NaslovnicaVijestiAGENT POSLAO PORUKU CHELSEAJU: Evo što moraju učiniti kako bi Daniele Rugani...

AGENT POSLAO PORUKU CHELSEAJU: Evo što moraju učiniti kako bi Daniele Rugani došao u klub!

Već par tjedana kruže špekulacije kako je Chelsea zainteresovan za dovođenje mladog defanzivca Juventusa Danielea Ruganija, koji je velika želja, po svemu sudeći, budućeg trenera ‘Plavaca’ Mauruzija Sarrija.

Chelsea dovodi Ruganija

Njegov agent Davide Torchia danas je dao zanimljiv intervjuu za talijanske medije, u kojem je nagovijestio kako bi moglo doći do transfera, ali tek nakon što u klub dođe Sarri.

[su_no1forfootball]

Naime, one je za Sportitaliju izjavio: “Očito je da se prvo mora riješiti Sarrijev problem. Nakon toga pregovori se mogu nastaviti i postati konkretniji.” Navodno, Chelsea je ‘Staroj dami’ poslao novu ponudu u vrijednosti od 40 miliona eura, a Ruganiju ponudio petogodišnji ugovor, po kojem bi zarađivao 3,5 miliona eura po sezoni. Bianconeri su spremni na pregovore, ali ga ne planiraju pustiti bez mogućnosti otkupa njegovog ugovora u budućnosti.

Rugani je nezadovoljan minutažom koju je imao protekle sezone u dresu talijanskog prvaka, te je u lošim odnosima sa trenerom Massimilianom Allegrijem. S druge strane, sa Maurizijem Sarrijem je već surađivao tokom dvije sezone provedene u Empoliju. Međutim, ono što sprječava Chelsea u dovođenju Sarrija je Napoli. Iako ga je na poziciji trenera Napolitanaca prošlog mjeseca zamijenio Carlo Ancelotti, Maurizio još uvijek ima dvije godine ugovora sa napuljskim klubom, a predsjednik De Laurentiis navodno od Abramoviča traži oko osam miliona eura za otkup njegovog ugovora.

[su_watch_live_football]

Ipak, on je prije nekoliko dana priznao kako još uvijek nije kontaktiran od strane engleskog kluba: “Nikad nisam primio poziv od Chelseaja, a ukoliko se to dogodi, sjest ću i saslušati ponudu, a zatim dati odgovor koji je najbolji za Napoli. Želim razjasniti jednu stvar, ovo nije klub koji treba podcjenjivati. Spreman sam na pregovore i, kao što sam već rekao, ukoliko dobijem poziv bit ću razuman.”

De Laurentiis je također priznao kako još uvijek nije razgovarao sa Sarrijem od završetka prošle sezone: “Nisam razgovarao sa Sarrijem, nije me zvao. Čekao sam nakon posljednje utakmice u sezoni protiv Crotonea, ali ni on ni njegov agent se nisu oglasili. Razmišljao sam o rečenici koju mi je otac govorio, ‘u životu nikada ne smiješ dopustiti da se iznenadiš’.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!