak ni najveca budala. Mislim, zapravo me cudi, kako je moguce da belgijanci nisu imali hrabrosti poput spanaca da sa cojones toliko velikim da se vuku po podu, udju u smenu generacija, pa koliko da kosta neka kosta. Ovu belgijsku reprezentaciju sam u postu od ponedeljka uporedio sa kulinarskim remek delom zvanim "bosanski lonac". Tamo sam napisao da Bosanski Lonac nije slozeno jelo da se pripremi, jer samo treba da poredjate u duboki lonac red mesa, pa red povrca. Pa opet, ona drugoligaska amterka ne bi bila u stanju da ga pripremi, kao ni gotovo sve lepse polovine svih kolega sa Foruma. Znaci, belgijanci su hteli sa svojom reprezentacijom da pokusaju sa bosanskim loncem, pa ako prodje, proslo je, a ako ne prodje, videcemo sledeci put sta cemo da radimo. Kao i hrvati, nisu imali cojones da sebi priznaju da Modric ne moze vise da igra na ovakvim nivoima, pa su u bosanski lonac stavili red istrosenih, sporih, zasicenih i neupotrebljivih igraca (De Bruyine, Courtois, Witsel, Lukaku) pa onda red mladih (Doku, Ngoy Nathan) a izmedju su stavili igrace u najboljim godinama (De Ketelaere, Saelemaekers, Onana, Tielemans, Trossard) Belgijanci, odnosno njihov selektor, su verovatno hteli da rizikuju sa onim najboljim sto imaju, ali na ustrb timske sustine kolektivnih sportova. Nije samo Belgija takva, tu su i nemci sa istim generacijskim sarenilom. Ja mislim da to nije ideja ili strategija belgijskog saveza, vec njihovog selektora. Selektor belgijske reprezentacije U Evropi postoji neverovatan broj trenera za koji ne mozete da verujete da li je uopste moguce da postoje menadzeri koji pronalaze posao takvim otpadima od trenera. Pocnimo od Pocchettina (Chelsea, Psg, Tottenham, Southampton, Espanyol) pa, na primer Gattuso (italijanska reprezentacija, Milan, Valencija, Napoli, Marseille, Fiorentina ...) pa, na primer Vicenzo Montella (turska reprezentacija, Milan, Roma, Sevilla, Fiorentina ...) a ovoj grupi cirkusanata slobodno dodajte i sadasnjeg selektora Belgije Rudi Garciju, majko moja (belgijska reprezentacija, Roma, Napoli, Lyon, Lille, Marseille...) Ovaj Rudi Garcia mora da ima pitona ili neku zmijurinu u gacama, nema druge. Nema pojma sa trenerskim poslom, ali gde god da je radio, u bilo kojim klubovima da je bio, taj je jahao zene koliko i kada je hteo. Prosto je neverovatno koliko je on zenama privlacan, da ne poverujete. Uopste se ne zayebavam, potpuno sam ozbiljan, zene same skidaju gace kada ga vide. Kada je dosao u Romu, jos nije ni otpakovao kofere, a kamoli naucio kako se kaze "dobar dan" na italijanskom, vec mu je skinula gace Franceska Brienza, novinarka i portparol, fudbalskog kluba Roma. Zamislite vi samo taj raj od zivota, dodjes prvi put u zivotu u Rim, sletis pre podne avionom na aerodrom, klub ti posalje zenu da te doceka i smesti u gradu, ona vec posle podne skida gace, a uvece je vec jasete. I tako u svakom klubu gde je bio. Ne mozete reci niti da je lep, niti da je zgodan, niti da ima pravilne crte lica, ali yebi ga ... zene privlaci, skidaju gace cim ga vide. A to sto nema pojma sa trenerskim poslom, ko ga yebe. Kladjenje na belgijsku reprezentaciju. Bosanski lonac ne moze svako da pripremi i tacka. Pogotovo zene. Potrebno je znanje, strpljenje, ljubav i entuzijazam. Zato su najbolji, najpoznatiji i najplaceniji kuvari na svetu uvek muskarci, a ne zene. Ne mozete vi da budete povrsna zena, a da hocete da pripremite tako slozeno jelo kakav je bosanski lonac. Ova belgijska reprezentacija je kao Wanda Nara. Svi znaju da je losa zena, ali se na nju ipak popelo do sada dvestotina muskaraca (sto moze da se dokaze, bez onih drugih gde ne mozemo da dokazemo). Zna se kakva je qurvetina, pa bi opet svi da je jasu. Znamo da je belgijska reprezentacija lose poslozena, kao sto znamo kakva je Wanda Nara qurvetina, ali jednostavno ne mozete da se ne kladite na njih, kada imaju onakvu timcinu na papiru. Znate da se ne isplati kladjenje na njih, ali isto tako znate i kakav imaju potencijal na papiru u samo jednoj utakmici. Sve ovo je pokazala i prva utakmica sa Egiptom, gde su primili gol kao pocetnici vec u 20-tom minutu prvog poluvremena, a onda se trgli i stisnuli Egipat sve dok nisu izjednacili u 66-tom minutu. Veliki bet365 je titulu belgijanaca kvotirao sa 41,00 duplo boljom kvotom od Hrvatske, prolazom grupe sa 1,06, prolazom dalje zajedno sa Egiptom sa 1,66, prolazom dalje sa Iranom sa 3,75 a sa Novim Zelandom po 7,00. Belgija kao pobednik grupe je kvotirana sa 1,57 a neprolazak grupe je kvotiran sa 10,00 Moj konacni predlog za kladjenje jeste jedno veliko NoBet kada je u pitanju kladjenje na belgijsku reprezentaciju, i mislim da to moze biti izuzetno koristan predlog, plus mislim da je ovo odlicna i korisna analiza. Isto tako, mislim da bi belgijance obavezno trebali da gledamo i sacekamo. Mislim da bi ovu dobru i korisnu analizu trebalo da iskoristimo ako bi kad-tad belgijanci naleteli na neku "opasnu" reprezentaciju, pa bismo belgijance mogli da iskoristimo kroz kladjenje na golove, na primer kada bi naleteli, lupam sada na Nemacku, Brasil, Argentinu, Holandiju ... Znaju da primaju golove kao pocetnici, a mogu da ga uguraju svakome, plus imaju timcinu. Dobar roster, a lose (generacijski) izbalansiran A Rudi Garciji svaka cast ako je tacno da ima pitona ili neku zmijurinu u gacama, kako se prica. Ko ne bi voleo da zene same skidaju gace kada vas vide, pa makar bili i najgori trener na svetu. Pa, vidite li vi kakav je Karius golman, a kakvu zenu ima, majko moja. -
Od Marko15 · Objavljeno
Uh,grdo.Da,mi je netko rekao,ne bi vjerovao...Jos sudac razvukao brojanje...jgb,prosli mi golovi Nizozemaca ali Kedves mi izbio lovu iz dzepa...Krajinovic prije mjesec,sad Kedves...Za popizdit...
-
-
Teme
Bet365 - 100% Bonus Dobrodošlice
Bet at home - 300€ BONUS