NaslovnicaVijestiAjax Amsterdam - Sturm Graz: najava utakmice 2. kola kval. za LP

Ajax Amsterdam – Sturm Graz: najava utakmice 2. kola kval. za LP

Ajax Amsterdam – Sturm Graz, prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka na Amsterdam Areni (20.30h). Mogu li amsterdamski “kopljanici” opravdati ulogu favorita na prvoj prepreci na putu ka elitnom europskom natjecanju?

Klub iz Amsterdama je završio na drugom mjestu nizozemske Eredivisie prošle sezone, pa će zbog toga morati težim putem do Lige prvaka. Samo dvije ekipe će se plasirati u elitno natjecanje kroz tzv. League path, odnosno ligašku rutu, u kojoj su timovi koji nisu prvaci svojih zemalja. U posljednjem kolu kvalifikacija vjerovatno neće biti povlašćeni u ždrijebu, a moraće uspješno da prebrode čak tri runde.

Ajax je prije nešto više od godinu dana igrao finale Lige Europe protiv Manchester Uniteda, dok je prošle sezone zaustavljen u trećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka od strane francuske Nice, da bi potom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Europe neočekivano ispali od Rosenborga. Četverostruki prvak Europe posljednji je put igrao grupnu fazu Lige prvaka u sezoni 2014/15, od kada je počela dominacija PSV-a u Nizozemskoj, tako da je amsterdamskim crveno-bijelima znatno otežan put do elite.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Zbog toga su “kopljanici” riješili da zasuču rukave u ovom prijelaznom roku, a dva kapitalna pojačanja su im Daley Blind iz Manchester Uniteda (16 mil. eura), koji se vratio u matični klub nakon četiri godine, i srpski reprezentativac Dušan Tadić iz Southamptona (11.4 mil. eura). S druge strane, Justin Kluivert je otišao u Romu za 17.25 milijuna eura, a na njegovoj poziciji doveli su Hassane Bandea iz belgijskog Mechelena (8.25 milijuna eura).

Austrijanci se nadaju povoljnom rezultatu iz Amsterdama, da bi na svom terenu pokušali da naprave iznenađenje i eliminiraju favorizovane Nizozemce. Prošle sezone su u prosjeku postizali 1.72 golova u gostima, tako da je za očekivati i da će večeras predstavljati prijetnju po gol Ajaxa, koji je protekle sezone u Europi itekako iskazao slabosti.

Sturm je započeo sezonu pobjedom u austrijskom Kupu, što bi trebalo da im ulije dodatno samopouzdanje. Prošle sezone završili su na drugom mjestu u austrijskoj Bundesligi, sa 13 bodova manje od prvaka Salzburga. U prethodna tri europska nastupa, završavali su natjecanje u kvalifikacijama za Ligu Europe (najdalji domet im je bio treće kolo), a tek prije 7 godina igrali su u grupnoj fazi. Više nego skromno za klub koji je na prijelazi između 20. i 21. vijeka triput uzastopno igrao u grupnoj fazi Lige prvaka.

[su_no1forfootball]

U ovom prijelaznom roku doveli su napadača Philippa Hosinera iz Union Berlina (300.000 eura), Markusa Lacknera (Admira), Markusa Pinka (Mattersburg), Anastasiosa Avlonitisa (Panathinaikos), Filipea Ferreiru (Pacos Ferreira) i Raphaela Obermaira (Bayern Munchen II). Napustili su ih Thorsten Rocher, koji je otišao u Ingolstadt za 1.25 milijuna eura, i Deni Alar (600.000 eura, Rapid Wien). Schossengeyr i Jeggo su kao slobodni igrači otišli u bečku Austriju, Puchegger u St. Polten, a Potzmann u Rapid.

Ajax će večeras nastupiti bez Amina Younesa i Joela Veltmana, dok bi Sturm trebalo da im se suprostavi u najjačem sastavu. U svakom slučaju, očekujemo jednu otvorenu utakmicu i pobjedu Ajaxa, uz barem tri gola na utakmici. Klub iz Amsterdama je ipak dosta kvalitetniji od Austrijanaca, te vjerujemo da će obezbijediti prednost pred uzvrat, no i klub iz Graza neće unaprijed položiti oružje, tako da bismo mogli očekivati i barem jedan gol u mreži Ajaxa.

(Koeficijenti 25.7. u 10:20 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

UPLATI OKLADU


Uz najave utakmica utakmica na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najnovije sportske vijesti. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+.T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!