NaslovnicaVijestiBarcelona pred bankrotom, klupski dug bi se mogao udvostručiti zbog ovoga!

Barcelona pred bankrotom, klupski dug bi se mogao udvostručiti zbog ovoga!

Barcelona se nalazi u velikim problemima, pošto je zbog lošeg vođenja od strane bivšeg predsjednika Bartomeua dug drastično povećan, a sve je kulminiralo krizom zbog pandemije koronavirusa, zbog čega su prihodi znatno smanjeni.

Camp Nou

Španjolski nogometni gigant Barcelona duguje 820 miliona eura, a taj dug bi mogao da se udvostruči, te klubu prijeti bankrot, prenose tamošnji mediji.

Kako se navodi, klub je u velikom problemu jer su zbog pandemije korona virusa prihodi od ulaznica i dolaska turista na Camp Nou značajno smanjeni, a pritom je ekipa prošle sezone eliminisana u četvrtfinalu Lige prvaka od Bajerna (8:2), što je i sa te strane smanjilo zaradu.

Takođe, Barceloni “visi mač nad glavom” zbog ugovora koji je bivši predsjednik Josep Maria Bartomeu dogovorio sa američkom kompanijom Goldman Sachs o posudbi 800 miliona eura za rekonstrukciju stadiona Camp Nou. Ukoliko se taj posao aktivira, dug bi porastao na 1,6 milijardi eura.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!