Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Recommended Posts

Objavljeno
prije 6 sati, IzudinB said:

Arsenal - Southampton | Oba tima daju gol (1.66) bet365

Arsenal je razočarao sa početkom ove sezone, oni su trenutno jedna od najgorih momčadi u natjecanju, dok je Southampton jedan od najboljih. Gosti se nalaze na četvrtoj poziciji na tabeli, gdjeimaju samo dva boda manje u odnosu na Tottenham i Liverpool koji su na vrhu. Pored toga Liverpool igra protiv Tottenhama ovog tjedna, a trećeplasirani Leicester protiv Evertona. Petoplasirani Chelsea je već izgubio od Wolvesa, što daje Southamptonu šansu da ovdje sa pobjedom pređu na sami vrh tabele.

U međuvremenu se ekipa Mikela Artete nalazi u katastrofalnoj formi. Trenutno su na 15. poziciji na tabeli, a samo su tri ekipe u cijelom natjecanju postigle manje golova od Arsenala. Od ove tri ekipe, dvije su tek promovirane u Premier ligu prošle sezone. Zapravo Topnici prolaze kroz jednu od svojih najgorih sezona ikada. Kako stvari stoje, Southampton će ove srijede zabilježiti bolji nastup na Emiratesu, a iskreno očekujem da gosti postignu barem jedan gol na ovom susretu. Arsenal je izgubio četiri od prethodnih pet utakmica u ligi, dok su u četiri od pet tih utakmica primili golove. Samo su protiv Leedsa u tom periodu odigrali remi bez golova.

Pored toga Arsenal ima i značajnih igrača koji su van terena zbog ozljeda i suspenzija. Prije svega Xhaka i Bellerin su van terena zbog crvenih i žutih kartona. Ozila već dugo nema, dok je Thomas ozlijeđen. Kolašinac, Luiz, Martinelli i Nelson su pod upitnikom. Imaju vrijednost i koeficijenti na pobjedu Southamptona u ovom susretu (3.40 u bet365 kladionici), s obzirom da je Arsenal zaista u lošem raspoloženju i vjerojatno će i Arteta dobiti otkaz uskoro.

Screenshot_54.jpg

(Koeficijenti 15.12. u 13:19 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Pogođenoo!

Objavljeno
prije 55 minute, IzudinB said:

Idu kartoni, Arsenal u problemima! Ajmo Southampton. Juve ponovo razočarao.

Kad Ronaldo falije penal a Morata promasi sljedece ne treba se necemu nadat :) Brat bratu Atalanta ih je razmontirala drugo pol i sada nece dobit 2 od iducih 6, obicni paceri...

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Drugoligaška amaterka , bome mi ni stečena titula nije tako dugačka. Dok cu hodat na brdo ukazanja molit cu se za vašu ( izgubljenu) dušu🥊🥊
    • Bolje bi ti bilo kolega da na nasem Forumu pises ovakva remek-dela, nego da nam prognoziras u Poslednjoj Sansi kao sto si prognozirao ove sezone.  
    • Medjugorje, Bosna i Hercegovina, o cemu se radi? Dakle, prvo da zadovoljimo mene, da kazem sve sto mi stoji na dushi o Medjugorju, a posle cemo o reprezentaciji BiH. Tacno se secam posta o odlucujucoj utakmici izmedju reprezentacija Srbije i Albanije, gde sam mogao da predpostavim sta bi moglo da se desi, ako predlog na duploj sansi 1X na Srbiju ne prodje, a sto sam mislio da je nemoguce da se desi. Tacno se secam da sam post poceo recenicom da cu srpsko-albanske odnose predstaviti kroz rumunski Google. Znaci nisam hteo da pisem sta ja mislim, ili bilo ciju verziju (albansku ili srpsku), posto znamo da svaka zemlja pise istoriju za sebe kako svima odgovara i kakva su vremena. I tacno se secam da sam izabrao rumunski Google, s'obzirom da Rumunija ima relativno dobre susedske odnose sa Srbijom. I onda sam u tom postu objasnio zasto je Srbija bila jedina zemlja u Evropi koja je bombardovana. A to zasto je Srbija bombardovana tri meseca mozete procitati na bilo kom Googlu na svetu osim na srpskom, ruskom i beloruskom. Svi znamo sta je posle toga bilo na nasem Forumu Posto u odgovoru o tome o cemu se radi u Medjugorju, ulazimo u domen uverenja, i apsolutnih sloboda da svako moze da veruje u sta hoce, pa kada vec to trazim za sebe, hajde onda da pitamo Google iz Juznog Tirola, o cemu se radi u Medjugorju Juzni Tirol Juzni Tirol je germanska oblast koja obuhvata vecim delom Austriju, i manjim delom severnu Italiju. Da sada ne davim previse, ali apsolutna germanska populacija se za sebe kroz istoriju izborila za maximalnu autonomnost u toj oblasti, pa taj deo, iako je delom u Austriji, a delom u Italiji, prakticno predstavlja oblast za sebe. sto znaci da se tamosnji gradjani izjasnjavaju kao tirolci, pricaju iskljucivo na nemackom, idu u nemacke skole, imaju svoje dokumente, imaju nemacka imena, plus su se izborili da sav porez ostaje u regiji. Znaci, ti juzni tirolci Italiju uopste ne smatraju svojom zemljom, niti je Rim njihov glavni grad, niti pevaju italijansku himnu, niti italijane smatraju ljudima vec stokom. Iz tog dela je i Jannik Sinner, a i veliki broj vrhunskih sportista, poput na primer Andreas Seppi-ja, ex italijanskog tenisera, koji prakticno ni ne zna italijanski jezik Taj Juzni Tirol sam izabrao jer su njihovi gradjani ekstremno religiozni, i to kroz istoriju i kroz generacije, gde je njihova Crkva cinila istorijska dela. Taj Juzni Tirol je prakticno jedini deo sveta u kome Crkva radi ono sto bi zapravo trebala da radi, a sto me sada mrzi da pisem. Taj deo je prakticno vise uradio za promociju Medjugorja nego cela katolicka Crkva zajedno. E, zato sam izabrao bas Google iz Juznog Tirola da vam predstavim kako oni objasnjavaju sta se u Medjugorju desilo. Vezite se, polecemo. (da ponovim, ovo je katolicki, dakle religiozni, dakle Google na nemackom, dakle zainetersovan za katolicku religiju: Medjugorje, trik ili se Gospa stvarno ukazala Google iz Juznog Tirola kaze da je sve pocelo 1981-e godine kada je sestoro dece obavestilo svoje roditelje, pa onda i okolinu da im se na brdu u Medjugorju ukazala Majka Bozija. Google cak i navodi imena i prezimena te dece (Milka Pavlovic, Ivanka, Vicka i Ivan Ivankovic, Ivan i Mirjana Dragicevic) Ta ukazanja Majke Bozije, kaze dalje Google a ne ja, nastavila su se i sledecih godina, pa opet, pa opet, da bi tokom cetrdeset godina Medjugorje postalo jedno od najposecenijih hodocasnickih odredista u svetu. Google, a ne ja, isto tako kaze da su deca Gospu opisala izrazito vitkom i zdravom, sa plavim ocima, visinom od 165 cm i neopisivom lepotom. Deca su tvrdila i da su razgovarali sa Gospom, da im je ona poverila tajne, da im je ostaviljala predmete i da su se sprijateljili. A onda se prica medju vernicima sirila neverovatnom brzinom, i iz godine u godinu je dolazilo sve vise i vise ljudi, pa se tom temom morao pozabaviti i ostatak sveta, jer se nije znalo sta da se radi. Gospe su se prvo dohvatili tadasnji jugoslovenski komunisti, pa klero-nacionalisti, pa Hdz, pa ovi pa oni, pa je doslo vreme i da se ovom temom pozabavi Vatikan, pa cu ovde sa velikim zadovoljstvom da se zaustavim.  Ovde sada govorimo o nekom periodu sa kraja devedesetih i prvih deset godina dvehiljaditih godina. Tih godina se razmera Medjugorja prebacila na milione hodocasnika, sto je znacilo da je Medjugorje prvo bio religijski, pa onda socioloski, a kada je postao ekonosmki fenomen, naravno da je morao da se umesa i zvanicni Vatikan. Naravno da je tesko precizno proceniti ukupan iznos novca koji je obrnut od ukazanja Gospe, ali procene idu u miljardama eura, zvanicni Vatikan procenjuje oko 15 milijardi eura, sto znaci da slobodno mozete tih 15 milijardi da pomnozite sa pet. Best of je sto tek sada dolazimo do najvaznijeg dela. (napomena, post moze imati uznemirujuc sadrzaj, ovaj deo pisem sta ja mislim, a ne Google) Zvanicni Vatikan se nasao u govnima, jer kao prvo, znaju kakvu odgovornost nose svojim javnim istupanjima, znali su takodje koliki je novac u Medjugorju poceo da obrce, plus imaju oci da vide da stotine miliona hodocasnika dolazi, i ne misle da stanu. Da sada ne ulazimo u to sta je pastoralna skrb i ostali verski izrazi, ali je zvanicni Vatikan bio u govnima kako da se odrede prema ovom problemu koji je nadirao. Malo im je bilo bez veze da kazu da je prava Gospa samo ona za koju oni kazu da je prava a to je ona u Vatikanu, a sa druge strane jos im je malo bez vezije da kazu da su stotine miliona hodocasnika budale, a plus i sami znaju koliki se novac u Medjugorju obrce. Tu je proslo skoro desetak godina, koje su meni bile najinteresantije, jer se zvanicni Vatikan zaista nasao u problemima, pa su dosta lutali u zauzimanju zvanicnog stava. Papa Benedikt XVI je govorio jedno, Papa Franjo drugo, razne Komisije trece, sto je kladionicarski receno, kao kada mi ne znamo sta da radimo sa utakmicom Juventus vs Verona. I tako smo od nicega, odnosno od duhovnog zivota, andjelima i dushe, dosli do toga da je Sveta Stolica ipak morala da se izjasni da li priznaje samo svoju Gospu, ili i ovu u Medjugorju. Posle 44 godine doslo je vreme istine, zvanicni Vatikan vise nije mogao da zmuri na milijarde koje se obrcu ispred nosa Svete Stolice. Poslusajte Google opet: Zvanicni Vatikan odobrava status Nihil Obstat za Medjugorje. To znaci da Crkva priznaje velike duhovne plodove tog svetilistva, dopustajuci vernicima hodocasca. Medjutim Vatikan ne potvrdjuje sama Gospina ukazanja. E sada cu ja vama ovo da prevedem sa crkvenog jezika na pogani jezik.  Crkva sebi ne sme da dozvoli da kaze da su ovi sto dolaze u Medjugorje budale. nego mora da kaze da se dozvoljava mir, pomirenje, povratak veri i dobra dela, i da moze da se ide u Medjugorje da se moli, ali isto tako salje poruku da obavezno prvo morate da posetite Vatikan, pa tek ako vam nesto ostane novca, onda sa tom sitninom idite i u Medjugorje ako bas hocete, ili morate Da ne bude, opet, da se posvadjamo na Forumu, ili da neko ode iz svete Poslednje Sanse. Ja sam vam samo napisao sta kaze Google, sta kaze Vatikan i sta ja mislim o Medjugorju, a time sam samo hteo da vam objasnim na ovom primeru koliko je Bosna jedna teska prica da se razume. Zvanicni Vatikan nije imao cojones da se obrati svojim vernicima objasnjenjem sta je Medjugorje, a zamislite tek kakve su muke da nekome u Moldaviji objasnite koliko u Bosni ima Predsednika, koliko se tamo govori jezika, kakvo je drustveno i politicko uredjenje, sta su entiteti, sta je baklava, sta je turska kafa a sta je nabijanje na kolac. Mogao sam, a ipak nisam hteo da pisem o opstem utisku koji imate kada posetite Medjugorju o sarenilu, o tezgama, o ciganima koji prose, o nedostatku stila, o opsterm utisku sunda i kica, o Gospi koja se moze kupiti za dva, ali i za dvestapedeset dolara, a mozete cak i da je narucite preko E-Baya A ako vec trazim apsolutne slobode za sebe, onda bi trebalo da postujemo da svako ima prava da veruje u sta hoce, pa onda u danasnjem postu necemo o deci koja su videla Gospu, a koja su danas odrasli ljudi, gde niko od njih nije u mantiji ili zaredjen, vec zive u vilama, voze dobre automobile, putuju svetom i drze seminare za novac, bave se hodocasnickim turizmom i iznajmljuju vernicima vile na Hvaru, Bracu i Visu. BiH reprezentacija Nakon sto sam vam prestavio koliko je Bosna jedna teska prica, hajde da predjemo na BiH reprezentaciju i kladjenje. Prvo pitanje je sa cime ili sa kime treba BiH reprezentaciju da poredimo. Da li sa Top reprezentacijama, da li sa krsevima, da li da ih smestimo u sredinu, ili da ih uporedjujemo samo sa malim zemljama? Veliki Bet365 kaze kvota 301,00 za titulu, znaci donja polovina. Ispod Bosne je cak 18 reprezentacija, ali ne bilo kakva polovina, Uzbekistan, Curacao, Jordan, Panama, Congo .... sve sami krsevi. Sa druge strane, svojim ocima smo videli kako su izbacili Wels i Italiju. Svojim ocima smo videli da nisu imali bas ni najtezu mogucu kvalifikacionu grupu, pa su opet morali da igraju baraz (San Marino, Cipar, Rumunija, Austrija). Opet, ne mozete da im ne priznate, ili kazete, pa kada je tako bilo lako, sto onda nisu Italija ili Wels prosli. Mene samo interesuje, na primer, kako vi jednom svedjaninu, na ulici, da ga slucajno sretnete, objasnite ko je selektor Bosne. Recimo sretne vas svedjanin na ulici i pita kakv je trener taj Barbarez? Sta biste mu vi rekli, kakav je trener? Kako biste bilo sta odgovorili na bilo kakvo pitanje o Bosni? Moj opsti utisak je da reprezentacija BiH ima losu reprezentaciju, necu bas da kazem da je krsina, ali da nemaju nista, ili da imaju malo, to bih vec mogao da kazem. Bas kada sam najavljivao utakmicu Bosna vs Italija (post iz tri dana, plus promasena analiza) na deset stranica teksta sam analizirao ova dva rostera poziciju po poziciju, i nisam mogao da pronadjem nakon tri dana, ko ima bolji roster. A Italija ima najgoru reprezentaciju ikada. Plus uopste ne mogu da izbacim iz glave da Bosna zapravo uopste nije pobedila ni Wels, nisu pobedili ni Italiju sa igracem vise dve trecine utakmice plus produzetke, plus evo nisu dobili ni Canadu. Yebi ga, ali ne mogu ni da zaboravim kakvu ligu ima Bosna, zalosna nam majka. Znaci opsti utisak je nikakav, plus ne znamo sa kojim reprezentacijama bi trebalo da uporedjujemo Bosnu, da bismo nesto uopste prognozirali. Znaci, ako je pitanje, moze li Bosna da prodje grupu, odgovor je ako ne prodje grupu gde je Qatar, pa i Canada, sta bismo ocekivali da su u grupi sa Holandijom, Japanom i Svedskom. E sada sta da radimo sa emocijama? Pazite, Republika Srbije daje stotine milione dolara na godisnjem nivou svetskim lobistickim kompanijama da popravlja ugled Srbije u svetu. Malo malo pa procitate vest da je Psiho dao intervju nekom svetskom listu, da je gostovao na britanskim podcastima, malo malo pa naletite na neki promotivni tekst ili izjavu nekog (korumpiranog) zvanicnika, sto je sve placeno, jer svi znamo da nema besplatnog rucka. A yebena mala Bosna je sebe promovisala u svetu i to na najbolji moguci nacin, bez ijednog centa, eeeej zivote. Onu utakmicu sa Italijom je gledao ceo svet, a ja stvarno ne znam jednog jedinog kome nije bilo drago kako je Bosna doktorski prosla. Plus sam svojim ocima i usima gledao i slusao sa kakvim razumevanjem i toplinom se prica o Bosni. Ali, od svega, sebi cu izdvojiti samo jedan detalj. To je obicaj svetskih Tv kuca kada prenose velike utakmice, uzbudjenja, a pogotovo penale, pa kada kamera stavi u fokus samo oci onoga ko izvodi jedanesterce, majko moja. Po meni, vise vrede tih nekoliko sekundi, nego da gledate ceo mec ukljucujuci i produzetke. Ako se necega budem u zivotu secao duuugo sa te utakmice u Zenici, to ce biti kadrovi sa snimka od nekoliko sekundi koje su zumirali igrace Bosne i Hercegovine prilikom izvodjenja jedanesteraca. I to ne jednog, nego svih, od prvog do poslednjeg. Znaci ... cojones toliko velika da se vuku po podu, hrabrost, odlucnost, zelja, motiv, emocije, strast .... sve je bilo u tim BiH ocima, i naravno pogodak da ste smeli pre izvodjenja jedanaesteraca da ulozite svo imanje. Znaci ovako, Ako pricamo o opstem utisku, ne bih bas hteo da kazem da je reprezentacija Bosne krsina od tima, ali bih rekao da nije ni daleko od toga. Ako pricamo o grupi, rekao bih da je nekvalitetna, ali zayebana, plus imaju u grupi domacina, plus mislim da je Svajcarska najbolja ekipa, ali to mislim u sebi. E sada, ako pricamo o emocijama, kako da ne volimo Bosnu, kakva god da je. kako da ne postujemo toliko mladih i interesaqntnih igraca, pa cu ovde jos malo da se zaustavim. I meni su mladi reprezentativci BiH zaista interesantni, plus veoma postujem entuzijazam, ali ako poredimo potencijal mladih BiH igraca i mladih spanskih, i to na kavim razlicitim nivoima oni igraju, onda tu nema vise govora. I na kraju da zavrsimo sa trenerom. Ima li veceg apsurda da Bosna ima tri predsednika i tri zvanicna jezika? Ima li veceg apsurda da je Bosnu na Svetsko prvenstvo odveo profesionalni igrac pokera, sa nula utakmica u svom zivotu kao trener? Ja stvarno ne volim Bosnu, ali hajde, recite vi nama, kako mozete da ne volite ovako apsurdnu zemlju? Sto se tice realnog kladjenja, mislim da ce biti zajebano u grupi B, mislim da Canada mora proci zbog lopova u Fifi, mislim (u sebi) da je Svajcarska bolja reprezentacija od Bosne, i da Bosna mora biti ispred Qatara. A gde i koliko ispred Qatara, e to vec ne bih znao. Sveta Stolica dvadeset godina nije znala sta da radi sa milijardama eura iz Medjugorja, a od mene trazite da kazem sta da radimo sa jednom ovako apsurdnom zemljom poput Bosne.    
    • Kuca besan ateista na vrata raja. Otvara mu sveti Petar. Ateist ljutito: Htio bih razgovarati s Bogom, da ga pitam za neke nepravde . Petar ode do Boga i prenese mu da ateist želi razgovarati ,a Bog mu onda reče: Prenesi mu da me NEMA.
    • Potpuna sloboda je tu, samo peri, vidis da ovdje na forumu ionako nikoga nema 
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use