NaslovnicaVijestiBarca se uključila u trku za nogometašem Chelseaja

Barca se uključila u trku za nogometašem Chelseaja

Kako javljaju britanski i španjolski mediji, u trku za dovođenje brazilskog nogometaša Williana, kojem ugovor sa Chelseajem ističe u kolovozu, uključila se i Barcelona.

Willian će tako ostati bez ugovora na Stamford Bridgeu, nakon što u posljednjih nekoliko sedmica nije uspio postići dogovor o produženju saradnje sa londonskim klubom. Naime, politika Chelseaja je takva da sa igračima starijim od 30 godina ne potpisuje ugovore na period duži od godinu dana, dok 31-godišnji Brazilac želi da se “veže” na duži period.

To žele iskoristiti londonski rivali Arsenal i Tottenham, koji se posljednjih dana pominju kao klubovi koji su stupili u kontakt sa Willianovim agentom, a sada se u trku navodno uključila i Barcelona, koja je odmah postala favorit za dovođenje sjajnog krilnog ofanzivca.

Willian je sjajno odigrao završnicu Premier lige, nakon što je natjecanje nastavljeno poslije prekida zbog pandemije koronavirusa. Bluesi su osigurali plasman u Ligu prvaka, a uprkos činjenici da menadžer Frank Lampard želi zadržati Brazilca, dogovor još uvijek nije postignut. Osim Arsenala, Tottenhama i Barcelone ponudu je Willianu poslao i Inter Miami, čiji je jedan od vlasnika David Beckham. Iako se radi o veoma izdašnoj finansijskoj ponudi, klubu iz MLS daju se najmanje šanse u borbi za brazilskog reprezentativca.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!