NaslovnicaVijestiAntonio Conte želi dovesti dvije zvijezde u zimskom prelaznom roku

Antonio Conte želi dovesti dvije zvijezde u zimskom prelaznom roku

Prema pisanju engleskog The Mirrora, trener Chelseaja Antonio Conte planira dodatno pojačati svoj tim ove zime.

Conte pojačava Chelsea

‘Plavci’ su u nedjelju slavili protiv velikog rivala Manchester Uniteda rezultatom 1-0, kada je jedini gol postigao Alvaro Morata, te sada zaostaju samo jedan bod za ‘Crvenim vragovima’ u Premier ligi nakon 11 odigranih kolo.

Ipak, Conte još uvijek nije zadovoljan stanjem u svlačionici svog tima, kojeg želi dodatno pojačati u zimskom prelaznom roku.

Navodno, na Stamford Bridge planira dovesti veznjaka Evertona Rossa Barkleya, te napadača Crystal Palacea Christiana Bentekea.

[su_bbworld]

Barkley je bio povezivan sa prelaskom u Chelsea proteklog ljeta, ali do transfera ipak nije došlo, te je odlučio ostati na Goodison Parku. Za njega je interes također pokazivao i trener Tottenham Hotspura Mauricio Pochettino.

Spursi su također jednim dijelom krivi jer Conte traži i novog napadača. Naime, tim iz sjevernog Londona je u ljetnom prelaznom roku uspio dovesti Fernanda Llorentea, koji je bio prva želja talijanskog stručnjaka.

Međutim, izgleda da će se morati zadovoljiti potencijalnim dolaskom Christiana Bentekea, koji je bez postignutog gola ove sezone u Premier ligi u dresu trenutno posljednjeplasirane ekipe u ligi, koja ima samo četiri osvojena boda.

Chelsea je na pojačanja proteklog ljeta potrošio čak 200 miliona eura, a u klub su stigli Alvaro Morata, Tiemoue Bakayoko, Danny Drinkwater, Antonio Rudiger i Davide Zappacosta.

Ipak, uspjeli su zaraditi 66 miliona eura od prodaje Diega Coste, koji je i službeno od početka sljedeće godine član svog bivšeg kluba Atletico Madrida, te će vjerovatno imati dovoljno novca za dovođenje Barkleya i Bentekea.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!