NaslovnicaVijestiAntoine Griezmann: Simeone me je učinio boljim nogometašem

Antoine Griezmann: Simeone me je učinio boljim nogometašem

Krilni napadač Atletico Madrida Antoine Griezmann izjavio je da je za njegov napredak u posljednje vrijeme najviše zaslužan njegov trener Diego Simeone.

simeone griezmann

Griezmann ove sezone u dresu Atletica ima 18 postignutih golova iz 29 nastupa, što je veliki doprinos timu koji se trenutno nalazi na prvom mjestu u ligi i ima isti broj osvojenih bodova kao i Barcelonom.

Francuski reprezentativac je postigao ukupno 43 gola u 82 nastupa za Atletico otkako je stigao u klub iz Real Sociedad za koji je nastupio u 202 utakmice prije dolaska u španjolsku prijestolnicu u transferu vrijednom 30 miliona eura.

“Simeone je veoma strog, traži disciplinu i dobar intenzitet treninga. To mi je pomoglo da se promijenim u potpunosti”, rekao je Griezmann u intervjuu za španjolski RMC, te dodao da mu je bilo potrebno vremena da se prilagodi metodama argentinskog stručnjaka.

“U prvih šest mjeseci prošle sezone sam se mučio. Spajao sam kraj s krajem, i na utakmicama se nisam baš dobro snalazio. Međutim, nastavio sam naporno raditi i sada sam glavni igrač kluba.”

“Ovu sezonu sam počeo veoma dobro i nadam se da ću ovako nastaviti. Pun sam samopouzdanja i kompletniji sam kao igrač iz utakmice u utakmicu. Postigao sam mnogo bitnih golova, ali i usavršio svoju ofanzivnu i defanzivnu igru.”

Atletico, koji će danas igrati protiv Celte Vigo u okviru Kupa kralja, u sljedećem ligaškom kolu će igrati protiv Barcelone, a to će im biti najvažnija utakmica ove sezone, jer bi ih pobjeda zadržala na prvoj poziciji.

Friezmann je razumljivo upoznat s opasnosti koju predstavlja famozni trio Luis Suarez, Lionel Messi i Neymar, te priznaje da očekuje mnogo bolji rezultat nego što je to slučaj bio u prvom ogledu ova dva tima, kada je Barcelona slavila na Vicente Calderonu rezultatom 1-2.

“Njihov trio može napraviti razliku u bilo kojem trenutku. U prvoj utakmici Neymar nije igrao dobro, a onda je postigao taj izjednačujući gol. U takvim utakmicama moramo biti pažljivi tokom cijelih 90 minuta. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Malage i oni su se mučili, ali imaju Messija koji može sam odlučiti utakmicu bilo kada.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!