NaslovnicaVijestiAngel Di Maria otkrio tko je po njegovom mišljenju bolji - Lionel...

Angel Di Maria otkrio tko je po njegovom mišljenju bolji – Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo

Krilni igrač i zvijezda Paris Saint-Germaina Angel Di Maria otkrio je kako je bio bliže prelasku u Barcelonu prošlog ljeta nego što su mnogi i pomislili.

Di Maria otkrio da je Messi bolji

Bivši igrač Real Madrida i Manchester Uniteda se dosta povezivao sa odlaskom sa Parka prinčeva prošlog ljeta, nakon što su potvrđeni dolasci Neymara i Kyliana Mbappea, ali je ipak ostao u klubu.

Argentinac je u intervjuu za TyC Sports rekao: “Bio sam jako blizu prelaska u Barcelonu, ali nije mi bilo suđeno. Ipak, 2018. godinu sam započeo na sjajan način i jako sam sretan. Više volim asistirati za golove nego postizati ih.”

Nakon prvog dijela ove sezone, u kojem je većinom u igru ulazio sa klupe i igrao dosta manje nego napadački trojac Neymar – Edinson Cavani – Kylian Mbappe, Di Maria je možda i najbolji igrač ‘Parižana’ u ovom drugom dijelu sezone, odnosno od početka 2018. godine.

U odsustvu Mbappea, u početku zbog povrede a kasnije i zbog crvenog kartona kojeg je dobio protiv Rennesa prošlog mjeseca, Di Maria je postigao pet golova u šest utakmica, a posljednji je postigao u utorak na utakmici protiv Sochauxa (4-1). S obzirom na sjajnu formu, mnogi su počeli predviđati kako bi mogao od prve minute započeti i utakmicu protiv njegovog bivšeg kluba Real Madrida, a taj susret je na rasporedu sljedeće srijede.

[su_no1forfootball]

Argentinski reprezentativac je proveo četiri sezone na Santiago Bernabeuu, gdje je osvojio Ligu prvaka, La Ligu i dva puta Kup Kralja, dijelivši svlačionicu sa Cristianom Ronaldom. Uprkos tome što je najbolje godine u svojoj igračkoj karijeri proveo nastupajući zajedno sa Portugalcem, on priznaje kako je naklonjeniji svom sunarodnjaku Lionelu Messiju.

“Messi je uvijek najbolji, on je najbolji svake godine. Cristiano Ronaldo je poseban igrač, ali Messi je s druge planete. Ne postoje riječi kojima bi se opisao, on vas uvijek iznenadi.”

Messi je ove sezone u ukupno 31 odigranoj utakmici u svim takmičenjima postigao 26 golova i podijelio 11 asistencija, od čega je 20 golova postigao u La Ligi, čiji je trenutno vodeći strijelac. S druge strane, Cristiano Ronaldo je u ukupno 25 nastupa u svim takmičenjima postigao 19 golova i podijelio četiri asistencije.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!