NaslovnicaVijestiArthur otkrio kako mu je Neymar pomogao da dođe u Barcelonu

Arthur otkrio kako mu je Neymar pomogao da dođe u Barcelonu

Barcelona je ranije ovog mjeseca i službeno potvrdila kako je dogovoren transfer Arthura Mela iz Gremija za cijenu od 40 miliona eura, a mladi brazilski veznjak je priznao kako je Neymar igrao veliku ulogu u tom transferu.

Arthur otkrio kako mu je Neymar pomogao

Još nekoliko europskih velikana je pokazivalo interes za 21-godišnjaka, ali Katalonci su odlučili odmah poslati ponudu i dogovoriti transfer, a ne čekati ljetni prelazni rok.

[su_bbworld]

Arthur je u intervjuu za katalonske novine Sport rekao: “Kada su se počele pojavljivati špekulacije o interesu Barcelone za mene, imao sam kratak razgovor sa Neymarom u reprezentaciji Brazila. Pitao sam ga o Barci, a on je imao samo riječi hvale na račun kluba i grada. Preporučio mi je da prihvatim ponudu.”

Uprkos tome što ima takvo mišljenje o Barceloni, Neymar je odlučio napustiti Camp Nou prošlog ljeta i otići u Paris Saint-Germain za čak 222 miliona eura, postavši tako najskuplje plaćeni igrač svih vremena.

[su_bonus]

Kao njegova zamjena doveden je drugi Brazilac, a u pitanju je bivša zvijezda Liverpoola i Premier lige Philippe Coutinho, koji je koštao 160 miliona eura. Coutinho je također dao savjet svom novom suigraču rekavši mu da je grad prelijep i da je to izvrstan klub za napredak.

“Sretan sam što dolazim u Barcelonu, to je veliki klub, jedan od najvećih na svijetu. Svaki igrač sanja da zaigra tamo. Sretan sam što su pregovori dobro završili, i za mene, i za Gremio, klub koji mi je u srcu. Želio sam im pomoći i sretan sam kako se sve završilo. Trenutno radim naporno kako bih dobio poziv za Svjetsko prvenstvo”, dodao je Arthur.

On je ukupno u dresu brazilskog kluba odigrao 40 utakmica, postigao jedan gol i podijelio jednu asistenciju u svim takmičenjima. Iako je nastupao za mlađe uzraste u reprezentaciji Brazila, još uvijek nije nastupio za seniorski tim, ali je dobio pozive za utakmice protiv Bolivije i Čilea u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!