NaslovnicaVijestiBatistuta: Bit će bolno gledati kako Messi postaje najbolji strijelac Argentine

Batistuta: Bit će bolno gledati kako Messi postaje najbolji strijelac Argentine

Legendardni Argentinac Gabriel Batistuta priznao je da je spreman predati svoju za najboljeg strijelca reprezentacije ‘vanzemaljcu” Lionelu Messiju, ali i dodaje da će taj trenutak biti bolan.

Bit će bolno gledati kako Messi postaje najbolji strijelac Argentine

Sa 56 golova u dresu argentinske reprezentacije, Batigol je najbolji strijelac iste, dok je Messi već na cifri od 50 golova i gotovo je sigurno da će oboriti rekord bivšeg napadača Fiorentine u bliskoj budućnosti.

“Postao sam najbolji strijelac reprezentacije svih vremena, a nisam ni znao. Jednog dana sam se probudio i saznao da sam postigao više golova od Maradone”, izjavio je Batistuta za Fox Sports.

“Bit će bolno gledati kako Messi postaje najbolji strijelac Argentine i obara moj rekord, ali ipak je dobro što taj rekord neće oboriti zemaljsko biće.”

Batistuta je rođen u pokrajini Santa Fe, baš kao i Lionel Messi, i uputio je kritike na račun onih koji tvrde da se njegov sunarodnjak ne trudi dovoljno u reprezentaciji. Pored toga, obznanio je i svoje planovove u budućnosti. Bivši igrač Fiorentine je priznao da je kontaktiran od strane bivšeg kluba gdje mu je ponuđena trenerska pozicija, ali je odbio ponudu.

“Sada sam u mirovini, udaljio sam se od sporta. Želim pronaći ozbiljan projekat, ali je vrlo teško. Iz toga razloga želim čestitati trenerima ovdje, jer rade u atmosferi u kojoj ja nisam mogao. Imao sam ponudu od Fiorentine, ali ja volim period koji sam proveo tamo i ne želim to riskirati.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!