NaslovnicaVijestiBivši igrač Intera otkrio šta je Mourinho radio kada bi se Maicon...

Bivši igrač Intera otkrio šta je Mourinho radio kada bi se Maicon pojavio pijan na treningu

Bivši igrač Intera i rumunjski reprezentativac Ianis Zicu otkrio je zanimljivu priču o Mourinhu iz vremena dok su obojica bili u talijanskom klubu.

Šta je Mourinho radio kada bi se Maicon pojavio pijan

Zicu, koji je proveo šest godina u klubu iz Milana, izjavio je kako je njegov suigrač i jedan od najboljih desnih bekova u povijesti nogometa, Maicon, često na treninge ponedjeljkom znao dolaziti pijan, te da je Mourinho imao zanimljiv način da riješi tu situaciju.

Naime, umjesto da kazni Brazilca, portugalski stručnjak i trenutni trener Manchester United je pomjerao treninge iz jutarnjeg termina u večernji kako bi omogućio Maiconu da se otrijezni.

“U Interu Mourinho je imao igrača koji je često bio pijan ponedjeljkom, u pitanju je Maicon”, rekao je Zicu za rumunjski Digi Sport.

[su_cashout]

“Mourinho nas je tako jednom prilikom sve okupio i pitao kako da pomognemo Maiconu. Nakon toga, odlučio je premjestiti trening navečer. I svaki put kad bi se ponovo Maicon pojavio pijan, trening bi bio pomjeren u večernji termin.”

“Nisu trenirali ujutru, kako je i bilo planirano, već navečer kada bi se Maicon otrijeznio i bio sposoban za trening.”

Ovo dovoljno govori o tome kakav odnos je Mourinho gradio sa svojim igračima i koliko im vjerovao dok je bio u Interu.

Oni su mu odgovorili na sjajan način osvojivši trostruku krunu 2010. godine, u sezoni u kojoj je Maicon bio jedan od najboljih igrača u ekipi sa 51 nastupom u svim takmičenjima.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

[su_live_koeficijenti]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Carlo Ancelotti otkrio što mu je Pep Guardiola rekao nakon utakmice

0
Nakon dramatične utakmice i serije penala u Manchesteru, Real Madrid se izborio za prolazak u polufinale Lige prvaka, pridruživši se PSG-u, Borussiji i Bayernu. "Ovakva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!