NaslovnicaVijestiBayern Munchen poslao ponudu od 60 miliona eura za zvijezdu Bundeslige

Bayern Munchen poslao ponudu od 60 miliona eura za zvijezdu Bundeslige

Kako danas izvještavaju brojni njemački mediji, Bayern Munchen je poslao ponudu vrijednu 60 miliona eura za jednog od najboljih igrača u Bundesligi ove sezone.

Bayern Munchen želi Baileya

Riječ je navodno o zvijezdi Bayer Leverkusena Leonu Baileyu, za kojeg ‘apotekari’ traže čak 100 miliona eura, a za kojeg je također zainteresovan i Real Madrid. ‘Kraljevski’ klub je navodno nedavno poslao poznatog portugalskog agenta Josea Mendesa da pokuša dogovoriti transfer 20-godišnjaka na Santiago Bernabeu.

Ipak, u Bayernu smatraju kako bi Bailey, kojeg smatraju dostojnim nasljednikom legendarnog Arjena Robbena, preferirao odlazak na Allianz Arenu ispred Real Madrida, ali će morati znatno povećati svoju ponudu. S druge strane, čelnici Bayer Leverkusena ne žure, s obzirom da su svjesni kako će dobiti još ponuda u narednih nekoliko tjedana.

Mladi reprezentativac Jamajke je privukao interes brojnih klubova iz Premier lige, a na BayArenu je stigao u zimskom prelaznom roku prošle godine iz Genka za cifru od 13,5 miliona eura. On iza sebe ima nevjerovatnu sezonu, u kojoj je u ukupno 30 nastupa u Bundesligi postigao devet golova i podijelio šest asistencija, a njegov tim je završio na petom mjestu, te će sljedeće sezone nastupiti u grupnoj fazi Europske lige.

Pored Bayern Munchena i Real Madrida, interes za Baileya pokazuje i Manchester City, čiji trener Pep Guardiola je već dugo vremena u potrazi za novim krilnim igračem, nakon što u prethodna dva prelazna roka nije uspio dovesti Alexisa Sancheza, Kyliana Mbappea i Riyada Mahreza. ‘Građani’ žele dovesti novo pojačanje u napadu prije početka Svjetskog prvenstva, a u potencijalni transfer Baileya mogao bi biti uključen i golman Claudio Bravo, na čije usluge španjolski stručnjak ne računa u sljedećoj sezoni.

Pored brojnih špekulacija o budućnosti 20-godišnjaka na klupskom nivou, mnogo je špekulacija i vezanih za to za koju će reprezentaciju nastupati u budućnosti. Naime, on je odigrao samo jednu prijateljsku utakmicu u dresu U23 tima Jamajke, a njegov otac i agent Craig Butler je priznao kako njegov sin još uvijek nije siguran da li želi nastupati za Englesku, te da je njihova krivica što ga izbornk Gareth Suthgate nije pozvao na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. On je rekao: “Nisam im dostavio informacije koje su zatražili od nas, jer još uvijek nismo sigurni za koju reprezentaciju će nastupati.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!