NaslovnicaVijestiArsenalovi navijači oduševljeni Aubameyangovom izjavom o Henryju u prvom intervjuu

Arsenalovi navijači oduševljeni Aubameyangovom izjavom o Henryju u prvom intervjuu

Navijači Arsenala danas su dobili veliki razlog za slavlje, nakon velikog razočarenja ranije u zimskog prelaznom roku, kad je klub napustio najbolji igrač Alexis Sanchez i prešao u redove velikog rivala Manchester Uniteda.

Aubameyang oduševio navijače Arsenala

Danas je potvrđen dolazak napadača Borussije Dortmund Pierre-Emericka Aubameyanga, koji je u londonski klub stigao za 74 miliona eura, te tako postao najskuplje pojačanje u povijesti. Pored toga, špekuliše se kako je i Mesut Ozil potpisao novi trogodišnji ugovor sa ‘Topnicima’.

Gabonski napadač je već nekoliko sezona ubjedljivo najbolji napadač u Bundesligi, uz Roberta Lrewandowskog, i nakon više od mjesec dana špekulacija o njegovoj budućnosti konačno je pronašao novu sredinu.

U svom prvom intervjuu u novom klubu, Aubameyang je pričao o vjerovatno najboljem igraču Arsenala svih vremena, Thierryju Henryju. 28-godišnjak je rekao: “Mislim da ovaj klub ima veliku povijest i tu su igrali igrači kao što je Thierry Henry. On je primjer za nas napadača jer je bio jako brz i postigao je puno golova.”

“Mislim da moram puno raditi da bih bio poput njega. Brz sam igrač i također postižem golove, malo podsjećam na njega. Međutim, kao što sam rekao, moram dosta raditi. Sretan sam što sam se pridružio Mickiju (Mkhitaryanu) u ovom timu. Nadam se da ćemo se što prije vratiti na vrh. Uradit ću sve što mogu da to postignemo.”

[su_watch_live_football]

Nema sumnje da će postati jedan od miljenika navijača ako pokaže i dio onog što je pokazivao legendarni francuski napadač u periodu provedenom na Highburyju. Gabonac je u pet sezona u Borussiji Dortmund odigrao ukupno 213 utakmica u svim takmičenjima, te postigao čak 141 gol i podijelio 36 asistencija. U novom klubu konkurenciju će mu praviti Alexandre Lacazette i Danny Welbeck, s obzirom da je klub napustio dugogodišnji napadač ‘Topnika’ Olivier Giroud.

Arsenal se trenutno nalazi na razočaravajućem šestom mjestu u Premier ligi i ima 42 osvojena boda nakon 25 odigranih kola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!