NaslovnicaVijestiBivši napadač Manchester Uniteda priznao: Ronaldinho me je molio da dođem u...

Bivši napadač Manchester Uniteda priznao: Ronaldinho me je molio da dođem u United!

Prije nekoliko dana potvrđen je dolazak veznjaka Shakhtar Donetska i brazilskog reprezentativca Freda u Manchester United vrijedan 60 miliona eura.

Ronaldinho trebao otići u Manchester United

On je tako postao tek sedmi Brazilac koji će zaigrati u dresu ‘Crvenih vragova’. Prethodna šestorica se nisu naročito proslavili nastupajući na Old Traffordu, a prvom od njih je bilo najteže.

[su_bingo]

Naime, riječ je o nekadašnjem napadaču Klebersonu. On je u Manchester United stigao u ljeto 2003. godine kao 24-godišnjak iz brazilskog Atletico Paranaensea za oko devet miliona eura, samo 12 mjeseci nakon što je impresionirao na Svjetskom prvenstvu u dresu reprezentacije. Uprkos tome što je ponuda kluba kao što je Manchester United ponuda koju skoro da ne možete odbiti, pogotovo ako igrate za Atletico Paranaense, Klebersona je ipak trebalo uvjeriti da prihvati ponudu. Osoba koja ga je uvjerila na to je njegov sunarodnjak, legendarni Ronaldinho, koji se u to vrijeme također povezivao sa prelaskom u Manchester United.

U intervjuu za ESPN, sada 38-godišnji Kleberson je rekao: “Ronaldinho mi je rekao kako prelazi u Manchester. Uporno mi je govorio da odem tamo zajedno sa njim. Želio sam otići, ali me odbijalo to što nisam pričao engleski, a u Unitedu nitko nije pričao portugalski. Ipak, Ronaldinho me je uspio uvjeriti i otišao sam u Manchester, ali on nije.”

[su_bonus]

Ova izjava Klebersona potvrđuje koliko je legendarni Dinho, koji je u istom tom prelaznom roku 2003. godine otišao u Barcelonu, bio na korak od dolaska na Old Trafford i Premier ligu. On je i sam objasnio što se dešavalo tog ljeta.

“Sve se dogodilo vrlo brzo. Moj dobar prijatelj koji se kandidovao za člana uprave u Barceloni, Sandro Rosell, pitao me je da li bih želio igrati za Barcelonu nakon što oni pobijede na izborima i odgovorio sam mu da želim”, rekao je Ronaldinho, te nastavio: “Bio sam na korak od odlaska u Manchester United, preostalo je da se dogovori još nekoliko detalja, ali Rosell me nazvao u posljednjoj minuti i rekao da će pobijediti na izborima.”

I dok je Ronaldinho doživio najbolje dane u svojoj karijeri u dresu katalonskog kluba, te osvojio Zlatnu loptu i mnoštvo titula, Kleberson se u Manchester Unitedu zadržao samo dvije godine, te otišao u Bešiktaš, nakon čega je uslijedio pad njegove karijere.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!