NaslovnicaVijestiAC MILAN DOBIO ROK: Evo do kada moraju popraviti financije ili im...

AC MILAN DOBIO ROK: Evo do kada moraju popraviti financije ili im prijeti velika suspenzija!

Talijanski velikan AC Milan dobio je upozorenje od strane UEFA-e kako moraju izbalansirati knjige do juna 2021. godine ili će biti suspendirani iz europskih takmičenja zbog kršenja financijskog fair-playa.

UEFA odredila rok AC Milanu

Rossonerima je prihvaćena žalba koja se odnosila na ovu sezonu, a tu odluku je u julu ove godine donio Arbitražni sud za sport, koji je cijeli slučaj proslijedio nazad UEFA-inom sudskom vijeću. Nova odluka je donesena danas, a riječ je o roku od dvije i pol godine u toku kojih klub mora popraviti financijsko stanje ili će odsustvovati iz europskih takmičenja u sezoni 2022/23 ili 2023/24.

Ipak, sedmerostruki prvak Europe nije izbjegao neposrednu kaznu, s obzirom da će UEFA zadržati 12 miliona eura koliko su dobili u ovosezonskoj Europskoj ligi, dok će im također biti uveden i limit registrovanja samo 21 igrača ukoliko se uspiju kvalificirati u Ligu prvaka ili Europsku ligu u naredne dvije sezone. Da stvar bude još gora za navijače talijanskog kluba, Milan je sinoć izbačen iz Europske lige nakon poraza na gostovanju kod Olympiakosa (3-1), te su takmičenje završili u grupnoj fazi osvojivši razočaravajuće treće mjesto.

U službenom UEFA-inom izvješću piše: “Ukoliko klub ne popravi financijsko stanje do 30. juna 2021. godine, bit će isključen iz sudjelovanja u UEFA-inim takmičenjima, u zavisnosti za koje se kvalificira, u sezoni 2022/23 ili sezoni 2023/24. Klubu će također biti oduzeto 12 miliona eura od ovosezonske Europske lige, te im neće biti dozvoljeno da registruju više od 21 igrača u UEFA takmičenjima tokom sezona 2019/20 i 2020/21.”

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!