Bitcoin

Bitcoin je nova valuta koja je stvorena u 2009. godini od strane nepoznate osobe koja je koristila pseudonim Satoshi Nakamoto. Transakcije su bez posrednika – što znači, bez banke! Nema naknade za transakcije i nema potrebe davati svoje pravo ime.

bitcoin

Bitcoin je najpopularnija digitalna valuta nazvana kriptovalutom koja nije kontrolirana od niti jedne vlade. Kao u stvarnom životu, vaš novčanik mora biti osiguran. Bitcoin omogućuje prijenos vrijednosti bilo gdje na vrlo jednostavan način i omogućuje vam da upravljate svojim novcem. Takve velike osobine također dolaze sa velikim zabrinutostima za sigurnost. Istovremeno, Bitcoin može pružiti vrlo visoku razinu sigurnosti ako se koristi ispravno. Uvijek imajte na umu da je vaša odgovornost usvojiti dobre prakse kako biste zaštitili svoj novac.

Cijena Bitcoina je nestabilna

Cijena bitcoina može se nepredvidljivo povećati ili smanjivati tijekom kratkog vremenskog razdoblja zbog svoje mlade ekonomije, nove prirode, a ponekad i nelikvidnih tržišta. Zbog toga se u ovom trenutku ne preporučuje održavanje uštede pomoću bitcoina. Ako primate isplate s Bitcoinom, mnogi pružatelji usluga mogu ih pretvoriti u vašu lokalnu valutu.

Bitcoin isplate su nepovratne

Sve transakcije izdane Bitcoinom ne mogu se poništiti, samo ih može vratiti osoba koja prima sredstva. To znači da bi ste trebali voditi brigu sa kakvim ljudima i organizacijama poslujete ili samo poslujte sa onima koji imaju uglednu reputaciju. S druge strane, tvrtke moraju zadržati kontrolu nad zahtjevima za plaćanjem koje prikazuju svojim klijentima. Bitcoin može otkriti pogreške pri upisu i obično vam neće dopustiti da pogreškom šaljete novac na pogrešnu adresu. Dodatne usluge mogu postojati u budućnosti kako bi pružili više izbora i zaštite potrošaču.

Bitcoin

Sve više trgovaca počinju da ih prihvataju. Možete kupiti webhosting usluge, pizzu, vršiti uplate na online kladionice ili čak manikure ukoliko to želite. Bitcoin može da se koristi za uplate na kladionice vrlo jednostavno, međunarodna plaćanja su zaista jeftina, jer bitcoins nije vezan za bilo koju zemlju ili predmet regulacije. Male tvrtke ih mnogo koriste, jer ne postoje naknade. Neki ljudi kupuju Bitcoin kao investiciju u nadi da će preći u veliku vrijednost.

Bitcoin bankomati vam omogućuju da kupujete ili prodajte svoj bitcoine koristeći različite valute. Možete čak i slati bitcoine pomoću mobilne aplikacije ili njihova računala. To je slično slanju novca digitalnim putem.

Bitcoin bankomate u našoj regiji možete pronaći u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji.

HRVATSKA

ZAGREB – History i Village (Ulica Ivana Tkalčića 68, 10000 Zagreb)

SPLIT – Frizerski studio Models (Vukovarska 5, 21000 Split)

RIJEKA – Botel Marina (Adamićev gat, Riva, 51000 Rijeka)

SRBIJA

BEOGRAD – Knjigovežnica Drobnjak (Save Tekelije 2, 11000 Beograd)

BEOGRAD – Restoran Appetite (Kraljice Natalije 30, 11000 Beograd)

SLOVENIJA

LJUBLJANA – Grand Hotel Union (Miklošičeva cesta 1, 1000 Ljubljana)

LJUBLJANA – Kino Šiška (Trg prekomorskih brigad 3, 1000 Ljubljana)

LJUBLJANA – World Trade Center (Dunajska Cesta 156, 1000 Ljubljana)

LJUBLJANA – Hostel Tresor (Čopova ulica 38, 1000 Ljubljana)

MARIBOR – Tkalka (Tkalski prehod 4, 2000 Maribor)

CELJE – Online Shop Gizzmo (Ljubljanska cesta 8, 3000 Celje)

KOPER – Supernova Shopping Mall (Ankaranska c. 3a, 6000 Koper)

 UPLATE I ISPLATE