NaslovnicaVijestiAllegri objasnio zašto je ostavio Pjanića na klupi protiv Fiorentine

Allegri objasnio zašto je ostavio Pjanića na klupi protiv Fiorentine

Juventus nastavlja s dominacijom u Serie A, pala je i Fiorentina, a trener Stare dame Massimiliano Allegri objasnio je zašto je ostavio Pjanića na klupi na Artemio Franchiju.

Juventus je produžio svoj pobjednički niz u italijanskoj ligi. Bianconeri su gostovali Fiorentini i sa 0:3 su isprašili borbene Viole.

Stara dama je dominirala cijelim tokom meča, i samo je bilo pitanje s kojim će rezultatom Cristiano Ronaldo i ekipa slaviti u ovom duelu.

Na prvi gol se čekalo sve do 31.minute kada Betancur pogađa za 0:1. S ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme nije donijelo ničeg novog, osim što su “bianconeri” postigli nova dva gola, preko Chielinija u 69. i Ronalda s penala, deset minuta kasnije.

Miralem Pjanić je cijeli meč odgledao sa klupe, a Massimilliano Allegri je poslije utakmice obrazložio razloge svoje odluke.

Allegrija su novinari na press konferenciji pitali da zašto ekipa bez Pjanića igra lošije i zašto bh. reprezentativac nije igrao.

“Zato što je malo ‘pregorio’ pa sam ga ostavio na klupi. Bilo je konfuzije u tih desetak minuta drugog poluvremena, trebalo nam je reda, ali smo poveli sa 2:0 i ekipa je počela igrati. Onda sam odlučio da ga ne ubacim jer u tom momentu nije imalo smisla rizikovati s igračima”, rekao je Allegri.

Juve sada ima 40 bodova, 11 više od drugolasiranog Napolija koji u ponedjeljak gostuje Atalanti.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!