NaslovnicaVijestiArshavin priznao koji je razlog Arsenalovog neuspjeha posljednjih godina

Arshavin priznao koji je razlog Arsenalovog neuspjeha posljednjih godina

Bivši napadač Arsenala Andrey Arshavin izjavio je da je njegov bivši trener, Arsene Wenger, glavni razlog Arsenalovog pada forme i gubitka titule ove sezone u Premier ligi.

Arshavin priznao koji je razlog Arsenalovog neuspjeha

Topnici su do kraja siječnja držali prvu poziciji u ligi, a sada zaostaju čak 12 bodova iza vodećeg Leicester Cityja nakon dva uzastopna remija, prvo protiv West Hama, a zatim i protiv Crystal Palacea.

Arshavin, koji je stigao na Emirates za 15 miliona funti iz Zenit St. Petersburga 2009. godine, vjeruje da su štetan faktor u neuspjelom pohodu na titulu Wenger i njegove ideje.

“To je konzervativan klub. Arsenal ima istog trenera za dugo vremena i on ima svoje ideje. Cijeli tim zavisi od gledišta Arsenea Wengera i njegovih stavova prema nogometu. Ne znam da li je taj konzervativizam smetnja”, izjavio je Rus za Reuters.

Ruski reprezentativac također vjeruje da Arsenalov pristup transfer tržištu također se suprostavlja njihovim ambicijama za osvajanje naslova.

“Tokom posljednjih nekoliko godina, Arsenal je kupio dva igrača svjetske klase u vidu Mesuta Ozila i Alexisa Sancheza, dok se i Petr Čech također pridružio. Osim toga, nije bilo nikakvih većih promjena.”

“Ove sezone, Arsenal je imao velike šanse za osvajanje titule s obzirom na dobar tim koji ima. Svi njihovi glavni rivali, Chelsea, Manchester United, pa čak i Manchester City nisu bili na svom nivou.”

“Svi su govorili da će se Topnici do kraja boriti za naslov, ali kao što vidite, ne mogu se porediti sa Leicesterom ove sezone. Vrlo je vjerovatno da će Lisice postati novi prvaci države.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!