NaslovnicaVijestiAgent Jurgena Kloppa otkrio kako je njegov klijent došao do Liverpoola

Agent Jurgena Kloppa otkrio kako je njegov klijent došao do Liverpoola

Agent njemačkog stručnjaka i trenutnog trenera Liverpoola koji večeras igra utakmicu sa Borussijom Dortmund na svom Anfiledu u drugoj utakmici četvrtfinala Lige Europe, otkrio je kako je Klopp zapravo došao do Liverpoola.

Agent

“Liverpool je bio sudbina za Jürgena Kloppa. Svaki klub koji je on vodio imao je navijače koji su pjevali ‘You’ll never walk alone’ uoči utakmica. Bilo je tako i u Mainzu i u Dortmundu. A Liverpool je kolijevka te pjesme, ekskluzivno za sajt Goal otkrio je Kloppov agent Mark Kosicke.

“Imali smo osjećaj da će Klopp biti kandidat za klupu ako se nešto dogodi. A onda je Brendan Rodgers dobio otkaz i oni su nas kontaktirali i zatražili sastanak.”

Kosicke je rekao kako je Klopp imao i drugih planova, želio je sa svojom porodicom otići na odmor, te gledati Super Bowl.

“Kloppu je Liverpool bio interesantan, ali imao je nekih drugih planova. Želio je na Karibe s obitelji, pa gledati Super Bowl i otići na skijanje. Također planirali smo edukacijsko putovanje u SAD”, rekao je Kosicke pa zaključio:

“Klopp je bio svjestan da, ako dogovori s Liverpoolom, to sve mora otkazati. Zato nije bio tako euforičan i siguran da želi na klupu Liverpoola. Morali su ga uvjeriti da imaju viziju. Nakon toga je konačno prelomio: ‘Želim tamo.”

Jurgen Klop je u svojoj igračkoj karijeri nastupao za niželigaške njemačke klubove, a vrhunac karijere mu je igranje u Mainzu za koji je nastupao od 1990. do 2001. godine. Nakon završetka igračke karijere, ostaje u timu ali sa ulogom trenera i taj posao obavljao sve do 2008. godine.

[su_sportingbet_euro2016]

Potom je otišao u Borussiju Dortmund s kojom je počeo ‘od teljema’, te kasnije sa timom iz Dortmunda došao do finala Lige prvaka 2013. godine kada su na Wembleyju izgubili od Bayerna. Pored finala Lige prvaka, sa njemačkim timom je dvaput osvajao njemačku Bundesligu, jednom DFB Pokal i dvaput Superkup.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!