NaslovnicaVijestiBarcelona spremna platiti otkupnu klauzulu zvijezde RB Leipziga

Barcelona spremna platiti otkupnu klauzulu zvijezde RB Leipziga

Prema pisanju njemačkog Sport Bilda Barcelona će u sljedećem prelaznom roku pokušati dovesti defanzivca i zvijezdu RB Leipziga Dayota Upamecana.

Barcelona spremna platiti otkupnu klauzulu zvijezde RB Leipziga

18-godišnji francuski centralni defanzivac je u Leipzig stigao početkom ove godine za 10 miliona eura iz Red Bull Salzburga.

Trenutno se smatra jednim od najvećih talenata na svojoj poziciji, a navodno u svom ugovoru ima klauzulu od čak 100 miliona eura, koju je katalonski klub spreman aktivirati.

“To je veliko priznanje za mene”, rekao je Upamecano nakon što je čuo za interes Barcelone.

“Međutim, u ovom trenutku razmišljam samo o RB Leipzigu. Moram raditi naporno ovdje kako bih postigao svoje ciljeve.”

[su_no1forfootball]

Jedan od njegovih najboljih prijatelja Ousmane Dembele ovog ljeta je stigao na Camp Nouu nakon samo godinu dana provedenih u Bundesligi, a Upamecano je komentarisao taj transfer.

“Sretan sam što je uspio ostvariti svoj san i zaigrati za Barcelonu. Međutim, uvijek je bolje imati Dembelea u svom timu nego u protivničkom.”

Upamecano je trenutno u19 reprezentativac Francuske, ali unatoč velikom broju talenata koji se nalaze u prvom timu, mnogi mu predviđaju da će kroz nekoliko godina i on postati standardan prvotimac ‘plavaca’.

[su_live_koeficijenti]

[su_bonus]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!