NaslovnicaVijestiAllegri: Ja i Guardiola imamo mnogo toga zajedničkog

Allegri: Ja i Guardiola imamo mnogo toga zajedničkog

Ja i Guardiola imamo mnogo toga zajedničkog, izjavio je Allegri. Menadžer Stare dame je u potrazi za snažnom reakcijom svojih igrača, nakon što su odigrali neriješeno protiv Bologne, dok se italijanski prvaci pripremaju za težak test u osmini-finala Lige prvaka.

Ja i Guardiola imamo mnogo toga zajedničkog

Trener Juventusa, Massimiliano Allegri je otkrio da ima veliko poštovanje za trenera Bayerna Municha, Pep Guardiolu, dok se obje ekipe spremaju za veliki duel.

Stara dama će poželiti dobrodošlicu Bayernu na Juventus stadionu u utorak, u prvoj utakmici osmine-finala.

Allegri je obasuo bivšeg trenera Barcelone sa pohvalama uoči ovog susreta, dok se Juventus nada oporavku od utakmice protiv Bologne.

“Divim mu se, njegov tim koji je imao u Barceloni je imao nevjerovatnu klasu”, izjavio je Allegri za Sueddeutsche Zeitung.

[su_bet365_200_bonus_mali]

“Mislim da imamo mnogo toga zajedničkog. Obojica smo igrali u centru terena, kao i većina trenera, i imali smo odličnu tehniku.”

“Nikada nisam bio prvak (kao igrač). Mislim da je fantastično to da prosječan igrač može postati veliki trener.”

Allegri je dodao da ne planira dati posebnu pažnju Bayernu i vjeruje da njegove zvijezde mogu odigrati svoju igru.

“Naravno da proučimo svakog protivnika uoči utakmice, ali nema smisla da se razmišlja o tome cijeli dan, od toga bi poludili”, prizano je Allegri.

“Ja svojim igračima uvijek kažem: ‘Vi napravite taktiku.’ Oni moraju igrati sretni, inače nema smisla čak ni izlaziti na teren.”

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!