NaslovnicaVijestiAgent Matthijsa de Ligta odgodio transfer Nizozemca u Barcelonu, a evo i...

Agent Matthijsa de Ligta odgodio transfer Nizozemca u Barcelonu, a evo i zašto!

Kako su danas izvijestili španjolski mediji, Barcelonin plan o dovođenju defanzivca Ajaxa Matthijsa de Ligta naišao je na prepreku, s obzirom da je njegov agent Mino Raiola odgodio pregovore zbog nevjerovatnog razloga.

Odgođen transfer De Ligta u Barcelonu

Ajax je u srijedu nesretno ispao iz Lige prvaka, izgubivši na svom terenu u uzvratnoj utakmici polufinala protiv Tottenham Hotspura rezultatom 3-2. Ovo nije prvi put da je jedan autsajder stigao do ove faze natjecanja, a ostaje strah da bi ih mogla zadesiti sudbina Monaca, koji je doživio veliki pad nakon sezone 2016/17, u kojoj su igrali upravo u polufinalu Lige prvaka.

Tim Leonarda Jardima je te sezone osvojio francusko prvenstvo ispred Paris Saint-Germaina, te slavio protiv Manchester Cityja u nokaut fazi najelitnijeg europskog klupskog takmičenja, da bi već predstojećeg ljeta klub napustile najveće zvijezde, kao što su Kylian Mbappe, Bernardo Silva i Benjamin Mendy.

Ajaxova ekipa je puna talentiranih igrača, od kojih se mnogi povezuju sa odlaskom u najveće svjetske klubove, a već je u zimskom prelaznom roku potvrđen odlazak Frenkieja de Jonga u redove Barcelone. Španjolski prvak se također povezuje i sa dovođenjem defanzivca Matthijsa de Ligta, a iako su klubovi postigli dogovor, ipak postoji jedan veliki problem.

Kako izvještava Marca, njegov agent Mino Raiola zahtijeva čak 15 miliona eura za sebe, što je 20 posto od ukupne cijene transfera. Međutim, čelnici nizozemskog velikana nisu spremni izgubiti toliko novca, ali se ipak očekuje kako će sve tri strane pronaći neki kompromis u narednih nekoliko dana.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!