NaslovnicaVijestiBelgijanci "povukli nogu": Prva europska liga koja će proglasiti prvaka!

Belgijanci “povukli nogu”: Prva europska liga koja će proglasiti prvaka!

Pandemija koronavirusa prekinula je praktično sve europske lige, osim Bjelorusije, a prvi proglašen prvak je u Belgiji, gdje će pehar otići u trofejnu salu Club Bruggea.

Širom Europe vladaju različita mišljenja da li bi trebalo da se nastave prvenstva usljed pandemije koronavirusa (COVID-19). Mnogi su sumnjičavi da će do toga doći.

Na videokonferenciji organizovanoj od strane UEFA, a na kojoj su učestvovali svi europski nacionalni savezi, donijeta je zajednička odluka da se sva natjecanja nastave i privedu kraja kada se smiri epidemija koronavirusa, a to bi navjerovatnije bilo u srpnju i kolovozu.

Odbačene su dvije opcije – da se kompletna sezona poništi ili da se priznaju tabele koje su bile na snazi u trenutku prekida.

Iako je UEFA dala preporuku da nogometni savezi pokušaju da privedu sezonu 2019/2020 kraju, Belgijanci su se oglušili.

U Belgiji je donijeta odluka da se ipak prizna dosadašnjih 29 odigranih kola, te će prvak biti Club Brugge.

Trenutni poredak je konačan, što znači da je Brugge prvak, a drugoplasirani Gent sa čak 15 bodova manje će kao viceprvak Belgije ići u kvalifikacije za Ligu prvaka.

To je jednoglasna preporuka Upravnog odbora Pro lige, a trebalo bi da bude potvrđena na generalnoj skupštini 15. aprila. Očekuje se da tada sve postane službeno.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!